i evo jedan dubl za kraj od mene:
23:55 Nadal – Dimitrov over 3,5 DA @ 2.35
23:55 A.Murray-Federer R. 2 @ 1.95
Inače odigrali su do sada tri susreta međusobna i u sva tri susreta –dva na hardu i jedan na zemlji slavio je Nadal ali mu je svaki puta Dimitrov uzeo ili bolje rečeno oteo po set pa se nadam da će to uraditi i večeras.
Nadal ove godine na hardu ima 9/0 dok Grigor Dimitrov trenutno dvadeset drugi tenisač na ATP listi 5/3.
16.08.13 Nadal R. - Dimitrov G. 2:1 (6:2, 5:7, 6:2)
19.04.13 Nadal R. - Dimitrov G. 2:1 (6:2, 2:6, 6:4)
12.02.09 Nadal R. - Dimitrov G. 2:1 (7:5, 3:6, 6:2)
plus citam da Nadal ima strašan žulj na dlanu koji nikako da bandažira kako treba, a zaradio ga protiv Nishikorija:
Federer,iako tek 6.na ATP listi trenutno,najbolji svih vremena,po malo ostario,umorio se,porodica trazi svoj dio,normalno da nije u top formi kao nekada,u najboljim danima.Medjutin,on ima ono sto mnogi s godinama izgube,uvijek je opasan i nikada ga ne mozes otpisati.Dolazak na ovaj turnir je ispratio konstatacijiom da jedini igra bez nekog pritiska i bez imperativa da se mora plasirati u finale,polufinale itd...Dosao je rasterece,dosao je spreman i u dosadasnjem toku turnira nije ruka zadrhtala,bar ne previse,niti u jednom mecu.Murray,takodje vrskunski igrac,uz Nadala i Djokovica svakako jedan od onih od kojih se ocekuje veliki broj titula sledecih par godina.No,meni licno po malo ogavan,mamin sincic,koji moze svasta,a zna i da trokira gde zaista ne bi trebalo.Prosle sezone fenomenalan,na svim podlogama,na svim turnirima,ovde igrao finale,Medjutim,proslu sezonu je otvorio mnogo bolje i ubjedljivije nego ovu.Ispao je u 2.kolu Dohe,od Mayera.Potom jedan poraz u Kooyongu od Hewitta.Mozda se cuvao za Ao,iako to prethodnih sezona nije radio,odradio bi jedan turnir odlicno i onda trenirao za glavni dogadjaj s pocetka sezone.Medjusobno 21 mec do sad,12 puta bolji Murray,9 puta Federer.Poznaju se,iznenadjenja nekog s takticke strane definitivno nema,u najavi je tvrd i tezak mec za obojicu,ali eto,nekako mi Federer za nijansu izgleda uvjerljivije,Murray nesto klimaviji nego inace.