SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

kovacic
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la kovacic » 25 jan 2014, 14:17

Ja ne znam čitate li vi, ali Nigerija ovdje igra sa uglavnom drugim sastavom, prelomni je dio u Europi pa neće/ne mogu igrače "izvlačiti" iz njihovih klubova.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 29 jan 2014, 16:44

Oni kontaju da smo mi levati,Africke ekipe misle da su najbolji a da ostali veze nemaju..
Pa vidite koliko su glupi da kontaju da smo negdje ko zna gdje...Ok u poredjenju s evorpskim zemljama,zaostajemo plaho,al kada su oni u pitanju,jbg..
TU SMO NEGDJE :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 jan 2014, 11:52

Kako gledate na cjelokupnu situaciju u Iranu s obzirom na ova svježa dešavanja ?

Da li se to može odraziti na cjelokupan dojam koji mogu a neće ostaviti ( ? ) na SP sa nama u grupi ?

Da li je moguće da u njima proradi nacionalni ponos i budu jači nego ikad u teškim uslovima rada, s obzirom da se zna kakvi su fanatici ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 31 jan 2014, 16:13

Iran nama ne smije biti problem kakva god situacija kod njih bila.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 jan 2014, 16:16

Amar Dzeko je napisao/la:Iran nama ne smije biti problem kakva god situacija kod njih bila.
jako jako jako su motivirani, znaju biti pravo opasni.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 31 jan 2014, 23:10

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Iran nama ne smije biti problem kakva god situacija kod njih bila.
jako jako jako su motivirani, znaju biti pravo opasni.
Kakva je tek Argentina kad je motivirana :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 feb 2014, 02:17

zizu1991 je napisao/la:Da li je moguće da u njima proradi nacionalni ponos i budu jači nego ikad u teškim uslovima rada, s obzirom da se zna kakvi su fanatici ?
oni samo i imaju nacionalni ponos, nemaju kvalitetne igrače, tako da taj patriotizam radi, poginut' će na terenu sigurnom, neovisno o zabrani igranja prijateljskih mečeva

eh sad, zabrana igranja prijateljskih mečeva može uticati da ne budu uigrani jer bi selektor vjerovatno htio taktiku spremiti shodno protivnicima, itd

vox18
Kontakt:

Post Postao/la vox18 » 01 feb 2014, 09:01

Mi trebamo samo da se ne nafuramo na pobjedu , jer uvjek kada se digne euforija mi kleknemo

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 20 feb 2014, 18:41

Ide nam malo na ruku posto nas argentinci ne smatraju sa dobrim protivnikom... al pamet u glavu pa jih iznenaditi ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 feb 2014, 18:50

Edviin je napisao/la:Ide nam malo na ruku posto nas argentinci ne smatraju sa dobrim protivnikom... al pamet u glavu pa jih iznenaditi ;)
Oni su svemirski brod za nas, moje misljenje je da protiv njih treba samo manjim rezultatom izgubit a nerjeseno bi sad potpisao. Igrati sa jednim napdacem i nesto pokusati, mozda neka brza kontra ako bude prilike.

Strasan su tim, a imaju Lea kojeg niko od nasih nece moci cuvati.

Nasa prilika su Nigerija i Iran, mada ce i oni biti tezak protivnik!

[youtube][/youtube]
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 feb 2014, 19:15

Bez kalkulacija samo, u svakoj utakmici ici na pobjedu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 feb 2014, 19:58

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

[youtube][/youtube]
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 mar 2014, 20:03

Iran se vec priprema za SP. 05.03.2014 igraju utakmicu protiv Gvineje, a zatim od 13.04 idu skoro mjesec dana u trening kamp u Johannesburgu, gdje ce trenirati za SP. Poslije toga slijedi 5 prijateljskih koje su organizovali do SP-a.

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 06 mar 2014, 14:12

Ne razumjem zašto su se pojedinci obradovali rasporedu u našoj grupi kad on nije mogao biti gori. Uvjek je najlošija varijanta igrati s najjačom ekipom u grupi prvo kolo, naročito ako je ta ekipa osjetno jača od svih drugih što i jest slučaj u našoj grupi. Evo zašto - na početku će ta najjača ekipa sigurno igrati dobro i gledati da već nakon prve 2 utakmice osigura prolaz kao prvoplasirana. Realno, Argentina nas dobija 90%, a Iran u drugom kolu dobijaju 100%. A mi u drugom kolu igramo sa Nigerijom. Pretpostavimo li da ćemo izgubiti od Argentine, protiv Nigerije nam gotovo pa isključivo treba samo i jedino pobjeda, remi može biti koban. Jer u tom slučaju Argentina bi ostvarila svoj cilj da se već nakon 2-gog kola plasira dalje i bila bi u prilici u zadnjoj utakmici odmarati prvu ekipu, a možda čak i pokloniti bod Nigeriji koja bi s tim bodom prošla dalje bez obzira na naš rezultat protiv Irana. Normalno, ovo sve vrijedi pod uvjetom da Nigerija u prvom kolu dobije Iran.

Uglavnom, imamo najnezgodniji mogući raspored. Najidealnije bi bilo igrati prvu sa Iranom, zadnju sa najjačom ekipom u skupini, a u sredini s konkurentom za 2-go mjesto, tj. imati Nigerijin raspored.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 06 mar 2014, 14:44

PunjenaPaprika je napisao/la:Ne razumjem zašto su se pojedinci obradovali rasporedu u našoj grupi kad on nije mogao biti gori. Uvjek je najlošija varijanta igrati s najjačom ekipom u grupi prvo kolo, naročito ako je ta ekipa osjetno jača od svih drugih što i jest slučaj u našoj grupi. Evo zašto - na početku će ta najjača ekipa sigurno igrati dobro i gledati da već nakon prve 2 utakmice osigura prolaz kao prvoplasirana. Realno, Argentina nas dobija 90%, a Iran u drugom kolu dobijaju 100%. A mi u drugom kolu igramo sa Nigerijom. Pretpostavimo li da ćemo izgubiti od Argentine, protiv Nigerije nam gotovo pa isključivo treba samo i jedino pobjeda, remi može biti koban. Jer u tom slučaju Argentina bi ostvarila svoj cilj da se već nakon 2-gog kola plasira dalje i bila bi u prilici u zadnjoj utakmici odmarati prvu ekipu, a možda čak i pokloniti bod Nigeriji koja bi s tim bodom prošla dalje bez obzira na naš rezultat protiv Irana. Normalno, ovo sve vrijedi pod uvjetom da Nigerija u prvom kolu dobije Iran.

Uglavnom, imamo najnezgodniji mogući raspored. Najidealnije bi bilo igrati prvu sa Iranom, zadnju sa najjačom ekipom u skupini, a u sredini s konkurentom za 2-go mjesto, tj. imati Nigerijin raspored.
Ma nema ti veze nikakve raspored,mi sa Argentinom svakako nemamo šta tražit... Jer oni nas i sa drugim timom mogu pobijediti,realno... Mi sa Iranom i Nigerijom trebamo tražit svoju šansu i nije bitno kad igramo s njima,mi ako zelimo drugi krug te dvije utakmice moramo dobit i to je to... Igrače u prvom kolu rasteretit,i bez ikakvog pritiska igrat sa Argentinom,jer bi krajnje bilo blesavo da neko do naših glavnih igrača dobiej crveni karton u prvoj tekmi,to odmah znači da se za drugu tekmu koncepcija ruši,to je tako kod nas... jedan kad fali osjeti se u igri...

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 06 mar 2014, 14:48

U ovoj grupi bi mi mogli zavrsit kao 2 realno imamo sansi , Izgubit cemo od Argentine to se zna, sa Nigerijom ce biti tesko ipak mozemo do pobjede kakve takve, a Irana pobjedit o tome necu da razmisljam uopste. :mrgreen:
04.10.2009 !!

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 06 mar 2014, 15:10

19risha88 je napisao/la: Ma nema ti veze nikakve raspored,mi sa Argentinom svakako nemamo šta tražit... Jer oni nas i sa drugim timom mogu pobijediti,realno...
Itekako raspored može biti ključan, prijatelju. Pokazalo se to dosad na prvenstvima (bilo evropskim, bilo svjetskim) bezbroj puta. Nigerija ima definitivno bolji raspored. A uz sve što sam nabrojao, dodaj i samopouzdanje i atmosferu u ekipi koja je mnogo bolja kad startaš s pobjedom, kao što će to najvjerovatnije biti slučaj sa Nigerijom. Samo zamisli na što bi naši sličili kada bi nas, ne daj bože, Argentina otresla sa 5:0 odmah na startu prvenstva. Htjeo, ne htjeo - psihološki strahovito padaš.
Mi sa Iranom i Nigerijom trebamo tražit svoju šansu i nije bitno kad igramo s njima,mi ako zelimo drugi krug te dvije utakmice moramo dobit i to je to...
Pa to i ja tvrdim. Pobjeda protiv Nigerije (Iran niti ne spominjem, to se podrazumjeva) će biti obavezna. Ali bogami, niti malo to neće biti lako. Sve ovo pišem potpuno nevezano uz katastrofu protiv Egipta i našu trenutnu formu, nego više gledam iskustva reprezentacija sličnih našoj. Npr. Hrvatska - 2002-ge su bili u grupi sa Italijom, Meksikom i Ekvadorom. Senzacija je bila Meksikovo prvo mjesto u grupi jer oni tada nisu bili jaki kao danas (ilustracije radi, u osmini finala su glatko izgubili od SAD-a 2:0), druga je bila Italija. 2006-te Hrvatska igra u grupi sa Brazilom, Japanom i Australijom. Prvi je bio Brazil, a druga neočekivano Australija. Poanta ovoga što pišem je da su i navijači i kladionice u oba dva slučaja davali Hrvatskoj visoke šanse za prolaz dalje, ali oni nisu prošli. A imali su ekipu otprilike po snazi tu negdje kao i BiH, 2006-te možda i jaču. Tako da, nevezano uz Sušića, formu i sve ostalo, neće biti lako.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 mar 2014, 14:45

Jel ide iko na SP?
Ja idem u Rio, danas sam uzeo karte za BiH-Arg.

sniper
Kontakt:

Post Postao/la sniper » 12 mar 2014, 16:16

idem ja na sve tri utakmice, skim ideš?
ja ću najvjerovatnije sa centrotoursom!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 mar 2014, 16:39

Idemo nas cetvorica iz Iowe. Jos tri jarana iz Chicaga, idu i oni na sve tri.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.