bambina je napisao/la:Husica sretan rođendan.
Good luck
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.
formance je napisao/la:Sretan rodjendan, sve najbolje !
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Lily je napisao/la:Sretan rodjendan
- Omerbavarac
- Kontakt:
hammers je napisao/la:formance je napisao/la:Sretan rodjendan, sve najbolje !
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ovaj svega 2-3 mjeseca na forumu, a vide broj njegovih postovaljubav je napisao/la:Gdje je Halid nasao ovu crnkinju za spot?
NO LIFER
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Sretan rođendan Ammarc

R.I.P Vedran Puljić
-----------Cassillas--------------
Ramos----Pepe----Albiol---Arbeloa
-----------Cassillas--------------
Ramos----Pepe----Albiol---Arbeloa
nista od brze ceste za tuzlu :S
Za rekonstrukciju kompletne magistralne ceste M-18, koja spaja Sarajevo i Tuzlu, kako bi se cijelom njenom trasom moglo voziti 80 kilometara na sat, trebalo bi čak pola milijarde maraka, smatra direktor Direkcije za ceste FBiH Ljubo Pravdić.
Ova cesta jedna je od najgorih u Federaciji BiH. Zbog veoma loših karakteristika, velikog broja krivina, prijevoja, uspona i slično, prosječna brzina je 40 kilometara na sat, što vozače zna itekako iznervirati.
Konkretni potezi
Osim toga, cesta je skupa za održavanje, što stvara probleme nadležnim institucijama. Pravdić kaže da je geološka struktura na ovom potezu veoma nepovoljna i da zbog toga često dolazi do klizišta ili odrona, tako da se cesta mora stalno popravljati.
Planovi za temeljitu rekonstrukciju ovog pravca postoje već desetinama godina, a 2009. su napravljeni i konkretni potezi.
Na dionici Potpaklenik - Olovo počela je izgradnja nekoliko tunela i mostova, a na nekim dijelovima i nove trase. Sve bi to do ljeta trebalo biti završeno. Za ove projekte izdvojeno je oko 13 miliona maraka.
Prema Pravdićevim riječima, to će skratiti put za 2,7 kilometara, ali je još važnije što će se znatno povećati brzina.
Dugoročni planovi
No, Pravdić smatra da rekonstrukciju kompletne trase između dva grada nije racionalno izvoditi, već da će se ići na rješavanje još nekih uskih grla, gradnjom tunela Karaula, zaobilaznice oko Olova i slično. Ovime bi put još bio skraćen, a brzine povećane.
Prema njegovim riječima, jedino pravo rješenje za kvalitetno saobraćajno povezivanje dva grada jeste gradnja brze ceste ili autoputa koji bi Tuzlu spojio s koridorom 5C kod Žepča, a potom preko Zenice sa Sarajevom. Ovdje se, ipak, radi o dugoročnim planovima, jer je potrebno izgraditi koridor do Žepča, a do sada je osiguran novac tek za dionicu od Kaknja do Zenice.
Deminiranje Karaule
Direkcija za ceste poslala je zahtjev nadležnim institucijama da deminiraju zemljište na području gdje bi trebalo graditi tunel Karaula, koji bio dug oko 900 metara i koji bi znatno poboljšao komunikaciju između Sarajeva i Tuzle.
Projekt za ovaj tunel nije mogao biti urađen zato što se zbog mina teren nije mogao istražiti.
Za rekonstrukciju kompletne magistralne ceste M-18, koja spaja Sarajevo i Tuzlu, kako bi se cijelom njenom trasom moglo voziti 80 kilometara na sat, trebalo bi čak pola milijarde maraka, smatra direktor Direkcije za ceste FBiH Ljubo Pravdić.
Ova cesta jedna je od najgorih u Federaciji BiH. Zbog veoma loših karakteristika, velikog broja krivina, prijevoja, uspona i slično, prosječna brzina je 40 kilometara na sat, što vozače zna itekako iznervirati.
Konkretni potezi
Osim toga, cesta je skupa za održavanje, što stvara probleme nadležnim institucijama. Pravdić kaže da je geološka struktura na ovom potezu veoma nepovoljna i da zbog toga često dolazi do klizišta ili odrona, tako da se cesta mora stalno popravljati.
Planovi za temeljitu rekonstrukciju ovog pravca postoje već desetinama godina, a 2009. su napravljeni i konkretni potezi.
Na dionici Potpaklenik - Olovo počela je izgradnja nekoliko tunela i mostova, a na nekim dijelovima i nove trase. Sve bi to do ljeta trebalo biti završeno. Za ove projekte izdvojeno je oko 13 miliona maraka.
Prema Pravdićevim riječima, to će skratiti put za 2,7 kilometara, ali je još važnije što će se znatno povećati brzina.
Dugoročni planovi
No, Pravdić smatra da rekonstrukciju kompletne trase između dva grada nije racionalno izvoditi, već da će se ići na rješavanje još nekih uskih grla, gradnjom tunela Karaula, zaobilaznice oko Olova i slično. Ovime bi put još bio skraćen, a brzine povećane.
Prema njegovim riječima, jedino pravo rješenje za kvalitetno saobraćajno povezivanje dva grada jeste gradnja brze ceste ili autoputa koji bi Tuzlu spojio s koridorom 5C kod Žepča, a potom preko Zenice sa Sarajevom. Ovdje se, ipak, radi o dugoročnim planovima, jer je potrebno izgraditi koridor do Žepča, a do sada je osiguran novac tek za dionicu od Kaknja do Zenice.
Deminiranje Karaule
Direkcija za ceste poslala je zahtjev nadležnim institucijama da deminiraju zemljište na području gdje bi trebalo graditi tunel Karaula, koji bio dug oko 900 metara i koji bi znatno poboljšao komunikaciju između Sarajeva i Tuzle.
Projekt za ovaj tunel nije mogao biti urađen zato što se zbog mina teren nije mogao istražiti.
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
A tuga naša šta ćeš
Ljudi imal zime, jel hladno kako ste?Pravo baš dosadilo.
Ljudi imal zime, jel hladno kako ste?Pravo baš dosadilo.
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Od sutra opet pocinje ROBIJA nazalost 
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45
Chelsea FC
Chelsea FC
[youtube][/youtube]
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
marsej mali tim
Kakva robijaamEl_rooB je napisao/la:Od sutra opet pocinje ROBIJA nazalost
- rob do bagro
- Kontakt:
Misli garant na skolu...ahahahahaThe Game je napisao/la:Kakva robijaamEl_rooB je napisao/la:Od sutra opet pocinje ROBIJA nazalost
Neka malo
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
valjda covjek misli na skoluThe Game je napisao/la:Kakva robijaamEl_rooB je napisao/la:Od sutra opet pocinje ROBIJA nazalost
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
-
bavarian_bk
- Kontakt:
U **** kod nas jos nije ni bio raspust
Al onda kad se ja budem odmar'o a vi u skoli
Al onda kad se ja budem odmar'o a vi u skoli
T-MAC je napisao/la:valjda covjek misli na skoluThe Game je napisao/la:Kakva robijaamEl_rooB je napisao/la:Od sutra opet pocinje ROBIJA nazalost
Ih, meni je iduce sedmice. A vala i nije neka robija, zaj.ebancija, samo malo gadno zbog ustajanja ujutro al navikne se jbgrob do bagro je napisao/la:Misli garant na skolu...ahahahahaThe Game je napisao/la:Kakva robijaamEl_rooB je napisao/la:Od sutra opet pocinje ROBIJA nazalost
Neka malo
@ THe game, a ja mislio ti stariji, kad ono u skolu jos ides
ako ima koji student da mi kaze kakvi su i koliko ima studentskih domova u Sarajevu/Banja Luci/Mostaru??! Kakve su menze?!
ako ima koji student da mi kaze kakvi su i koliko ima studentskih domova u Sarajevu/Banja Luci/Mostaru??! Kakve su menze?!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
A jbg jarane, nisam ja kriv.........dubrava je napisao/la:@ THe game, a ja mislio ti stariji, kad ono u skolu jos ides![]()
![]()
A za ove menze, u Sarajevu ti je najbolje u buregdzinici
Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Napapijri, Slatinash_7, Wilshere10 i 11 gostiju.