Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la L'Avvocato » 21 jan 2014, 23:40

AlexDelPiero je napisao/la:Koliko se uopste dobije love za osvajanje ovog kupa?
Oko 1.300.000 eura ali ukupno sa svim utakmicama. Ova pobjeda večeras Romi donosi 175.000 eura. Dvije pobjede u polufinalu donose ekipi 500.000 a pobjeda u finalu oko 700.000.

Mizerija, ali eto, igra se zbog trofeja ili EL.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Salabajzer
Kontakt:

Post Postao/la Salabajzer » 21 jan 2014, 23:42

" onclick="window.open(this.href);return false;

Regularan gol 100%, ali je to fino Conte objasnio, dobro je što se ovo desilo na našu štetu, inače bi odmah počeli plakati da se nama pomaže. :mrgreen:

Vidim niko ni od najvjernijih romanista se nije udostojio prokomentaristi suđenje, njima na obraz.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 21 jan 2014, 23:51

Salabajzer je napisao/la:

Regularan gol 100%, ali je to fino Conte objasnio, dobro je što se ovo desilo na našu štetu, inače bi odmah počeli plakati da se nama pomaže. :mrgreen:

Vidim niko ni od najvjernijih romanista se nije udostojio prokomentaristi suđenje, njima na obraz.
trebajul ti naocale sa dioptrijom? jel vidis da je lopta prije nego je pocela padat izvan linije? e svasta :lol: :lol:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 21 jan 2014, 23:56

ElLoco7 je napisao/la:
Salabajzer je napisao/la:

trebajul ti naocale sa dioptrijom? jel vidis da je lopta prije nego je pocela padat izvan linije? e svasta :lol: :lol:
Mislim da grijesis. Ovi sa Rai Uno su potvrdili da se radi o cistom golu. Sto se mene tice nije ovo uticalo na moje raspolozenje. Romi vise znaci ovaj uspijeh, jer do titule mogu tesko...
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

Salabajzer
Kontakt:

Post Postao/la Salabajzer » 21 jan 2014, 23:57

Pitaj De Rossija. 8-)

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 22 jan 2014, 00:04

Nije mi cilj rasprava, ali zasto svi sute o dvije kardinalne greske kontra Juveta. Cudo su ljudi kad treba da pokazu pravicnost, ali oni samo druge osuđuje :?
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

AmorJuve
Kontakt:

Post Postao/la AmorJuve » 22 jan 2014, 00:07

Nedved11 je napisao/la:Nije mi cilj rasprava, ali zasto svi sute o dvije kardinalne greske kontra Juveta. Cudo su ljudi kad treba da pokazu pravicnost, ali oni samo druge osuđuje :?
Ma nema potrebe eto zasto, sto smo svi gledali tekmu i vidjeli juve kakav je bio, po meni ide ko je vise zasluzio, htjeli su ovo, izveli najaci sastav i cao. Nas filozof ne cijeni ovo takmicenje i to je to.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 jan 2014, 00:11

AmorJuve je napisao/la:
Nedved11 je napisao/la:Nije mi cilj rasprava, ali zasto svi sute o dvije kardinalne greske kontra Juveta. Cudo su ljudi kad treba da pokazu pravicnost, ali oni samo druge osuđuje :?
Ma nema potrebe eto zasto, sto smo svi gledali tekmu i vidjeli juve kakav je bio, po meni ide ko je vise zasluzio, htjeli su ovo, izveli najaci sastav i cao. Nas filozof ne cijeni ovo takmicenje i to je to.
Upravo tako.

Još bih dodao da se samo mali izvlače na suđenje kad im ekipa igra ovako kako su ovi naši večeras.

Nakon ko zna koje amaterske greške Bonuccija, kurcobolje Pirla, invalidnosti Isle, Pelusa, Giovinca i Quagliarelle, totalne nezainteresovanosti Marchisia i Vidala nema smisla izvlačiti se na sudije. Mislim, ja sam se jednostavno navikao da u svakoj utakmici bilo ko može biti zakinut i poguran, tako da ne reagujem na to više.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Salabajzer
Kontakt:

Post Postao/la Salabajzer » 22 jan 2014, 00:15

Ma ja spominjem suđenje samo radi pojedinih navijača Rome koji ovdje plaču danima i noćima. :mrgreen:

Roma je zasluženo pobijedila, više su ljudi htjeli pobjedu, u prvenstvu su im šanse minimalne, Kup im je jedino preostalo takmičenje, nama igrao drugi sastav, ima tu nekih stvari, šta je tu je, čestitke na zasluženom prolazu i to je to. :D

Mi i ovaki previše indolentni i nezainteresovani smo dobro stajali u polju, ja podržavam Contea što je dao priliku rezervama da igraju, drugačije ne bi ni skontali da nisu za ovaj tim, pa ja. :D

Edit

Malo mi je krivo što sad svi hvale Romu i dive im se, a niko da kaže da je Juve igrao bez šest standardnih prvotimaca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 jan 2014, 00:19

Salabajzer je napisao/la:Ma ja spominjem suđenje samo radi pojedinih navijača Rome koji ovdje plaču danima i noćima. :mrgreen:

Roma je zasluženo pobijedila, više su ljudi htjeli pobjedu, u prvenstvu su im šanse minimalne, Kup im je jedino preostalo takmičenje, nama igrao drugi sastav, ima tu nekih stvari, šta je tu je, čestitke na zasluženom prolazu i to je to. :D

Mi i ovaki previše indolentni i nezainteresovani smo dobro stajali u polju, ja podržavam Contea što je dao priliku rezervama da igraju, drugačije ne bi ni skontali da nisu za ovaj tim, pa ja. :D
Ma ti si stari troller, ne znam ko se više i loži. :mrgreen:

Meni su opet najjači simpatizeri Rome na njihovom forumu (balkanskom); Garcia je uzeo pouku iz prve utakmice i pojeo Contea taktički, razvalili su đubrentus, očitali lekciju, vraćaju se u borbu za titulu itd itd... :cry:

EDIT: Mislim da je nas par i navelo to, ali je mene više razočarala utakmica standardnih prvotimaca, Pirla i Bonuccija nego ograničenost rezervi, za njih se bar znalo da ništa neće napraviti. Uostalom, ova dvojica prvotimaca su i kriva za ispadanje, čak i sa ovim kombinovanim timom utakmica je bila neizvjesna i išla u produžetke, penale i šta sve ne.

Ako ništa, nadam se, ali iskreno, svim srcem, da će Conte napokon uvidjeti neke stvari i riješiti se ljubimaca. Bonuccija zakucati za klupu, dati više šansi Ogbonni da se pokaže, ako ni to ne uspije, tražiti novo rješenje, ali postaje monotono gledati svaki put neku derbi utakmicu i znati da ako te išta košta, to će biti Leo.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 22 jan 2014, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Salabajzer
Kontakt:

Post Postao/la Salabajzer » 22 jan 2014, 00:24

Pa o tome ti govorim, mislim preslikana tekma iz Torina, bio bi isti ishod da su tu bili Lichtsteiner, Pogba, Tevez i ostali.

Edit

Od sutra Vučko u Londonu, potpisuje za Arsenal, valjda keširamo 12 miliona. :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 jan 2014, 00:37

ne bi, jer nemamo mi , kako bi rekao, identiteta u ovim knock out ili odlucujucim utakmicama..dio tekme se branimo, dio napadamo, dio ne znamo sta hocemo, Konte zakasni sa izmjenama...svaki odlucujuci mec preslikan, ekipa u "obicnim" tekmama ima jedan stil i identitet i onda kad dodje prijetnja eliminacije uvuce se nesigurnost, strah i ne igramo ni blizu na taj nacin...

da je Liga prvaka liga formata kao Serija A mi bi bili u vrhu ili cak i na vrhu, ali sa ovim timom u eliminacijama tesko..nemaju izgleda taj mentalni kvalitet ...kad mogu ispast i kad nema prava na gresku ekipa gubi stil i identitet..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Salabajzer
Kontakt:

Post Postao/la Salabajzer » 22 jan 2014, 00:52

Ne bih se složio s tobom, skoncentrisat ću se konkretno na večerašnji susret, da su nama počeli Pogba, Tevez i Asamaoh od prve minute sigurno bi i Romin pristup igri bio drugačiji i oni bi igrali opreznije, ovako su svjesno igrali visoko jer su znali da mi sa ovim igračima nismo u stanju istrčati kontru.

Onda, prednost ekipa koje imaju Pogbu i Teveza je njihov kvalitet da jednim potezom donesu ekipi prednost, Giovinco je od 10 duela dobio 1, Tevez bi od 10 duela izgubio 1. S Pogbom u ekipi bi sigurno bili i opasniji prema naprijed.

Protiv Reala smo obje utakmice odigrali dobro, prošle sezone protiv Bayerna s obzirom na protivnika i naš (ne)kvalitet pružili dostojan otpor. Ova Liga šampiona, ono je bila čista nesreća, ali nećemo o tome.

U utakmicama Super kupa protiv Lazija i Napolija se pokazalo da ekipa ima taj neki šmek, barem po meni. Vidjet ćemo kako ćemo izgledati u EL gdje smo realno favoriti.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 22 jan 2014, 00:56

Salabajzer je napisao/la:Ne bih se složio s tobom, skoncentrisat ću se konkretno na večerašnji susret, da su nama počeli Pogba, Tevez i Asamaoh od prve minute sigurno bi i Romin pristup igri bio drugačiji i oni bi igrali opreznije, ovako su svjesno igrali visoko jer su znali da mi sa ovim igračima nismo u stanju istrčati kontru.

Onda, prednost ekipa koje imaju Pogbu i Teveza je njihov kvalitet da jednim potezom donesu ekipi prednost, Giovinco je od 10 duela dobio 1, Tevez bi od 10 duela izgubio 1. S Pogbom u ekipi bi sigurno bili i opasniji prema naprijed.

Protiv Reala smo obje utakmice odigrali dobro, prošle sezone protiv Bayerna s obzirom na protivnika i naš (ne)kvalitet pružili dostojan otpor. Ova Liga šampiona, ono je bila čista nesreća, ali nećemo o tome.

U utakmicama Super kupa protiv Lazija i Napolija se pokazalo da ekipa ima taj neki šmek, barem po meni. Vidjet ćemo kako ćemo izgledati u EL gdje smo realno favoriti.
vidovita dzemila :lol: :lol:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 jan 2014, 00:57

pa dobro logicno da smo jaci sa tim igracima, posebno bocnim i napadacima ali i dalje stojim pri tome da ne pristupamo na pravi nacin odlucujucim utakmicama, i da tu uglavnom nismo pravi Juve..Samo smo Sahtjor odradili na pravi nacin.... evo samo za tu tekmu protiv Reala: igras 3-5-2 stvaras identitet tima, i koliko god je ja mrzio i smatrao da je katastrofalna i koliko god mi je svanulo kad sam vidio da protiv Reala igramo 4-3-3, ako imas neki identitet ne mijenjas ga..ako vjerujes da ti je tim najbolji u 3-5-2 ostavi taj stil igre i taj nacin, a ne da uradis tu promjenu samo za jedan, najtezi mec (+ izjava da bi i protiv Bajerna u revansu igrao 4-3-3 samo da je imao igrace)...kao da svjesno popljujes u dotadasnji sistem i priznas da nije dorastao najvecim tekmama..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Salabajzer
Kontakt:

Post Postao/la Salabajzer » 22 jan 2014, 01:02

Krpelj in the hood. :mrgreen:

Prebrzo zaboravljen debakl u Torinu i prevaga koju je donio Tevez. Cool!

@ultra

Ja sam primjetio da Conte protiv ekipa jačih od Juventusa promijeni taktiku, primjer Real, dok protiv slabijih ostaje pri svome.

Mislim da se ekipa iz godine u godinu nadograđuje i da će se već na ljeto dovesti neki krilni igrači koji će omogućiti raznovrsnost.

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 22 jan 2014, 08:44

Vidim ispadosmo iz Coppe, jbeno takmicenje koje ne pratim a cak gledam kad igramo i protiv Sassuola.
Ako se ne varam i gol su nam cist ponistili, jao majko :D
Ta Coppa je obicno sranje, samo mozes igrace povrijedit i umorit za bitne stvari, slicna je i ona glupa EL koja se mora igrat.
Da je ispast i tamo sto prije al eto kao finale kod nas pa cemo se borit za tih 6 miliona. :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 22 jan 2014, 11:43

Lippi je napisao/la:Vidim ispadosmo iz Coppe, jbeno takmicenje koje ne pratim a cak gledam kad igramo i protiv Sassuola.
Ta Coppa je obicno sranje, samo mozes igrace povrijedit i umorit za bitne stvari, slicna je i ona glupa EL koja se mora igrat.
Da je ispast i tamo sto prije al eto kao finale kod nas pa cemo se borit za tih 6 miliona. :D
Ja ne znam kako mozete tako razmisljati, ja ne volim izgubiti partiju remija, a kamoli ispasti iz drzavnog kupa i europskog takmicenja :roll:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 jan 2014, 12:12

firefirefirely je napisao/la:
Lippi je napisao/la:Vidim ispadosmo iz Coppe, jbeno takmicenje koje ne pratim a cak gledam kad igramo i protiv Sassuola.
Ja ne znam kako mozete tako razmisljati, ja ne volim izgubiti partiju remija, a kamoli ispasti iz drzavnog kupa i europskog takmicenja :roll:
Upravo to, ispade nama nista nije bitno! Jos da ligu zijanimo rekli bi, da nam nije bitno !
Max Allegri

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 jan 2014, 12:41

Ma hajd, gotovo je sad, Conte je izveo haman drugi sastav, očigledno ih dovoljno nije motivisao, i desilo se šta se desilo. Ono što me muči je ispadanje iz LP i apsolutna nonšalantnost, ono kao liga nam je dovoljna.
Vjerujem da će i nastup u EL biti isti kao i u kupu, a kad budeš imao ovakav nastup, sljeduje ti ispadanje, a kakav si onda napravio pomak u odnosu na prošlu sezonu? :?
Ja te volim, volim Željo..

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.