FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

PL BiH -1
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la PL BiH -1 » 30 jan 2014, 18:19

amypitar je napisao/la:Grahovac ne vrijedi 100.000 milja, i mislim da je to svima jasno. :cry: Sad se okrenuti, i za te pare dovesti dobrog igraca iz Afrike,a sto neko rece na stranici Sarajeva,Grahovca cemo kasnije uzeti dzaba. ;)
Jest da to kod nas lako ide. Lako je zelje pisati alj treba otici dole, naci igraca, kupiti ga, nagovoriti ga. Kod nas ne mozes igraca iz Kljuca dovesti da se ne napatis.

Yoshida nikad papire ne dobi. Ista stvar je i sa Sirijcem. Takva smo drzava. Evo vec sam nekoliko dana u Hrvatskoj pa ovdje su ljudi u granapu profesionalniji. Mi iz BiH moramo uplatiti radnu neku dozvolu ovdje. Odes u opstinu za 15 minuta sve gotovo.

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 30 jan 2014, 18:21

terabajt je napisao/la:
veteran II je napisao/la:Pitanje za ove što imaju i malo mozga.
koji je klub bio marginalan u svom gradu sve dok "udbaši" 1945 nisu došli na vlast?
koji je klub pokupio igrače slavije, saška, sarajevskog itd pa poslije kukao za njima kada su prešli u drugi klub?
koji je klub ukrao tuđu tribinu?
koji je klub "udba" htjela ugasiti na način što su ih slali vani na turneje kao predstavnika nove "udbaške države"?
kojeg su igrača "udbaši" tri puta ubili (dva puta stijeljanjem i jednom vješanjem) kada nije htio da pređe u udbaški klub?
koji klub u prosjeku prima 7,2 gola od slavije (prosjek popravili nakon ovog rata)?
Armageddon, znaš li odgovore?
fc vlast neko te pogodio komentarom iznad ili ??
Josip Joško Domorocki smatra se jednom od najvećih legendi Željezničara u 90 godina njegovog postojanja. Rođen je u Sarajevu 1917. godine. Sa samo 17 godina, debitovao je za tada jedan od najboljih klubova u gradu – sarajevski Hajduk. Kao devetnaestogodišnjak odlazi u Beograd na odsluženje vojnog roka ali se tamo neplanirano zadržao duže. Naime, primijetivši njegovo veliko fudbalsko znanje angažuje ga struka najvećeg beogradskog kluba tog vremena – Jugoslavije. U to vrijeme s uspjehom je nosio dres B selekcije bivše države, ali se u Beogradu nije dugo zadržao. Iako je bio jedan od najboljih u svome klubu, nije mogao bez svog rodnog grada u koji se vraća 1940. godine. Počinje aktivno nastupati za SAŠK u kojem se zadržao do kraja rata 1945. godine. Potom je kratko igrao za Udarnik i Jedinstvo, da bi 1946. godine sa Željezničarom krenuo na turneju po Albaniji. Bilo je to u maju prve godine nakon rata. Od tog momenta, cijela fudbalska priča Joška Domorockog vezana je samo za jedan klub koji je obilježio ostatak njegovog života – Željezničar.

Treba li još?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 jan 2014, 18:24

veteran II je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
veteran II je napisao/la:Pitanje za ove što imaju i malo mozga.
koji je klub bio marginalan u svom gradu sve dok "udbaši" 1945 nisu došli na vlast?
koji je klub pokupio igrače slavije, saška, sarajevskog itd pa poslije kukao za njima kada su prešli u drugi klub?
koji je klub ukrao tuđu tribinu?
koji je klub "udba" htjela ugasiti na način što su ih slali vani na turneje kao predstavnika nove "udbaške države"?
kojeg su igrača "udbaši" tri puta ubili (dva puta stijeljanjem i jednom vješanjem) kada nije htio da pređe u udbaški klub?
koji klub u prosjeku prima 7,2 gola od slavije (prosjek popravili nakon ovog rata)?
Armageddon, znaš li odgovore?
fc vlast neko te pogodio komentarom iznad ili ??
Josip Joško Domorocki smatra se jednom od najvećih legendi Željezničara u 90 godina njegovog postojanja. Rođen je u Sarajevu 1917. godine. Sa samo 17 godina, debitovao je za tada jedan od najboljih klubova u gradu – sarajevski Hajduk. Kao devetnaestogodišnjak odlazi u Beograd na odsluženje vojnog roka ali se tamo neplanirano zadržao duže. Naime, primijetivši njegovo veliko fudbalsko znanje angažuje ga struka najvećeg beogradskog kluba tog vremena – Jugoslavije. U to vrijeme s uspjehom je nosio dres B selekcije bivše države, ali se u Beogradu nije dugo zadržao. Iako je bio jedan od najboljih u svome klubu, nije mogao bez svog rodnog grada u koji se vraća 1940. godine. Počinje aktivno nastupati za SAŠK u kojem se zadržao do kraja rata 1945. godine. Potom je kratko igrao za Udarnik i Jedinstvo, da bi 1946. godine sa Željezničarom krenuo na turneju po Albaniji. Bilo je to u maju prve godine nakon rata. Od tog momenta, cijela fudbalska priča Joška Domorockog vezana je samo za jedan klub koji je obilježio ostatak njegovog života – Željezničar.

Treba li još?
i ?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 jan 2014, 18:26

Dobro ne znam sta ti je ovdje problem ? Bit Joska je da nije htio preci u sarajevo bez obzira na naredbu UDBE i to je sve! Niko ne tvrdi drugacije da on nije negdje drugo igrao prije Zelje postovanje nasih navjaca je zasluzio sto je odbio da radi po naredbama policije.

Treba li još?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 jan 2014, 18:32

Armageddon2012 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Grahovac ne vrijedi 100.000 milja, i mislim da je to svima jasno. :cry: Sad se okrenuti, i za te pare dovesti dobrog igraca iz Afrike,a sto neko rece na stranici Sarajeva,Grahovca cemo kasnije uzeti dzaba. ;)Mislim da je toga svjestan i Krunic, koji je bio za realizaciju transfera,jer su pare Borcu prijeko potrebne.
ajd ajnštajne,prosvjetli nas i objasni kako ćeš ga uzet dzaba,materet? :roll: :roll:

ističe mu ugovor sledećeg ljeta,i ako ga tad uzmeš,kao slobodnog igrača, moraš mi dat 250 000 maraka po onim uefa tablicama za treniranje od pjetlića do seniora,plus bonus za sve ove njegove reprezentativne nastupe od kadeta pa nadalje!

izgleda da si i ti popušio ovu menadzersku priču,da on vrijedi 50 000 maraka (a menadzerima naravno 10 puta toliko!!)

Evo da ti Ajnštajn odgovori ,taj ugovor mozes okacati macku o rep.Vec dva puta vam Grahovac prijeti odlaskom iz kluba,zbog velikih dugova kojih imate prema njemu.Da je Grahovac imao samo malo vise zelje,taj bi ugovor bio raskinut na stetu Borca u roku 2-3 dana od NSBIH arbitraza.Jedino djelimicno je tacno ono sto si napisao je to, da bi Sarajevo platilo Borcu za Grahovca tu odsetu za treniranje,i bonuse za nastup za repku,ali ta cifra ne bi presla tih 100.000 milja.
Ko se zajebao pokazece se u buducnosti. :idea:

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 30 jan 2014, 18:37

pa upravo u tome i jeste igranka,što vi hoćete da ga "platite",manje nego što bi otišao za dzaba,sledećeg ljeta kad mu istekne ugovor,nebitno,ili sada da nas tuži zbog dugovanja (mada je plata bila preksinoć 8-)

i za razliku od tebe koji paušalno pišeš da je to 100 000 maraka,mi smo davno izračunali da je to 236 000 maraka!!!

druže...ne vjeruj kriminalcima,vjeruj meni!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 30 jan 2014, 18:38

pile87 je napisao/la:
Dobro ne znam sta ti je ovdje problem ? Bit Joska je da nije htio preci u sarajevo bez obzira na naredbu UDBE i to je sve! Niko ne tvrdi drugacije da on nije negdje drugo igrao prije Zelje postovanje nasih navjaca je zasluzio sto je odbio da radi po naredbama policije.

Treba li još?
hahahaha, poslani ste da špijunirate po Albaniji po zadatku. Ko je 1946 mogao izaći iz Yu a da nije saradnik UDBE ili OZNE? A vamo šuplju prosipate... Od beznačajnog kluba u gradu do saveznog ranga, sve uz pomoć onih na koje lafo režite, KOMUNISTA. Mitomani..... Mogli bi ljudima makar tribinu vratiti.
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 jan 2014, 18:39

A sta klub moze spijunirati mozda igrace ili par navijaca na stadionu. Ili mozda kakve su im svlacionice . Zna se od cega vam je ta mitologija haha.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 30 jan 2014, 18:40, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 jan 2014, 18:40

:lol: :lol: :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 jan 2014, 18:41

Grahovac je jedan od najboljih igraca lige, cifre od 100k -200k KM su smijesne. Bolje i preuzeti rizik da ode dzaba, nego ga pustiti za male pare i posrati se na tu neku reputaciju kluba, a i lige.
NO PYRO NO PARTY

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 30 jan 2014, 18:52

realno, liga nam je dosta slaba, sto pokazuju nastupi u evropi i normalno je da niko ne daje fine pare za nase igrace :/ ne uspijemo ni pristupiti kvalifikacijama kako treba vec smo ispali, ponekad neko iznenadi i to je to :S konstantnost nikakva :) dok klubovi iz Hrvatske i Srbije redovno ucestvuju u evropi (ove godine Srbija tek iznenadila - pod ucestvuje mislim na grupnu fazu) a kod nas bi bilo iznenadjenje da neko udje :)

jedini nacin da se nasi igraci dobro plate je da odu u neki klub velike cetvorke i da se probiju ;) ili ako Sarajevo postane novi Dinamo uz ovu privatizaciju onda ce i tamo biti utociste mladih fudbalera ;) do tad je cijena - daj sta das :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 jan 2014, 18:57

Armageddon2012 je napisao/la:pa upravo u tome i jeste igranka,što vi hoćete da ga "platite",manje nego što bi otišao za dzaba,sledećeg ljeta kad mu istekne ugovor,nebitno,ili sada da nas tuži zbog dugovanja (mada je plata bila preksinoć 8-)

i za razliku od tebe koji paušalno pišeš da je to 100 000 maraka,mi smo davno izračunali da je to 236 000 maraka!!!

druže...ne vjeruj kriminalcima,vjeruj meni!

Da pare su vam legle od Jocinog transfera,i to ce se brzo rastaliti.Opet kazem da ste napravili dobru gresku,preuzeli ste rizik da se povrijedi,da dođe do pada u formi,i da vam kasnije ode za puno manje pare(sto ce se i desiti).Znam covjeka koji je pregovarao dole sa vasim,znam koliko je Krunic bio za transfer,jer je svjesan fin.situacije u Borcu.Mislim da smo vam,vise para ponudili,nego sto ce te dobiti za Đelmića,koji ima ugovor tamo negdje do juna-jula,i jos ganja klub iz vana.To je dokaz da je Sarajevo ponudilo dobru lovu + od transfera vani 25%.
Ali dobro propao je transfer,ko ce se zajebati ostaje da vidimo.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 30 jan 2014, 19:06

bravo,vidim da si dobro upoznat..tačno,pare od jocinog transfera su navukle osmijeh na lica igrača,tačno je i da je krunić za transfer grahovca,i menadzeri,i fk sarajevo...ali.... 8-)

takođe,tačno je i da je fk sarajevo nastupio maximalno korektno,sa zvaničnom ponudom klubu,bez ciganluka ispod stola...

jedino ti nije tačno ovo da će on otići za manje para iz borca,jer 50 000 maraka je potcjenjivanje....a 25% sledećeg transfera je jedino gdje ste se zajebali,jer imamo sa bilbijom katastrofalno iskustvo...on je otišao od nas u "bratsku" vojvodinu za 100 000 evra i 40% sledećeg transfera,a od tih 40% mi smo dobili kitanovića,jer je došao u fks kao slobodan igrač!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 30 jan 2014, 19:10

Schlager,inace Srdjanov prijatelj. 8-)
1946

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 jan 2014, 19:18

Armageddon2012 je napisao/la:bravo,vidim da si dobro upoznat..tačno,pare od jocinog transfera su navukle osmijeh na lica igrača,tačno je i da je krunić za transfer grahovca,i menadzeri,i fk sarajevo...ali.... 8-)

takođe,tačno je i da je fk sarajevo nastupio maximalno korektno,sa zvaničnom ponudom klubu,bez ciganluka ispod stola...

jedino ti nije tačno ovo da će on otići za manje para iz borca,jer 50 000 maraka je potcjenjivanje....a 25% sledećeg transfera je jedino gdje ste se zajebali,jer imamo sa bilbijom katastrofalno iskustvo...on je otišao od nas u "bratsku" vojvodinu za 100 000 evra i 40% sledećeg transfera,a od tih 40% mi smo dobili kitanovića,jer je došao u fks kao slobodan igrač!
Pa sve je to stvar rizika.I Sarajevo je preuzelo rizik da plati obestecenje igracu, koji je znao pruziti jako dobre partije,a bogami i lose u ovoj sezoni.E sad mozda bi prosli kao sa Vojvodinom,a mozda bi vam 25 % tog transfera donjelo vecu lovu, nego sto vam je Sarajevo nudilo.
Uprava Sarajeva je bila ubjeđena da bi dobrim igrama u L.Š, Grahovcu nabili cijenu, od koje bi Borac i Sarajevo imali dobru zaradu.Opet kazem mi smo bili spremni na fer igru,da preuzmemo rizik i da pokusamo napraviti neki iskorak u Evropi,ali eto nije se dalo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 jan 2014, 19:19

amypitar je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:bravo,vidim da si dobro upoznat..tačno,pare od jocinog transfera su navukle osmijeh na lica igrača,tačno je i da je krunić za transfer grahovca,i menadzeri,i fk sarajevo...ali.... 8-)

Pa sve je to stvar rizika.I Sarajevo je preuzelo rizik da plati obestecenje igracu, koji je znao pruziti jako dobre partije,a bogami i lose u ovoj sezoni.E sad mozda bi prosli kao sa Vojvodinom,a mozda bi vam 25 % tog transfera donjelo vecu lovu, nego sto vam je Sarajevo nudilo.
Uprava Sarajeva je bila ubjeđena da bi dobrim igrama u L.Š, Grahovcu nabili cijenu, od koje bi Borac i Sarajevo imali dobru zaradu.Opet kazem mi smo bili spremni na fer igru,da preuzmemo rizik i da pokusamo napraviti neki iskorak u Evropi,ali eto nije se dalo.
Valja doci do ovoga haha.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 30 jan 2014, 19:26

Da jednu stvar razjasnimo ovdje. Samo sampioni igraju Ligu Sampiona. Prenesite to svojim upravama.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 jan 2014, 19:27

PL BiH -1 je napisao/la:Da jednu stvar razjasnimo ovdje. Samo sampioni igraju Ligu Sampiona. Prenesite to svojim upravama.

Ok.bice preneseno. ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 jan 2014, 19:27

amypitar je napisao/la:

Hahah ublehasa :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 30 jan 2014, 19:58

Armageddon2012 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Grahovac ne vrijedi 100.000 milja, i mislim da je to svima jasno. :cry: Sad se okrenuti, i za te pare dovesti dobrog igraca iz Afrike,a sto neko rece na stranici Sarajeva,Grahovca cemo kasnije uzeti dzaba. ;)Mislim da je toga svjestan i Krunic, koji je bio za realizaciju transfera,jer su pare Borcu prijeko potrebne.
ajd ajnštajne,prosvjetli nas i objasni kako ćeš ga uzet dzaba,materet? :roll: :roll:

ističe mu ugovor sledećeg ljeta,i ako ga tad uzmeš,kao slobodnog igrača, moraš mi dat 250 000 maraka po onim uefa tablicama za treniranje od pjetlića do seniora,plus bonus za sve ove njegove reprezentativne nastupe od kadeta pa nadalje!

izgleda da si i ti popušio ovu menadzersku priču,da on vrijedi 50 000 maraka (a menadzerima naravno 10 puta toliko!!)
Naknada za treniranje i njeno plačanje vrijedi kod potpisavanja prvog profesionalnog ugovora, i to do 21. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.