Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

Zdena04
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la Zdena04 » 13 jan 2010, 19:48

amerosm je napisao/la:Evo upravo DSF je prenio informaciju da je transfer gotov i da je Vagner Love novi igrac HSV-a.
Ako je ovo tačno, svaka čast na transferu. Sad ide molba da ostavite prste što dalje od Höwedesa. 8-)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2010, 20:14

Zdena04 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Evo upravo DSF je prenio informaciju da je transfer gotov i da je Vagner Love novi igrac HSV-a.
Ako je ovo tačno, svaka čast na transferu. Sad ide molba da ostavite prste što dalje od Höwedesa. 8-)
Hoeness "mladji" je trenutno zaokupiran s njim :? ako je vjerovati Bildu.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jan 2010, 00:21

Kako pise Daily Mail prodali smo Guy Demela Sunderlandu. Sada cemo vidjeti hoce li klub traziti klasicnog desnog beka ili ce kupiti Hoewedesa, a Boatenga poslati na tu poziciju. Napominjem jos jednom ovo pisu novine i neke TV kuce, ali ja nista nevjerujem dok ne bude pisalo na zvanicnoj stranici HSV-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2010, 18:58

Danas rutinska pobjeda protiv Freiburga od 2-0, jedina zamjerka je ta sto rezultat nije bio ubjedljiviji, no teren je bio los na raspolaganju je smo imali samo 13 igraca i igracima se donekle to moze oprostiti. Strijelci su bili Jansen u 7.minuti na asistenciju Jarolima, i Mladen Petirc u 56.minuti na asistenciju Jansena.

U poluvremenu utakmice Boateng je za Sky izjavio da su razgovori o produzenju ugovora pri kraju i da ce uskoro potpisati novi ugovor i da zeli ostati u HSV-u.

Sto se tice Vagnera Lova njegov je transfer propao i ako smo njemu CKSA-u nudili vise nego Flamengo iz razloga sto on smatra da igranjem u Brazilu ima vise sansi za kartu na SP. Sto se tice Demela Englezi samo pisu, a uprava HSV-a to demantuje, i ja licno mislim da do prodaje sada nece doci zbog toga sto je proljetni dio sezone vec poceo i njegovoj zamjeni bi trebalo duze vremena da se uklopi u igru HSV-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2010, 11:07

Kako pisu Njemacki i Spanski mediji HSV se nalazi pred potpisom ugovora s Ruudom van Nistelrooyom, koji moze napustiti Real Madrid bez obestecenja, i potpisace ugovor do kraja sezone, nakon cega ce strucni stab odluciti hoce li se nastaviti saradnja s njim ili bez njega. Kako kaze njegov manager Roger Linde HSV je favorit i ocekuje da ce transfer biti zavrsen veceras ili sutra ujutro, i da je RvN potpuno zdrav, no medjutim ne vidi sansu u Realu da igra vise pored Ronalda, Raula, Benzeme i Higuaina. Ovu vijest su prenijeli AS, Marca, Sportbild, Bild, Welt, ****, Hamburger Morgenpost, Hamburger Abendblatt itd itd. RVN kaze u AS-u da mu je Rafael van der Vaart dao preporuku da potpise za HSV i da odibije ponude Tottenhama, Stoke-a, West Hama i Glatasaraya.

No s druge strane Francuski mediji pisu da je HSV vec posudio Klaasa Jana Huntelaara od Milana, sada neznam kome vise vjerovati. Ja vise vjerujem Spanskim i Njemackim medijima nego L`eqipeu koji je jedini prenio tu informaciju.

Sada imam luksuzan problem da seodlucimo izmedju RVN i KJH.

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 22 jan 2010, 11:17

Cestitke, i AS.com tvrdi da je sve gotovo... Ode mi jedan, daj Boze da mi ne ode i drugi najdrazi igrac :( :( :( :( :( :(

Sigurno ste dobili klasu

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 22 jan 2010, 11:42

Casillas je napisao/la:Cestitke, i AS.com tvrdi da je sve gotovo... Ode mi jedan, daj Boze da mi ne ode i drugi najdrazi igrac :( :( :( :( :( :(

Sigurno ste dobili klasu
e i guti jos malo :mrgreen: ma REAL ga je morao prodati zbog velike paste koju dobiva :lol: previse...RUD je mega ubica i sa 33g ima da dovede HSV do titule :mrgreen:ali u RM nije imao mijesta vise

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2010, 11:51

fabio je napisao/la:
Casillas je napisao/la:Cestitke, i AS.com tvrdi da je sve gotovo... Ode mi jedan, daj Boze da mi ne ode i drugi najdrazi igrac :( :( :( :( :( :(

Sigurno ste dobili klasu
e i guti jos malo :mrgreen: ma REAL ga je morao prodati zbog velike paste koju dobiva :lol: previse...RUD je mega ubica i sa 33g ima da dovede HSV do titule :mrgreen:ali u RM nije imao mijesta vise
Hvala na cestitkama i ako jos cekam da se zvanicno objavi na stranicama Real Madrida i HSV-a, mada svi mediji u cjeloj Europi govore da je gotova stvar. Cak je za Holandske mediji RVN izjavio da je prihvatio ponudu HSV-a, zbog toga sto je prvenstvo atraktivno, odlicni navijaci i stadioni i odbio Engleske klubove iz razloga sto je tamo postigao sve sto se moze postici i da ga je strah neke povrede jer je Englesko prvenstvo sto se fizickog aspekta tice jace nego Njemacko, a njegov je cilj SP u JAR-u.

Mislim da su nam sada sanse ogormno porasle da se borimo za prvu i drugu poziciju, i mozda je subjektivno s moje starne ali kad se svi igraci oporave imamo s Bayeronm najacu ekipu u Bundesligi. Kad samo zamislim u veznom redu Elia, Ze Roberto, Jansen, Trochowski, Jarolim, u napadu Berg, RvN, Petirc, Torun, Guerrero (koji ce se vratiti u martu) uh kako zvuci lijepo. :D :D

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 22 jan 2010, 11:55

Da jos Rud odlicno govori..NJEMACKI... :lol: :lol: koliko on ono jezika prica..cak i Franckuski mislim da tuce....sad ce se zvati RUD VAN TOREEEEEEEEEEE :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jan 2010, 14:40

Huntelaar na posudbu u Hamburger SV

Talijanski AC Milan dogovorio je posudbu Nizozemskog reprezentativca Klaas-Jan Huntelaara u Bundesligaški klub Hamburger SV do kraja sezone, prenosi francuski 'L'Equipe'.
Ovaj 26-godišnjak nedavno je javno izašao sa željom da napusti Rossonere na posudbu nebi li povećao svoje šanse za nastupanjem na Svjetskom Prvenstvu.

Huntelaar je stigao na San Siro iz španjolskih divova Real Madrida za 15 miliona funti prošlog ljeta i potpisao ugovor koji ga veže naredne četiri godine. Ipak nije se uspio nametnuti Leonardu pa je tako upisao samo 11 ligaških nastupa do sada. Bivši igrač Ajaxa okušati će se u Njemačkoj ligi koja bi mu mogla postati i trajno prebivalište budući da ga Milan namjerava iskoristiti u cilju poboljšavanja svojih šansi za kupovinom Bosansko-Hercegovačkog reprezentativca i igrača Wolfsburga Edina Džeke.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 22 jan 2010, 14:43

miky_hz je napisao/la:Huntelaar na posudbu u Hamburger SV

Talijanski AC Milan dogovorio je posudbu Nizozemskog reprezentativca Klaas-Jan Huntelaara u Bundesligaški klub Hamburger SV do kraja sezone, prenosi francuski 'L'Equipe'.
Ovaj 26-godišnjak nedavno je javno izašao sa željom da napusti Rossonere na posudbu nebi li povećao svoje šanse za nastupanjem na Svjetskom Prvenstvu.

Huntelaar je stigao na San Siro iz španjolskih divova Real Madrida za 15 miliona funti prošlog ljeta i potpisao ugovor koji ga veže naredne četiri godine. Ipak nije se uspio nametnuti Leonardu pa je tako upisao samo 11 ligaških nastupa do sada. Bivši igrač Ajaxa okušati će se u Njemačkoj ligi koja bi mu mogla postati i trajno prebivalište budući da ga Milan namjerava iskoristiti u cilju poboljšavanja svojih šansi za kupovinom Bosansko-Hercegovačkog reprezentativca i igrača Wolfsburga Edina Džeke.
daj boze da je tako, onda im ruud sigurno nece dolaziti

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jan 2010, 16:24

Mozda dodju obojica. :D :D :D :D U svakom slucaju bilo ko da dodje bice veliko pojacanje. Ruud iako ima 33 godine jos uvijek ima njuha za gola, mali je problem povreda. Sto se tice Huntelara, klasa od napadaca, tako da ce biti ogromno pojacanje.

Samo mi nije jasno?? Ko ce sad na klupu?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jan 2010, 23:26

Eto zavrseno ovo oko Ruuda,sutra je navodno na ljekarskom,prekosutra potpis...samo neznam ako se ispostavi tacno i ovo sa Huntelarom sta ce sa tolikim napadacima :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2010, 23:58

miky_hz je napisao/la:Eto zavrseno ovo oko Ruuda,sutra je navodno na ljekarskom,prekosutra potpis...samo neznam ako se ispostavi tacno i ovo sa Huntelarom sta ce sa tolikim napadacima :)
Poceti igrati kao Barca, odbrana samo reda radi. Kako pisu veceras AS, Marca i Hamburger Abendblatt danas je je bio medicinski pregled od 16-18.40 h i RVN je prosao isti. Veceras bi trebao potisati ugovor, a tek bi u Ponedeljak bi trebao doci u Hamburg, jer se Real Madrid zeli zvanicno od njega opsrostiti na Nedeljnoj utakmici protiv Malage. RVN ce prvo potpisati do kraja sezone, u ukoliko bude postigao ono sto se od njega ocekuje (gdje ja licno mislim i ako je u godinama i ako je imao dosta problema s povredama, da je s 70 % svojih mogucnosti medju pet najboljih napadaca u Bundesligi) potpisat ce ugovor do 2011.godine.

Sto je tice KJH mislim da on nece doci jer bi bio prekobrojan, jer tu imam Petrica, Guerrera (koji se vracau Martu), Berga i RVN, a po potrebi Elia i Torun mogu igrati u napadu. Meni je drago sto smo doveli RVN (i ako HSV i RM nisu to zvancno objavili) iz vise razloga, i sada me bas interesuje reakcija Guerrera hoce li prihvatiti ponudjenih 3 miliona eura godisnje ili i dalje zeli 4,5 miliona eura (samo da napomenem da je RVN koji je svijetski napadac u RM imao godisnju platu od 5,5 miliona eura). HSV vise nije pod pritiskom ukoliko Guerrero odbije moze se samo nastaviti dalja saradnja s RVN i gotova bi bila prica, a ja sam ubjedjen da mu niko nece ponuditi tolike pare, jer je prvo imao tesku povredu, kao drugo trazi klub koji se zeli boriti za LP ili EL, kao trece da bude standardan u prvoj postavi i jos mnogo vise toga. Zanimljivo u ovoj situaciji je to da Guerrero i RVN imaju istog managera, sada je Roger Lindse jednom svom igracu obezbjedio super angazman u HSV (gdje ce mi primanja biti 4 miliona eura godisnje - od sljedece sezone naravno - ova polusezona dva miliona eura), a durgog svog igraca je ukupao samo tako.

Evo pomenuti linkovi:

http://www.marca.com/2010/01/22/futbol/ ... 51934.html
http://www.abendblatt.de/sport/article1 ... Check.html

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jan 2010, 10:37

@Amerosm: Kao prvo cestitke na transferu, veoma dobar posao. Dalje, Ruud se prvo treba dokazati u Njemackoj da bi bio medju prvih pet najboljih napadaca, iako ne sumnjam ni jednog trenutka u njega, jer ce vjerovatno dati 10- tak golova do kraja sezone. Jos jedan Holandjanin u vasim redovima. Pa prema tome nece imati nikakvih problema sa prilagodjavanjem i upoznavanjem grada. Nadam se da ga povrede nece pratiti u ovoj polusezoni, jer vam iznimno treba u borbi za LP. Sto se tice KJH nema potrebe da dolazi kod vas, jedino ukoliko se zelite rijesiti nekog od napadaca. Sad ce Guerrero biti visak, jer ne vidim mogucnost da Petric ide na klupu, a tesko da cete zaigrati sa tri spic igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 23 jan 2010, 10:39

dobar potez HSV_A ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jan 2010, 22:01

omerbavarac je napisao/la:@Amerosm: Kao prvo cestitke na transferu, veoma dobar posao. Dalje, Ruud se prvo treba dokazati u Njemackoj da bi bio medju prvih pet najboljih napadaca, iako ne sumnjam ni jednog trenutka u njega, jer ce vjerovatno dati 10- tak golova do kraja sezone. Jos jedan Holandjanin u vasim redovima. Pa prema tome nece imati nikakvih problema sa prilagodjavanjem i upoznavanjem grada. Nadam se da ga povrede nece pratiti u ovoj polusezoni, jer vam iznimno treba u borbi za LP. Sto se tice KJH nema potrebe da dolazi kod vas, jedino ukoliko se zelite rijesiti nekog od napadaca. Sad ce Guerrero biti visak, jer ne vidim mogucnost da Petric ide na klupu, a tesko da cete zaigrati sa tri spic igraca.
Evo i sada je zvanicno Ruud van Nistelrooy je novi igrac HSV-a, sto mi dodje kao jedna odlicna vijest nakon danasnje poraza.

http://www.hsv.de/teams/meldungen/bunde ... istelrooy/

@ Omerbavarac

slazem s tobom sto se svega tice, ali RvN je igrao u dvije najace svijetske lige i svoj kvalitet je dokazao i u LP i na SP i na EP i on ce isto toliko pokazati u Bundesligi koliko vrijedi jer ima cilj da bude na SP-u, naravno ukoliko ga povrede zaobidju. Neznam je si li gledao vecerasnju utakmicu, ali sam 10000 % ubjedjen da bi RvN ono dao sto je Berg promasio, jednostavno je to igrac koji donese prevagu na tvoju stranu jednim potezom.
Sto se tice danasnje utakmice poraz koji nije toliko strasan jer sam i ja sam prije sezone govorio da treba samo gledati na drugo i trece mjesto, jer ukoliko Bayern pokaze svoju pravu snagu niko mu nece moci nista, i zahvaljujuci porazima ostalih ekipa koje su iza nas i kikseva ekipa koje su ispred nas ovaj poraz danas toliko i ne boli.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jan 2010, 00:24

Gledao utakmicu jasta. Derbi se ne propusta. ;) ;) Definitivno je ono bila najbolja vasa sansa. Malo je lopta i iznenadila i Berga, ja sam ocekivao loptu po zraku od strane Petrica, ali ovaj je majstorski to uradio, prizemna. Takodjer je i sam Petric imao dobru sansu na centarsut Jansena. Sve u svemu i da je bilo nerijeseno ne bi bilo nezasluzeno, ali takav je nogomet ne moze se uvijek pobjedjivati.

Sto se tice RVN znam da je paklen napadac, i ako povrede pobjegnu od njega definitivno ce biti jos jedno osvjezenje lige. Zelim vam srecu s njim. ;) ;) ;) ;)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 jan 2010, 00:50

Ruud je raskinuo ugovor sa Realom i potpisao 1,5 godišnji ugovor sa HSv-om.Sjajno pojačanje i još jedan dokaz kvaliteta Bundeslige kad je Ruud odbio Liverpool, Tottenham i druge velike ekipe.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 24 jan 2010, 01:27

Ova vijest me je obradovala. :D Ruud je sigurno jedan od najboljih napadaca u modernom fudbalu. Mislim da mu u ovim godinama BL najbolje odgovara i da jos nije zavrsio svoju pricu. Ocekujem od njega velike stvari. I jos mi je draze sto nije dosao u Premiership, jer vjerujem da je i sam mislio na neke stvari. Legend. 8-)
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []