Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

19risha88
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la 19risha88 » 26 jan 2014, 14:11

no rules je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:meni nije jasno samo jedna stvar.
nismo imali srece?
kakve j.e.b.e.n.e. srece???
imam prijedlog!
hajmo da mi uopste ne igramo tu utakmicu uzvratnu, da im se lijepo zahvalimo - napunimo dvoranu na domacem terenu, uzmemo lovu i ne pojavimo se gore - da srezemo troskove odlaska na island.

pa j.e.b.o.t.e
hoces na svjetsko, izvoli pobijedi island, jer na svjetskom te ceka 10-15 islanda
sto uopste igramo rukomet ako cemo kukati na izvucen par i skinuti gace pola godine unaprijed

ako ih ne mozemo dobiti i ne trebamo ici da se brukamo na sp i kraj price!
upravu si druže , čitam ove komentare i nemogu da vjerujem da smo/ste se svi predali i kukate nešto nabit će nas 10 razlike ...

prošle Juniorske kvalikifikacije su se igrale na Islandu i izgubili smo samo 2 razlike od njihovih juniora , a na poluvremenu smo vodili 16:14 , Malinović im zabio sam 10-ak pogodaka ... pa Crna Gora nema gotovo ništa jaču reprezentaciju od naše pa su jednom Sveđane ostavili bez prvenstva , a evo sada Nijemce ....

Trebalo bi prvu tražiti da igramo kod kuće (Mejdan ili Skenderija) i uz fanatičnu publiku i nabrijane naše igrače do maksimuma i naravno domaćinsko suđenje pobijediti to ostrvo što većom razlikom , a onda gore šta bog da , malo sreće i to je to ...obećana zemlja Qatar :)

Ja sam optimista tamam da igramo sa kombinovanom reprezentacijom Danske i Francuske :)
Ma možete vi pisat šta hoćete,al mi smo donji dom kad je u pitanju rukomet...

anel77
Kontakt:

Post Postao/la anel77 » 26 jan 2014, 14:22

Jos jednom cestitke momcima na prvom mjestu u grupi.
U bilo kakvoj grupi treba biti prvi a to su nasi momci postigli.
Nadao sam se da cemo izbjeci Island.. nazalost sanse su nam male, jer Islandjani igraju svjetski rukomet.
Po meni je nasa najveca sansa to sto bi nas oni mogli podcjeniti, i sto mi o njima puno vise znamo nego oni o nama.
Sretno i bez povreda do baraza !!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 jan 2014, 14:28

Kad pogledam kvalitet rukometa na EP i kvalitet naše reprezentacije bojim se da smo mi još daleko od velikih prvenstava. Protiv Islanda nemamo šta izgubiti, odigrati kući najbolje što znamo uz dobru publiku pa vidjećemo koji je naš maximum u datom trenutku.
Mes Que Un Club

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 26 jan 2014, 14:32

Naši mogu proći jedino kao što je Džumhur dobio Dodiga tj. da ovi predaju :)
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 26 jan 2014, 14:36

19risha88 je napisao/la:
sudac92 je napisao/la:Kako se olako predaju.Tacno ste smijesni. :? I kaže nemamo uspjeha ni u čemu,bla bla bla.
Koliko se puta do sada desilo iznenadjenje,zasto to ne bi bili nasi momci koji ce sasvim sigurno dati zadnji atom snage da iznenade Islandjane. Šta su to oni,vanzemaljci?? I oni su od krvi i mesa.Reprezentacija zaslužuje podršku,i to treba da joj pruzimo a ne da pricamo o tome kako ce nas Island nabiti 20 + u dvije utakmice. ;)

Pa nije niko ni rekao da neće reprezentacija imat podršku,ali ja pišem realno,pregledao sam ove naše kvalifikacije... tromi smo ko baba... Sve reprezentacije s kojima smo igrali imaju brži protok lopte,naši meljaju i tako iz godine u godinu,onda naletiš na reprezentacije čiji igrači igraju u 6 brzini a ne u 4 -oj ko naši protivnici u kvalifikacijama,i ljudi nas pregaze... Još tome dodaj i sudije,a tu se zna na čijoj je strani EHF,tako da možeš zaboravit odmah... Nažalost..
Stvarno je dosta i tebe i tvog podcjenjivanja repke. :twisted: :twisted:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 jan 2014, 14:41

Mi smo ove kvalifikacije igrali na 50% mogucnosti...Poslozit ce se ovo jos do Islanda.

Nisam zadovoljan selektorom, neko bi ovo i bolje poslozio ali eto..Ove kvalifikacije smo igrali u fazonu da mozemo, kada smo primjetili da mozemo onda smo i kalkulirali i rotirali..

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 26 jan 2014, 14:47

o kakvim vi podcjenjivanjima pričate? u ozbiljnom sportu toga nema!
nije ti to ono kad odeš igrat lopte, pa vidiš one preko puta sebe, i kažeš "e onaj ne zna, onaj još gori.." pa se opustiš.. velike su stvari ovdje u igri, jednostavno nema toga!
ako iko podcjenjuje, onda smo to mi bosanci!

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 26 jan 2014, 14:48

sudac92 je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:
sudac92 je napisao/la:Kako se olako predaju.Tacno ste smijesni. :? I kaže nemamo uspjeha ni u čemu,bla bla bla.
Koliko se puta do sada desilo iznenadjenje,zasto to ne bi bili nasi momci koji ce sasvim sigurno dati zadnji atom snage da iznenade Islandjane. Šta su to oni,vanzemaljci?? I oni su od krvi i mesa.Reprezentacija zaslužuje podršku,i to treba da joj pruzimo a ne da pricamo o tome kako ce nas Island nabiti 20 + u dvije utakmice. ;)

Pa nije niko ni rekao da neće reprezentacija imat podršku,ali ja pišem realno,pregledao sam ove naše kvalifikacije... tromi smo ko baba... Sve reprezentacije s kojima smo igrali imaju brži protok lopte,naši meljaju i tako iz godine u godinu,onda naletiš na reprezentacije čiji igrači igraju u 6 brzini a ne u 4 -oj ko naši protivnici u kvalifikacijama,i ljudi nas pregaze... Još tome dodaj i sudije,a tu se zna na čijoj je strani EHF,tako da možeš zaboravit odmah... Nažalost..
Stvarno je dosta i tebe i tvog podcjenjivanja repke. :twisted: :twisted:
Nemam ja šta potcjenjivati repku.. Samo će ti se reći uskoro... snimi sebi negdje ovo što sam ti napisao,pa mi se javi poslije baraža... Pa mi nikog od ovih ekipa u kvalifikacijama nismo mogli nabiti makar 5 razlike,a ne zna se koja je gora ekipa bila... U prvom poluvremenu odigraju dobro,onda u drugom kao i obično dođe do pada iz prostog razlog što nemamo snage,tj fizički smo inferiorni bili u 90% naših utakmica... I onda strepi hoće li izgubiti utakmicu,prokockamo svu prednost iz provg poluvremen do polovine drugog...A to prijatelju ekipe kao Island,koje su taktički a i psihički daleko ispred nas uvijek iskoriste... o fizičkoj spremi je suvišno pisat...

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2014, 15:11

Veoma težak protivnik za nas, a rukometna reprezentacija ionako više nije na vrhuncu. Ali kao što neke reče da bi se plasiralo moraju se jače ekipe izbaciti. Uzmimo primjer Makedonije iz 2008 (one godine smo mi u ono baražu igrali protiv Mađarske), ekipe koja je bila slične snage kao naša reprezentacija iz tog perioda. Makedonija pobijedi Island 7 razlike u Skoplju, izgubi 6 razlike u gostima i plasira se na svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. Iste te godine 2008, taj isti Island osvaja srebro u Pekingu. I to izbacivanje jačeg protivnika Makedoniji je otvorilo razna vrata.

Na svjetskom u Hrvatskoj pobjede viceprvaka svijeta Poljsku, samelju Rusiju, Lazarov postaje najbolji strijelac svjetskih prvenstava ikad. 2012 na evropskom u Srbiji, Makedonija je bila na korak do polufinala, Danci ih pobjeđuju u zadnjoj sekundi i poslije osvajaju prvenstvo, a Makedonija završava peta sa Lazarovim koji postaje i najbolji strijelac evropskih prvenstava svih vremena i prvim koji je te dvije titule objedinio.

Znači ako nešto hoćemo da postignemo moramo izbaciti jačeg protivnika. Protiv Mađarske smo imali dobru šansu ali nismo uspjeli.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 jan 2014, 15:43

Rukomet do smrti je napisao/la:Veoma težak protivnik za nas, a rukometna reprezentacija ionako više nije na vrhuncu. Ali kao što neke reče da bi se plasiralo moraju se jače ekipe izbaciti. Uzmimo primjer Makedonije iz 2008 (one godine smo mi u ono baražu igrali protiv Mađarske), ekipe koja je bila slične snage kao naša reprezentacija iz tog perioda. Makedonija pobijedi Island 7 razlike u Skoplju, izgubi 6 razlike u gostima i plasira se na svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. Iste te godine 2008, taj isti Island osvaja srebro u Pekingu. I to izbacivanje jačeg protivnika Makedoniji je otvorilo razna vrata.

Na svjetskom u Hrvatskoj pobjede viceprvaka svijeta Poljsku, samelju Rusiju, Lazarov postaje najbolji strijelac svjetskih prvenstava ikad. 2012 na evropskom u Srbiji, Makedonija je bila na korak do polufinala, Danci ih pobjeđuju u zadnjoj sekundi i poslije osvajaju prvenstvo, a Makedonija završava peta sa Lazarovim koji postaje i najbolji strijelac evropskih prvenstava svih vremena i prvim koji je te dvije titule objedinio.

Znači ako nešto hoćemo da postignemo moramo izbaciti jačeg protivnika. Protiv Mađarske smo imali dobru šansu ali nismo uspjeli.
Dobro poređenje. Island je jaka selekcija, bez obzira što su bez Olafura. Rekao bih da su nam šanse slične onima koje su fudbaleri imali pred Portugal.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 jan 2014, 15:47

U prevodu, sanse su nikakve.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 jan 2014, 15:48

Ako je ikakav plus mislim da cemo makar opustenije igrat i uci bez pritiska u ove utakmice sto bi moglo urodit plodom. Islad apsolutni favorit nema se sta pricas , al eto ne bi bio prvi a ni posljednji put da takav favorit padne. Imamo i mi svoje adute ko to kaze markovic , pokusat sve sto se moze. Samo molim boga da nas neke glupost ne izbace ako izgubimo 2 tekme u egalu super a ne izgubimo 15 pa pobjedimo 12 razlike i slicno :D

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 jan 2014, 16:47

Rukomet do smrti je napisao/la:Veoma težak protivnik za nas, a rukometna reprezentacija ionako više nije na vrhuncu. Ali kao što neke reče da bi se plasiralo moraju se jače ekipe izbaciti. Uzmimo primjer Makedonije iz 2008 (one godine smo mi u ono baražu igrali protiv Mađarske), ekipe koja je bila slične snage kao naša reprezentacija iz tog perioda. Makedonija pobijedi Island 7 razlike u Skoplju, izgubi 6 razlike u gostima i plasira se na svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. Iste te godine 2008, taj isti Island osvaja srebro u Pekingu. I to izbacivanje jačeg protivnika Makedoniji je otvorilo razna vrata.

Sve je to fino, ali je kod nas problem što kada zagusti nema ko da preuzme odgovornost. U prevodu rečeno nemamo mi jednog Lazarova ili Rutenku ;)
Mes Que Un Club

gradacaczmaj
Kontakt:

Post Postao/la gradacaczmaj » 26 jan 2014, 16:56

treba vratiti Damira Doborca u reprezentaciju HITNO !!!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 26 jan 2014, 16:59

sta je tu je, znamo da nam nisu velike šanse, ali nema predaje
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 26 jan 2014, 17:12

Svaka ti čast. Jedan od najbolji postova koji sam pročitao na forumu. Mislim da imamo dobre igrače i da se netreba bojati nikoga. Prce, Grahovac, Toromanović i Terzić su tu kao stara garda i rutineri, a ovi mlađi predvođeni Vranješom obećavaju. Meni je najvažnije da svi daju 100% i onda nema zamjerke.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2014, 17:30

Ali ljudi moji svi drugi su imali neki kvalitet, mi to nemamo, imamo par dobrih odbranbenih igrača, u ofanzivi smo limitirani do maximuma + nam je i selektor tanak.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 jan 2014, 17:52

Treba nam pravi vođa kojeg nemamo, jedan rukometni Teletović
Mes Que Un Club

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 jan 2014, 19:37

kad bi makar za ove baraze vratili edina basica, potpomognut terzicem, toromanovicem i prcetom mi bi imali to sto nam treba!

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 26 jan 2014, 20:10

dobro je sto se prva igra kod nas...jer bi nas oni tamo hladno nabili na -10 ...ovako se imamo čemu nadat uz punu dvoranu,paklenu atmosferu..

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.