opasno se prica da dolazi, pa eto malo vise informacija..pozicija, stil igre, sta mozemo ocekivati ako ista mozemo itd itd
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
taj vas Jusufbasic...dje, sta, kako, koliko?
opasno se prica da dolazi, pa eto malo vise informacija..pozicija, stil igre, sta mozemo ocekivati ako ista mozemo itd itd
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Druze ubio se za Slobodu. Iskreno ako ce prelazit negdje volio bi da to budete vi jer bi mnogo doprinijeo vasem sto brzem povratkuultrasstyle_tz je napisao/la:taj vas Jusufbasic...dje, sta, kako, koliko?![]()
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Zao mi je Jusufa,nikad nije ni dobio pravu priliku ali i Majke,
kakav je god bolji je 3 puta i od Zvonketa i Mirze.
.Jedino ako ce dovesti puno bolje igrace od ove dvojice ovo mogu progutati
.Bumo vidili,mozda se iza brda nesto valja
.
Drago mi je da se desila ova Vahina posjeta i da ce se Velezove legende sastati poslije Svijetskog prvenstva,i to je neki dobar znak.Dobili smo i tih 89000 eura u materijalu za turf pomocni teren a klub treba urediti teren.Bit ce i neka akcija u dijaspori u vezi ovoga pomocnog tako da idemo polako naprijed
FORZA VELEZ
Drago mi je da se desila ova Vahina posjeta i da ce se Velezove legende sastati poslije Svijetskog prvenstva,i to je neki dobar znak.Dobili smo i tih 89000 eura u materijalu za turf pomocni teren a klub treba urediti teren.Bit ce i neka akcija u dijaspori u vezi ovoga pomocnog tako da idemo polako naprijed
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Stvarno momak nije nikad dobio priliku da valja.evo shvatam da hoce da igraju Velezova djeca, ali nemoze se pod svaku cijenu tj glavom kroz zid. Zasto odbacivati talentovane igrace a ostavljat smece? I prije rata je donekle u velezu bilo stele u mladjim kategorijama ali kad se dodje u prvi tim sve izadje na vidjelo i vidi se ko moze a ko ne. Stvarno fuj.
Ali i dalje Forza Velez
Ali i dalje Forza Velez
Ako gledamo prijateljsku utakmicu protiv Sirokog Brijega, u vezi bismo mogli naci rjesenje da nam ode i jos jedan veznjak. E sad, koliko bi to rjesenje moglo udovoljiti zahtjevima i ambicijama kluba, to ne znam, ali sad u rosteru imamo veznih igraca koji su to po vokaciji ili onih koji se mogu iskoristiti u tu svrhu...
Npr. prvo poluvrijeme utakmice je Feja izveo 2. ekipu (pojacanu Asimom, Ostrim i haj'mo reci Zlajom) koja je u odnosu na SB bila ako nista ravnopravna. Bekovi su bili Dino i Peja, dok su vezni igraci bili Zvona, Majke i Budo koji je igrao neku poziciju ofanzivnog veznog ili poluspica, sta ja znam... Lijevo krilo je bio Rama, desno Corrando, a Mirza je bio najistureniji napadac. Po meni jedan opsti takticki dzumbus
, ali dobro probna je utakmica i sve je dopusteno.
Drugo poluvrijeme je igrala ekipa koja bi najvjerovatnije istrcala na teren da prvenstvo sad pocinje, ali ovaj put u vezi su igrala dvojica pridoslica- Jankovic i Blagojevic koji su moram priznati, bili prilicno solidni i sto je bitno za tu poziciju polivalentni. Dobro, Kodru cu preskociti u komentarisanju
Naravno, pripreme su tek pocele i na osnovu jedne ili dvije utakmice se ne moze donijeti objektivni sud pa cemo sacekati da ekipa dodje iz Bara.
Suma sumarum cijele price je da za poziciju veznih igraca imamo u konkurenciji dvojicu novih, Zvonica, Zolja, Kodru, Ramovica, Rasevica, a u nekoj ludoj kombinaciji i Hebibovica koji je u Travniku igrao na toj poziciji...
Majketa mi je iskreno zao i zelim mu sve najbolje u karijeri...
Npr. prvo poluvrijeme utakmice je Feja izveo 2. ekipu (pojacanu Asimom, Ostrim i haj'mo reci Zlajom) koja je u odnosu na SB bila ako nista ravnopravna. Bekovi su bili Dino i Peja, dok su vezni igraci bili Zvona, Majke i Budo koji je igrao neku poziciju ofanzivnog veznog ili poluspica, sta ja znam... Lijevo krilo je bio Rama, desno Corrando, a Mirza je bio najistureniji napadac. Po meni jedan opsti takticki dzumbus
Drugo poluvrijeme je igrala ekipa koja bi najvjerovatnije istrcala na teren da prvenstvo sad pocinje, ali ovaj put u vezi su igrala dvojica pridoslica- Jankovic i Blagojevic koji su moram priznati, bili prilicno solidni i sto je bitno za tu poziciju polivalentni. Dobro, Kodru cu preskociti u komentarisanju
Suma sumarum cijele price je da za poziciju veznih igraca imamo u konkurenciji dvojicu novih, Zvonica, Zolja, Kodru, Ramovica, Rasevica, a u nekoj ludoj kombinaciji i Hebibovica koji je u Travniku igrao na toj poziciji...
Hvala na izvještaju.RedOne je napisao/la:Ako gledamo prijateljsku utakmicu protiv Sirokog Brijega, u vezi bismo mogli naci rjesenje da nam ode i jos jedan veznjak. E sad, koliko bi to rjesenje moglo udovoljiti zahtjevima i ambicijama kluba, to ne znam, ali sad u rosteru imamo veznih igraca koji su to po vokaciji ili onih koji se mogu iskoristiti u tu svrhu...
Npr. prvo poluvrijeme utakmice je Feja izveo 2. ekipu (pojacanu Asimom, Ostrim i haj'mo reci Zlajom) koja je u odnosu na SB bila ako nista ravnopravna. Bekovi su bili Dino i Peja, dok su vezni igraci bili Zvona, Majke i Budo koji je igrao neku poziciju ofanzivnog veznog ili poluspica, sta ja znam... Lijevo krilo je bio Rama, desno Corrando, a Mirza je bio najistureniji napadac. Po meni jedan opsti takticki dzumbus, ali dobro probna je utakmica i sve je dopusteno.
Drugo poluvrijeme je igrala ekipa koja bi najvjerovatnije istrcala na teren da prvenstvo sad pocinje, ali ovaj put u vezi su igrala dvojica pridoslica- Jankovic i Blagojevic koji su moram priznati, bili prilicno solidni i sto je bitno za tu poziciju polivalentni. Dobro, Kodru cu preskociti u komentarisanjuNaravno, pripreme su tek pocele i na osnovu jedne ili dvije utakmice se ne moze donijeti objektivni sud pa cemo sacekati da ekipa dodje iz Bara.
Ako smijem primjetiti ovi vezni što si nabrojala (osim ove dvoice iz Srbije koje nisam gledao) slabo će vesti, naročito Zvonic, Zolj i Kodro koji sa loptom i nisu u dobrim odnosima.
Ne sviđa mi se nikako ova transfer politika. Ako Merza ostaje, tačno je da dobivamo Zolja u veznom redu, no opet ga ne mogu prežaliti. ( Majketa )
Bio je fajter, bio je iskren, poštovao je grb koji nosi, i to navijači pamte.
Sada dolazimo do Jusufbašića. Jedan od igrača koji također nisu dobili pravu šansu i koji su neopravdano izostavljani iz prvih 11, i koji po tim pričama odlazi.
Puno je nagađanja, ako odlazi, zašto je to tako, ko će biti zamjena i da li će je biti. Sve u svemu, puno materijala za pisati., nedoumica, strepnje do zadnjeg momenta.
Bio je fajter, bio je iskren, poštovao je grb koji nosi, i to navijači pamte.
Sada dolazimo do Jusufbašića. Jedan od igrača koji također nisu dobili pravu šansu i koji su neopravdano izostavljani iz prvih 11, i koji po tim pričama odlazi.
Puno je nagađanja, ako odlazi, zašto je to tako, ko će biti zamjena i da li će je biti. Sve u svemu, puno materijala za pisati., nedoumica, strepnje do zadnjeg momenta.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ne bih ja bio toliko strog prema ovoj transfer politici. Majke je i meni drag,on je uvijek sa dostojanstvom nosio dres Veleža, ali njegov pad forme je očit. Pitanje je da li on može tu formu vratiti ikad više. A bojim se da se i on ne bi složio sa ulogom rezervnog igrača.Što se tiče Zvonića, ne bih ja bio ni prema njemu toliko strog, on sasvim sigurno ima potencijalda bude dobar igrač, ima i fizičke predispozicije, a zna dovoljno lopte.Ono što je ne znam je,kakav je on u glavi, to vi mlađi bi trebali znati, Znate ga valjda iz čaršije. Ukoliko bi se zadao treningu, ja mislim da bi od njega moglo nešto biti.
Što se tiče Jusufa, moram priznati da on nije moj tip igrača još od prve utakmice u Veležovom dresu. A mnogo sam, mišljenje stečeno na osnovu izvještaja dok je igrao u GOŠK-u, od njega očekivao.On jednostavno ima hronični nedostatak brzine. I nikada neće biti bolji nego što je sada. A opet, mislim da ni on nije baš sklon ulozi džokera sa klupe. Doduše, koliko ja vidim, još nemamo alternativu za centarfora, jedino u tom kontekstu bi mi možda bila upitna odluka o puštanju Jusufa.
Kako god bilo, i šta god bilo, ako obojica odu, želim im sve najbolje u karijeri, obadvojica su se pošteno odnosila prema dresu Veleža. Ako ostanu, opet, dobrodošli
Što se tiče Jusufa, moram priznati da on nije moj tip igrača još od prve utakmice u Veležovom dresu. A mnogo sam, mišljenje stečeno na osnovu izvještaja dok je igrao u GOŠK-u, od njega očekivao.On jednostavno ima hronični nedostatak brzine. I nikada neće biti bolji nego što je sada. A opet, mislim da ni on nije baš sklon ulozi džokera sa klupe. Doduše, koliko ja vidim, još nemamo alternativu za centarfora, jedino u tom kontekstu bi mi možda bila upitna odluka o puštanju Jusufa.
Kako god bilo, i šta god bilo, ako obojica odu, želim im sve najbolje u karijeri, obadvojica su se pošteno odnosila prema dresu Veleža. Ako ostanu, opet, dobrodošli
ako Merzić ostane, a izgleda da hoće, onda smo riješili zadnju liniju. Problem je ipak zadnji vezni, valjda će ova dvojica što su došla, biti pravo rješenje. Pored zadnjeg veznog, priorite je i pravi centafor kojeg nemamo još od vremena Džafe i Ace, valjda šta naleti ovih dana
Majketu još jednom sve najbolje u nastavku karijere.
Majketu još jednom sve najbolje u nastavku karijere.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
@gost Zvonic ima potencijala da bude dobar igrac?? A nema brate mili da ga Arigo Saki uzme privatno da trenira
jeli ovo RedOne djavolica? Vidim neko je citira kao zenu 
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Jest žensko je ,a bolje se u fudbal razumije od 99% likova na ovom forumu.Blago njezinom čovjeku.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@gost Zvonic ima potencijala da bude dobar igrac?? A nema brate mili da ga Arigo Saki uzme privatno da trenira![]()
ma mor biti da i griješim,al onu jednu sezonu ili polusezonu (zaboravio **** ga) je bio baš dobar. Mislim, ako on nema glavu i radnu etiku (a to ja ne znam) onda piši propalo. Al sad zasad ne bih ja od njega odustao.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@gost Zvonic ima potencijala da bude dobar igrac?? A nema brate mili da ga Arigo Saki uzme privatno da trenira![]()
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Respect djavolica RedOne i nemoj da je neko krivim okom pogleda
kidam lanac zubima i ujedam

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Kako bola ima potencijala ?
Ako ćemo gledati potencijal u okvirima naše lige, možemo reći da bi mogao postati solidan igrač za ove livade.
Pogledaj ljetos onu utakmicu mladih reprezentacija kad ga je Vlado pozvao, njega i Ćemalovića na konto domaćeg terena protiv CG uz Letu, koji je jedini bio zaslužio da se pozove po trenutnoj formi.
Pa jeli su ga mladi sokolovi. Nije znao jel poš'o ili je doš'o. Svako drugi pas pogrešan, padovi, loše procjene leta lopte, skok igra, i to sve u jednoj međunarodnoj utakmici sa anonimusima ako bismo gledali na globalnom planu.
On nije tipa igrača kakva Veležu treba, i to je moje mišljenje.
Ako ćemo gledati potencijal u okvirima naše lige, možemo reći da bi mogao postati solidan igrač za ove livade.
Pogledaj ljetos onu utakmicu mladih reprezentacija kad ga je Vlado pozvao, njega i Ćemalovića na konto domaćeg terena protiv CG uz Letu, koji je jedini bio zaslužio da se pozove po trenutnoj formi.
Pa jeli su ga mladi sokolovi. Nije znao jel poš'o ili je doš'o. Svako drugi pas pogrešan, padovi, loše procjene leta lopte, skok igra, i to sve u jednoj međunarodnoj utakmici sa anonimusima ako bismo gledali na globalnom planu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Druze razumijem te i ja bi volio da je tako ali tesko se neko moze u njegovim godinama promjeniti na bolje. To se jednostavno radja. Jedino od njega sto mi se svidilo je onaj go zrinjevcima kad je gurnuo onom njihovom papku kroz noge pretrcao citav terengost je napisao/la:ma mor biti da i griješim,al onu jednu sezonu ili polusezonu (zaboravio **** ga) je bio baš dobar. Mislim, ako on nema glavu i radnu etiku (a to ja ne znam) onda piši propalo. Al sad zasad ne bih ja od njega odustao.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@gost Zvonic ima potencijala da bude dobar igrac?? A nema brate mili da ga Arigo Saki uzme privatno da trenira![]()
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Ha, pa ne bih ni ja založio kuću u opkladu da će od njega biti neki igračzizu1991 je napisao/la:Kako bola ima potencijala ?
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Hvala Bogu jedinom da sam i ja docekao da vidim Veleza kako otpusti nekog od bivsih kljucnih igraca zato sto se ne uklapa u koncepciju kluba, a ne obratno ko sto je bio slucaj do prije par godina. Majkicu sve najbolje uz maksimalno postovanje koje je i zasluzio.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
sjajni potezi nema sta, toliko dugo se radilo na dovodjenju jusufbasica a tako lako ga se odreklo da mi bas i nije jasno sta to ta nasa uprava radi? jel ovaj momak potjeran iz kluba, o cemu se ovde radi?
isakovic cuveni nas ispali, od purketa takodjer nista....ma da, super sve- briljantni potezi naseg upravnog odbora
isakovic cuveni nas ispali, od purketa takodjer nista....ma da, super sve- briljantni potezi naseg upravnog odbora
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
majke sretno ti bilo dalje, ti si zasluzio vjecni respekt crvene armije!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Ma čitav dan se mislim šta da napišem,ako je istina za Jusufbašića onda bi neko trebao iz kluba da kaže razlog njegovog odlaska.Da je loš-nije,da je dobio šansu koju je trebao-nije.Jedino ako su doveli nekog boljeg,pa da se rastereti budžet a koliko se zna nisu još!Majketu naklon do poda za ono što je pokazao dok je nosio crveni dres,slabija polu sezona jeste,ali je uvijek bio borben i požrtvovan.Sretno ti u nastavku karijere i da nađeš dobar klub.Al živi bili pa vidjeli šta naša uprava radi i planira.Nadat je se najboljem,a kako će biti vidjet ćemo 
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE