FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

bihac1968
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la bihac1968 » 28 jan 2014, 14:00

Evo jedna za Fukare iz sehare ;)
slika
SLOBODA TUZLA 1981-82 STOJE : VERLAŠEVIĆ, OMEROVIĆ, MUJEZINOVIĆ, KOVAČEVIĆ, ZAHIROVIĆ, MEMIŠEVIĆ ČUČE: SARAJLIĆ, TOMIĆ, MILOŠEVIĆ, SMAJLAGIĆ-FOKS, I KARAČ

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 jan 2014, 14:01

draga su i meni ulaganja, samo da ne popušimo na kraju :mrgreen:

sioux1989
Kontakt:

Post Postao/la sioux1989 » 28 jan 2014, 14:02

Chinaglia je napisao/la:draga su i meni ulaganja, samo da ne popušimo na kraju :mrgreen:
Stvarno ste se pojačali,svaka cast,i bit ce iznenađenje ako ne uđete,jer s ovim kapacitetom koji imate,mislim da bi lagano mogli biti sredina tabele u Premier ligi....

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 jan 2014, 14:03

Gorki je napisao/la:[youtube][/youtube]
Kad Fukare pocnu "besa, besa, besa..." ima da Ardit leti ko kijamet! :mrgreen:
U prevodu:Besa znači "ispuniti zakletvu" i "izraz časti" koji označava situaciju neprikosnovenog poverenja.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 jan 2014, 14:14

Tuzlak04 je napisao/la:Teško da će Sloboda imati masovno druge navijače iz TK jer kako čitam, svaki drugi forumaš koristi za ostale "seljak, ljakse, seljačina sl". Nasjedate na provokacije pojedinaca koji nisu ni 0,00000001 %, a iritirate većinu ostalih koji nas Tuzlake simpatišu. Jebote, kao da je termin "građanin" eskluzivno pravo Tuzlaka. Kao da smo kakve kaste, rase . . .

Pogledajte Hajduk.Nijedan Splićanin, neće za druge reći da je ljakse, seljačina a imaju navijače u cijeloj Dalmaciji i u drugim dijelovima BiH (Hrvati).
+1 :!:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 28 jan 2014, 14:16

Probisvjet je napisao/la:
Gorki je napisao/la:[youtube][/youtube]
Kad Fukare pocnu "besa, besa, besa..." ima da Ardit leti ko kijamet! :mrgreen:
U prevodu:Besa znači "ispuniti zakletvu" i "izraz časti" koji označava situaciju neprikosnovenog poverenja.
Kad bi se ovaj mogao vratiti u ovu formu bilo bi dobro, ovi snimci k'o da su od prije 7-8 godina :D gledam snimak, dobro momak presijeca akcije, fino izbacuje igrače u priliku.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 28 jan 2014, 14:19

Gorki je napisao/la:
Tuzlak04 je napisao/la:Teško da će Sloboda imati masovno druge navijače iz TK jer kako čitam, svaki drugi forumaš koristi za ostale "seljak, ljakse, seljačina sl". Nasjedate na provokacije pojedinaca koji nisu ni 0,00000001 %, a iritirate većinu ostalih koji nas Tuzlake simpatišu. Jebote, kao da je termin "građanin" eskluzivno pravo Tuzlaka. Kao da smo kakve kaste, rase . . .

Pogledajte Hajduk.Nijedan Splićanin, neće za druge reći da je ljakse, seljačina a imaju navijače u cijeloj Dalmaciji i u drugim dijelovima BiH (Hrvati).
Ma dosta starijih (30+) ce doc sad na Tusanj bez obzira na sve, oni uglavnom nisu po ovim forumima i ne citaju ta prozivanja koja su onako bas djecija, njima je dovoljno ime Cire da dodju, zivi bili pa vidili.

A mislim da bi i Fukare, one koje se jos skoluju trebali malo se aktivirat po skolama. Svako ima nekog jarana iz Lukavca, Srebrenika, Banovica... Nek ih nafuraju nek dodju na utakmicu, da budu sa navijacima, nek povedu jarane iz mjesta odakle dolaze i onda ih ne dirat kad dodju i eto ti, nema bolje reklame.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

fukareslatina
Kontakt:

Post Postao/la fukareslatina » 28 jan 2014, 14:24

Benjo_AFC86 je napisao/la:Neko napisa da je sutra utakmica sa Budućnosti iz Banovića :D
Sutra u 14:00 je utakmica sa Budućnosti iz Banovića :)
"Vi ste naša najveća snaga,je*at ćemo im majku svima!" Ćiro Blažević

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 28 jan 2014, 14:25

-----------------------Hadžić
Mehanović -- Moranjkić - Sale - Kuduz
----------------Oma----Husić-------
Huseinbašić------------------Halilović
----------Jusufbašić-----Kapić----

Po imenima trenutno bi ovako nekako trebalo izgledati :D Salihović i Huseinbašić u21.. Mada mislim da će možda Husića staviti kao ofanzivnog veznog iza špica, a Omu i još jednog na zadnjeg veznog :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 jan 2014, 14:32

Sve to stoji klasik,ali eto uvijek ima par osoba koja će početi sa provociranjem i skandiranjem (nažalost).Pa možda je nekom momku sa tribine žena baš iz Lukavca :roll: ili je neko baš došo iz Lukavca na tribinu da gleda Slobodu..i mi se poslije pitamo zašto nema raje sa drugih opština iz TK na tribini :roll:

Naravno i kod njih će biti provokatora ali to treba IGNORISATI i pozdraviti aplauzom ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2014, 14:36

Ma nama smeta uvijek nesto, najjace je kad smo prije jedno 5-6 godina imali solidan klub. Bilo na tribinama ljudi sto su se ljutili sto nam nisu svi igraci muslimani :mrgreen:

Ili sad kad se igralo protiv Srbije, kad se najavljivao sastav BIH odmah se javljaju imal tu koji nas Vlado :lol: Kad ulazi kasnije Cemalovic, dobio gromoglasan aplauz :lol:

Kod nas se redovno nakon jedne greske psuju nasi igraci, tako da nije ni cudo sto dosta ljudi prica pricu i za to "seljaci"

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 jan 2014, 14:37

Gorki je napisao/la:Sve to stoji klasik,ali eto uvijek ima par osoba koja će početi sa provociranjem i skandiranjem (nažalost).Pa možda je nekom momku sa tribine žena baš iz Lukavca :roll: ili je neko baš došo iz Lukavca na tribinu da gleda Slobodu..i mi se poslije pitamo zašto nema raje sa drugih opština iz TK na tribini :roll:

Naravno i kod njih će biti provokatora ali to treba IGNORISATI i pozdraviti aplauzom ;)
Edukacija navijaca i organizovanst je itekako bitna. Npr. ima nas koji bi platili ulaznicu-prevoz za one koji dodju da navijaju za Slobodu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 28 jan 2014, 14:44

klasik je napisao/la:
Gorki je napisao/la:

Ma dosta starijih (30+) ce doc sad na Tusanj bez obzira na sve, oni uglavnom nisu po ovim forumima i ne citaju ta prozivanja koja su onako bas djecija, njima je dovoljno ime Cire da dodju, zivi bili pa vidili.

A mislim da bi i Fukare, one koje se jos skoluju trebali malo se aktivirat po skolama. Svako ima nekog jarana iz Lukavca, Srebrenika, Banovica... Nek ih nafuraju nek dodju na utakmicu, da budu sa navijacima, nek povedu jarane iz mjesta odakle dolaze i onda ih ne dirat kad dodju i eto ti, nema bolje reklame.
Dolazili su, pa ih prebise na tribini.
1947!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 28 jan 2014, 15:01

http://tuzlalive.ba/ciro-blazevic-nabij ... zle-37975/" onclick="window.open(this.href);return false;

8-)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 28 jan 2014, 15:03

Benjo_AFC86 je napisao/la:-----------------------Hadžić
Mehanović -- Moranjkić - Sale - Kuduz
----------------Oma----Husić-------
Huseinbašić------------------Halilović
----------Jusufbašić-----Kapić----

Po imenima trenutno bi ovako nekako trebalo izgledati :D Salihović i Huseinbašić u21.. Mada mislim da će možda Husića staviti kao ofanzivnog veznog iza špica, a Omu i još jednog na zadnjeg veznog :D
Fakat izgleda kao dream team za ovu ligu 8-)
075

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 jan 2014, 15:05

Ljumani_Banovici je napisao/la:
Dolazili su, pa ih prebise na tribini.

O tome ti pričam,uvijek će biti par likova koji će napraviti belaj.Mada sve se to može iskorijeniti ;)

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 28 jan 2014, 15:07

Gorki je napisao/la:

jest al ih zovu alealestina :mrgreen:
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 jan 2014, 15:08

Ćiro Blažević: Nabijem na k…. sve koji pišu da idem iz Tuzle!

slika

Da li je Miroslav Ćiro Blažević nezadovoljan igračkim kadrom Slobode, pa zbog toga “prijeti” odlaskom sa Tušnja, o čemu je pisalo nekoliko medija, među kojima i Avazov sport.

U želji da provjerimo ima li vatre tamo gdje ima dima, nazvali smo “prozvanog”, dakle, novog kormilara Slobode, Ćiru Blaževića.

- E, sad ste me baš napravili nervoznim! Ništa od toga nije istina! Kako neko može pisati takve stvari!? Ma znaš šta, nabijem vas na k…. sve koji tako pišete!

Dva dana nakon početka Slobodinih priprema, Blažević je rekao da nije zadovoljan, te da mu treba pojačanje u veznom redu, još jedan vratar, te napadač. Sloboda je s jučerašnjim danom dovela 13 nogometaša, dok je šest dobilo nogu.

- Ponavljam, s predsjednikom Husićem odlično sarađujem. Čovjek mi je doveo igrače na svim pozicijama gdje sam zatražio pojačanje. Ma, uopće nikada nismo imali nesporazuma u razgovorima i nije fer da se špekulira o našem odnosu.

Na pitanje jesu li svi dovedeni igrači sposobni odgovoriti zadacima kojie pred njih postavlja trener svih trenera, Blažević je rekao:

- U petak idemo u Kopar na pripreme. Ja se nadam da će svi igrači iskoristiti priliku i opravdati očekivanja. Uvjeren sam da će odgovoriti postavljenim zadacima.

Podsjećamo, Sloboda je od početka priprema do danas dovela 13 igrača: Adnan Hadžić, Irfan Fejzić, Semir Kapić, Sulejman Krpić, Dino Ferizović, Ardit Šaćiri, Jasmin Moranjkić, Elmir Kuduzović, Adnan Jahić, Edin Husić, Almir Halilović, Ermin Huseinbašić i Sabahudin Jusufbašić. (sa, sn, tl)

tuzlalive.ba

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 jan 2014, 15:10

slika

Ćiro Blažević: Nabijem na k…. sve koji pišu da idem iz Tuzle!
28. 01. 2014.
Da li je Miroslav Ćiro Blažević nezadovoljan igračkim kadrom Slobode, pa zbog toga “prijeti” odlaskom sa Tušnja, o čemu je pisalo nekoliko medija, među kojima i Avazov sport.
U želji da provjerimo ima li vatre tamo gdje ima dima, nazvali smo “prozvanog”, dakle, novog kormilara Slobode, Ćiru Blaževića.

- E, sad ste me baš napravili nervoznim! Ništa od toga nije istina! Kako neko može pisati takve stvari!? Ma znaš šta, nabijem vas na k…. sve koji tako pišete!

Dva dana nakon početka Slobodinih priprema, Blažević je rekao da nije zadovoljan, te da mu treba pojačanje u veznom redu, još jedan vratar, te napadač. Sloboda je s jučerašnjim danom dovela 13 nogometaša, dok je šest dobilo nogu.

- Ponavljam, s predsjednikom Husićem odlično sarađujem. Čovjek mi je doveo igrače na svim pozicijama gdje sam zatražio pojačanje. Ma, uopće nikada nismo imali nesporazuma u razgovorima i nije fer da se špekulira o našem odnosu.

Na pitanje jesu li svi dovedeni igrači sposobni odgovoriti zadacima kojie pred njih postavlja trener svih trenera, Blažević je rekao:

- U petak idemo u Kopar na pripreme. Ja se nadam da će svi igrači iskoristiti priliku i opravdati očekivanja. Uvjeren sam da će odgovoriti postavljenim zadacima.

Podsjećamo, Sloboda je od početka priprema do danas dovela 13 igrača: Adnan Hadžić, Irfan Fejzić, Semir Kapić, Sulejman Krpić, Dino Ferizović, Ardit Šaćiri, Jasmin Moranjkić, Elmir Kuduzović, Adnan Jahić, Edin Husić, Almir Halilović, Ermin Huseinbašić i Sabahudin Jusufbašić

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 28 jan 2014, 15:14

bihac1968 je napisao/la:Evo jedna za Fukare iz sehare ;)
slika
SLOBODA TUZLA 1981-82 STOJE : VERLAŠEVIĆ, OMEROVIĆ, MUJEZINOVIĆ, KOVAČEVIĆ, ZAHIROVIĆ, MEMIŠEVIĆ ČUČE: SARAJLIĆ, TOMIĆ, MILOŠEVIĆ, SMAJLAGIĆ-FOKS, I KARAČ
Hvala na fotografiji, mali ispravak...to je iz sezone 1982-83...mislim da je Midhat Smailagic-Foks dosao iz vaseg Jedinstva :)
🔴⚫️

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.