Sluzbenik je napisao/la:
da su medju tim najboljim igraci dokazani u ligama petice, redovni ucesnici CL u ekstra jakim klubovima slozio bih se...medjutim rijec je o igracima koji su mozda kvalitet, kazem mozda jer ko sam ja a i svi mi na forumu da ocjenjujemo njihov kvalitet...zasto treba da sumnjam u procjenu trenera koji ima igracki perfektan rezultat iza sebe, a na kraju krajeva i trenerski, jer koliko god mi sporili nacin kako se on plasirao na SP, on se plasirao na smortu najboljih, hej najboljih dobro pazite, reprezentacija na svijetu....
sporan je mozda Tino, ali bio je i Vladimir Vajs na Svjetskom u JA, otac ga poveo mediji i navijaci razapinjali, a on tamo bio jedan od najboljih...ko kaze da Tin nece opravdati poziv, nismo vidjeli, a nismo ni opet ponavljam dovoljno strucni da sada cijenimo njegov kvalitet bez minute u repki....vjerujem da je Papetu kao i svakom sportisti, sportkom radniku cilj da ostvari najbolji rezultat, svjestan je da u ekipi posjeduje odredjeni kvalitet, i ako tome dodas dobru atmosferu u svlacionici imas preduslov za dobar rezultat....jer budimo realni, cini mi se da u toku njegovog mandata nijedan igrac koji je igrao ili igra za reprezentaciju nikada nije izjavio nesto kontra Susica, sumnjao u njegov izbor, taktiku, selekciju ili ista slicno, a ako su igraci iza trenera ko smo mi da idemo protiv njega!!!!!
Nismo mi dovoljno strucni al jesu ostali treneri klubova u kojim igraju ti potencijalni reprezentativci.
Ako je Arslanagic standardni clan prvoplasirane ekipe Blegijske lige i standardni stoper Belgijske U-21 reprezentacije znaci da ima kvalitet. Takodjer spominju ga kao jednog od najkvalitetnijih produkta belgijske skole fudbala i najozbiljnije racunaju na njega u reprezentaciji.
S druge strane njegov oponent je Sunjic u cije smo se kvalitete i svi mi, nazalost, imali prilike uvjeriti tokom utakmica reprezentacije. Takodjer nastupa u izvjesnoj Zoryi.
Ako je AZ Alkmar potpisao Gudelja iz NAC Brede i standardan je clan Alkmara, o kojem neki nasi standardni reprezentativci mogu samo sanjati, to takodjer znaci da je kvalitetan.
Ako je Besic dvije godine zaredom izabran za najboljeg igraca lige, prosle godine za najboiljeg stranca prema izboru trenera to znaci da je kvalitetan. A i mi smo se imali prilike uvjerit u njegovu kvalitetu, prvenstveno na utakmici sa Mexicom.
Njihovi oponenti su Zahirovic koji mase zastavom na tribinama Bochuma, Rahimic koji, nazalost, ima 10 godina vise i na njega ne mozemo racunati u prvoj postavi.
Susic koji je igrac propalog Hajduka kojeg redom pune gruzijsku klubovi i koji se nikad nije nametnuo ni u jednoj belgijskoj reprezentaciji, te Anel Hadzic koji je prosle godine bio pred potpisom za Hajduk, kojeg su novinari navikali, odnosno objavljivali placene clanke o njegovoj promjeni drzavljanstva i navodnim kvalitetama.
Valdja su ti treneri Belgije, Standarda, Alkmara dovoljno kompetentni, ako mi nismo