FK Rudar Kakanj
-
- Kontakt:
Re: FK Rudar Kakanj
ma dajte ljudi sto se brinete oko te utakmice .to ce biti samo stvar potrebe .kome sta bude trbalo tu ce se pitat I sponzori.ako tu bude trebalo rudaru jel mislite da cementara ili koji bilo drugi sponsor ukljucujuci I mandru nece reci hej stannite ocemu vi pricate sve je jasno I zna se kako ce to ici.Ti svi ljudi rade zajedno I sjede po kafanama.Interes je interes.Svaki sponsor voli da vidi gdje daje I sta daje.toliko.
-
- Kontakt:
Ja sam vec pisao,a evo ponovno cu. Ja ocekujem od Rudara da u prvih devet kola (do gostovanja Slobode u Kaknju) osvoji najmanje 24 boda. To su moja neka ocekivanja i vjerujem da ce Rudar derbi sa Slobodom docekati kao prvoplasirana ekipa i pobjedom nad Slobodom njima jos vise pobjeci. ne znam ali nesto imam takav osjecaj da ce Rudaru biti odlucujuca zadnja tri gostovanja u TK. Da ce Rudar ta gostovanja docekati na prvom mjestu i u zavisnosti od raspolozenja domacina kao i samih Rudarevaca to ce biti odlucujuce utakmice. Prva dva kola ocekujem sigurne pobjede i podizanje morala igraca i navijaca kao i vracanje veceg broja navijaca na stadion, a onda i odlasci istih na gostovanja sto ce biti od velike pomoci igracima u ostvarivanju ciljeva. Tako ce porasti i podrska opcine i nacelnika koju klub vec sada ima.
-
- Kontakt:
Slazem se. Ta utakmica nece biti pitanje kvaliteta fudbalera, nego ce biti onako kako se uprave dogovore. Cak sam ubijedjen da ce Rudar kupiti Mladosti neku utakmicu ako im budu trebali bodovi, a da Mladost ovu pusti Rudaru. Mada sam siguran da Rudar i bez toga moze pobijediti, ali ce zato Mladost u Doboju biti tvrd orah za Bratstvo i siguran sam da ce ih pobijediti jer ce i Rudarevci i Mladostasi navijati za Mladost jos ce ako bude trebalo i Rudarevci dati premije Mladostasima da pobijede Bratstvo kao i sve druge konkurente (ako to bude moguce). Tek sad mi je krivo sto Rudar izbaci Bosnu iz Visokog. Hoce nasi posteno, a svi nesto muljaju. A sad se Troglav, koji je ostao zahvaljujuci Rudarevoj pobjedi, raspada i pitanje je hoce li uopce igrati drugi dio prvenstva. Ili bolje receno nece sigurno igrati.kakanjac62 je napisao/la:ma dajte ljudi sto se brinete oko te utakmice .to ce biti samo stvar potrebe .kome sta bude trbalo tu ce se pitat I sponzori.ako tu bude trebalo rudaru jel mislite da cementara ili koji bilo drugi sponsor ukljucujuci I mandru nece reci hej stannite ocemu vi pricate sve je jasno I zna se kako ce to ici.Ti svi ljudi rade zajedno I sjede po kafanama.Interes je interes.Svaki sponsor voli da vidi gdje daje I sta daje.toliko.
-
- Kontakt:
sto se tice Mladosti oni se nece boriti za opstanak ni slucajno oni imaju ekipu za zlatnu sredinu .to ce osigurat vec na pocetku polusezone .dobro su organizovani I malo im treba da ih krene.
-
- Kontakt:
+1kakanjac62 je napisao/la:sto se tice Mladosti oni se nece boriti za opstanak ni slucajno oni imaju ekipu za zlatnu sredinu .to ce osigurat vec na pocetku polusezone .dobro su organizovani I malo im treba da ih krene.
ma dobro, nit će Mladost ispasti ako izgubi 3 boda na domaćem terenu nit će Rudar ući ako osvoji
za mene je Mladost bila sjajna, dva puta sam ih gledao u Gračanici, jednom su pobijedili (u prijateljskoj) a jednom izgubili u prvenstvu (nesretno u zadnjim sekundama meča) - jako mi se svidjela ekipa i od početka sam govorio da nisu ekipa za ispadanje, iako su bili u samom dnu
sa pojačanjima, vjerujem da će biti još bolji
eh sada, što se tiče te utakmice u Doboju...ako se stvarno situacija razvije da Rudar izbije u prvi plan, zar ne mislite da će svi konkurenti tražiti da ta utakmica bude pod posebnim tretmanom i da će dignuti nebo i zemlju da nabriju općinski derbi
jedina dobra stvar za vas je što Mladost fakat ima dobru ekipu i ja mislim da u jednoj dobroj utakmici mogu pobijediti bilo koga, isto kao i vi kad budete "gosti" u Doboju
za mene je Mladost bila sjajna, dva puta sam ih gledao u Gračanici, jednom su pobijedili (u prijateljskoj) a jednom izgubili u prvenstvu (nesretno u zadnjim sekundama meča) - jako mi se svidjela ekipa i od početka sam govorio da nisu ekipa za ispadanje, iako su bili u samom dnu
sa pojačanjima, vjerujem da će biti još bolji
eh sada, što se tiče te utakmice u Doboju...ako se stvarno situacija razvije da Rudar izbije u prvi plan, zar ne mislite da će svi konkurenti tražiti da ta utakmica bude pod posebnim tretmanom i da će dignuti nebo i zemlju da nabriju općinski derbi

jedina dobra stvar za vas je što Mladost fakat ima dobru ekipu i ja mislim da u jednoj dobroj utakmici mogu pobijediti bilo koga, isto kao i vi kad budete "gosti" u Doboju

Undici stelle - ACM 1899
samo da kazem da nama[navijacima mladosti]ne treba zajednicka podrska protiv bratstva jer nas ima dovoljno... a gusaru sto je rekao da ce nama biti treci bajram ako pobijedimo rudar porucujem da ne dolazi na mladost...
ne znam kako ću spavat 

-
- Kontakt:
Novi igrači Rudara
Pored Adnana Hrelje i Nikole Odovića vodstvo Rudara angažiralo je još dva nova igrača. Riječ je o golmanu Amiru Bekanu i napadaču Arminu Mahoviću
Pored Adnana Hrelje i Nikole Odovića,koji su već na prozivku stigli s potrebnim dokumentima za registraciju, vodstvo Rudara angažiralo je još dva nova igrača. Riječ je o golmanu Amiru Bekanu i napadaču Arminu Mahoviću, koji su stigli iz visočke Bosne, odnosno NK Čapljine, čime je stavljena tačka na zimski prelazni rok koji traje do 15. februara 2014.godine.
S obzirom da su svi igrači iz jesenje sezone ostali na okupu, može se reći da su čelnici Rudara uspješno apsolvirali zimski prelazni rok i da će Stručni štab u nastavku imati kvalitetniji igrački fond i pojačanu konkurenciju u svim linijama tima.To priznaje i prvi trener Milomir Odović, koji smatra da su dolaskom Adnana Hrelje, Nikole Odovića i Armina Mahovića "zeleno-crni" dobili na brzini, ali i kvaliteti.
-S obzirom na postojeći kadar, ovakav profil igrača mi je upravo nedostajao i ja vjerujem da ćemo ubrzati igru, čemu stremim od samog dolaska.Svi su mladi, potentni,brzi i talentirani. Na njima je da svoj potencijal potvrde i dokažu u nastavku prvenstva u kojem nemamo pravo na eksperimentisanje, istakao je prvi trener Rudara Milomir Odović.
Dolaskom , bolje reći povratkom, iskusnog golmana Amira Bekana (22.2.1985) na adekvatan način je popunjeno mjesto Irfana Fejzića, koji je, kao što je poznato, potpisao za Slobodu iz Tuzle i bit će konkurencija Kakanjcu Adnanu Hadžiću, koji je također pristupio Ćirinom jatu. Podsjećamo, Bekan je bio prvi golman Rudara u sezoni 2009/2010, kada je ekipu s klupe predvodio Nijaz Kapo,na čiju preporuku je tada i došao iz visočke Bosne.Bekan je nakon ispadanja Bosne iz Prve lige napustio visočke "karioke" i branio za malonogometnu ekipu Galaktikosa koji se natječu u Premijer futsal ligi BiH. Njegovo ogromno iskustvo, ali i ljudski kvaliteti, sigurno će pomoći mladom Ivanu Tiriću.
Adnan Hrelja (10.10.1993) došao je na šestomjesečnu posudbu iz FK Sarajevo.Proašo je sve selekcije premijerligaša sa Koševa.Igrao je i za U-19 reprezentaciju BiH.Prošle sezone imao 4 nastupa u prvom timu Sarajeva.Školovan i potentan igrač,koji pokriva lijevu stranu (može se koristiti u zadnjoj liniji, ali i veznom redu).
Nikola Odović (26.5.1991) može igrati na više pozicija.Ima izuzetne motoričke sposobnosti, ima trku i brzinu, s tim što bi morao popraviti duel igru.Igračku karijeru započeo u juniorima Željezničara, u kojem mu je otac Milomir uz Mehmeda Baždarevića,bio jedan od najboljih veznjaka.Igrao je u drugoligašu iz rodnog Ilijaša,te Slaviji iz Istočnog Sarajeva.U Rudar je stigao iz Olimpica u kojem je u jesenjem dijelu nastupio na 13 utakmica.
Posljednje, možda i najjače pojačanje je Sarajlija Armin Mahović (28.11.1991), koji je nastupao u prvoligaškim ekipama Famos-SAŠK Napretka, Bratstva iz Gračanice i NK Čapljine. Ima kvalitetu modernog krilnog napadača, veoma je opasan jedan na jedan jer je vješt dribler. Međutim, slabija strana mu je defanzivna igra, a s obzirom da je došao nespreman, mora se dobro pripremiti i tek tad će se moći reći je li istinsko pojačanje i osvježenje za napadački red Rudara ili samo prinova!?
U svakom slučaju, može se konstatirati da su "zeleno-crni" profitirali u ovogodišnjem zimskom prelaznom roku i da će biti ozbiljan konkurent favoriziranim kandidatima za prvo mjesto Jedinstvu i Slobodi, te Bratstvu,koje također ima premijerligaških aspiracija i poput Rudara djeluje iz drugog plana.
Pored Adnana Hrelje i Nikole Odovića vodstvo Rudara angažiralo je još dva nova igrača. Riječ je o golmanu Amiru Bekanu i napadaču Arminu Mahoviću
Pored Adnana Hrelje i Nikole Odovića,koji su već na prozivku stigli s potrebnim dokumentima za registraciju, vodstvo Rudara angažiralo je još dva nova igrača. Riječ je o golmanu Amiru Bekanu i napadaču Arminu Mahoviću, koji su stigli iz visočke Bosne, odnosno NK Čapljine, čime je stavljena tačka na zimski prelazni rok koji traje do 15. februara 2014.godine.
S obzirom da su svi igrači iz jesenje sezone ostali na okupu, može se reći da su čelnici Rudara uspješno apsolvirali zimski prelazni rok i da će Stručni štab u nastavku imati kvalitetniji igrački fond i pojačanu konkurenciju u svim linijama tima.To priznaje i prvi trener Milomir Odović, koji smatra da su dolaskom Adnana Hrelje, Nikole Odovića i Armina Mahovića "zeleno-crni" dobili na brzini, ali i kvaliteti.
-S obzirom na postojeći kadar, ovakav profil igrača mi je upravo nedostajao i ja vjerujem da ćemo ubrzati igru, čemu stremim od samog dolaska.Svi su mladi, potentni,brzi i talentirani. Na njima je da svoj potencijal potvrde i dokažu u nastavku prvenstva u kojem nemamo pravo na eksperimentisanje, istakao je prvi trener Rudara Milomir Odović.
Dolaskom , bolje reći povratkom, iskusnog golmana Amira Bekana (22.2.1985) na adekvatan način je popunjeno mjesto Irfana Fejzića, koji je, kao što je poznato, potpisao za Slobodu iz Tuzle i bit će konkurencija Kakanjcu Adnanu Hadžiću, koji je također pristupio Ćirinom jatu. Podsjećamo, Bekan je bio prvi golman Rudara u sezoni 2009/2010, kada je ekipu s klupe predvodio Nijaz Kapo,na čiju preporuku je tada i došao iz visočke Bosne.Bekan je nakon ispadanja Bosne iz Prve lige napustio visočke "karioke" i branio za malonogometnu ekipu Galaktikosa koji se natječu u Premijer futsal ligi BiH. Njegovo ogromno iskustvo, ali i ljudski kvaliteti, sigurno će pomoći mladom Ivanu Tiriću.
Adnan Hrelja (10.10.1993) došao je na šestomjesečnu posudbu iz FK Sarajevo.Proašo je sve selekcije premijerligaša sa Koševa.Igrao je i za U-19 reprezentaciju BiH.Prošle sezone imao 4 nastupa u prvom timu Sarajeva.Školovan i potentan igrač,koji pokriva lijevu stranu (može se koristiti u zadnjoj liniji, ali i veznom redu).
Nikola Odović (26.5.1991) može igrati na više pozicija.Ima izuzetne motoričke sposobnosti, ima trku i brzinu, s tim što bi morao popraviti duel igru.Igračku karijeru započeo u juniorima Željezničara, u kojem mu je otac Milomir uz Mehmeda Baždarevića,bio jedan od najboljih veznjaka.Igrao je u drugoligašu iz rodnog Ilijaša,te Slaviji iz Istočnog Sarajeva.U Rudar je stigao iz Olimpica u kojem je u jesenjem dijelu nastupio na 13 utakmica.
Posljednje, možda i najjače pojačanje je Sarajlija Armin Mahović (28.11.1991), koji je nastupao u prvoligaškim ekipama Famos-SAŠK Napretka, Bratstva iz Gračanice i NK Čapljine. Ima kvalitetu modernog krilnog napadača, veoma je opasan jedan na jedan jer je vješt dribler. Međutim, slabija strana mu je defanzivna igra, a s obzirom da je došao nespreman, mora se dobro pripremiti i tek tad će se moći reći je li istinsko pojačanje i osvježenje za napadački red Rudara ili samo prinova!?
U svakom slučaju, može se konstatirati da su "zeleno-crni" profitirali u ovogodišnjem zimskom prelaznom roku i da će biti ozbiljan konkurent favoriziranim kandidatima za prvo mjesto Jedinstvu i Slobodi, te Bratstvu,koje također ima premijerligaških aspiracija i poput Rudara djeluje iz drugog plana.
-
- Kontakt:
Evo nesto gledam igrace Rudare pokusavam za neke da skontam na kojoj tacno poziciji igraju (ovi novi) i najlogicnijom mi se cini formacija 4-2-3-1. Gdje bi po mojo nekoj procjeni igrali ovako:
Tiric
Prkic Sabotic Kubat Besirevic
(Mirvic) (Goralija) (Kulovic) ( ? )
Duro Gafurovic
(M.Spahic/Ture) (Kobilica)
Mahovic Odovic Hrelja
(Dzelo) (Ture/Kobilica) (Hrustanovic)
B. Spahic
(Neimarlija/Djudjo)
Ima tu jos igraca, al eto to je odprilike po mom nekom misljenju
Tiric
Prkic Sabotic Kubat Besirevic
(Mirvic) (Goralija) (Kulovic) ( ? )
Duro Gafurovic
(M.Spahic/Ture) (Kobilica)
Mahovic Odovic Hrelja
(Dzelo) (Ture/Kobilica) (Hrustanovic)
B. Spahic
(Neimarlija/Djudjo)
Ima tu jos igraca, al eto to je odprilike po mom nekom misljenju

-
- Kontakt:
Jedan ispravka ovog teksta, a to je da je Rudar napustio jedan fudbaler - Eldin Rambo Muric koji je presao u Mladost DK.budimo_realni je napisao/la:Novi igrači Rudara
koji Kulovic na stoperu drug...vedo je špic i to kakav, bolji od ovoga Hrelja smijem glavu dat 

-
- Kontakt:
http://www.kakanjlive.com/vijestiPrikaz ... m=&ucat=22&" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL jeli ono istina da ste izgubili od 3. ligaša 3-0 pa izbila tuca ?
pa vidiš da je istina
-
- Kontakt:
Haha nek si mu "rekao". A bit ce Rudar prvak, dok se sad Tuzla i Bihac oporave od ovih nereda proci ce puno vremenaGusar1995 je napisao/la:pa vidiš da je istina

-
- Kontakt:
http://www.kakanjlive.com/vijestiPrikaz ... m=&ucat=22&" onclick="window.open(this.href);return false;
Tesko ce te vi biti prvaci i igrati PL kad vas 3. ligas pobjeduje 3 razlike i jos ste se obrukali tucom hahahabudimo_realni je napisao/la:Haha nek si mu "rekao". A bit ce Rudar prvak, dok se sad Tuzla i Bihac oporave od ovih nereda proci ce puno vremenaGusar1995 je napisao/la:pa vidiš da je istina.
Prvo poluvrijeme je igrao drugi sastav,tacnije nije ni drugi jer ovo su pozvani ovi mladji i primili su tri gola.Dok je u drugom poluvremenu tek zaigrao prvi sastav,tako da nemoj da te zavara nesto,procitaj link pa onda komentarisiIceplayer je napisao/la:
Tesko ce te vi biti prvaci i igrati PL kad vas 3. ligas pobjeduje 3 razlike i jos ste se obrukali tucom hahaha

Rudar Kakanj !!!
- L' Imperator
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.