Rockefeller je napisao/la:Sve je to ok, samo ti nije dobra analogija.
Ko je, ako nisu ta četri igrača, davao golove i asistencije protiv velikih ekipa?

Možda si htio reći, iako ja ne mislim tako, da je Arsenal u jačim utakmicama loš al' ako ko da gol ili upiše asistenciju protiv velikih i jakih ekipa onda su to njih četri.
Problem je sto se nije niko nadavao Bog zna koliko protiv jacih ekipa... Ali to sto nije niko ne znaci da je statistika ove cetvorke samim tim bolja ili losija. Cijeli tim Arsenala je u tih 6 utakmica dao 7 golova (pola od toga protiv Gradjana, u tekmi koja je izgubljena sa tri razlike)
Giroud je zabio protiv Tottenhama a Ramiz protiv Liverpoola i Ozil protiv Evertona. To je sve sto su dali spomenuti igraci u 6 utakmica. Jako malo za tim koji je prvi na tabeli. Zar nije tako? Nisu li golovi i asistencije protiv ostalih popravili prosjek?

Ozil je imao dvije asistencije, City i Liverpool a Ramiz samo protiv Gradjana i to je to sa asistencijama.
Znaci, cetvorica spomenutih su u 6 utakmica dali tri gola i upisali tri asistencije! To je i vise nego losa statistika za cetiri spomenuta igraca Arsenala. Ostatak tima ima gol vise.

A Theo je dao 2 gola u tih 6 i najefikasniji je, znaci ispred spomenute cetvorke.

Ja mislim da je ta statistika dobra za samo jednog igraca a za cetvoricu ponajboljih u napadu je dramaticno losa.
Dva Manchestera poraz, Everton i Chelsea X i pobjede protiv Tottenhama i Liverpoola.
Arsenal je definitivno los u utakmicama protiv vecih. Nije kao prosle sezone ali od 18 bodova, osvojeno je samo 8 a gol razlika je 7:8 (-1). Za odbranu se moze reci da je dobra. Samo 8 golova nije lose, pogotovo ne ako se u obzir uzme da je u jednoj tekmi primljeno 6 golova.
Arsenalu treba napadac. Definitivno treba.