Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Prokleti Ubuntu. Ako neka ima neki savjet... Cijenio bih.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ako hoces da izbrises hard drive, skini sebi DBAN, stavi ga na CD i pokreni. Ako ne znas koristiti, pogledaj na internetu ili YouTube, valjda ima neki video.High je napisao/la:Prokleti Ubuntu. Ako neka ima neki savjet... Cijenio bih.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
jesi siguran da si spojio kako treba?klasik je napisao/la:E ovako HITNO mi treba pomoc...
Uzeo novi internet, nisam bio kod kuce kad su ljudi spojili i spojili direktno preko modema na kompjuter i radi internet odlicno.
Eh posto hocu da umrezim kompjutere preko routera i kad spojim nema mi interneta, nazovem podrsku govore ljudi moram promjenit nesto u routeru.
I kad ukucam adresu rutera (192.168.0.1) otvori mi router al samo kao naslov stoji, uopste mi ne izbaci da ukucam ono username pass i ne mogu nista radit
Imace Dlink router je ako kome sta znaci.
pa zar ne bi trebalo raditi normalno ako je bootabilan XP? u BIOS stavi pokretanje s DVD-a i kad mu se ucita CD prvo piše ono "Press any key to continue...." i pritisne i voila..nastavi samo?Murga je napisao/la:Ako hoces da izbrises hard drive, skini sebi DBAN, stavi ga na CD i pokreni. Ako ne znas koristiti, pogledaj na internetu ili YouTube, valjda ima neki video.High je napisao/la:Prokleti Ubuntu. Ako neka ima neki savjet... Cijenio bih.
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Ma spojeno je sve kako treba, eno ima gore sam i postavio sliku, sta mi otvori kad probam otvorit router,iVar je napisao/la:klasik je napisao/la:E ovako HITNO mi treba pomoc...
Uzeo novi internet, nisam bio kod kuce kad su ljudi spojili i spojili direktno preko modema na kompjuter i radi internet odlicno.
Eh posto hocu da umrezim kompjutere preko routera i kad spojim nema mi interneta, nazovem podrsku govore ljudi moram promjenit nesto u routeru.
I kad ukucam adresu rutera (192.168.0.1) otvori mi router al samo kao naslov stoji, uopste mi ne izbaci da ukucam ono username pass i ne mogu nista radit
Imace Dlink router je ako kome sta znaci.
Isto mi je tako bilo spojeno do jutros samo sam koristio drugi internet, drugu mrezu i ovi samo zamjenili modem al oni direktno spojili modem u komp. i ja kad sa pokuso da preko rutera to napravim kako treba ne radi mi internt, nazvo ih i oni mi rekli ko trebam u routeru promjenit nesto u vezi I.P. adrese, i ja da udjem u router ono nece.
iVar je napisao/la:jesi siguran da si spojio kako treba?klasik je napisao/la:E ovako HITNO mi treba pomoc...
Imace Dlink router je ako kome sta znaci.![]()
pa zar ne bi trebalo raditi normalno ako je bootabilan XP? u BIOS stavi pokretanje s DVD-a i kad mu se ucita CD prvo piše ono "Press any key to continue...." i pritisne i voila..nastavi samo?Murga je napisao/la:Ako hoces da izbrises hard drive, skini sebi DBAN, stavi ga na CD i pokreni. Ako ne znas koristiti, pogledaj na internetu ili YouTube, valjda ima neki video.High je napisao/la:Prokleti Ubuntu. Ako neka ima neki savjet... Cijenio bih.
Pojavi se sljedeće:

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Grijanje.Idimidodjimi je napisao/la:Bjezi koliko te noge nose al' samo podastri argumente zasto bjezati od njih?mandraX je napisao/la:Bjež'te ljudi od Toshibe.
Ja koristim Toshibu, kupio sam i cooler, al' opet problemi sa grijanjem...jedva čekam da je mjenjam za nešto drugo, čim malo do love dođem.
ma svaki laptop se grije ko rerna kod gorenjamandraX je napisao/la:Grijanje.Idimidodjimi je napisao/la:Bjezi koliko te noge nose al' samo podastri argumente zasto bjezati od njih?mandraX je napisao/la:Bjež'te ljudi od Toshibe.
Ja koristim Toshibu, kupio sam i cooler, al' opet problemi sa grijanjem...jedva čekam da je mjenjam za nešto drugo, čim malo do love dođem.
jarane, ja sam kod svog asusa primjetio da pasta ispari nakon 3 mjeseca, nestanemandraX je napisao/la:Grijanje.Idimidodjimi je napisao/la:Bjezi koliko te noge nose al' samo podastri argumente zasto bjezati od njih?mandraX je napisao/la:Bjež'te ljudi od Toshibe.
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Ovo za grijanje Toshiba laptopa potvrđujem, radio sam na nekoliko njih i to nije normalno, k'o grijalica
Inače pozitivna iskustva imam s HP i Lenovo laptopima što se tiče grijanja, tj. sistema hlađenja
Inače pozitivna iskustva imam s HP i Lenovo laptopima što se tiče grijanja, tj. sistema hlađenja
- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
Definitivno, i ja ga imam, kad mi je hladno po rukama ili nogama upalim Toshibu svoju i ruke ili noge na laptoptruts je napisao/la:Ovo za grijanje Toshiba laptopa potvrđujem, radio sam na nekoliko njih i to nije normalno, k'o grijalica![]()
- moustapha
- Kontakt:
- Idimidodjimi
- Kontakt:
Interesantno. Ja imam Toshibu i nikakvih problema ne'am sa tim grijanjem. Radi ko singerica!
Doduse kod mene je na stolu cijelo vrijeme, nije u krilu,ne nosim ga sa sobom u krevet pa na deku, nije na podu i tako tim mjestima gdje moze da kupi prasinu samo tako a ujedno i gdje te podloge bukvalno same od sebe griju bilo sta a kamoli laptop.
Treba prvo od toga krenut pa onda ici u tvrdnju da se laptop, bilo koji, pregrijava.
Doduse kod mene je na stolu cijelo vrijeme, nije u krilu,ne nosim ga sa sobom u krevet pa na deku, nije na podu i tako tim mjestima gdje moze da kupi prasinu samo tako a ujedno i gdje te podloge bukvalno same od sebe griju bilo sta a kamoli laptop.
Treba prvo od toga krenut pa onda ici u tvrdnju da se laptop, bilo koji, pregrijava.
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!
Ja sam nedavno kupio Samsungov laptop
Kakva su vaša iskustva s ovom markom
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
je*i me ako sam ikad uzivo vidio samsung laptopLampard8 je napisao/la:Ja sam nedavno kupio Samsungov laptop
jesam dell, lenovo, fujitsu siemens, asus, acer, toshiba, hp....al samsung jok
specifikacije? kvalitet, osjecas li tvrdocu plastike pod rukom?
To i ide bez problema, ali eto vidis da nam High ima problema kao nikoiVar je napisao/la:pa zar ne bi trebalo raditi normalno ako je bootabilan XP? u BIOS stavi pokretanje s DVD-a i kad mu se ucita CD prvo piše ono "Press any key to continue...." i pritisne i voila..nastavi samo?Murga je napisao/la:Ako hoces da izbrises hard drive, skini sebi DBAN, stavi ga na CD i pokreni. Ako ne znas koristiti, pogledaj na internetu ili YouTube, valjda ima neki video.High je napisao/la:Prokleti Ubuntu. Ako neka ima neki savjet... Cijenio bih.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ima li neka opcija da jednostavno i brzo bookmarkovane stranice s mozzile prebacim na chrome?
*La Roma non si tifa, si AMA!*
Re:
ElLoco7 je napisao/la:Ima li neka opcija da jednostavno i brzo bookmarkovane stranice s mozzile prebacim na chrome?

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Re:
Samo se prijavi u google i ubacit ce sve tvoje bookmarke, bar je kod mene tako biloElLoco7 je napisao/la:Zahvaljujem
@ivar
dual core procesor
intel HD grafa
360 gb HDD
17"
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.