Fudbalska reprezentacija Kosova

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Kosova

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 jan 2014, 19:54

To je druga priča. Regije mogu igrati samo uz pristanak pripadajućih matičnih saveza, a nema nikakve sumnje da FSS neće dati pristanak za to, prema tome to u ovom slučaju nije opcija. Ali bez obzira na to Kosovo puca na punopravno članstvo, tako da ih ovo ne zanima pretjerano.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 23 jan 2014, 21:19

alan_kardec je napisao/la:Koliko znam, da bi jedna reprezentacija igrala takmičarske utakmice, ta zemlja mora da bude članica UN, prvo i osnovno.
Ne. :D

Mora biti članica UN-a da igra FIFA-ina natjecanja, kontinentalna može - mislio sam da UEFA to neće dopustiti, ali sam se prevario - primjer je Gibraltar (nama najbliži). U ostatku svijeta imaš Gvadalupe, Martinik i te francuske departmane koji nisu članovi UN-a ni FIFA-e, a igraju sjevernoamerička natjecanja. Isto tako i Zanzibar igra CAF-ova natjecanja, a nije član ni UN-a ni FIFA-e (jasno, sve ove ne bi mogle igrati ni Kup konfederacija ako bi osvojile kontinentalni trofej :D).
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 feb 2014, 19:30

U povijest Kosovskog nogometa upisat ce se reprezentacija Haitija koja ce s Kosovom snage odmjeriti 5.3. najvjerojatnije u Kosovskoj mitrovici kako navodi ss.ba. Po meni je Kosovska mitrovica nekako i najrealnija buduci da znam da tamo traje rekonstrukcija stadiona.

Evo i par slicica :mrgreen:

slika

slika

slika

slika

slika

Slike su stare 10-20 dana, tako da je ovo sigurno jos vise odmakelo.

Stadion ima i svoju smijesnu stranu. Inace nosi ime Adema Jasharija koji je kosovski nacionalni heroj, al slika na ulazu u stadionu stvarno izaziva smijeh

slika

:lol: :lol:

I sad mene zanima, ako ima neki znalac. Jel ovi igraci koji igraju za strane zemlje moraju vec ovu utakmicu igrat za Kosovo ili taj poziv mogu prihvatiti tek kada i ako Kosovo postane punopravni clan UEFA-e i FIFA-e? Odnosno, mogul Cana, Xhaka i kompanija prec da igraju za Kosovo poslije kad Kosovo bude u kvalifikacijama ili moraju odmah sad?

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 14 feb 2014, 15:16

Kosovo - Haiti 3:0

Sljedeci protivnik ce vjerojatno biti Panama, to ce vec biti ozbiljnija utakmica

Kosovo ce sasvim sigurno imati solidnu reprezentaciju kad jednom dobiju dozvolu za igranje u kvalifikacijama, biti ce u zadnjem sesiru ali po kvaliteti bi mozda mogli biti rang ekipa iz cetvrtog

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 05 mar 2014, 14:40

Red je da se napise nesto o povijesnoj utakmici za Kosovo. Znaci, danas u 15:00h igraju protiv Haitija. Stadion je raspordan i napravljeno je cak 27 tisuca zastavica za danasnju utakmicu.
http://balkans.aljazeera.net/video/nogo ... o-za-haiti" onclick="window.open(this.href);return false;
RIP CITY!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 05 mar 2014, 14:45

http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_nat ... rent_squad" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo i kadra za utakmicu. Ujkani, Toski, Azemi i Albert Bunjaku su najpoznatija imena.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 mar 2014, 16:51

Jel se igrala utakmica koji je rezultat.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 mar 2014, 16:54

terabajt je napisao/la:Jel se igrala utakmica koji je rezultat.
0:0 kraj, smjesna utakmica.

http://www.youtube.com/watch?v=_v7yrPq_YyQ#t=7425
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 05 mar 2014, 22:04

Elegant je napisao/la:

I odmah prekrsena pravila od strane Kosova. :roll:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 mar 2014, 22:22

Pappy je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

I odmah prekrsena pravila od strane Kosova. :roll:
?

Tribine odlicno popunjene, ockivano rekao bih. Kao sto vec jednom napisao, bit` ce zanimljivo pratiti ovaj projekat zvani Fudbal na Kosovu. Tekmu nisam gledao tako da i ne mogu nesto vise o njoj. One gluposti na ulici necu da komentarisem.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 05 mar 2014, 23:00

Pa istaknuta nacionalna obiljezja, iako su iz FIFA strogo naredili da ne smije biti istaknut grb nacionalnog saveza na dresu. ;)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 mar 2014, 23:39

Pappy je napisao/la:Pa istaknuta nacionalna obiljezja, iako su iz FIFA strogo naredili da ne smije biti istaknut grb nacionalnog saveza na dresu. ;)
Nemam pojma vjeruj. Kao sto gore rekoh, nisam gledao utakmicu a i nisam bas nesto pretjerano upoznat sa tim pravilnikom koji im je FIFA naredila.

Jel` ima neko upucen u ovaj eksperiment zvani Kosovo pa da zna sta je potrebno da urade kako bi igrali kvalikifacione utakmice?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 mar 2014, 00:02

Rooney88 je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Pa istaknuta nacionalna obiljezja, iako su iz FIFA strogo naredili da ne smije biti istaknut grb nacionalnog saveza na dresu. ;)
Nemam pojma vjeruj. Kao sto gore rekoh, nisam gledao utakmicu a i nisam bas nesto pretjerano upoznat sa tim pravilnikom koji im je FIFA naredila.

Jel` ima neko upucen u ovaj eksperiment zvani Kosovo pa da zna sta je potrebno da urade kako bi igrali kvalikifacione utakmice?
Potrebno je da postanu punopravni clan UN-a, ali sve sluti na to da ce zaigrati i prije toga.

I da se osvrnem na isticanje obiljezja. Ja koliko sam vidio, oni nisu smjeli istaketi svoju zastavu i svoju himnu, grb saveza na dresu se nije spominjao. Na tribinama je recimo smjelo biti zastava, jer tu nisu sluzbene, vec su navijacki rekvizit.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 06 mar 2014, 12:44

Signore je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:

Potrebno je da postanu punopravni clan UN-a, ali sve sluti na to da ce zaigrati i prije toga.

I da se osvrnem na isticanje obiljezja. Ja koliko sam vidio, oni nisu smjeli istaketi svoju zastavu i svoju himnu, grb saveza na dresu se nije spominjao. Na tribinama je recimo smjelo biti zastava, jer tu nisu sluzbene, vec su navijacki rekvizit.
Pred meč je bilo napisano da ni to ne smije. E sada da li je doslo u greske u prevodu onoga sto je FIFA rekla ili i grb saveza stvarno spada pod obiljezlje, to ne znam. Po meni licno, i to spada u nacionalno obiljezlje.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 mar 2014, 21:41

Ma kako god. Sto se mene tice mogli su pjevat borbene, sasvim mi svejedno :mrgreen: Trenutno me zanima samo kakvu ce ekipu sastavit, jer ima zaista dobrih igraca koji su njihovog porijekla. Bilo bi dobro da u Europi dobijemo jednu reprezentaciju s kojom se nece lako izac u kraj, al kako vrijeme ide sve vise i vise vjerujem da ce velika vecina igraca ipak ostati vjerna dosadasnjim reprezentacijama.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 mar 2014, 15:36

Ajde neka je i Kosovo dobilo reprezentaciju.Vidim imaju imaju i neku ligu,volio bih da ih UEFA što prije prizna pa da mogu da igraju kvalifikacije,to bi im puno značilo.Na fudbalskoj sceni ima zaista mnogo fudbalera koji su povezani sa Kosovom,pola Švicarske,pa sve do Albanije,Crne Gore i ostalih država u regionu.Ako skupe većinu tih igrača mogu biti dosta ozbiljna reprezentacija za tako malo državu koja je to faktički tek i postala.S posebnom pažnjom ću pratiti njihov daljni razvoj i njihove utakmice.Volio bih da im se Januzaj pridruži,momak bi mogao postati heroj države samo tako.
Keep walking.

Polkovnik
Kontakt:

Post Postao/la Polkovnik » 12 mar 2014, 12:26

Ne valja to za nas.
Evo zasto:
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=822353" onclick="window.open(this.href);return false;
Dal bi ovo bilo odobreno da Kosovo nije dobilo dozvolu da igra prijateljske?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 mar 2014, 13:15

Polkovnik je napisao/la:Ne valja to za nas.
Evo zasto:
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=822353" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa igra i Katalonija, nek igraju i ovi, sta fali, isto da je to nesto veliko. Entitetska/pokrajinska reprezentacija koja tu i tamo baci koju prijateljsku. Da smo svi normalni svake godine bi medjusobno odigrali jednu prijateljsku, a ne da nabadamo jedni drugim sta radimo, odnosno sta oni drugi rade. Svima nam je krivo sta radi onaj drugi, a sta mi radimo ispravno je. Nek ljudi igraju, pusti ih.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 12 mar 2014, 13:20

Signore je napisao/la:
Polkovnik je napisao/la:Ne valja to za nas.
Evo zasto:
Pa igra i Katalonija, nek igraju i ovi, sta fali, isto da je to nesto veliko. Entitetska/pokrajinska reprezentacija koja tu i tamo baci koju prijateljsku. Da smo svi normalni svake godine bi medjusobno odigrali jednu prijateljsku, a ne da nabadamo jedni drugim sta radimo, odnosno sta oni drugi rade. Svima nam je krivo sta radi onaj drugi, a sta mi radimo ispravno je. Nek ljudi igraju, pusti ih.
Kao prvo to je nemoguce.Na tribinama bi bilo mrtvih,a kao drugo kad bi s njima igrali prijateljsku,nikad vise ne bih pogledao utakmicu reprezentacije..
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Zaključano

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.