Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

amchy
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la amchy » 28 jan 2014, 15:02

SonGoku je napisao/la:Molio bi sve kriticare LEGEA-e, da napisu sta im se nesvidja kod dresova, da nemogu nocima spavati i traze po internetu kako bi mogli izgledati nasi dresovi ako bi Adidas ili Nike bili sponzori.

LEGEA, po mom misljenu pravi lijepe dresove i ta marka je postala manje vise status kod naseg naroda. Tu marku nema svaka Reprezentacija, to je nesto posebno.
Valjda neki ocekivaju, da ce Adidas ili Nike napraviti dresove sa krilima ili nekim dodatnim motorom, sto cini Igrace brzim.

Nemora znaciti, da ce Adidas napraviti neki ekstra Dres, Reprezentacije poput Somalije i Tahitija imaju Adidas i Nike kao sponzor i njihovi dresovi nisu bog zna sta.

Adidas naprimjer placa Reprezentacije ko sto su Njemacka i Spanija, da bi im obezbedili dresove, zato sto znaju, da ce se te dresove prodati i zato uvijek njima naprave lijepe dresove, nemozemo mi sada ocekivati, da ce i nama takve napraviti.
Meni lično smeta njihov amaterizam koji dovodi do apsurdnih i komičnih stvari, te dresovi postaju predmet sprdnje. Sjetimo se situacija kada smo igrali sa naljepnicama i hanzaplastima na dresovima zbog nepravilne veličine loga. Ozbiljan proizvođač opreme to nikad ne bi dozvolio, 21. je vijek.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 15:13

ako budemo dobili Adidasa ili neki drugi jaki brend kao sponzor nemojte ocekivati, da ce to biti lijepe dresove.
Mozda ce cak dres LEGEA-e biti lijepsi.

slika

Sa tim brendovima, to funkcionise jednostavno.
Primjer: Adidas placa godisnje 20 miliona evra za Njemacku reprezentaciju i obezbedi im lijepe dresove, zato sto znaju, da ce se to isplatiti i da ce se te dresove prodati na veliko.
Za Spaniju daju 40 mio. evra a naprimjer Rusija placa obratno Adidasu veliku sumu da bi im´ oni napravili lijepe dresove. Kasnije ruski savez ima vecu zaradu od toga, zato sto su oni ulagali. Kod Spanije i Njemacke, Adidas dobiva vecinu zarade.
Znaci: 2 mogucnosti, ili si ti simpatican Adidasu ( oni tebi placaju) ili ti moras njima placati. Naprimjer jedna Somalija je platila Adidasu neku minimalnu sumu, tako da su dobili sivo plave dresove sa ofingera na kojem su sasli grb Somalije i gotovo.

Sada se moramo pitati, koliko smo mi atraktivni Adidasu/ ili drugom brendu i u slucaju da moramo njima platiti, koliko bi bili spremni dati. Sto znaci, kako bi na kraju izgledali dresovi

Jedan brend ko sto je LEGEA, je naprodavaniji brend u Italiji (gdje imas preko 20 renomirani brendova) uz to je LEGEA spremna ponuditi klubovima i REPREZENTACIJAMA koji nisu u finansiskom luksuzu ili u politickim problemima, dresove i opremu sa najboljom kvalitetom. Ko sto su Iran, Sj. Korea, Zimbabwe, Palestina i BOSNA I HERCEGOVINA.
Samo jos jedna informacija: LEGEA znaci u prevodu, zgodan ( elegantan) sto zvuci veoma dobro

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 28 jan 2014, 15:29

Romanista10 je napisao/la:
SonGoku je napisao/la:Molio bi sve kriticare LEGEA-e, da napisu sta im se nesvidja kod dresova,

1) Ruzni su
2) Nemaju nijedan unikatan detalj, najobicniji bijeli ili plavi dres sa 2 crte. Pa onaj Adidasov dres od Jugoslavije 1990 na WC u Italiji je bio naucna fantastika za ovog. Detalji itd.
3) Materijali su mnogo losiji nego kod Nike, Adidas i slicnih. Tako da je lako moguce da ce na pojedinim igracima ( Pjanic, Visca ) dres "opet" da visi kao vreca. ( sta kod npr. Modrica nije slucaj ).
4) Reprezentacija izgleda mocnije, uglednije kada je oblaci svjetski renomirana marka.
5) Nijedna repka na svijetu ih nije nosila na svjetskom prije niti ce poslije nas.
6) Pitanje je dali su ponudili MNOGO bolje ( ili samo malo bolje ) uvijete od Adidasa itd. Ako jesu kako to da te " bolje" uvijete nisi ponudili Srbiji, Hrvatskoj. Ja cak mislim da niti jedna Africka ako ne ni Azijska zemlja ne nosi Legeeu.
Utvrdi cinjenice pa ih iznosi.....
slika
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 15:31

Romanista10 je napisao/la:
SonGoku je napisao/la:Molio bi sve kriticare LEGEA-e, da napisu sta im se nesvidja kod dresova,

1) Ruzni su
2) Nemaju nijedan unikatan detalj, najobicniji bijeli ili plavi dres sa 2 crte. Pa onaj Adidasov dres od Jugoslavije 1990 na WC u Italiji je bio naucna fantastika za ovog. Detalji itd.
3) Materijali su mnogo losiji nego kod Nike, Adidas i slicnih. Tako da je lako moguce da ce na pojedinim igracima ( Pjanic, Visca ) dres "opet" da visi kao vreca. ( sta kod npr. Modrica nije slucaj ).
4) Reprezentacija izgleda mocnije, uglednije kada je oblaci svjetski renomirana marka.
5) Nijedna repka na svijetu ih nije nosila na svjetskom prije niti ce poslije nas.
6) Pitanje je dali su ponudili MNOGO bolje ( ili samo malo bolje ) uvijete od Adidasa itd. Ako jesu kako to da te " bolje" uvijete nisi ponudili Srbiji, Hrvatskoj. Ja cak mislim da niti jedna Africka ako ne ni Azijska zemlja ne nosi Legeeu.

1) svako ima svoj ukus
2) Ako sam te dobro skonto? ti zelis reci, da Bosna nema neki unikatni detalj, sto je LEGEA izmislila za nas. Nemaju ni sve Reprezentacije sto nose Nike ili Adidas. kod Nike ima model koji godinu dana vec koriste naprimjer Brazil i Grcka. Primjerna boja i rukave u sekundarnoj boji. Mozes provjeriti.
3) Svaki igrac je u mogucnosti da sebi naruci dres u svojoj velicini, valjda Pjanic i Avdija nemaju tu namjeru ili Savez to njima nije ponudio. To je i kod LEGEA-e moguce, ne samo kod NIKE-a.
4) nekima svejedno, nekima znaci sve
5) LEGEA-u je nosila Reprezentacija Sj. Koreje i nosit ce na ovom SP Iran i mozda i Mi (Informacija: 2006. Adidas je nosilo 6 Reprezentacija i 2010: 12) Ne nosi vecina te velike brendove.
6) Kako sam vec reko, Zimbabwe, Sj. Korea, Iran nose te dresove. Nisu ponudili komsijama, zato sto su garant imali boljih ponuda i sigurno su Adidas i Nike izbjegavali nas, nismo bili tada dovoljno atraktivni.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2014, 15:32

Mozel mi ko objasniti na osnovu cega govorite to o kvalitetu dresova? Mislim da je to nemoguce reci, jedino ako niste napravili neki test.

Npr kupili dres Hrvatske i dres BiH pa ih testirali..

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 15:33

amchy je napisao/la:
SonGoku je napisao/la:Molio bi sve kriticare LEGEA-e, da napisu sta im se nesvidja kod dresova, da nemogu nocima spavati i traze po internetu kako bi mogli izgledati nasi dresovi ako bi Adidas ili Nike bili sponzori.

LEGEA, po mom misljenu pravi lijepe dresove i ta marka je postala manje vise status kod naseg naroda. Tu marku nema svaka Reprezentacija, to je nesto posebno.
Valjda neki ocekivaju, da ce Adidas ili Nike napraviti dresove sa krilima ili nekim dodatnim motorom, sto cini Igrace brzim.

Nemora znaciti, da ce Adidas napraviti neki ekstra Dres, Reprezentacije poput Somalije i Tahitija imaju Adidas i Nike kao sponzor i njihovi dresovi nisu bog zna sta.

Adidas naprimjer placa Reprezentacije ko sto su Njemacka i Spanija, da bi im obezbedili dresove, zato sto znaju, da ce se te dresove prodati i zato uvijek njima naprave lijepe dresove, nemozemo mi sada ocekivati, da ce i nama takve napraviti.
Meni lično smeta njihov amaterizam koji dovodi do apsurdnih i komičnih stvari, te dresovi postaju predmet sprdnje. Sjetimo se situacija kada smo igrali sa naljepnicama i hanzaplastima na dresovima zbog nepravilne veličine loga. Ozbiljan proizvođač opreme to nikad ne bi dozvolio, 21. je vijek.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Ozbiljan Savez nebi narucio takve dresove

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 jan 2014, 15:39

Ovaj SonGoku je garant neko iz saveza. Potpisali su sa Legeom pa poslali ovoga da nas uvjeri da je nebo zeleno

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 28 jan 2014, 15:42

SonGoku je napisao/la: 6) Kako sam vec reko, Zimbabwe, Sj. Korea, Iran nose te dresove. Nisu ponudili komsijama, zato sto su garant imali boljih ponuda i sigurno su Adidas i Nike izbjegavali nas, nismo bili tada dovoljno atraktivni.
Tako je slazem se. Nike i adidas nas jesu izbjegavali prije. Ali sada zbog svjetskog prvenstva i odlicnog FIFA rejtinga. Trenutno cisto sumnjam da su nas izbjegavali ali da su nas molili to isto nisu. Trebao je neko njima ( Adidas, Nike ) da ide na noge a ne obratno.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 jan 2014, 15:43

Mozambik je napisao/la:Ovaj SonGoku je garant neko iz saveza. Potpisali su sa Legeom pa poslali ovoga da nas uvjeri da je nebo zeleno
100 %. Još lik govori da Legea dominira u Italiji. Nema dalje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 15:45

Mozambik je napisao/la:Ovaj SonGoku je garant neko iz saveza. Potpisali su sa Legeom pa poslali ovoga da nas uvjeri da je nebo zeleno

hahahaha. Dobar si jarane, uzet cu to sa humorom, posto ti je komentar ekstra.

Tako ti je to kod nas, dzaba argumente navesti, kad neko uvjeren u nesto, nemozes mu nista

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 15:48

Centre forward je napisao/la:
100 %. Još lik govori da Legea dominira u Italiji. Nema dalje.

Vjerovo ili ne, ali to je tako. 2002. godine su prvi put bili broj 1 sta se tice prodaje

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 jan 2014, 15:59

Jarane od te 2002 je proslo 12 godina. Sad je majstore 2014-a.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 jan 2014, 16:03

Pored Kappe, Diadore, Lotta, nekad i File(dok je bila 'talijanska) i još njih masu da jedna Legea dominira na takvom jednom tržištu. Osvijesti se momčiluko.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2014, 16:04

Meni je najvaznije da mi neko objasni kvalitet, jer svi govore o tom kvalitetu, a niko nema nista da potkrijepi..Znaci jedini dokaz je neka vrsta testa, a niko taj test nije obavio pa onda nema pravo tvrditi tako nesto

I nemate se sta brinuti, dobili smo nekog jaceg sponzora koji ce praviti dresove. Profesionalno ce se odraditi ugovor do kraja, zato se i ne prica dok se ne bude moralo jer imamo ugovor do SP sa Legeom i ona nam jos uvijek pravi dresove

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 16:07

Mozambik je napisao/la:Jarane od te 2002 je proslo 12 godina. Sad je majstore 2014-a.
2002. godine su bili Prvi put...

znaci ima drugi, treci, peti, sedmi, dvaenesti put.
Sto to moram objasnjavati

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 28 jan 2014, 16:07

Kolko narod brani smrdljivu legeu, pa zasto mi ko najvece drzave nebi imali nike ili adidas, jedva smo dogurali do ovog mjesta najboljih, pa nek se nam i po dresovima vidi da smo među njima, kakva legea, kako se more to da poredi sa bilo cime sto more da ponudi nike, adidas ili puma?? Legea da tolko volja nosili bi je jaci klubovi ili drzave ne da se ovde govori da jih nosi iran i neznam koje sranje jos, sta smo mi, iran, il smo trenutno među jacima u evropi?? Dres treba da se promjeni, jel tako ce se da digne prepoznavost bosne, kad u adidas sopu ili nike sopu naletis na dres od bosne il trenerka a ne neka legea sto se dobije samo na pijaci i kvalitet isti ko sto ljudi levate i prodavaju dresove od bosne po 60 i vise eura.... Marka mora da se promjeni i gotovo!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jan 2014, 16:08

Samo treba pogledat u ovaj dres, pa onda u dres koji su Hrvati dobili za predstojece prvenstvo, i sve ce biti jasno.

SonGoku
Kontakt:

Post Postao/la SonGoku » 28 jan 2014, 16:09

Centre forward je napisao/la:Pored Kappe, Diadore, Lotta, nekad i File(dok je bila 'talijanska) i još njih masu da jedna Legea dominira na takvom jednom tržištu. Osvijesti se momčiluko.

Reci mi, jesil se uvjerio, prije nego sto si napiso taj komentar, Molim te reci mi, jesil.
Imas hvala Bogu internet mozes sve provjeriti, ali ne, ti gonis neku svoju logiku i gubis vrijeme pisajuci neke bezpotrebne komentare

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 28 jan 2014, 16:10

Centre forward je napisao/la:Pored Kappe, Diadore, Lotta, nekad i File(dok je bila 'talijanska) i još njih masu da jedna Legea dominira na takvom jednom tržištu. Osvijesti se momčiluko.
Mi smo talijani jel tako ima puno nasih navijaca u italiji pa je to jedan plus sto je legea dominantna u italiji?

Kakve gluposti se ovde prospaju....

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 jan 2014, 16:12

SonGoku je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Jarane od te 2002 je proslo 12 godina. Sad je majstore 2014-a.
2002. godine su bili Prvi put...

znaci ima drugi, treci, peti, sedmi, dvaenesti put.
Sto to moram objasnjavati
Hajde ti meni ćage na sto. Da vidimo mi kad, gdje, kako i zasto je Legea bila najbolja? Koga to Legea danas sponzorise? Zasto je Crvena Zvezda prekinula saradnju sa Legeom? Kako je Legea potpisala prosli ugovor sa nama? itd...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], edvaE2, General505, Google Adsense [Bot], HariTz, James1987, klasik, kolezeljovac, L-Train, Mana, rishovski, s4mke, SanaBosna, Zra i 80 gostiju.