Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

normalaba
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la normalaba » 25 jan 2014, 17:54

normalaba je napisao/la:Citam misli Carlu. Jese je in... Ocekujem 2 - 0 do kraja.
8-)
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 25 jan 2014, 18:00

Evo nas na prvom mjestu. :mrgreen:
Dobro je sve ovo,ja sam zadovoljan.
I dalje bez primljenog gola u 2014. godini.
Ronaldo,Benzema to je to.
Od njih ce dosta ovisit i nastavak sezone.
Odbrana se konacno uozbiljila,vise se ne dopusta 10 sansi protivnicima po utakmici.
Nisam gledao danas citavu utakmicu tek od 60. minute,de nek neko napise kakvo je bilo prvo poluvrijeme.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 25 jan 2014, 18:06

Uozbiljila se protiv nebitnih timova :D to cemo da vidimo protiv kompetetnih protivnika

Bilo koji ozbiljan tim bi iskoristio 53% posjeda lopte granade u prvom pol i zabio bar 1 go .

Drugo poluvreme napredak neki,al vazda je ovako,prvo katastrofa,drugo kao nesto proigraju,sve je to tanko .
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 jan 2014, 18:09

daj covjece ne budi takva pesimisticna zena majku mu :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 25 jan 2014, 18:14

LenBias je napisao/la:daj covjece ne budi takva pesimisticna zena majku mu :mrgreen:
Hahahaha ja sam bio nezadovoljan i one sezone kad smo po 5 sve trpali u prosjeku ,kad su pali svi rekordi :mrgreen:

Mozes zamisliti kako mi je sad tesko hahahahah
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 jan 2014, 18:18

normalaba je napisao/la:
normalaba je napisao/la:Citam misli Carlu. Jese je in... Ocekujem 2 - 0 do kraja.
8-)
bravo :mrgreen:

Benzema me ponovo nervirao svojom nepomičnošću i spavanjem u offside, a i ovaj gol je rezultat ronaldovog maestralnog pasa i marcelove nesebičnosti. Mada opet, više se kreće, nisam nezadovoljan. Xabi opet pokazao da je najbolji zadnji vezni na svijetu, Modrić je u jednom napadu uspio čak 4 puta da izgubi loptu, nevjerovatno. Ihko loš, bejl loš.
naprijed rejal

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 jan 2014, 18:32

Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali pa hvalite Benzemu :? Da je gol, al ono bi dalo i 90% forumasa. Covjek spava u yebenom ofsajdu, ono jos nisam vidio na ovom nivou. 5 od 6 napada on upropsati, zato sto nema osjecaj za zadnju liniju... Da ne bi majstorije Ronalda, ja mislim da ne bi pobjedili, jer je gol pao u najboljem mogucem trenutku, pred sam ulazak u nervoznu zavrsnicu. Ono sto se mora pohvaliti jeste odbrana, a posebno Pepe koji je drugi covjek... Napokon prvo mjesto 8-)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 25 jan 2014, 18:38

Evo ga opet po benzemi :D Sto nije bio u ofsajdu ovoliko puta dok je ozil bio tu ? :D

On je kriv sto udje u ofsajd ,a nisu krivi igraci koji ne ubace loptu pravovremeno ? :D

Pomirite se s tim da di maria i bale ne mogu odgovoriti poziciji kojoj igraju,bale odavno trbea da sjedi na klupi,a umjesto di marie treba forsirati isca jer je koliko toliko kreativniji igrac.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 jan 2014, 21:10

suhi je napisao/la:Pomirite se s tim da di maria i bale ne mogu odgovoriti poziciji kojoj igraju,bale odavno trbea da sjedi na klupi,a umjesto di marie treba forsirati isca jer je koliko toliko kreativniji igrac.
Ali ako bi stavio Isca a izbacio Di Mariu gubis na trci puno.

Dolaskom Isca ovdje su mnogi govorili kako je on okretniji od Ozila, puno vise trci a vremenom se pokazalo da je to jedna velika laz, jer Isco nije igrac koji ce vrsiti presing nego igrac koji ce na 20-30-40 m od protivnickog gola uraditi velike stvari, ali u svemu ostalom, pogotovo odbrambenim zadacima i trcanju Isco je 0 u odnosu na Di Mariu.

Di Maria pretrci za jednu utakmicu koliko Isco za dvije.

I to je razlog zasto Di Maria igra, i mislim da je Carlo pronasao dobitnu formulu, jer Xabi i Modric su trenutno u sjajnoj formi i vanserijski igraci i imamo dovoljno kontrolu u veznom redu s njima dvojicom plus Di Maria koji je pronasao formu i koji je izuzetno bitan u ovom sistemu koji se igra. Za Real zasad je i najbolje da Isco odigra svojih 20-30 minuta pred kraj utakmice jer tad i moze napraviti najvise.

Ono sto je meni zao, je to da u ovom sistemu najmanje bitan igrac je Bale. Njegove atribute i mogucnosti ovakav sistem igre Reala iskoristava ne vise od 50% u odnosu na ono sto on stvarno moze ali opet bitno je da igra i da ce vremenom on sve vise se isticati jer sa formom koju on moze i hoce dostici, ovaj Real uz Ronalda, ovakvu odbranu i ovakvu igru opcenito, tesko da ce neko moci zaustaviti. Objektivno :mrgreen:

Benzema je veliki igrac, samo sto ima neki problem u glavi ili je jednostavno lijen jer upravo tako dosta cesto i izgleda. Ali dok zabija neka ga. Zato i igra.

Prvo mjesto, nice 8-)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 jan 2014, 22:22

slika
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 jan 2014, 22:40

Consigliere je napisao/la:Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali pa hvalite Benzemu :?
ja ne znam koju ti sezonu pratis pa ti benzema ne valja

nego jest lijepo viditi da nas je napustila ova panjina, ne znam kako bi podnio da nam ovo i dalje radi :lol:

[youtube][/youtube]
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 jan 2014, 23:13

Higuain tata za promasaje :lol: :lol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 25 jan 2014, 23:32

@Amar Dzeko

Dobro si zapoceo predhodni post samo si lose zavrsio.

Usporedbe isca i di marie su tacne sto si naveo,ja sma vise za isca iz toga razloga sto di maria trosi puno lopti centarsutevima svojim koji brat bratu 7/10 je fejl. I nema ili ima jako malo prodora prema napred kad igra cma,uvijek ostaje negdje pozadi. Sto se tice Isca njegove trke ,tu ima anceloti neka ga natjera da trci ili neka ga posalje u getafe . Jer njegova kreativnost i pas igra bi puno vise donijela tu od di marie,da hoce da se trudi vise.

Sto se tice Balea nije on zrtva ovog sistema,on je zrtva svoje lose igre ,jer lik doslovno previse grijesi a anceloti ga konstatno gura na teren,neka sjedi na klupi 3 tekme pa ces vidjeti kako igra. Kad je na terenu radi 2 stvari:

1. Pokusava konstatno pretrcati igraca po liniji i centrirati desnom nogom i u 8/10 pokusaja fejla centarsut ili ode s loptom u gol aut.
2. Pokusava se uvlaciti u sredinu,tad ili pogrijesi dodavanje ili osuta katastrofalno,na nivou pepea.

Znaci on je za klupe malo,jer jese je puno korisniji i ubojitiji kad igra.

Zalosno je sto je anceloti jos jedan trener u nizu koji je zrtva Perezovog odabira i dovodjenja igraca. Od pocetka sezone pokusao je 3 formacije i ni s jednom real ne djeluje kao ozbiljna ekipa jer mu fali ili kreativnost ozila ili rad i trka khedire.

Al eto imamo jos par laksim utakmica do derbija cuda su moguca da ce ovo proraditi kako treba. Jer budimo realni 4 3 3 formacija je za posjed lopte i pas igru,a jedna granada ima posjed lopte na bernabeu 53% dovoljno govori koliko to funkcionise za sad. Za sad ima pokrice s rezultatima,vidjecemo u tromecu protiv atletica i protiv barce da li ce ostati tako.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 25 jan 2014, 23:43

Ma nema veze sto Di Maria vise trci , ako vec igra tu poziciju 10-ke. Istina, pomaze vise odbrani al' je u napadu uglavnom beskoristan. Za tu poziciju potrebna je kreativnost, vizija i zadnji pas. Di Maria nazalost nema nista od ovog. Ozil se razvio u WC igraca na toj poziciji , suvisno je govoriti kako strasno je igrao a uopste nije ucestvovao u defanzivi i trcao kao Di Maria.
Stoga, mislim da je Isco trenutno puno bolje rjesenje od Di Marie. Mislim da je Carlo zacrtao ovu formaciju i zato sto prije treba Isca uigravati na toj poziciji.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 26 jan 2014, 00:03

slika
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 jan 2014, 00:13

Di Maria ne igra poziciju "10" , jer takve nema u ovih 4-3-3.
Nije najsretnije rijesenje(daleko od toga) al opet zbog svojih defanzivnih karakteristika korisniji od Iska , bar tako Carlo misli.

A tesko da je ovo dobitna kombinacija.
Di Maria bi se izgubio ko abdest kad iole jaca ekipa spuca neki presing , a znamo kako on cijeni loptu.
A problem je i pozicija Balea , koji nikad nije igrao fixno desno kao sto sad radi
trebas ga stavit blize Benzemi kao media puntu.

Ovo fercera i fino je , ekipa je malo uigranija i svjezija i dobivamo na kvalitet.
Al da bi se pokidali za numero 2 ekipe , trebamo nesto bolje.

Jedan Vidal bi nam rijesio stvar al imamo sta imamo , i mislim da je Carlu pametnije da pokusava naci mjesta za Isca nego da se uzda u Di Mariju.
Jer ce isti perhan driblati 20 metara od gola jednom kao protiv Atletika , da zajebe sve.
Igraci na poziciji lijevog pivota trebaju biti odgovorni , a on nije
ima navike krila da igra okomito i ulazi u cesto bespotrebne driblinge.

Odbrana je uredu , sa povratakom Varana(zdravog i pravog) ce dobiti jos na sirini i svjezini
Bekovi takodje , gdje Arbeloa naizmjenicno odmara i desnog i lijevog po potrebi
Xabi-Modric duo je savrseno kompaktabilan , Luka igra fudbal zivota
al taj ofanzivni dio ekipe se treba sredit

sad sam cak najblizi 4-4-2 formaciji , gdje bi Bale i Jese bili po krilima(Gareth ljevom) , dok bi Ronaldo bio blizi sredini koliko ga to god malo usporilo , time ne bi imali defanzivnog praznog hoda , a dobili bi vjerovatno pravog Garetha
a vjerujem takodje da bi i Bale i Jase sprintali gore,dole i duplali bokove
valja bit pametan

al ima neko placen 7 miliona za to..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 jan 2014, 00:19

Jeste vi to tako dobri u zadnje vrijeme kako rezultati pokazuju ili više dobijate na suhi kvalitet.
@RickBlaine pored svog novca koji ima Ronaldo ne može ovu iritaciju lica da spriječi :mrgreen:
Šta li on radi :D
Mes Que Un Club

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 jan 2014, 00:33

Ako želiš maksimum iz Bale izvuć on mora igrati na centru, gde je igrao u Tottenhamu, jer veoma je teško momku da se navikne na desno krilo. Nije nemoguće, ali treba vremena i treba onda biti strplljiv s njim.

Volio bi da vidim ovu formaciju, Di Maria zna igrati krilo, zna se vraćati, čisto sumnjam da bi odbrana nešto ispaštala, ako on bude igrao onako kako zna i ume. Bale ima "urođeno" da se vraća nazad, jer je to naučio dok je bio bek. Benz, Ronaldo, od njih se puno ne može očekivati u odbrani, ali hajde, nek zabijaju.

Otprilike kretnje igrača, malo sam eksperimentiso. ;) Odbranu zanemarite, znamo kako se kreću bekovi, a kad se kreću stoperi.

slika

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 26 jan 2014, 00:38

LenBias je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali pa hvalite Benzemu :?

nego jest lijepo viditi da nas je napustila ova panjina, ne znam kako bi podnio da nam ovo i dalje radi :lol:

[youtube][/youtube]
al sto me nasmija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa gdje ce ovo platiti tolike milione :lol: :lol: :lol:
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 26 jan 2014, 02:05

LenBias je napisao/la:

2013/14.. i obicno je medju najgorima u ekipi... Spasava ga sto stalno ima barem 3 genijalca iza ledja u svakom trenutku.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.