Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

MaGiCa
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la MaGiCa » 31 jan 2014, 18:53

@Kubawi

Da znash kako je bilo 90ih, ne bi tako prichao. Tad smo (dodushe sa CG) imali po 15-20ak fudbalera u Serie A i Primeri, uz gomilu josh u Ligue1, Bundesligi, Eredivisie, Premieri i sl. Ponedeljkom u "Zurnalu" su bile 2 stranice o uchincima igracha u inostranstvu. ;)

@Tribalian

Gojko je propao, nazhalost.

Decembarski je klasichan sminker.

Selektora trazhiti medju Nemcima, Holandezima ili Italijanima. Teze o mentalitetu, jeziku, himni i sl. budalashtine zaboraviti i dovesti choveka koji ce raditi na %.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 jan 2014, 18:58

Ali proverenog, ne nekog poput Klementea.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 jan 2014, 19:03

MaGiCa je napisao/la:Selektora trazhiti medju Nemcima,
Meni su "šuhveli". Mada, sve je moguće.

Plusevi bi sigurno bili dopadljiv fudbal + napadački orijentisana ekipa + trkački nabrijana mašina. Minus bi sigurno bila taktika. Nešto gledam ove njemačke trenere i tu mi niko posebno ne odudara. Da se razumijemo, mislim na one dostupne Srbiji.

A, definitivno da treba neki stranac. Mada, kontam opet -> kako bi se taj nosio sa silnim neprofesionalizmom?! Ljudi nisu navikli na ove naše čobansko-mafijaške pyzdarije. :roll: :oops: Tipujem da bi stranac pobjegao dok kažeš keks. Pod bijegom podrazumijevam i tjeranje. :mrgreen:

Ja bih volio vidjeti Dekija (u budućnosti, da se razumijemo) na klupi. Imao je od koga učiti + je jedan veliki autoritet i mogao bi nabrijati ekipu. Ovoj ekipi treba neko ko će ih brijati + ko će znati iskoristiti puni potencijal iste.

Nego, mogao bi Marwijk biti bivši u HSV-u, pa... On mi je svakako više za selektora negoli za trenera. Posebno bi legao ovakvoj ekipi; djeluje mi kao neko ko bi mogao izvući maksimum i pripremiti teren za narednog koji bi možda ostavio i dublji trag u srbijanskom reprezentativnom fudbalu. :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 jan 2014, 19:21

Ja bih voleo da vidim tu Herr Qualixa - taj bi zaveo red veoma lako.Naravno pod uslovom da savez stoji iza njega i da mu se daju odreshene ruke, a da radi za sitnu kintu + veliki % od eventualnih odlazaka na prvenstva.

Van Bommelov tast mi neshto ne ide uz ovo podneblje. Isuvishe mi deluje "nenamazan" za tako neshto.

D.Stankovic i slicni lelemudi su, djelomice, i razlog ovakvog stanja u FSS. Da su se generacije proslavljenih igracha borile protivu zla i korupcije u FSSu, makar i bojkotom, umesto shto su se lizali za posao i kombinacije - danas bi ta organizacija bila u mnogo boljem stanju, kao i celokupni fudbal na ovim prostorima.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 31 jan 2014, 19:41

Nemoj Dekija (jos) da trpas u koš sa ovim vec dokazanim lopinama... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 jan 2014, 19:49

marconato je napisao/la:Nemoj Dekija (jos) da trpas u koš sa ovim vec dokazanim lopinama... ;)
Nisam hteo ni Savu, ali se on sam utrpao. ;)

Lelemudi i kombi-guys su ti koji sprechavaju napredak fudbala u Srbiji, uz jasnu notu oktroisanih delatnika sluzhbe drzhavne bezbednosti&mafije poput Karadzica, Terzica, Ace Bulica...Svako ko sa njima uleti u deal je za mene osobno 1 lopina, sve i da mi je to rodjeni otac. Jbe mi se za imena i prezimena, od toga nema niko vajde, do onih koji ih nose.

Koliko je to zlo veliko i dokle ide, mozhe se videti po stadionima koji se grade: sve i jedan je megalomanski zamisljen, sa atletskom stazom, ludilom od tribina, semafora, osvetljenja...na kraju je sve i jedan ispao poluruinom i nusproduktom 1 zezancije, a sve i jedan je bio finansiran od strane drzhave, kao i "kuca fudbala". Pare za te projekte su zavrshile gde :?: :roll:

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 31 jan 2014, 20:58

Čekaj, kako možeš porediti Miloševića i Stankovića kada je ovaj drugi pobjegao čim je vidio s kim ima posla?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 jan 2014, 22:07

braoolyo je napisao/la:Čekaj, kako možeš porediti Miloševića i Stankovića kada je ovaj drugi pobjegao čim je vidio s kim ima posla?
Taj Stankovic nikada nishta nije izgovorio o onome shto zna i njegove stavove, IMHO, valja gledati kroz prizmu konceptualnih neslaganja, a ne sushtinskih sa vrhom FSSa.

BTW, sve i jedan igrach te selekcije zna za sve te mahinacije (guranje drvne gradje, menadzerske pulene, prodaju tekmi, ucenjivanja selektora....) i malo ko se ikada pobunio protiv toga, na ovaj ili onaj nachin.
Vidic je bio prvi koji je izbojkotovao repku, pa je spin prichom okrenut u izdajnika i apatrida.
Matic je bio drugi, ali se "pokajao" i vratio nazad.
Ljajic se nije pobunio, vec je bio oteran.
Treci chovek je bio Subotic, za koga ne znamo da li je i dalje deo repke ili ne.
I to bi bilo to - 3 igracha za 20 godina meshetarenja u savezu. Ipak je FSS "najstabilnija institucija u Srbiji". ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 01 feb 2014, 00:46

MaGiCa je napisao/la: Vidic je bio prvi koji je izbojkotovao repku, pa je spin prichom okrenut u izdajnika i apatrida.
Matic je bio drugi, ali se "pokajao" i vratio nazad.
Ljajic se nije pobunio, vec je bio oteran.
Treci chovek je bio Subotic, za koga ne znamo da li je i dalje deo repke ili ne.
I to bi bilo to - 3 igracha za 20 godina meshetarenja u savezu. Ipak je FSS "najstabilnija institucija u Srbiji". ;

A Luković i Lazović?

Ne možeš Vidića stavljati u isti koš sa ostalima, uključujući i ove koje sam ja naveo. Vidiću, koji je jedna igračka gromada, je dokurchilo pljuvanje i ponižavanje kad igra za repku, a istovremeno je osvojao sve živo sa man.utd-om gdje je i kapiten, godinama bio u top 5 svjetskih stopera... Ukratko, vani je bio mnogo cijenjeniji nego u domovini.
Sa druge strane su ovi ostali koji su se kačili sa selektorima zbog toga što griju klupu. Ne misliš valjda da je Lukovića, Subotića, Matića ili Lazovića, briga što je Savez takav kakav je i što ga vode ti koji ga vode? Briga ih je ali malo morgen. Dobro, ako ćemo realno, vjerovatno nije briga ni Vidića, ali na osnovu njegovog primjera, bar možemo neke pouke da izvučemo, a čini se da mi to ne radimo. Bojim se da priznam, ali iste greške ponavljamo i sa Novakom. Jedan košarkaški trener svojevremeno izjavi da će Novaka manje cijeniti samo zbog toga što se čovjek izjasnio kao zvezdaš. :lol: Koju posluku porati?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 feb 2014, 16:54

maglica, znam ja kako je bilo krajem 90-ih, ali ako isključiš dekija, peđu i još neke, onda mislim da ih je sad više. i govorim o igranju za jake klubove, a ne o broju igrača u jakim ligama.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 feb 2014, 19:07

U pravu je Magica! Evo kako je to izgledalo krajem 90-ih:

Mirković - Juventus
Đukić - Valencia
Mihajlović - Lazio
Jugović - Juventus
Stanković - Lazio
Ognjenović - Real Madrid
Savićević - Milan
Ćirić - Barcelona
Mijatović - Real Madrid
Kovačević - Juventus
Milosević - Parma

...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 feb 2014, 19:44

@Kubawi

Vjerovao ti meni ili ne, ali tada je bilo jako mnogo extra igracha. Sigurno vishe nego danas. ;)
:arrow:

@alan

U pravu si za Lukovica i Lazovica, ali oni su vazda bili igrachi za rotaciju, ne i za prvu postavu. Od njih beshe vazda mala vajda. 8-)
:arrow:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 feb 2014, 21:38

Gudelj 2 komada za AZ... ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 01 feb 2014, 21:58

Momku treba dati šansu u A timu, recimo umjesto Radovanovića. On može, u najgorem slučaju da bude kvalitetno backup rješenje. Uz to, u mladoj repci je igrao desnog beka, što mu je svakako kvalitet više.
Na njega treba ozbiljno računati.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 feb 2014, 23:41

Naravno! Gudelj svakako ima mjesta u reprezentaciji ako se gleda kvalitet, ali ono sto ga zeza (barem za Sinisinog mandata) jeste sto nema adekvatnog menadzera i sto ne igra u Serie A kao kolega mu i vrsna igracina Radovanović... :roll:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 02 feb 2014, 00:34

Opasno se razvio, mogli bi za godinu-dvije lupati glavom o zid što na vrijeme nije pozvan u A tim. Ipak sam uvjerenja da će ga sljedeći selektor (ako to opet ne bude Siniša :lol: ), pozvati u repku.
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2014, 00:52

alan_kardec je napisao/la:Ipak sam uvjerenja da će ga sljedeći selektor (ako to opet ne bude Siniša :lol: ), pozvati u repku.
Nadam se da će ga Pape ugrabiti prije toga. Nakon što sam ga gledao ove sezone, nikako mi nije jasno kako nema mjesta bar na širem spisku Srbije. Ok, imaju dosta potencijala i talentovanih igrača, ali Gudelj bi uskoro mogao eksplodirati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 feb 2014, 01:00

Pa nema ti tu sta ne biti jasno...Kad jedan Matić nije igrao sve do septembra prosle godine, jer je Mihajlović "procijenio" da su Mijailović, Ignjovski, Raca Petrovic...bolji od njega, onda ti je sve jasno... :roll:

Za Jugoslavijau/SICG/Srbiju nisu igrali mnogo veci i bolij igraci od Gudelja! Recmo jedan Rambo Petković - ikona brazilskog fudbala, najbolji stranac u istoriji brazilske lige, bio cak povezivan sa njihovom reprezentacijom..a sve zbog toga sto se nesto zakacio sa udbasima iz saveza, kao sto bi to nas kolega magicni rekao...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 feb 2014, 01:03

Virtu4l je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Ipak sam uvjerenja da će ga sljedeći selektor (ako to opet ne bude Siniša :lol: ), pozvati u repku.
Nadam se da će ga Pape ugrabiti prije toga. Nakon što sam ga gledao ove sezone, nikako mi nije jasno kako nema mjesta bar na širem spisku Srbije. Ok, imaju dosta potencijala i talentovanih igrača, ali Gudelj bi uskoro mogao eksplodirati.
sad mu je prilika... brazil je fina šargarepa... a i tretman fss...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 feb 2014, 01:05

marconato je napisao/la:Pa nema ti tu sta ne biti jasno...Kad jedan Matić nije igrao sve do septembra prosle godine, jer je Mihajlović "procijenio" da su Mijailović, Ignjovski, Raca Petrovic...bolji od njega, onda ti je sve jasno... :roll:

Za Jugoslavijau/SICG/Srbiju nisu igrali mnogo veci i bolij igraci od Gudelja! Recmo jedan Rambo Petković - ikona brazilskog fudbala, najbolji stranac u istoriji brazilske lige, bio cak povezivan sa njihovom reprezentacijom..a sve zbog toga sto se nesto zakacio sa udbasima iz saveza, kao sto bi to nas kolega magicni rekao...
rambo nekad nije imao mjesta, ali vala od 2002 do 2006 je morao udarati ritam igri...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.