Monolog je napisao/la:Filozofija ovih klubova je vazda bila "igrati napadački fudbal". Sad, možda to i ja drugačije gledam; možda kraljevski klub želi utakmice u kojima će biti podređeni, a na kraju pobijediti sa 1:0.

Izjava ancelotija kad je dosao je da ce real igrati napadacki,atraktivan nogomet s posjedom lopte i kratkim pasovima.
Nakon pola godine nista od toga se ne vidi u igri .
3 godine smo sve ekipe ubijali na kontre i polukontre,ove sezone nismo 2 odigrali kako treba.
Real nema odbranu koja ce izdrzati pritisak neke jace ekipe 20min kamoli 90 .
A najgore od svega sto napad ne funkcionise kako treba,bar je daleko od toga.
Previse sebicnih poteza,previse pogresnih dodavanja,katastrofalna igra na malom prostoru.
Real zabija golove nakon greski protivnika ,nakon centarsuteva,ili neki individualni majstorija.
Timske igre nema,i moje misljenje je zasnivano na tome,jako su male sanse da cemo iole ozbiljnu ekipu koja odigra takticki dobro dobiti na ovakav nacin kao i ove muke.
Al evo sad ce nam doci ozbiljnije utakmice i protivnici,prije svega atletico pa cemo vidjeti na cemu su.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho