Postao/la SarajlijaTM » 25 jan 2014, 17:12
Vala da hoce poceti lijepa nasa plbih,pa da se fino "pobijemo" na terenu,ubise ova djeca sa floskulama "sve moje je bolje,vece,jace,itd...".
Mi npr. u periodu ekipe koja je osvojila duplu,pregazila malene i ostale,uopste se nismo brinuli od drugim ekipama,pogotovo o malenima.Brinuli smo se o svojoj ekipi i cao,a zasto,zato jer smo znali da smo najbolji i bez konkurencije.To smo i dokazali. Sezona REKORDA!
I sad imas fks,koji je u njihovim ocima naj,naj,naj,ok svi mi imamo pravo na svoje misljenje,kakvo god ono bilo,ali sto onda se brinete za zeljine kadete,ako ste najbolji? Jel vam to bitno,nije. Ili ste mozda malo skepticni po pitanju "najbolji" ?
Razumijem ja vas strah,ali razumite i vi nasu hladnokrvnost,zamislite samo ekipu koja je svoj cilj u ovoj polusezoni premasila za 5-10 bodova i 2-3 mjesta. Zamislite da ste u ligi sampiona i da vam igraju juniori koji imaju 1-2 tekme u nogama,pa aktivno ucestvuju u akcijama za golove. Zamislite 9 igraca iz prvih 11,vase djece,kako skida lidera sa vrha. Zamislite da ste sampioni 3x u 4 godine.Zamislite kako je to prezimiti prvi.
I tako fino,jer nista od ovoga nemate,pa mozete samo zamisliti kako je to...
Ako uspijete bice vam jasno,kako biti hladan ko led i gledati svoja posla...