Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Chinaglia
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Chinaglia » 25 jan 2014, 14:20

zizu1991 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ne zaslužuju ići na SP, al' opet, šta mi imamo uigravati za SP, pa sad da izvedemo najboljih 11? neće pripreme za SP propast' radi dva, tri nova igrača, itd
Nije poenta u isprobavanju igrača, nego u selekciji istih.
pa, Sušić će dobiti poziv jer mu je bratić, to svi znamo, ali meni ne smeta, smetat' će mi ako se bude redovno pozivao, a ne bude opravdao pozive (smetat' će mi ako bude u Brazilu)

Hadžić treba dobiti šansu, niko neće biti na gubitku, a svi mogu biti na dobitku

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 25 jan 2014, 14:21

Ja sam malo neupućen, jesu li Arslanagiću papiri uredni ili tek treba da ih ganja ako dobije poziv?
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 jan 2014, 14:26

SalePD je napisao/la:Ja sam malo neupućen, jesu li Arslanagiću papiri uredni ili tek treba da ih ganja ako dobije poziv?
nema papire, a njegov otac je bio u posjeti Papetu prije 6 mjeseci i nisu ništa poduzeli povodom promjene papira .. sad, ko zna, možda je Pape rekao da mu ne treba Arslanagić, pa ovi nisu mjenjali papire

u suprotnom, da je Pape rekao, želim ga, ljudi bi vjerovatno promjenili papire :roll: a znamo da je rekao da mu ne treba još jedan stoper, jer smo pokriveni na tim pozicijama i u pravu je .. jesmo pokriveni kvantitativno, ali ne i kvalitativno

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 25 jan 2014, 14:30

Ako izgubimo Arslanagica, najveci krivac je Safet Susic,kao sto je bio i u slucaju Seferovica.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jan 2014, 14:31

Chinaglia je napisao/la:pa, Sušić će dobiti poziv jer mu je bratić, to svi znamo, ali meni ne smeta, smetat' će mi ako se bude redovno pozivao, a ne bude opravdao pozive (smetat' će mi ako bude u Brazilu)

Hadžić treba dobiti šansu, niko neće biti na gubitku, a svi mogu biti na dobitku
Na osnovu čega bi trebao dobiti Hadžić šansu ? Na gubitku su igrači koji su trenutno ispred njega. Konkretno mislim na Prcića.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Yaro
Kontakt:

Post Postao/la Yaro » 25 jan 2014, 14:34

Poz sta mislite o ovoj formaciji bilo mi dosadno pa se igrao malo :D http://www.footballuser.com/917554/Bosn ... erzegovina" onclick="window.open(this.href);return false;

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 jan 2014, 14:35

Chinaglia je napisao/la: pa, Sušić će dobiti poziv jer mu je bratić, to svi znamo, ali meni ne smeta

Ko je na gubitku ako zovemo igrace koji nemaju kvalitet :?:

Meni smeta. Repka ce biti na gubitku ako pozovemo igrace koji ne zasluzuju da budu tu, i samo preko veze dolaze, a ne budu pozvani oni koji jasno zasluzuju i to na deficitarnim pozicijama. Dosta prosto. To je ludilo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 jan 2014, 14:43

zizu1991 je napisao/la:Na osnovu čega bi trebao dobiti Hadžić šansu ? Na gubitku su igrači koji su trenutno ispred njega. Konkretno mislim na Prcića.
Prcić nije na gubitku jer će ići u Brazil ako ostane standardan do kraja sezone
Principatus je napisao/la:Ko je na gubitku ako zovemo igrace koji nemaju kvalitet :?:
a kako znamo da nemaju kvalitet? Hadžić i ne mora biti igračina u Sturmu, ako u repki bude odgovorio na konkretan način, neka ga, prosto jednostavno, isto važi i za Sušića .. samo im treba dati šansu, ništa više, samo šansu da pokažu imaju li kvalitet da budu dio repke

eto, Ogi je u Turskoj u nekom bjednom klubu, pa šta sad? ne treba ga pozivati? ne, treba ga pozivati jer je uvijek odgovorio svojim zadacima u repki i dok bude tako, treba biti u repki .. as simple sa that

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jan 2014, 14:57

Uzmi u obzir statističke podatke o pozvanim novim igračima za vrijeme Sušićeva mandata, pa sada izuzmi one koji su jednom pozvani, i više priliku nisu dobili.

Nemoj uračunavati u to prijateljsku protiv Poljaka u Antalyi. Ajmo da ih nabrojimo. Subašić, Vrančić, Vranješ.

Zašto se zove Hadžić ? Ajmo realno i logički da razmišljamo. Zove se da bude alternativa na DMF - u. On, to nije. CMF, pod službenom dužnošću na DMF - u.

Ko koga tu yebe ? Uzmimo u obzir sličan slučaj koji postoji već u reprezentaciji. Igra Medo, igra DMF, ne, ne igra DMF, jer samo kreira napade, i ima, brat - bratu, jedno 5 puta bolju tehniku od Hadžića.

Da li reprezentacija može od nekoga napraviti igrača koji će se podvrgnuti kolektivu i interesima reprezentacije ? Da, može. A je li logično, da, ako imaš igrača koji igra tu poziciju sasvim dobro, i koji može odgovoriti zahtjevima pozoveš i da imaš gotov proizvod ? Jeste. Zašto raditi dupli posao ?

Zašto gomilati igrače istog profila na terenu, i samo ih razbacati po različitim pozicijama u veznom redu.
Dokle krpljenje sa poluproizvodima, kada imaš na dohvat ruke igrače koji mogu solidno odgovoriti zahtjevima koje stavljaš pred kolektiv u smislu taktičkih zamisli ?

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 25 jan 2014, 15:06

ZutiMrav je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Evo glava da ce onaj mali Susic dobit poziv za Egipat. :lol:
+ igrati od 1min.
Vjerujem da će dobiti priliku na prijateljskim utakmicama i biti na širem spisku reprezentativaca, ali nema šanse da će biti među 23. Pape kad bi ga poveo rizikuje da okrene cijelu BiH javnost protiv sebe i da učini medvjeđu uslugu i sebi i reprezentaciji. Samim ti bi se unio nemir i podjele među reprezentativcima, a to mu ne treba. U sljedećem kvalifikacionom ciklusu može se na njega računati ako nastavi da napreduje i bude igrao standardno.

Da se vratim na Arslanagića koga su izbrisali sa liste strijelaca sinoćne utakmice i upisali kao autogol igrača Lokerena makar, koliko se ja u lektoraj razumijem što bi reko her Žika, ono je gol Dina.
Trebalo bi Pape da ga pozove već za Egipat i da dobije BiH sportsko državljanstvo. Na njega bi se moglo najozbiljnije računati u Brazilu jer štoperi mnogo dobijaju kartone pa bi vrlo lako neki iz standardne postave mogli ispasti već za 3. utakmicu na prvenstvu, a ona bi nam mogla biti ključna za plasman u 1/8 finala. Mi moramo na klupi imati barem jednu dostojnu zamjenu pošto sam skeptičan po pitanju Vranješa, Pandže, Zukanovića i Šunjića makar su pojedini imali i dobrih partija u repki. Vranješ i Pandža nisu dugo igrali, Zukanović ima problema sa trenerom koji mu je doveo zamjenu, a Šunjić koji igra standardno u Ukrajini nekako se pokazao najlošiji u reprezentaciji. Neki će možda reći može Kolašinac, ali on tu poziciju ne igra u klubu pa nisam siguran da li je i on pravo rješenje. Arslanagić se ustalio u prvom timu Standarda, a veliki je pritisak na njima jer se klub bori za titulu sa mnogo bogatijim Andelehtom kao i Brižom i svaki kiks bi ih mogao skupo stajati. Dino sve to podnosi bez ikakvog problema, ne pravi greške, a i mnogo je opasan iz prekida gdje sa svojom visinom od 194 cm dominira u šesnaestercu. Samim tim je već zreo za veliku scenu i u reprezentaciji.
Što se tiče alternative za desnog beka, pošto Vršajević nije opravdao očekivanja po mišljenju cjelokupne javnosti (samo ga Pape hvali, vjerovatno iz kurtoazije i da mu ulije samopouzdanje), za Vranješa sam već naveo šta je problem, Dilaver može biti konkurent tek za sljedeći ciklus, mislim da je Papetu najbolja opcija Bičakčić, a onda bi njegovo mjesto u sredini odbrane mogao zauzeti Dino.
Time bi moj idealni tim dobio i 14. igrača.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 25 jan 2014, 15:13

Principatus je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:Jest vam krivo sto to bas Pape ostvari!!!

Ovo je zacementirano u istoriju a vi misevi mozete u se ubiti!
1. Prijavio sam ti post, jer ponovo vrijedjas.
2. Mene ili druge oslovljavati misevima i to izuzetno hrabro na internet forumu, to dovoljno govori o tebi.
3. Nije mi krivo, niti sam frustriran kada neko ima uspjeh, jer nemam razloga za to, ustvari upravo mi je divno.
4. Naravno da nikome nije krivo sto smo se plasirali, to je samo u tvojoj glavi tako.
1. Bas me briga (nevidjo nikakvog vrijedjanja veceg nego neki vrijedjaju pojedinjene igrace i selektora)
2. Ja nisam nikoga licno nazvao misem, ti se sam asocijaciras sa misem i to vec dovoljno govori
3. i 4. tvoj licni stav, ok je ako je tako. Nesvacam samo sto neku pljuju bezmjerno po selektoru a sve DOSAD govori ZA njega? Ako bude stvarno bude nekih poteza u buducnosti koji su za kritiku, ja cu prvi kritikovati. Do tad nemojte suplje, SBBKBB i nabijanja nekih strasti.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 25 jan 2014, 15:26

zizu1991 je napisao/la:Zašto se zove Hadžić ? Ajmo realno i logički da razmišljamo. Zove se da bude alternativa na DMF - u. On, to nije. CMF, pod službenom dužnošću na DMF - u.

Ko koga tu yebe ? Uzmimo u obzir sličan slučaj koji postoji već u reprezentaciji. Igra Medo, igra DMF, ne, ne igra DMF, jer samo kreira napade, i ima, brat - bratu, jedno 5 puta bolju tehniku od Hadžića.

Da li reprezentacija može od nekoga napraviti igrača koji će se podvrgnuti kolektivu i interesima reprezentacije ? Da, može. A je li logično, da, ako imaš igrača koji igra tu poziciju sasvim dobro, i koji može odgovoriti zahtjevima pozoveš i da imaš gotov proizvod ? Jeste. Zašto raditi dupli posao ?
Zizu odgovor si sam sebi dao :) Dodo bi tu da Medo nemoze igrati DM ni po koju cjenu jer mu fali SVE u defenzivi, ali to isto neznaci da jedan Hadzic koji ima bolje defenzivne prespozicije nemoze odigrati ulogu DMa u repki. Treba mu dati sansu, iako i ja mislim da nije za prvih 11 vec samo za sirine (Ipak u Sturmu je Osim ga sigurno prati i scautira pa tu gajim nade da on ipak zna sta radi, negativno je da je dobar sa Muratovicem i ovaj ga lobira u repku).

Alternative na DM nema. Salatic izgleda ipak nece dobiti sansu, radi cega neznam ali mozemo svi nagadjati. Za Besica se nezna, nije ni on klasicni DM ali moze to odigrati. Ja bi ga volio na spisku jer je potencijal i moze pokriti vise pozicija, ali dali je rijesenje sa DM u prvih 11 tu sam skeptican. Neznam dali si mislio na nekog trecegkao "gotov proizvod"?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jan 2014, 15:32

Znam da ne može igrati DMF, nego sam ga samo pomenuo, jer niti jednom nije DMF primarna pozicija, iako je tačno da je Medunjaninu strana, dok je ovom drugom, koliko toliko bliža, ali, on nije igrač kakvog mi trebamo na DMF - u.

Ako je uslov igrati DMF -a ne imati tehniku, onda možemo i Vršu staviti na tu poziciju. Ovaj skoro pa novopečeni reprezentativac Hadžić također nema sklonosti da igra taktički nogomet, i lopta ga vuče naprijed, a mi u njemu tražimo nekoga ko će da uspostavi jing & jang u veznom redu.

Zbogom pameti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jan 2014, 15:45

Ja kad sam god gledao utakmice Sturma, Hadzic je stalno ofanzivno agirao, defanzivno skoro nije nista pokazao. Trudi se, vidi se da je Bosanac, jer kad-tad povuce neki atraktivni potez, ali Medunjanin, Pjanic, kao i Prcic su klase za njega. U Sturmu ove sezone isto tako uopste ne briljira, nema ono nesto da bi se sada reklo ovaj mora u reprezentaciju, ovaj nam moze pomoci.

A i svakako, ovo sto ljudi mjesaju pozicije DMF i CMF, stvarno ne kontam. Isto kao da kazes da su Makelele i Pirlo isti tip igraca.

Trebas imati taj ''motor'' u veznom redu, kao sto je npr. Strootman i De Rossi u Romi, Martinez u Bayernu, Pogba u Juve, Yaya i Fernandiho u City itd,itd.. Naravno mi na toj poziciji nemamo priblizno igrace ovakvim kvalitetama, ali jednostavno trebaju defanzivno biti disciplinovani, i znati drzati balans izmedju odbrane i veznog reda.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 25 jan 2014, 15:49

zizu1991 je napisao/la:Znam da ne može igrati DMF, nego sam ga samo pomenuo, jer niti jednom nije DMF primarna pozicija, iako je tačno da je Medunjaninu strana, dok je ovom drugom, koliko toliko bliža, ali, on nije igrač kakvog mi trebamo na DMF - u.

Ako je uslov igrati DMF -a ne imati tehniku, onda možemo i Vršu staviti na tu poziciju. Ovaj skoro pa novopečeni reprezentativac Hadžić također nema sklonosti da igra taktički nogomet, i lopta ga vuče naprijed, a mi u njemu tražimo nekoga ko će da uspostavi jing & jang u veznom redu.

Zbogom pameti.
Za ovo boldirano imamo svakako Zahirovica :) Igro je uvjek povjerljivo u repki, takticki i borbeno za 1+, tehnika mu nije jaca strana ali zna dodati sljedecem do sebe i to mu je dosad bilo dovoljno. Nazalost neigra u Bochumu pa je sam sebe zafrko. Po mome je bio sasvim solidno rijesenje za repke jer nama bas i fali osigurac posto imamo previse tih tehnicara Koje povuce naprijed. Hadzic bi se moro promjeniti skroz svoj stil igre, sto nije nemoguce u ovom slucaju ... vjerujem da bi to svako drugi uradio dabi imo mjesta u repki.

Mislim da ce Pape ipak igrati sa Salihovicem na toj poziciji. Nebi imo nista protiv da se protiv egipta isprobaju dva Nova igraca na toj poziji (po poluvrjeme) ko god to bio.

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 25 jan 2014, 15:57

beka23 je napisao/la:Da hoće odyebat više taj Tino i amiđa mu sa presmiješnom 4-1-3-2 formacijom.
Neće sigurno tu formaciju izvesti protiv Argentine jer u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv istog protivnika nismo stvorili šansu, a mogli smo 'ladno primiti još 2-3 gola.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 25 jan 2014, 15:57

Goalgetter je napisao/la:Ja kad sam god gledao utakmice Sturma, Hadzic je stalno ofanzivno agirao, defanzivno skoro nije nista pokazao. Trudi se, vidi se da je Bosanac, jer kad-tad povuce neki atraktivni potez, ali Medunjanin, Pjanic, kao i Prcic su klase za njega. U Sturmu ove sezone isto tako uopste ne briljira, nema ono nesto da bi se sada reklo ovaj mora u reprezentaciju, ovaj nam moze pomoci.

A i svakako, ovo sto ljudi mjesaju pozicije DMF i CMF, stvarno ne kontam. Isto kao da kazes da su Makelele i Pirlo isti tip igraca.

Trebas imati taj ''motor'' u veznom redu, kao sto je npr. Strootman i De Rossi u Romi, Martinez u Bayernu, Pogba u Juve, Yaya i Fernandiho u City itd,itd.. Naravno mi na toj poziciji nemamo priblizno igrace ovakvim kvalitetama, ali jednostavno trebaju defanzivno biti disciplinovani, i znati drzati balans izmedju odbrane i veznog reda.

Slazem se sa tobom da je imo strasnu polusezonu (uopste Sturm nije islo, a njega kao novog pogotovo), nevidim ga ni ja u prvih 11 u repki vec na sirem spisku od 30tak igraca.

Ofenzivno ta trojica igraca su kilometre ispred Hadzica, ali kad vidimo njihovo defenzivno ponasanje onda se nebi slozio. Dodatno ova trojica nemaju ni fisiku za razbijaca. Znam da Hadzic u Sturmu igra vise ofenzivno orijentisano ali gledo sa ga i dok je bio u Riedu i tu je bio u vise tekmi klasicni DM. Znam da nije on rijesenje za prvih 11, ali mu treba dati sansu i zbog mjenjanja drzavljanstva kao Signal drugim igracima (ono dobit cete sansu, a na vama je da je iskoristite...ne ovako promjenio a nezove se...los Signal).

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 jan 2014, 16:18

Svi spominju kako smo izgubili (ili na putu da izgubimo) 2 velika talenta sto se tice napadaca. Naravno da su i seferovic i hrgota (on jos nije 100% izgubljen) veliki talenti, ali niko nespominje da smo VEC izgubili jos veceg talenta napadaca (Josip Drmic iz Nütnberg-a). mali vec ima ako se nevaram 7-8 golova u BL. U avaz sportu sam prije neznam tacno jedno godinu citao (on je tad bio clan U21 svicarske) kako ga otac nudi nama i hrvatskoj ("dosao bi pjeske u sarajevo ili zagreb, samo da ga pozovu"). ali eto vec nastupa za A-repku svicarske...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 jan 2014, 16:25

edinjo-bih je napisao/la:Svi spominju kako smo izgubili (ili na putu da izgubimo) 2 velika talenta sto se tice napadaca. Naravno da su i seferovic i hrgota (on jos nije 100% izgubljen) veliki talenti, ali niko nespominje da smo VEC izgubili jos veceg talenta napadaca (Josip Drmic iz Nütnberg-a). mali vec ima ako se nevaram 7-8 golova u BL. U avaz sportu sam prije neznam tacno jedno godinu citao (on je tad bio clan U21 svicarske) kako ga otac nudi nama i hrvatskoj ("dosao bi pjeske u sarajevo ili zagreb, samo da ga pozovu"). ali eto vec nastupa za A-repku svicarske...
Jel mu Safet odgovorio da se boji da nece stici ako bude isao pjeske?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 18 gostiju.