Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Tarik91
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Tarik91 » 02 feb 2014, 02:19

a sta sa adem catakovic i dejan kovacevic..?

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 02 feb 2014, 10:49

Danas u jedan igramo sa Latvijom,evo link saveza njihovog,al nisam mogo nac gdje ce biti live stats http://www.tbf.org.tr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 02 feb 2014, 11:22

Lotus je napisao/la:Danas u jedan igramo sa Latvijom,evo link saveza njihovog,al nisam mogo nac gdje ce biti live stats http://www.tbf.org.tr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Raspored utakmica: http://tbf.org.tr/docs/default-****/m ... f?sfvrsn=2" onclick="window.open(this.href);return false;

Statistika i prenos utakmica: http://www.tbftv.org/" onclick="window.open(this.href);return false;

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 02 feb 2014, 12:31

super, ima live stream. zna li neko koje brojeve nose igraci. mada je i tesko brojeve prepoznati na streamu. ali ako se nevaram 9 je gegic a 15 antunovic.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 02 feb 2014, 12:47

dino-92 je napisao/la:super, ima live stream. zna li neko koje brojeve nose igraci. mada je i tesko brojeve prepoznati na streamu. ali ako se nevaram 9 je gegic a 15 antunovic.
ima u pracenju rezultata ali kad ostavim link prebacuje mi na Srbija-CG,opcija pri vrhu Maclar pokazuje ostale tekme

http://live.tbf.org.tr/TBF/netcasting/d ... ite_scope=" onclick="window.open(this.href);return false;

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 02 feb 2014, 13:06

eh super, hvala vam.
uglavnom zakljucak nakon poluvremena je da imaju jos dosta da rade u svim segmentima igre. ali ovo ce im biti dobro iskustvo, pa makar izgubili sve pripremne tekme ako na prvenstvu ostvare 2 pobjede.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2014, 13:10

Polako..Prva utakmica u novom sastavu, djeca prvi put zajedno. Latvija je vrlo ozbiljna reprezentacija i vrlo ozbiljno radi sa mladjim selekcijama. Nije to lose toliko, imali smo par puta sansu da se vratimo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 02 feb 2014, 13:11

dino-92 je napisao/la:eh super, hvala vam.
uglavnom zakljucak nakon poluvremena je da imaju jos dosta da rade u svim segmentima igre. ali ovo ce im biti dobro iskustvo, pa makar izgubili sve pripremne tekme ako na prvenstvu ostvare 2 pobjede.
Nama je trener falinka. Igamo lose, kao da nikad nisu igrali kosarku. Sut nas ne ide, nadam se da cemo se na kraju izvuci na krilima Muse i Gegica.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 02 feb 2014, 13:43

ima dosta do trenera ali valjda znaju sami skociti, ili i to treba trener da im kaze, ljudi imaju vise off skokova nego mi ukupno...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 feb 2014, 13:45

Uzimajuci u obzir da je prva utakmica, da nisu uigrani, da se prvi put vide, ali u ovoj grupi igrača nema materijala, mozda jedna, dva igrača. Lose igraju, bez izrađenih akcija i sam trener je ocigledno limitiran. POstavke napada bez igrača u reketu, pa to je zalosno za gledati. :lol:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2014, 13:48

To vam je zato sto imate super velika ocekivanja. Ovo je A divizija, a ne B divizija. Mi smo tek prvi put na ovom turniru, prvi put djeca su zajedno. Bice bolje u nastavku.

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 02 feb 2014, 13:57

pa da imam najmanja moguca ocekivanja, 40 razlike je sramota.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 02 feb 2014, 13:58

Nismo ocekivali neno pobjedu ovdje ali sigurno da nisam ni ocekivao ovakvu katastrofu, primili gotov 100p, ne mozemo skociti, ne znamo prenijeti loptu preko pola terena, pogledaj kako ljudi trce kontru, itd.. Lose bgm, ali eto sacekat cemo drugu utakmicu i valjda ce nasi odigrati bolje ( gore od ovoga ne mogu).

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 feb 2014, 13:59

dino-92 je napisao/la:pa da imam najmanja moguca ocekivanja, 40 razlike je sramota.
slazem se nije da su i litvanci igrali euroligu ili trenirali mjesec prije ovoga
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2014, 14:02

nerminh74 je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:pa da imam najmanja moguca ocekivanja, 40 razlike je sramota.
slazem se nije da su i litvanci igrali euroligu ili trenirali mjesec prije ovoga
Nermine, u pitanju je Latvija. Pogledaj samo njihove rezultate u mladjim kategorijama u proteklih pet godina. Ljudi rade sistemski, mi tek pokusavamo to da radimo. Njihovi timovi se vec skupljaju dvije godine, mi tek sada imamo zajednicku ligu.

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 feb 2014, 14:04

Ko je gledao tekmu vidio je da smo većinu napada igrali bez igrača u reketu. U odbrani kad igramo zonu, igrači stoje predaleko od kosa, i normalno da ljudi imaju jako puno ofanzivnih skokova , pa nema igrača u reketu pobogu. Ovo je bilo katastrofalno danas, valjda bude bolje. LAtvija jeste veoma ozbiljna reprezentacija, ali 40 razlike je previse da igramo i protiv Amera.

Boze na hajr, valjda se oslobode grča i u međuvremenu nauče neku smisljenu akciju.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 02 feb 2014, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 02 feb 2014, 14:04

Sikiras moze izrasti u odlicnu cetvorku...Musa je isto dobar...Gegic vecinom ide na snagu i odlicno koristi svoje tijelo.
Nema se ovdje sta treneru reci,Latvijci su iz skokova u napadu,otvorenih suteva i kontri dali 70% koseva.
Vidjecemo kako ce drugu odigrati protiv Turske sutra..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2014, 14:07

mrsic07 je napisao/la:Nismo ocekivali neno pobjedu ovdje ali sigurno da nisam ni ocekivao ovakvu katastrofu, primili gotov 100p, ne mozemo skociti, ne znamo prenijeti loptu preko pola terena, pogledaj kako ljudi trce kontru, itd.. Lose bgm, ali eto sacekat cemo drugu utakmicu i valjda ce nasi odigrati bolje ( gore od ovoga ne mogu).
Poraz k'o poraz. Ovaj ce dobro doci sigurno. Ovaj turnir ce odlicno doci da vidimo sta znaci A divizija i utakmice na visokom nivou. Vecina ove djece nije nikada igrala utakmicu na ovom nivou.

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 feb 2014, 14:10

FRANK RIBERY je napisao/la:Uzimajuci u obzir da je prva utakmica, da nisu uigrani, da se prvi put vide, ali u ovoj grupi igrača nema materijala, mozda jedna, dva igrača. Lose igraju, bez izrađenih akcija i sam trener je ocigledno limitiran. POstavke napada bez igrača u reketu, pa to je zalosno za gledati. :lol:
NIsam ni ja oduševljen Halimićem pogotovo jer je relatino nov u trenerskom poslu pogotovo sa mladima ali brate mili ti sam sebe pobijaš. Kažeš uzimajući u obzir da je prva tekma a onda nabrajaš mane koje ne možeš isticati uzimajući u obzir da je prva tekma i da se prvi put vide. Latvijci sigurno imaju stalna okupljanja jer 95% ove repke sigurno dolazi iz njihove zemlje a kod nas ni ne igraju jedni protiv drugih kako treba. Puno jeste 40 razlike ali ono što sam gledao nije katastrofa. Previše ofanzivnih skokova smo dozvolili i u napadu smo neorganizovani tj svako svoju politiku vodi pa puno i griješimo, dajemo priliku za kontru i sve. Isto strana pomoći ne funkcioniše u odbrani. Sve su to nedostaci nedovoljnog broja zajedničkih treninga bez obzira i da je Fil Džekson trener. Uostalom imamo i Ozrena ovdje koji dugo godina radi kao trener u omladinskim selekcijama. Na kraju ovo su kadeti jako osjetljivo godište, gdje se ova razlika zna napraviti i kod ekipa približnih individualnih kvaliteta, ali sigurno da nekima nije mjesto ovdje. Po meni Labus, Musa, Sikiraš, Gegić imaju prolaz ako je suditi po jednoj tekmi.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lopticaskocica i 14 gostiju.