FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

fukaratz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukaratz » 31 jan 2014, 20:45

ovom smogovcu nema potrebe odgovarati ;) jedva cekamo da nas rasklope
Sloboda Tuzla

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 31 jan 2014, 20:50

TzBulevar87 je napisao/la:
joksimovic je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:Je l' sutra ekipa putuje na te neke pripreme od 17 hiljada eura? :mrgreen:
Možda ćemo čekati još to neko "dobro"pojačanje. :lol: ;)
Od 13 pojačanja barem 7 može igrati u bilo kojoj ekipi u PL, a ti stavljaj pod navodnike koliko hoćeš ;)
Ako misliš na našu djecu onda okej slažem se, jer u prvoj dobijeoj tekmi.Pršeš dva gola.Ne nema malog nigdje,a drugi koji su dali po jedan, na svim portalima.Druga tekma Salamović nas izvlači,i opet ista priča- malog samo malo ko spomene.Da nije ušao u igru bilo bi neriješeno.Sve dok imam snage, neću dozvoliti da iko nešto negativno kaže za našu djecu,bilo da se radi o Jaganjcu Pršešu ili Mešiću,Vojvodi,Sadikoviću.Ako voliš Slobodu bori se istinom,i argumentima,Imao bih svašta ovdje istinito napisati,ali neću jer volim svoju svetinju,volim ono što Azmir radi,a šta mu se radi iza leđa,bojim se da kasno ne svati,a i neki jedva čekaju da se štogod loše napiše pa da likuju.E taj gušt im ne mogu baš dozvoliti.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 31 jan 2014, 21:12

joksimovicu na temi radnickog hvalis Jaganjca i Mesica, po kojem osnovu :?: Jaganjac koji je igrao u Indjiji i Velezu i ljudi ga se odma kutarisali dolazi u Slobodu i ne pokazuje ama bas nista osim jedne asistencije i gola a imao je sansi :!: Mirza Mesic sta reci, koju posluku porati :?: covjek zna igrati lopte ali je lijen stoji ko panj u napadu i ceka da mu neko da loptu na zicer. ja ne sumnjam da ce se on nabrijati protiv Slobode ali je imao nekoliko prilika da se dokaze i nije ih iskoristio, zapravo prvi je pobjegao kad je bila losa situacija u klubu sve u svemu smece od covjeka :!: a tek sto hvalis Smigija na temi Bratstva pa bi neko reko da covjek zna igrati :lol: Borgija necu ni da spominjem
Sloboda Tuzla

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 jan 2014, 22:22

U koliko sutra krecu za Kopar?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 31 jan 2014, 23:09

Došao sam da vratim Slobodu u elitu!

slika

Legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri znao je samo za velike rezultate i uspjehe.
Ovaj rođeni Travničanin sa reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine osvojio je treće mjesto i brončanu medalju. Dvije godine prije prvenstva u Francuskoj, na Europskom prvenstvu u Engleskoj, u četvrtfinalu je izgubio od Njemačke, i na kraju sa Hrvatskom osvojio peto mjesto.
Ljubitelji nogometa i danas pamte Ćirin bijeli šal i 1982. godinu, kada je Ćiro sa bijelim šalom oko vrata uspio nakon dugo godina sa zagrebačkim Dinamom osvojiti tadašnje prvenstvo Jugoslavije. Osim u nogometu, Ćiro se okušao i u političkim vodama. Na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj 2005. godine kandidirao se kao neovisni kandidat. Suparnici su mu bili Stjepan Mesić i Jadranka Kosor.

Sa Ćirinim dolaskom za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine 2008. godine, nakon mnogobrojnih neuspjeha u kvalifikacijama, naša reprezentacija u izrazito teškoj grupi sa Španijom, Belgijiom i Turskom, osvaja drugo mjesto i odlazi u dodatne kvalifikacije za SP u Južnoafričkoj Republici. Međutim, dalje od baraža nije se moglo. Portugal predvođen Cristianom Ronaldom bio je suviše jak za Ćirine Zmajeve.
Danas Ćiro Blažević trenira tuzlansku Slobodu, koja se želi vratiti na stare staze uspjeha. U ekskluzivnome intervjuu za BrzeVijesti Ćiro govori o svojim očekivanjima u Slobodi, Tuzli i Tuzlacima, i predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
"Sine moj, bojim se euforije"
BrzeVijesti: Vašim dolaskom za trenera Slobode u grad se ponovo vratila sportska euforija. Sport je u Tuzli nekoliko godina bio na društvenim marginama. Je li vam drago zbog euforije ili se toga bojite?
Ćiro: Sine moj, bojim se. Ja sam suviše iskusan kako ne bih znao da je to jedna hipoteka, koja me strašno opterećuje i obavezuje. Ali to neće biti razlog da ne radimo punom parom. Prisutna euforija je samo dodatni motiv za mene, jer sam još više motiviran i angažiran zbog te euforije u gradu. Neću ostaviti ništa slučaju, kako bi ušli u Premijer ligu, što tuzlanska publika od mene očekuje.
BrzeVijesti: U Tuzli su preko noći poludjeli za nogometom nakon vašega dolaska. Ljudi trče na prozivke igrača, treninge i pripremne utakmice. Svi žele da vas vide i fotografišu. To je više od sporta. Vi ste Ćiro magnet za ljude!
Ćiro: Zbog toga sam jako sretan, jer ja jako volim ljude, a oni to prepoznaju i odgovore mi na jedan adekvatan i pozitivan način. Sretan sam kada žele da se sa mnom slikaju, pozdrave i zatraže autogram. Ima ljudi, sine moj, koji mi stalno govore, pa dobro Ćiro kako to sve izdržiš. Ljudi te vuku za rukav, trče da te vide. Ali ja istinski uživam u svemu tome, veseli me to, jer znam da kada to prestane da sam i ja prestao faktički da postojim.

BrzeVijesti: Da li ste zadovoljni trenutnim igračkim kadrom sa kojim raspolažete, i šta očekujete od priprema u Sloveniji?
Ćiro: Moramo brzo i puno raditi kako bi nadogradili ono što se zove postojeći talenat u ekipi. Sloboda sa ovim igračima ima talenat. Moja obaveza je da to sve ukonponujem i stvorim od tima pobjednički mentalitet. Jer o tome ovisi rezultat. Na pripremama očekujem, sine moj, mukotrpan rad. Pripreme su najvažniji period za ono što nas očekuje poslije u prvenstvu.
BrzeVijesti: Na pripremama će Sloboda nakon dvadeset godina odigrati prijateljsku utakmicu sa Crvenom Zvezdom, koja je planirana za 5. februar. Šta za vas znači ta utakmica?
Ćiro: To je jedan spektakularan događaj. Tim prije što će biti i televizijski prijenos. Zvezda je svjetski klub, bivši europski prvak. Sama čiljenica da je to međunarodna utakmica, prije koje će se intonirati himne obje zemlje, zaslužuje poštovanje i respekt. Sloboda mora pokazati zrelost u tom izrazito važnome meču za nas.
BrzeVijesti: Vjerujete li da Sloboda može ući u Premijer ligu, i dostići minus pet bodova zaostatka za bihaćkim Jedinstvom?
Ćiro: U nogometu je teško prognozu napraviti. Pogotovo je to teško Ćiri Blaževiću, koji je afirmirani loši prognozer. Jer ko može pretpostaviti kada i gdje će izravni protivnici kiksati. Pet bodova Jedinstva velika je prednost, ali u petnaest utakmica mi se moramo koncentrirati na sebe, i da u svaku utakmicu uđemo sa željom za pobjedom. Onda možemo dalje. Ali ipak vjerujem da možemo ući u Premijer ligu. Zato sam i došao u Slobodu. Da je vratim u elitni rang natjecanja.
BIH može proći grupu u Brazilu
BrzeVijesti: Znamo da ste imali ponude iz Hrvatske, Kine, kao i kluba iz vašega rodnoga grada Travnika. Zbog čega ste na kraju odabrali Slobodu i Tuzlu?
Ćiro: Konstatirao sam da je klima u Tuzli onakva kakvu ja priželjkujem. Činjenica je da je fanatični predsjednik Azmir Husić spreman za Slobodu sve napraviti, ali i načelnik grada Jasmin Imamović.
To su uvjeti koje svaki trener priželjkuje. Pa tako naravno i ja.
BrzeVijesti: Mogu li reprezentacije BIH i Hrvatske proći svoje grupe na SP u Brazilu?
Ćiro: Naravno da mogu. Smatram da obje reprezentacije moraju biti druge u svojim grupama. Jer za pretpostaviti je da će u grupi gdje je Hrvatska Brazil biti prvi, a u grupi gdje su Sušićevi Zmajevi prva će biti Argentina.
Druženje sa Tuzlacima
BrzeVijesti: Za kraj razgovora, Ćiro kakvi su Tuzlaci, družite li se u Tuzli?
Ćiro: Sine moj, često idem na večere u tuzlanske obitelji. Oduševljen sam ljudima ovdje. Tuzlaci imaju jednu privilegiju da je kompozicija ljudi ovdje različita, a Tuzlaci tu razliku ne prave. Evidentno je da je nivo civilizacije malo veći u Tuzli, nego u mnogim našim krajevima.

Pobjeda je bolja od orgazma!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 31 jan 2014, 23:18

Ćiro: Sine moj, često idem na večere u tuzlanske obitelji. Oduševljen sam ljudima ovdje. Tuzlaci imaju jednu privilegiju da je kompozicija ljudi ovdje različita, a Tuzlaci tu razliku ne prave. Evidentno je da je nivo civilizacije malo veći u Tuzli, nego u mnogim našim krajevima.
:kafa

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 31 jan 2014, 23:29

Ne bi bilo loše da sa navijačima ode na jednu večeru 8-)

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 31 jan 2014, 23:53

Tayyp je napisao/la:Da se niko ne uvrijedi ali po onome sto se vidi iz prilozenog Radnicki ce Slobodu rasklopit cetvrto kolo.
Stvarno smo NATO.
Tebe je haman nesto opucalo pravo :D , doveli Mesica i jos neke igrace koji nisu ni za motike a oni bi da nekog rasklope :lol: e moje dijete drago previse mastas.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 31 jan 2014, 23:55

mozemoli ocekivati barem tridesetak momaka protiv zvijezde,hoceli momci imati podrsku akobogda
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 31 jan 2014, 23:58

Jel ovaj Mirnes Smajlović bio kod vas? Vidim trenira u Kalesiji, kakav je? Možel bit dobar za Druge lige? :lol:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 jan 2014, 23:59

fukara87 je napisao/la:
Tayyp je napisao/la:Da se niko ne uvrijedi ali po onome sto se vidi iz prilozenog Radnicki ce Slobodu rasklopit cetvrto kolo.
Stvarno smo NATO.
Tebe je haman nesto opucalo pravo :D , doveli Mesica i jos neke igrace koji nisu ni za motike a oni bi da nekog rasklope :lol: e moje dijete drago previse mastas.

Sto brate ga citiras hahahha..vidis da je lik vise aktivan na nasoj temi nego na svojoj sve ti je jasno kakav je to navijac...pusti bolan sta imas idiotima davat paznju...samo ga iskuliras neka oise sta hoce ..mi cemo ovako izmedju sebe a mismjenja drugih treba da zanemarimo
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 01 feb 2014, 00:00

GazijaKalesija je napisao/la:Jel ovaj Mirnes Smajlović bio kod vas? Vidim trenira u Kalesiji, kakav je? Možel bit dobar za Druge lige? :lol:
ja mislim da je zadnji njegov klub bio Proleter iz Slavinovica :D cisto sumnjam da ce bit od koristi al stari je to lisac

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 01 feb 2014, 00:01

fukara87 je napisao/la:
GazijaKalesija je napisao/la:Jel ovaj Mirnes Smajlović bio kod vas? Vidim trenira u Kalesiji, kakav je? Možel bit dobar za Druge lige? :lol:
ja mislim da je zadnji njegov klub bio Proleter iz Slavinovica :D cisto sumnjam da ce bit od koristi al stari je to lisac
Nisam ga gledao, al' mnogi su mu predviđali veliku karijeru ranije. Valjda bude dobar, ipak Amir Hamzić igra iza njeg' :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 01 feb 2014, 00:03

wienultras je napisao/la:mozemoli ocekivati barem tridesetak momaka protiv zvijezde,hoceli momci imati podrsku akobogda
Ne znam sto grijesite oko klubova, nije Zvijezda nego Zvezda, pomislit ce neko da igramo prijateljsku sa Zvijezdom iz Gradacca.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 01 feb 2014, 00:05

wienultras je napisao/la:mozemoli ocekivati barem tridesetak momaka protiv zvijezde,hoceli momci imati podrsku akobogda
Ja očekujem od tebe da se pojaviš :P bliže ti je nego nama, uzmi slobodan dan :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 feb 2014, 00:08

Bice momci ;)

Mada biti ce garant dosta vise Delija, samo da ne bude frke kakve..

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 01 feb 2014, 00:09

Coraco je napisao/la:
Ja očekujem od tebe da se pojaviš :P bliže ti je nego nama, uzmi slobodan dan :D
juce pricam sa zenom,hoces kaze u na egipat bih ili kopar,reko daleko je brate taj incbruk :mrgreen:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 01 feb 2014, 00:15

Solskjaer je napisao/la:Travancic je otpao.... iz Sarajeva su jucer culi za interes Slobode i pozurili da sve zavrse s njim a nije imao potpisan ugovor, tako da nema nista od bilo kojeg pojacanja. Izgleda da vam je lista zakljucena. Sretno u nastavku sezone i da se vratite u PL.
:lol: :lol:

"Bilo kakve špekulacije oko mog prelaska u neki drugi klub su izmišljene. Početkom januara potpisao sam dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo i moje misli su isključivo fukusirane na treninge."
Anid Travancic
Ti si opet šampion !

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 01 feb 2014, 00:34

fukara87 je napisao/la:
Ne znam sto grijesite oko klubova, nije Zvijezda nego Zvezda, pomislit ce neko da igramo prijateljsku sa Zvijezdom iz Gradacca.

Crvena Zvijezda 8-) :mrgreen:

pričaj brate BOSANSKI da te svi razumiju :mrgreen:

baloteli18
Kontakt:

Post Postao/la baloteli18 » 01 feb 2014, 00:44

harry_90 je napisao/la:U koliko sutra krecu za Kopar?
u 8 :-)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.