AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Ne treba ni traziti krivca u obliku Seedorfa, jer nema igrackog kadra to je i vise nego ocito, nama su kriterji jako pali pa se zadovoljavamo Hondom i Ramijem, za prvog mislimo da ce biti novi Rui Costa za drugog da je Nesta... u koliko se ne promjeni igraci kadar u sto sumnjam, tesko da se nesto moze promjeniti..
- IlPrincipe
- Kontakt:
2 nova CMF-a
1 novi štoper
1 novo krilo
Robinho,Nocerino,Constant,Birsa,Zaccardo,Silvestre,Mexes OUT !!!!!
1 novi štoper
1 novo krilo
Robinho,Nocerino,Constant,Birsa,Zaccardo,Silvestre,Mexes OUT !!!!!
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Pa jeli im ovo tesko sastaviti ovakav sastav i sigurno bi bolje igrali,njima treba dobar lijevi i desni bek ovako sam se navlaci zadnji red,
Ti si opet šampion !
- Titova-Juga
- Kontakt:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Aha, e ovo se cekalo, upravo se Alegriju spocitavalo ovo za kvalitet, jer ste pisali da je Milan barem kvalitetan da dobija truba timove kakvo je Udinese ove god, spocitavalo mu se za igru, a ona pod Sedorfom jos veci kur.ac, al naravno opletite po Misteru Alegriju a za isto opravdavate Sedorfa, jer je eto on jedna od legendi kluba...meskalin je napisao/la:Ne treba ni traziti krivca u obliku Seedorfa, jer nema igrackog kadra to je i vise nego ocito, nama su kriterji jako pali pa se zadovoljavamo Hondom i Ramijem, za prvog mislimo da ce biti novi Rui Costa za drugog da je Nesta... u koliko se ne promjeni igraci kadar u sto sumnjam, tesko da se nesto moze promjeniti..
Uostalom uvjerit ce te se koliko je Alegri bolji trener od Sedorfa, samo polako...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Upravo to, naravno bilo je Allegrijevih gluposti ali od g.ovana se ne pravi pita, dok su ovdje ubjedjeni kako milan ima ekipu za vrh.
Oba milanska kluba mogu napravit povremene bljeskove ali za konstantnost i ozbiljno nadmetanje neko mora zavuci ruku u dzep i dovest igrace kakve ta dva kluba zasluzuju, gomila prosjecnih igraca nosi dres oba kluba
Nije da mi nije godra sto su ljudi otresli ekipu koja je ozbiljno shvatila kup takmicenje kao jedinu nadu za Evropu
Oba milanska kluba mogu napravit povremene bljeskove ali za konstantnost i ozbiljno nadmetanje neko mora zavuci ruku u dzep i dovest igrace kakve ta dva kluba zasluzuju, gomila prosjecnih igraca nosi dres oba kluba
Nije da mi nije godra sto su ljudi otresli ekipu koja je ozbiljno shvatila kup takmicenje kao jedinu nadu za Evropu
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Baš kao što ti je bilo drago i u prošlom kolu
Nije da opravdavam Sedorfa jer sam i sam više želio Pipa, al ljudi moji čovjek je tu 7 dana, halooo 7 dana. I pojedinci več pričaju o Alegriju, j*bo ih on. Dok je Alegri bio tu svi smo željeli da ga nogiraju i kad je došao Sedorf pričali smo kako nema nikakav imperativ rezultata, več treba isprobavati igrače do kraja sezone i onda odlučiti na koga će računati u sljedećoj sezoni. I šta sad? Nakon 7 dana njegovog rada treba reči da je promašaj. Možda će i biti promašaj al hajmo o tome suditi kad dodje vrijeme a ne nakon 7 dana.
Problem Alegrija je bio što je imao kreaktivnije igrače na klupi al ih nije koristio, redovno su Poli i Cristante grijali klupu dok su Nocerino i Muntari igrali, Birsa je uzimao minute Saponari. Koga je to Sedorf sinoč imao kao alternativu? Ni Saponare, ni Polija, ni Cristantea nije bilo ni na klupi kao ni Montoliva. On je u veznom redu sinoć MORAO igrati sa dva DMF jer nije imao alternativu. Ustvari imao je u vidu golobradih mladića, koji bi, siguran sam, uradili viđe od Nocerina, al budimo realni, da li bismo mi na Sedorfovom mjestu ubacili nekog od njih?
Sve u svemu: KEEP CALM AND FORZA MILAN!
Nije da opravdavam Sedorfa jer sam i sam više želio Pipa, al ljudi moji čovjek je tu 7 dana, halooo 7 dana. I pojedinci več pričaju o Alegriju, j*bo ih on. Dok je Alegri bio tu svi smo željeli da ga nogiraju i kad je došao Sedorf pričali smo kako nema nikakav imperativ rezultata, več treba isprobavati igrače do kraja sezone i onda odlučiti na koga će računati u sljedećoj sezoni. I šta sad? Nakon 7 dana njegovog rada treba reči da je promašaj. Možda će i biti promašaj al hajmo o tome suditi kad dodje vrijeme a ne nakon 7 dana.
Problem Alegrija je bio što je imao kreaktivnije igrače na klupi al ih nije koristio, redovno su Poli i Cristante grijali klupu dok su Nocerino i Muntari igrali, Birsa je uzimao minute Saponari. Koga je to Sedorf sinoč imao kao alternativu? Ni Saponare, ni Polija, ni Cristantea nije bilo ni na klupi kao ni Montoliva. On je u veznom redu sinoć MORAO igrati sa dva DMF jer nije imao alternativu. Ustvari imao je u vidu golobradih mladića, koji bi, siguran sam, uradili viđe od Nocerina, al budimo realni, da li bismo mi na Sedorfovom mjestu ubacili nekog od njih?
Sve u svemu: KEEP CALM AND FORZA MILAN!
Il Club più titolato al mondo!
Davno sam spominjao da je ova ekipa precjenjena, al eto neki tvrde da imaju ekipu odmah iza Juventusa i Napolia samo trener bio smeće.MrMuscle je napisao/la:Aha, e ovo se cekalo, upravo se Alegriju spocitavalo ovo za kvalitet, jer ste pisali da je Milan barem kvalitetan da dobija truba timove kakvo je Udinese ove god, spocitavalo mu se za igru, a ona pod Sedorfom jos veci kur.ac, al naravno opletite po Misteru Alegriju a za isto opravdavate Sedorfa, jer je eto on jedna od legendi kluba...meskalin je napisao/la:Ne treba ni traziti krivca u obliku Seedorfa, jer nema igrackog kadra to je i vise nego ocito, nama su kriterji jako pali pa se zadovoljavamo Hondom i Ramijem, za prvog mislimo da ce biti novi Rui Costa za drugog da je Nesta... u koliko se ne promjeni igraci kadar u sto sumnjam, tesko da se nesto moze promjeniti..
Uostalom uvjerit ce te se koliko je Alegri bolji trener od Sedorfa, samo polako...
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Po cemu su to igraci Napolija i Juventusa drasticno bolji od recimo Balotellija, Saravija, Kake, De Jonga, Montoliva, Honde, De Sciglia ?
Odbrana je nesto drugo, sigurno jedna od najlosijih u ligi sto uveliko kumuje ovakvom stanju, ali ova ekipa nije tako losa koliko tabela pokazuje.
Mislim da nije toliko problem u kvalitetu koliko i psihi igraca. Ne treba ni spominjati kakav talenat pojedinci posjeduju, ali oni jednostavno djeluju mrtvo i demotivisano na terenu. Ovo je puno dublji problem od samih sposobnosti igraca.
Odbrana je nesto drugo, sigurno jedna od najlosijih u ligi sto uveliko kumuje ovakvom stanju, ali ova ekipa nije tako losa koliko tabela pokazuje.
Mislim da nije toliko problem u kvalitetu koliko i psihi igraca. Ne treba ni spominjati kakav talenat pojedinci posjeduju, ali oni jednostavno djeluju mrtvo i demotivisano na terenu. Ovo je puno dublji problem od samih sposobnosti igraca.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Bez kvalitetnih igrača, Milan (niti bilo koji drugi klub) nema izgleda za bilo kakvim uspjehom. Ako hoćeš tim koji je sposoban osvajati trofeje, moraš platiti za WC igrače i stvarati ekipu godinama. Milion je primjera, od Rome, Fiorentine i Napolija u Seriji A, sve do Bayerna, Arsenala, Chelseaja... I Milan je to radio do prodaje T. Silve i Ibrahimovića, premda po mom mišljenju problemi sežu još dublje (produžavanje ugovora senatorima, cigančenje Gallianija i Berlusconija po pitanju pojačanja itd.). S druge strane, i te kako ima neslavnih primjera (u koje spada i Milan), gdje je klub rasprodajom najboljih igrača i nepravovremenim dovođenjem zamjena pao na niske grane. Pored Milana, najbolji primjer toga je Manchester United.
Dakle, ovom Milanu je potrebno stotinjak miliona da se namjenski pojača, ali prije toga riješi polovnjaka koji su pustili korijenje u klubu (koji je Allegri forsirao, i to mu nikad nismo mogli oprostiti; ne bismo ni Seedorfu ako nastavi). Svi koji iole pratimo Milan znamo da tog novca (i više od toga) klub zaradi tijekom sezone, ali da isti završi u dobro poznatom džepu bez dna. Pozicije su svima nama jasne, ali navest ću ih još jednom (i više stvarno neću na tu temu).
- 2 štopera
- kreativan CMF
- golman
- krilo
Jasno je da bez barem ovih 4-5 pojačanja nema svjetlije budućnosti za ACM. Ako vlasnik kluba nema namjeru raditi nešto povodom toga, red je da odstupi s funkcije i proda klub nekom ko planira ulagati u Milan. U tom slučaju, zajedno s njim odlazi i predsjednik, koji je jednako kriv kao i on. Trener također ima bitnu ulogu, iako neki često osporavaju njegov značaj za ekipu. Prije svega, Clarence mora poraditi na psihi ekipe, koju je Allegri srozao do krajnjih granica. Mora iskristalisati formaciju koja može funkcionirati na zelenom terenu, koja neće biti sastavljena od navodnih "zvijezda" i otpada, nego od lidera i operativaca. Helem, shvatili ste da uloga Seedorfa nije beznačajna.
Znam da ponovo mlatim praznu priču i ne govorim ništa novo, ali imao sam potrebu napisati nešto povodom ispadanja iz Coppa Italia.
Dakle, ovom Milanu je potrebno stotinjak miliona da se namjenski pojača, ali prije toga riješi polovnjaka koji su pustili korijenje u klubu (koji je Allegri forsirao, i to mu nikad nismo mogli oprostiti; ne bismo ni Seedorfu ako nastavi). Svi koji iole pratimo Milan znamo da tog novca (i više od toga) klub zaradi tijekom sezone, ali da isti završi u dobro poznatom džepu bez dna. Pozicije su svima nama jasne, ali navest ću ih još jednom (i više stvarno neću na tu temu).
- 2 štopera
- kreativan CMF
- golman
- krilo
Jasno je da bez barem ovih 4-5 pojačanja nema svjetlije budućnosti za ACM. Ako vlasnik kluba nema namjeru raditi nešto povodom toga, red je da odstupi s funkcije i proda klub nekom ko planira ulagati u Milan. U tom slučaju, zajedno s njim odlazi i predsjednik, koji je jednako kriv kao i on. Trener također ima bitnu ulogu, iako neki često osporavaju njegov značaj za ekipu. Prije svega, Clarence mora poraditi na psihi ekipe, koju je Allegri srozao do krajnjih granica. Mora iskristalisati formaciju koja može funkcionirati na zelenom terenu, koja neće biti sastavljena od navodnih "zvijezda" i otpada, nego od lidera i operativaca. Helem, shvatili ste da uloga Seedorfa nije beznačajna.
Znam da ponovo mlatim praznu priču i ne govorim ništa novo, ali imao sam potrebu napisati nešto povodom ispadanja iz Coppa Italia.
http://sulia.com/milanello/f/24e43581-d ... b3b1415f8/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zarada Milana u 2012-2013 godini je 263,5 miliona eura, bilo bi fino znati koliki je cisti profit.
I onda spominju kako je financijska kriza, tek ce biti kriza kada se ne plasiramo u CL.
Zarada Milana u 2012-2013 godini je 263,5 miliona eura, bilo bi fino znati koliki je cisti profit.
I onda spominju kako je financijska kriza, tek ce biti kriza kada se ne plasiramo u CL.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Claus ne treba bas sto miliona niti ko ocekuje sada od Berlusconija da ulozi tolike pare u jednom prelaznom roku.Ali neka sada dovede nesto za oko 20 miliona eura,a za ljeto neka da na pojacanja oko 50 miliona eura.Claus je napisao/la:Bez kvalitetnih igrača, Milan (niti bilo koji drugi klub) nema izgleda za bilo kakvim uspjehom. Ako hoćeš tim koji je sposoban osvajati trofeje, moraš platiti za WC igrače i stvarati ekipu godinama. Milion je primjera, od Rome, Fiorentine i Napolija u Seriji A, sve do Bayerna, Arsenala, Chelseaja... I Milan je to radio do prodaje T. Silve i Ibrahimovića, premda po mom mišljenju problemi sežu još dublje (produžavanje ugovora senatorima, cigančenje Gallianija i Berlusconija po pitanju pojačanja itd.). S druge strane, i te kako ima neslavnih primjera (u koje spada i Milan), gdje je klub rasprodajom najboljih igrača i nepravovremenim dovođenjem zamjena pao na niske grane. Pored Milana, najbolji primjer toga je Manchester United.
- 2 štopera
- kreativan CMF
- golman
- krilo
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- francobaresi
- Kontakt:

I dalje se čudim i pitam, gdje su pare ?? Milan je među 7-8 klubova po visini prihoda, znači među 7-8 u čitavom svijetu. Kako je moguće da samo u ovom klubu se poštuju ta neka pravila, kako je moguće da je budžet za transfere mizernih 15-ak miliona €? Srezali su plate za skoro 50% sa 180 miliona € na 110-120 mil.€ što je 40 % od ukupnog budžeta, i opet para nema. Ova "nestašica" je počela onog trenutka kad je pedofil platio onu kaznu od par stotina miliona €. Nema on više ljubavi prema ovom klubu već nadoknađuje svoje gubitke preko ove institucije. Milan mora i može i treba da svako ljeto ima mogućnost potrošiti 50-60 miliona € !!
Vidim pojedinci već nakon 7 dana upoređuju Seedorfa sa Allegrijem. Pa tog panja samo trpili par godina i gledali kako tone iz greške u grešku.Čovjek koji je imao najjaču ekipu i Italiji između 2010-2012 godine, i uspio je uzeti jedan Scudetto, a drugi je prokock'o par kola prije kraja. Upravo je on nakupovao ovih polovnjaka zajedno sa Gallianiem. Ostavio je iza sebe toliki nered, koji će Milan opasno da košta i to ne samo ove sezone već vjerovatno i naredne, osim ako se tokom ljeta neko ne drmne u glavu i skonta da 80% igrača treba otjerati.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Eh, dok isplati svoje bivse zene, kazne, bunga-bunga zabave i sta ti sve ne, onda naravno da za Milan nema novca.
Za ovih 4-5 igraca sto nam trebaju treba mozda nekih 50 miliona (sto uopste ne bi trebalo predstavljati problem sudeci po prihodima) i s kojima bi se ovo sve iz korijena promijenilo. A to cak ni nisu toliki novci, a puno bi toga promijenilo.
Jos da nadodam da bi prodajom Mexesa, Robinha i jos par nekih otpadaka mogli kaparisati cak i do 20 miliona sto je skoro pola ove cifre.
Nema vise izgovora, od ljeta se pod hitno nesto mora mjenjati. A novca ima, na to se vise nemaju pravo izvlaciti.
Za ovih 4-5 igraca sto nam trebaju treba mozda nekih 50 miliona (sto uopste ne bi trebalo predstavljati problem sudeci po prihodima) i s kojima bi se ovo sve iz korijena promijenilo. A to cak ni nisu toliki novci, a puno bi toga promijenilo.
Jos da nadodam da bi prodajom Mexesa, Robinha i jos par nekih otpadaka mogli kaparisati cak i do 20 miliona sto je skoro pola ove cifre.
Nema vise izgovora, od ljeta se pod hitno nesto mora mjenjati. A novca ima, na to se vise nemaju pravo izvlaciti.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Stari da je Seedorf uspio prokockati prednost od 5 bodova u Seria A i da je uspio ispasti od Tottenhama s onakvim timom, vjeruj da bih imao isto misljenje...MrMuscle je napisao/la:Aha, e ovo se cekalo, upravo se Alegriju spocitavalo ovo za kvalitet, jer ste pisali da je Milan barem kvalitetan da dobija truba timove kakvo je Udinese ove god, spocitavalo mu se za igru, a ona pod Sedorfom jos veci kur.ac, al naravno opletite po Misteru Alegriju a za isto opravdavate Sedorfa, jer je eto on jedna od legendi kluba...meskalin je napisao/la:Ne treba ni traziti krivca u obliku Seedorfa, jer nema igrackog kadra to je i vise nego ocito, nama su kriterji jako pali pa se zadovoljavamo Hondom i Ramijem, za prvog mislimo da ce biti novi Rui Costa za drugog da je Nesta... u koliko se ne promjeni igraci kadar u sto sumnjam, tesko da se nesto moze promjeniti..
- francobaresi
- Kontakt:
Molim Boga Svemogućeg da se do kraja zime otarasimo Mexesa,Nocerina,Zaccarda i makar Birse. A ostatak ekipe na ljeto protjerati. Znači..
Golman(?)
Abate-Stoper(?)-Stoper(?)-De Sciglio
De Jong-Montolivo
Krilo(?)-Honda-Shaarawy
Balotelli
Ovo je ono što treba mijenjati tokom ljeta.
Golman(?)
Abate-Stoper(?)-Stoper(?)-De Sciglio
De Jong-Montolivo
Krilo(?)-Honda-Shaarawy
Balotelli
Ovo je ono što treba mijenjati tokom ljeta.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Nisam ni za ishitrena dovođenja igrača u ovom prelaznom roku. Treba se prije svega riješiti hamelja i dati priliku mladim igračima da vidimo ima li išta od njih, a tek u ljetnom mercatu dovesti ta ciljana pojačanja. Tada bi trebalo biti jasnije i koju ce formaciju Sedorf forsirati. Sada forsira 4-2-3-1 ali je jednom izjavio da tu formaciju igra jer ima igrače za tu formaciju a da je navodno njegova zelja da igra 4-3-1-2. Treba sve isprobati do kraja sezone i što spremniji ući u narednu.
Zašto ne dati priliku recimo jednom Pacifiku da igra do kraja sezone.
Evo navodno je Trabzonspor blizu dovodjenja Mexesa. Taman da se otvori prostor za Pacifika ili nekog drugog mladog igrača.
Sve je izvjesniji i odlazak Nocerina i Zacarda i mišljenja sam da i njima ne treba zamjena,samo treba forsirati mlade igrače do kraja sezone.
Ako već hoće nakon prodaje Mexesa da dovedu stopera onda nek dovedu nekog kvalitenog a ne tamo neke Palote i klince koji će uzimati minutazu mladim igračima.
Zašto ne dati priliku recimo jednom Pacifiku da igra do kraja sezone.
Evo navodno je Trabzonspor blizu dovodjenja Mexesa. Taman da se otvori prostor za Pacifika ili nekog drugog mladog igrača.
Sve je izvjesniji i odlazak Nocerina i Zacarda i mišljenja sam da i njima ne treba zamjena,samo treba forsirati mlade igrače do kraja sezone.
Ako već hoće nakon prodaje Mexesa da dovedu stopera onda nek dovedu nekog kvalitenog a ne tamo neke Palote i klince koji će uzimati minutazu mladim igračima.
Il Club più titolato al mondo!
- francobaresi
- Kontakt:
Evo Seedorf je rekao, da mu je trenutno teško govoriti o merkatu jer je stigao tek prije 7 dana i još nije do kraja upoznat sa situacijom. Što je i razumljivo, ali sinoć je mogao vidjeti koliko je Nocerino retardiran, pa i Birsa, a najveći šetač je Robinho.Mislim da nije slijep i da je vidio.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Uzeti onog Doriu za kojeg tvrdi da je veliki talenat, a za drugog stopera odvaliti do 20 miliona. Drugacije ne moze, nema hljeba od ovih prosjecnih igraca.
Sto se kreativca tice, ja bih nekog poput Mate i tu ako treba odvaliti preko 20 miliona.
Treba nam neko back up krilo, ali takvih ima na pretek u ligi. Uzeti nesto kvalitetno i mlado, ali ne previse skupo.
Za golmana bih Perina. Ne vjerujem da je previse skup, a s obzirom da smo u prijateljskim odnosima sa Genovom, mozemo ga ukljuciti u neki deal i dodati sicu.
Prodati Mexesa, Robinha, Zaccarda, Nocerina, Muntarija, Birsu, Constanta. Mogu se fine pare uzeti, pa cak i od ovih otpadaka. Milion po milion, nakupi se.
I eto, tako bih ja sklepao ekipu. Da bar mene angazuju na celino mjesto, mislim da bih bolje igrace doveo.
Sto se kreativca tice, ja bih nekog poput Mate i tu ako treba odvaliti preko 20 miliona.
Treba nam neko back up krilo, ali takvih ima na pretek u ligi. Uzeti nesto kvalitetno i mlado, ali ne previse skupo.
Za golmana bih Perina. Ne vjerujem da je previse skup, a s obzirom da smo u prijateljskim odnosima sa Genovom, mozemo ga ukljuciti u neki deal i dodati sicu.
Prodati Mexesa, Robinha, Zaccarda, Nocerina, Muntarija, Birsu, Constanta. Mogu se fine pare uzeti, pa cak i od ovih otpadaka. Milion po milion, nakupi se.
I eto, tako bih ja sklepao ekipu. Da bar mene angazuju na celino mjesto, mislim da bih bolje igrace doveo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.