Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

vendeta87
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la vendeta87 » 26 jan 2014, 14:49

bosnas_ je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:KAko dani prolaze sve vise sam ubijedjen da gubimo i TAnkovica i Arslanagica osobito mi je zao Arslanagica jer ce sigurno izrasti u kvalitetnog igraca..MIslio sam nakon Seada KOlasinca da neke stvari idu nabolje nazalost u nast tako haman mora negdje dobijes negdje izgubis
i ja se bojim da cemo izgubiti ova dva igraca...steta,Savez nekad svojim nemarom bas zna iznenaditi,iako sam mislio da je to odlika starog saziva,ali eto....veliki minis za selektora i sve ljude u Savezu!
Polako, savez je upoznat sa kvalitetom ovih igraca, i mislim da oni rade na tome da ih pridobiju da igraju za nasu repku al naravno to ne rade javno i transparentno sto je i bolje. Savez samo treba da obajvi konacnu odluku igraca dali hoce ili nece nastupati za nas.
A sto se tice izgradnje stadiona i trening cnetar za to su zaduzeni klubovi pojedinacno a ne savez, mada najbolje bi bilo da savez prislil (kroz pravilnik o ucestvovanje u premier ligi) klubove na izgradnju trening centara i rad sa mladima. Npr. Njemacki savez je odredio da svaki klub koji zeli da igra u prvoj ili drugoj Bundesligi mora imati trening centar za mlade.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 14:50

Moramo imati u vidu da je u savezu ostala vecina ljudi,Begic,Bakovic,Piric,vecina clanova Izvrsnog odbora su isti.Jedino sto se promjenilo je sto je tu Osim pa se nema obraza a i hrabrosti raditi kao prije.Neke stvari su poboljsane ali daleko je to od dobrog.Pa zar nije sramota ne organizovati jednu prijateljsku utakmicu u BiH?Prije su se opravdavali financijskim stanjem,sad im ni taj argument ne pije vodu.Dalje,zar nije sramota pored izgradjenog savremenog trening centra pripreme vrsiti u Hrasnici na livadi i placati hotel na Ilidzi,ko tu koga farba,kakvi su talovi tu u pitanju?Nema tu igraci zele,selektor zeli.Imas izgradjen kamp za te namjene i nema tu zelja,ima da ides tamo i to je kraj price.Ko to treba reci?Pa predsjednik saveza,generalni sekretar,svi.Puno je jos posla da se stvari do kraja profesionaliziraju.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 jan 2014, 14:51

Eto kad je vec nejasna situacija oko Hrgote (izgleda ne rade na njemu ili on ne zeli igrati za BiH),onda nasi moraju gledati da za repku zaigraju Nemanja Gudelj (AZ),Dino Arslanagic i Tanakovic.Pa s ova tri igraca bi itekako dobili na kvaliteti,cini se da se i Tanakovic polako uvrstava u seniore.Pa jbt momak sa 18 godina igra za tim iz EPL,a vala onda moze biti i treci naapdac u repci.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 jan 2014, 14:52

drummer je napisao/la:Moramo imati u vidu da je u savezu ostala vecina ljudi,Begic,Bakovic,Piric,vecina clanova Izvrsnog odbora su isti.Jedino sto se promjenilo je sto je tu Osim pa se nema obraza a i hrabrosti raditi kao prije.Neke stvari su poboljsane ali daleko je to od dobrog.Pa zar nije sramota ne organizovati jednu prijateljsku utakmicu u BiH?Prije su se opravdavali financijskim stanjem,sad im ni taj argument ne pije vodu.Dalje,zar nije sramota pored izgradjenog savremenog trening centra pripreme vrsiti u Hrasnici na livadi i placati hotel na Ilidzi,ko tu koga farba,kakvi su talovi tu u pitanju?Nema tu igraci zele,selektor zeli.Imas izgradjen kamp za te namjene i nema tu zelja,ima da ides tamo i to je kraj price.Ko to treba reci?Pa predsjednik saveza,generalni sekretar,svi.Puno je jos posla da se stvari do kraja profesionaliziraju.
Sa ovim boldiranim si sasvim upravu, koji ce nam klinac trening centar ako ga necemo korisiti, najbolje bih bilo sad tamo salti ove mladje kategorije kad A reprezentativci nece.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 jan 2014, 14:55

Adi_Zepce je napisao/la:Eto kad je vec nejasna situacija oko Hrgote (izgleda ne rade na njemu ili on ne zeli igrati za BiH),onda nasi moraju gledati da za repku zaigraju Nemanja Gudelj (AZ),Dino Arslanagic i Tanakovic.Pa s ova tri igraca bi itekako dobili na kvaliteti,cini se da se i Tanakovic polako uvrstava u seniore.Pa jbt momak sa 18 godina igra za tim iz EPL,a vala onda moze biti i treci naapdac u repci.
Svakako da bih mogao, pa i jace repke od nase ce voditi mlade igrace na SP, a izgleda da kod nas tek mozes igrati za repku kada napunis 23 godine osim ako ti Safet nije stric! A ova nabrojana tri igraca bi podigli kvaltet za narednih 10-15 godina u repci.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 26 jan 2014, 15:08

.ebo vas vise i Arslanagic i Tankovic i savez , pa nazovite ih vi i pitajte zasto nece da igraju za nas, ja vjerujem da su ih vec kontaktirali a ovi cekaju, pa ako ih izrade onda ce se sjetit korijena i bosanskog porijekla..
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 jan 2014, 15:17

,a da mi je da znam ko onda napise izjavu Arslanagica da bi igrao za nas ili ko napise izjavu Gudelja da ga niko nije zvao je li to novinari rade na svoju ruku ??
Zahirovic,Ibricic,Rahimic,Zahirovic,MIsimovic,Pandza,Vranjes,Vrsajevic,Stevanovic sve ove igrace moze se zamjeniti sa ovim drugim Prcic,Arslanagic,pa R.Krunic čak i E.HAdzic

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 jan 2014, 15:17

vendeta87 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Eto kad je vec nejasna situacija oko Hrgote (izgleda ne rade na njemu ili on ne zeli igrati za BiH),onda nasi moraju gledati da za repku zaigraju Nemanja Gudelj (AZ),Dino Arslanagic i Tanakovic.Pa s ova tri igraca bi itekako dobili na kvaliteti,cini se da se i Tanakovic polako uvrstava u seniore.Pa jbt momak sa 18 godina igra za tim iz EPL,a vala onda moze biti i treci naapdac u repci.
Svakako da bih mogao, pa i jace repke od nase ce voditi mlade igrace na SP, a izgleda da kod nas tek mozes igrati za repku kada napunis 23 godine osim ako ti Safet nije stric! A ova nabrojana tri igraca bi podigli kvaltet za narednih 10-15 godina u repci.
Nazalost cudan smo mi narod,a samim tim i reprezentacija :mrgreen: .Kod nas igraju igraci koji nemaju mjesta ni u njemackom drugoligasu,igraci koji nisu uspjeli u prejakom slovackom Tattranu,te penzioneri koji u 3 godine nisu skupili 90 minuta,ali zbog toga ne igraju prvotimci AZ i Standarda te decko koji kuca na vrata Fulhama.S pomenutim igracima te jos ovim koje trenutno imamo,tipa Pjanic,Hajrovic,Seo,Prcic,Bico itd mi i u narednih deset godina bili redovan ucesnik velikih takmicenja.Naravno tu ima jos potencijonalnih kao sto su Milosevic,Lazic itd.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 15:25

Transparentnost je kljuc.Znaci,povremena press konferencija na kojoj ce javnost biti upoznavana sa radom na dovodjenju igraca koji se namecu u dobrim klubovima i ligama.Na primjer,kontaktirali smo Arslanagica i stavili mu do znanja da racunamo na njega i ponudili pomoc oko promjene papira,novinar nazove Arslanagica i pita ga Dino zelis li igrati za reprezentaciju BiH i dokle se doslo sa papirima.I Arslanagic(ili drugi igrac)nam da odgovor koji trazimo i problem je rijesen..Ovako kako se sad radi ostavlja se puno prostora za sumnje,manipulacije,pozivanje nekih igraca koji poziv ne zasluzuju a nepozivanje onih koji zasluzuju itd.Jasni kriteriji i TRANSPARENTNOST.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 26 jan 2014, 15:34

tanković asistent.
Odlazi Safete.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 26 jan 2014, 15:35

Veroljub Salatić ponovo strijelac za Grasshopers, iz penala.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 26 jan 2014, 15:38

AeGon099 je napisao/la:tanković asistent.
Bez pretjerivanja, ja bih ovog malog zvao u A-repku. I Besic je igrao za nas poslije par utakmica za HSV, moze valjda i Tankovic. Jako talentovan, moze komotno na klupu i odigrati 10-ak minuta na kraju umjesto Vede/Dzeke.
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 26 jan 2014, 15:45

nut_shell je napisao/la:
AeGon099 je napisao/la:tanković asistent.
Bez pretjerivanja, ja bih ovog malog zvao u A-repku. I Besic je igrao za nas poslije par utakmica za HSV, moze valjda i Tankovic. Jako talentovan, moze komotno na klupu i odigrati 10-ak minuta na kraju umjesto Vede/Dzeke.
ma može biti na klupi ako ništa, dati mu šansu zadnjih 5-10 minuta, jer bi se inače vrlo lahko moglo desiti da i njega izgubimo.
Odlazi Safete.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 26 jan 2014, 16:06

ja mislim da je sad krajnje vrijeme da se angazuju vise oko ovoga tankovica, jer igrati u engleskoj lizi za jedan jak tim kao sto je Fulhan nije mala stvar, gledao sam utakmicu danas, dobro se krece, asistent je bio i ima potencijala da bude super igrac.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 jan 2014, 16:14

Navijaci Fulhama su zadovoljni njegovim nastupom. Pored sto je asistirao uvijek je bio opasnost za protivnicki gol, i odlicno se uklopio u tim.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 jan 2014, 16:14

realno glavni problem je u selektoru,jer po njemu Avdija Vrsajevi je bolji od Dilavera koji igra u prvaku Austrije i u LP,po njemu je bolji Sunjic ili Vranjes od Arslanagica,koji ima 21 godinu i standardan je prvotimac prvaka Belgijskog sampionata,po njemu je bolji Zahirovic ili penzioner Rahimic,od najboljeg zadnjeg veznog Svicarske lige Salatica ili najboljeg igraca iz Madjarske lige Besica ,po njemu Tankovic ne zasluzuje poziv jer imamo Ibricica koji moze igrati i u napadu itd itd... glavni problem je ne znanje i ne azurnost selektora,koji realno gledajuci iritira sve navijace bh reprezentacije,jer javna je tajna da je on pod pritiskom javnosti i pozvao Kolasinca,Bicakcica,Zukanovica.... Savez ovo sve trpi,hm i utapa se u sivilo,jer ponovo ce se desiti joj kuku majko mila,izgubili smo recimo Tankovica,a sad igra u Realu,joj kuku majko mila izgubili smo Arslanagica a sad igra u Milanu itd itd,to je sve jako izvjesno,nazalost..... bojim se da ce Savez zbog ovoga imati velike probleme,imamo slabe skaute po Evropi,a svi znamo koliko tamo ima nasih igraca...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 jan 2014, 16:18

Goalgetter je napisao/la:Navijaci Fulhama su zadovoljni njegovim nastupom. Pored sto je asistirao uvijek je bio opasnost za protivnicki gol, i odlicno se uklopio u tim.
Kako nece biti zadovoljni? Covjece momak je vec sada igracina za razliku od mnogi igraca u Fulhamu. Kako samo pametno i tecno igra. Ko da ima 100 godina fudbala u nogama. Kakva ce to samo igracina da bude za godinu-dvije...

Hrvati guraju Halilovica, Belgijanci imaju onog Bakkalija takodjer 1996 godiste. Holandjani WIllemsa, Depaya i jos neke 1994 godiste ali samo kod nas moras prvo napunit 23 godine mescini da bi dobio poziv u A-repku. Ali zato tu su Zahirovic, Ibricic, Rahimic i ostali koji su vise u svojim rodnim gradovima nego sto igraju fudbala u svojim klubovima. Dobro za Rahimica i razumijem jer je covjek maltene okoncao karijeru.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 jan 2014, 16:26

glavni krivcac je selektor i vodeci ljudi u Savezu,koliko god rade dobro svoj posao,ovo im je velika mrlja! oni moraju shvatiti da nas niko nece moliti,misle ako smo se plasirali na SP,sad ce nas svi redom moljakati,ma nece! zasto bi se neko odrekao Belgijskog ili Swedskog drzavljanstva,kad mogu uskoro igrati i za te drzave!? zatso bi neko zarad jedne BIH koja je najsmotanija drzava u Evropi odbio jednu SWE ili Belgiju!? umjesto dfa im stope ljubimo,mi da njih molimo,ne bi li ih uzeli na dozu patriotizma ako nista njihovih roditelja,mi cekamo da oni nas mole.... katastrofa! Begic,Bakovic,spavaju,bar kad su u pitanju mladi igraci bh korjena koji igraju u najboljim klubovima zapadne Evrope! kasno je reci e izgubili smo Ibrahimovica,a iole ozbiljan poznavalac nogometa je znao vec kad je on imao 20 godina da ce biti veliki igrac,samo nasi strucnjaci nisu imali pojma! i opet pravimo iste greske..... :mrgreen:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 16:27

Tankovic je za A reprezentacije i tu se nema sta diskutovati.Kontaktirati,dogovoriti,zavrsiti papire i pozvati.Nema pravo niko da zbog njegove indolentnosti gubimo igrace koji mogu igrati za nas taman da je on ne znam ko.Ako imas igraca Fulhama i igrace prosjecnih turskih klubova to nije stvar tvojih simpatija ili kojecega nego ti MORAS pozvati igraca Fulhama prije njih zato sto je to normalno.Ili Standarda i Gornika ili Hajduka itd.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 26 jan 2014, 17:22

Dajte ljudi da pokrenemo ovo nekako, pa ne moze i ne smije nam se desiti jos jedan Haris Seferovic, iako je Tankovic vjerovatno i veci potencijal od pomenutog!

I ja sam misljenja da ga odmah treba u A reprezentaciju, to je jedini nacin da ga sebi osiguramo, a da opet njemu damo do znanje da se na njega ozbiljno racuna. Ne znam zasto neko od medija ne pokusa uraditi neki intervju s njim. Savez ga jeste kontaktirao, ali to nekako sve presporo ide. Ne trebamo se zavaravati da ce on srcem odluciti, svakom igracu je karijera u prvom planu, sto je i razumljivo jer niti su rodjeni u BiH, niti su u njoj nekada zivjeli.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.