Polako, savez je upoznat sa kvalitetom ovih igraca, i mislim da oni rade na tome da ih pridobiju da igraju za nasu repku al naravno to ne rade javno i transparentno sto je i bolje. Savez samo treba da obajvi konacnu odluku igraca dali hoce ili nece nastupati za nas.bosnas_ je napisao/la:i ja se bojim da cemo izgubiti ova dva igraca...steta,Savez nekad svojim nemarom bas zna iznenaditi,iako sam mislio da je to odlika starog saziva,ali eto....veliki minis za selektora i sve ljude u Savezu!zgembo89 je napisao/la:KAko dani prolaze sve vise sam ubijedjen da gubimo i TAnkovica i Arslanagica osobito mi je zao Arslanagica jer ce sigurno izrasti u kvalitetnog igraca..MIslio sam nakon Seada KOlasinca da neke stvari idu nabolje nazalost u nast tako haman mora negdje dobijes negdje izgubis
A sto se tice izgradnje stadiona i trening cnetar za to su zaduzeni klubovi pojedinacno a ne savez, mada najbolje bi bilo da savez prislil (kroz pravilnik o ucestvovanje u premier ligi) klubove na izgradnju trening centara i rad sa mladima. Npr. Njemacki savez je odredio da svaki klub koji zeli da igra u prvoj ili drugoj Bundesligi mora imati trening centar za mlade.