Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

AA23
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la AA23 » 21 jan 2014, 17:35

MaGiCa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Djokovic izgubio u svojoj avliji na svom GS uz ovako otvoren zrijeb, znaci da je njegov prime prosao, sad ce ga tuci Nadal i Murray kad god se sretnu na hardu, Nadal i na sljaci, tesko ce se Djokovic vratit u onu GS winner formu.
Djokovicev prime prosao, a Murrayev i Nadalov nije. Oni nisu gubili pre polufinala GSa, nikako. :roll:
Strasna logika @Edine. ;)
Virtu4l je napisao/la:Odmah na početku drugog seta kola su krenula nizbrdo, prvo je spasio 0-40, da bi u narednom gemu izgubio servis. Već sam pisao da Stan uopšte nije odigrao neki vrhunski meč, mnogo je bolji bio prošle godine u oba meča. Novak dosta pasivan, igrao je na sigurno, vjerovatno je očekivao da će Stan popustiti, što se i desilo u petom setu, ali je opet ispustio prednost i zachokirao kad mu je to najmanje trebalo.
Tako nekako pisu i na avangardi, ppp-u i b92. Znaci, nije ga Wawash razvalio, vec su stanari u glavi odradili lavovski deo posla. Ako, sam pao, sam se ubio - pa nek opet igra cekalicu sa ljudima koji imaju igru da ga dobiju. 8-)

BTW, gledam komentare na portalu b92. Koliko isfrustriranih likova, jbte... :o slika

Ako ista, Novaku ce ovo dati motiv da ih satare u narednim mecevima, vjeruj mi.. niko nema inat ko mi Balkanci..

Murray-Federer

Murray ce dati maximum sigurno, ako mu Roger ne dozvoli da se razmase onda ce Roger i dobiti ovaj mec, ako bude Roger imao stalan servis bice dobro, inace Murray je dosta nezgodan jer il ce se vuci po terenu ko kakva baba il ce bit dominantan...

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 21 jan 2014, 17:36

Odgledao sam sada na ES-u reprizu meca Wawrinka-Djokovic. Svicarac odlucan i uporan, Novak neprepoznatljiv i licio je na sebe samo na momente. Al kako mu samo na kraju pokloni pobjedu :o

Bit ce zanimljivo do kraja, Nadal ima naravno najvise sanse da uzme jos jedan GS, ali ne treba otpisati ni Fedexa, iako bi se on mogao namuciti i protiv Britanca.

@AA23

Potpuno su u pravu to za inat. Gledao sam neku emisiju gdje je Djokovic bio gost i na pitanje koje je njegovo najjace oruzije, odgovorio da je to u stvari njegov inat.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 17:45

Nikako ne mogu da shvatim šta će mu ova igranka sa Beckerom. Kad gubi, uglavnom gubi od Nadala, ostalo je na vrhunskom nivou i nema tu još mnogo prostora za napredak, sa Rafom je to skoro uvijek stvar trenutne forme.

Becker je navodno trebao da radi na Novakovom ofanzivnom pristupu igre, a to je segment koji je danas zakazao i zbog kojeg je izgubio meč. Ok, možda je rano za ocjenjivanje Beckerovog rada, ali poraz na domaćem terenu ne ulijeva baš puno sigurnosti.

Evo otkazao je i nastup protiv Švicarske u Davis Cupu.

Inat ili ne, nije navikao da na ovaj način počinje sezonu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2014, 17:50

Novak je danas odigrao dosta slabo, uzrok je i raspoloženi Stan. Novak ni približno na kvaliteti na kojoj je bio u Londonu na WTF, za njegove standarde je previše griješio. Pokušavao je da se nadigrava sa osnovne linije sa Stanom a ovaj je to riješavao jakim udarcima i gdje uprkos svojoj odličnoj defanzivnoj igri, tranformacije iz defanzive u ofanzivu, nije uspio nači riješenje za Stanovu igru. Nole će se vratit još bolji i još jači.

Murray - Federer

Po meni ako Federer odigra kao protiv Tsonge, protiv Murraya ima dobre šanse da izađe kao pobijednik. Federer kad ne griješi malo koji igrač ima neke šanse protiv njega. Ali problem je što se to događa vrlo rijetko. Federer će morati igrati što kraće poene, Murray je sa osnovne linije trenutni bolji, mlađi je i može više izdržat a Federer mora mislit i o sljedećem meču. Kako god očekuje nas jedan dobar meč.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2014, 17:56

Nisam mogao vjerovati da će Wawa trijumfovati, ali na to su, pored njegove borbenosti i u određenim momentima odlične igre, utjecala dva faktora - katastrofalan nastup Đokovića i kratkotrajan prekid zbog kiše, kada je Stan došao do daha. Složio bih se da je Švicarac bolje igrao u prošlogodišnjim mečevima protiv Noleta, ali ni sada nije izgledalo loše. Daleko od toga... Iako mora još dosta raditi na fizičkoj spremi i svesti nivo grešaka na optimalan nivo.

Bilo kako bilo, srce mi je bilo puno kada sam vidio da je dočekao pobjedu i vratio Đokoviću za poraze u 2013. Ako je iko zaslužio, to je on. Sad još čekam Del Potra da se probudi (mora i njega sreća jednom pogledati :P ). Tipujem da može do finala, ali ne bi me iznenadilo da plati danak umoru i da Berdych slavi u polufinalu.

U drugom polufinalu bih volio vidjeti okršaj dva Federera. :mrgreen:

Kada bi Dimitrov bio u stanju odigrati meč života i izbaciti Nadala, to bi bio još veći skalp od Wawrinkinog. Ybg, ako je mogao odigrati onako hrabro u Monte Carlu, zašto kog vraga ne bi mogao i sada!? Najavio je Grand Slamove, a svi mi, koji volimo tenis i mislimo na dobrobit istog, željno očekujemo da se to i obistini. Ipak, nisam optimist i mislim da Nadal neće dozvoliti iznenađenje, ne sada kada mu se otvara put do 2. titule na otvorenom prvenstvu Australije.

Federer i Murray je duel koji ću sasvim sigurno ispratiti i nadati se Rogerovoj pobjedi. Način na koji je otresao Tsongu mi daju nadu da vjerujem kako isto to može napraviti i Andyju. Biće teško, teže nego protiv Francuza, ali u ovom meču odlučuje RF. Ako bude puno griješio, jasno je da nema šta tražiti u polufinalu. Ako bude pogađao iz svih oružja, mlitavi Škot će biti oduvan s terena. Eh, ono čega se ja bojim je činjenica da Fedex iz prošle godine ne može vezati dva savršena meča... Da li će novi pod Edbergovom palicom moći, ostaje da vidimo.

P.S. Novak neće pasti. ;) On od kraja 2012. nije u primeu, tako da ne znam čemu priče o završavanje peak perioda. Vidjet ćete kad vas demantira već na RG-u :!: Možda će mu Rafa uzeti ovaj trofej, ali nema sumnje da će Djoker učiniti sve da se osveti na pariškoj šljaci (kako je moja malenkost i prognozirala :mrgreen: ).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jan 2014, 18:01

Djokovic je sportista, ali nije intelektualac. Te fore sa inatom su glupost, sprdnja i uvreda zdravom razumu.
Treba samo da radi ono u cemu je najbolji - da "izrudari" tamo gde mora, a da "blastuje" tamo gde moze. Ne da isprobava razne medijum recepte u vaznim mecevima. ;)

@Virtu4l

Vajda je uradio postepeni odlazak. Hteli su Samprasa, on nije pristao na to, tu ulece Becker. Ne vidim da je Becker kriv, tim pre sto je Djokovic imao masu puta 0-30 i nije ni uspeo da dodje do BP zbog riterna, kog je ubacivao kao da je Isner. ;)

@Edin

Prime se ne definise tako, prijatelju. 8-)

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 21 jan 2014, 18:09

Jel Novak poslje poraza glumio Beckera kako servira xD
Bas zbog tih gluposti kad pobijedi nekoga i glume a da ne spominjem ispade kad se dere nek je ispao..

Kakav inat nema toga, uzaludan je inat kad gubis.
Mijenja trenera pred pocetak sezone, sta je cekao toliko.
Krenut ce Novaku sve vise i vise kola nizbrdo....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2014, 18:12

@MaGiCa, slažeš li se da Stan polako postaje penicilin (i pravo noćna mora) za Novaka :?: Jednostavno, činjenica da s njim jedva izlazi na kraj na HC Grand Slamovima i te kako prerasta u problem. Počinje raditi istu stvar kao Murray, a to je oslanjanje na protivničke greške i čekanje samouništenja onog na drugoj strani. Da je istu stvar radio protiv Nadala, ništa od ovoga ne bi postigao. :roll:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 21 jan 2014, 18:14

Federer Murray

Gotovo sam ubijeđen da će Federer lagano riješiti Andya. Ne samo da je potonji imao smiješne protivnike, nego igra uopšte ne podsjeća na Andya sa prošlogodišnjeg AO-a, Andya koji je u polufinalu protiv Federera imao 20 vinera više od dotičnog. Očigledno je da nije dovoljno fizički spreman, kao što je očigledno da mu trenutno igra nema ni glavu ni rep. Muči se u ofanzivi, udarci nemaju oštrine, drugi servis je standardno slab, generalno, čitava igra mu u paketu izgleda dosta loše. Sama činjenica da mu je igrač poput Roberta uzeo set dovoljno govori i svemu. S druge strane, Federer suštra suprotnost, fizički mnogo jači nego prošle godine sa par dodataka u svojoj igri. Jači servis, kompletniji FH, stabilniji BH. Da ne bi bilo zabune oko forhenda, svjestan sam da u ofanzivi i ubrzanju glave nije ubitačan kao prije, ali je u globalu dosta dobio na defanzivi, passing shotevima i mogučnosti ostajanja u razmjenama, kao i na riternu. Pored toga, Andy mu neće moći eksploatisati BH kao ranije, zbog već spomenutih beneficija koje je dobio s promjenom reketa. Dakle, pitanje je kako Škot može ugroziti Federera sutra ?! Osnovna stvar je da mora biti agresivniji, ali on agresivnost protiv Federera stvara forsiranjem BH-a i čekanjem kraće loptice. Toga sutra neće biti, jer je Rogerov BH mnogo bolji i stabilniji. Zato ostaju druge opcije. Prije svega konzistentan servis. Prošle godine na istom turniru ga je ubio servisom. Roger nije imao rješenje. Druga i ništa manje važnija opcija jeste ritern. Ne smije dozvoliti da se Federer osjeća lagodno na svojim servis gejmovima. Mora dobro riternirati, mora konstantno stvarati pritisak na Rogerov servis. Naročito bi trebao biti agresivan na drugi servis Švajcarca, da bi što ranije i lakše sticao inicijativu u poenu. Šta treba da radi u razmjenama ?! To je već dilema. Roger se trenutno čini mnogo boljim i daleko spremnijim igračem. Promjene ritma mu neće puno donijeti, jer je Roger igrač varijacija i najbolji je u tome. Pušeraj i 'umrtvljavanje' igre teško, jer Andy ne generiše udarce koji Rogeru pravi probleme. Mislim da bi trebao pokušati što više šetati Rogera, forsiranjem oba krila naizmjenično. Ima udarce za takvo nešto. Nalbandian, Safin i slični igrači su Federeru najviše problema pravili forsiranjem BH paralele. Andy ima dovoljno dobar BH za tako nešto. Pitanje je hoće li ga znati iskoristiti. Što se Rogera tiče, jasno je šta treba raditi. Dobar servis je od ključne važnosti, kao i korištenje prednosti koju dobije prvim servisom. Protiv Tsonge recimo nije imao toliko visok ubačaj prvog, ali je postotak osvojenih poena na isti išao preko 90%. To je fenomenalno, gotovo perfektno. Andy je pak bolji riterner od Francuza, tako da će se Roger morati posebno fokusirati na svoje servis gejmove, jer to neće tako lagano ići protiv Škota. Što se igre tiče, svima je otprilike jasna taktika. Roger BH-om bez problema može mijenjati direkciju i odigravati čas paralelu, čas dijagonalu, čas slajs, čas skraćeni BH flik. Forhendom može riješiti poen kad treba ili bar otvoriti teren i stvoriti dovoljnu prednost da bi ga riješio laganom egzekucijom na mreži. Na riternu je veoma jak sa oba krila, sutra će morati dobro anticipirati, a ostalo će odraditi reket. Baš me interesuje kako će izlaziti na kraj sa Andyevim servisima u stranu. Prošle godine mu je stvarao mnogo problema tim servisom, naročito kada servisa sa 'Advantage strane'. Roger je možda jednom u cijelom meču riternirao kako treba na takav servis i to na brejk loptu u četvrtom setu pri rezultatu 6-5 za Andya. Vidječemo kako će sutra to izgledati.

Dimitrov - Nadal

Što se tiče Dimitrova i Rafe, na osnovu njihovih odigranih mečeva, sasvim je izvjesno da će i u sljedećem biti određena doza neizvjesnosti. Kolika ?! To već zavisi i od jednog i od drugog tenisera. Opet dolazimo do gameplana. Grigor sa taktičkim pristupom meču kao u MC-u ima šanse, ali je potrebno i da Rafa ima malo lošiji dan nego inače. Šanse za takvo nešto su poprilične, jer je očito da ima problema sa žuljom na lijevoj ruci. Pored toga, podloga je brža, što bi igraču Grišinih sposobnosti trebalo više odgovarati, a usput je Bugarin i fizički spremniji nego tada i problema sa grčevima nakon 2-3 sata tenisa visokog inteziteta ne bi trebalo i ne bi smjelo biti.Postotak prvog je od krucijalne važnosti, a osim toga FH i BH moraju kompaktno i kontinuirano obavljati svoju zonu odgovornosti. BH-om mora ostajati u poenu, ako mu to krilo pukne, čitava igra će se ruši kao kulo od karata. Tim prije što Grigor nema rad nogu i tranziciju sa BH-a na forhend kao jedan Roger Federer. Zato je bitno da BH-om što bolje parira Rafinom Top spinu u čemu bi mu trebao pomoći i slajs koji evidentno Nadalu pravi određene probleme. Potom na red dolazi forhend i njegova zadaća je vrlo jasna - napadati po svaku cijenu i nastojati da ratio W/UE bude u pozitivi. To je kocka, ali i jedini način da se dobije Nadal ako se zovete Grigor Dimitrov, jer mu priroda igre ne dozvoljava nešto više, bolje ili drugačije. Igrom na lopticu više on nema šta tražiti protiv Rafe. Mora napadati i nadati se da će ti napadi biti uspješni. Kod Rafe s druge strane FH paralela mora dobro funkcionisati, ako bude imao problema sa 'split setom' pri namještanju na udarac kao u duelu protiv Nishikoria, ne piše mu se dobro. Servis će mu svakako dosta donijeti, naročito na 'T' liniju, a trebao bi i BH bolje funkcionisati, jer lošu izdanje tog udarca kao neki dan teško da će Rafa ponovno ponoviti. Ostaje samo pitanje koliko će mu žulj o(ne)mogučiti da zacrtanu taktiku pretvori u djelo. Ostaje nam da vidimo. Svakako se nadam Rafinom lošijem danu i Grigorovoj pobjedi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 18:17

MaGiCa je napisao/la:@Virtu4l

Vajda je uradio postepeni odlazak. Hteli su Samprasa, on nije pristao na to, tu ulece Becker. Ne vidim da je Becker kriv, tim pre sto je Djokovic imao masu puta 0-30 i nije ni uspeo da dodje do BP zbog riterna, kog je ubacivao kao da je Isner. ;)
Nisam znao to za Vajdu, jeli ima neki razlog ili se čovjek zasitio svega?

Vidi ovoga gore, poslije prve rečenice sam prestao čitati prvu analizu, odmah sam se prešalt'o na drugu :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 21 jan 2014, 19:12

:lol: :lol:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 19:29

Neka, neka, sutra ćete kolektivno kukati :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2014, 19:38

Virtu4l je napisao/la:Neka, neka, sutra ćete kolektivno kukati :P
slika
:mrgreen:

Dobro je @formance odradio analizu, like it. Samo mi je malo čudan dio...
formance je napisao/la:Svakako se nadam Rafinom lošijem danu i Grigorovoj pobjedi.
:P Ne može do statusa GOAT-a ako bude gubio protiv Grishe.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 19:41

Claus je napisao/la: :P Ne može do statusa GOAT-a ako bude gubio protiv Grishe.
To ti je onaj stari sukob interesa, srce govori jedno a razum drugo :P
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 21 jan 2014, 19:44

Virtu4l i Duke nakon sutrašnjeg polufinala

@Virtu4l

slika

@DOW

slika

A evo i @samosarajva nakon što je saznao od Adnana da je Rafa izgubio
[youtube][/youtube]

:mrgreen:

Profesionalnitenis.com

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 jan 2014, 19:46

A k'o da me znaš lično, to je moja uobičajena reakcija u pomenutim situacijama :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 19:56

:lol: :lol:

Fol najbolji forumas a on teski trololo :D

Nece valjda Rafo dozvoliti da ga zuljevi izbace sa turnira...kad se tako spretno dopinguje,valjda zna i za neku kremu koja ce te zuljeve eliminisati veoma brzo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 21 jan 2014, 20:00

Claus je napisao/la:Ne može do statusa GOAT-a ako bude gubio protiv Grishe.
Ima on vremena za to, dok kod Griše nikad ne znaš kad će opet napraviti ovakav rezultat na Slamu. Moguće je da je ovo pojava rijetka poput snijega u Kairu.

Rafa kaže da mu žulj ne predstavlja toliki problem, već zbog bandaže ne može da osjeti grip onako kako je navikao. Mislim da s te strane ne bi trebalo biti problema.
adnan24 je napisao/la:Fol najbolji forumas a on teski trololo
Udarila slava u glavu. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jan 2014, 20:06

Virtu4l je napisao/la: Nisam znao to za Vajdu, jeli ima neki razlog ili se čovjek zasitio svega?

Ima vise razloga: ima bolesnu zenu, a i zeli da bude vise sa porodicom. On je predlozio Novaku da uzmu Beckera.

BTW, da priupitam ovog novog lika: kakve veze imaju imitacije i ostale gluposti sa kvalitetom igre :?:

Mozete da gotivite ili ne gotivite nekoga, ali imitacije nemaju nikakve veze sa porazima u takmicarskim mecevima istoga. Makar je to jasTno.

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 21 jan 2014, 20:13

@MaGiCa imitacija :D

Ne znam koji je ono turnir bio kad je Novak poslje svake pobjede igrao numeru "get lucky".
Pocne nesto igrati po terenu lafo on neki gazda, kako je onom poraženom :o :?:
Radi li još koji teniser takve gluposti :?: :?: :?:

Uvijek nešto izvodi poslje njegove pobjede, hajde da u finalu rasturi pa razumijem emocije ali daj ba nek popusti malo što nije igrao danas po terenu i valjao se ;)

Ja mislim da je to to što se tice Novaka, sumnjam da se se vratiti na No.1 ili da ce osvojiti opet GS.
Zadnja izmjena: Aanonymous, dana/u 21 jan 2014, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []