BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Virtu4l
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2014, 16:17

PunjenaPaprika je napisao/la:Damir naprosto nije dovoljno talentiran za ovaj sport. Mirza je npr puno veći talenat od Damira.
Sa ovim se ne bih složio. Damir jeste talentovan, to nije diskutabilno. Mirza nije talentovaniji od Damira, ali ima bolje fizičke predispozicije koje mu daju veće šanse da napreduje u odnosu na Damira. Damir svaki poen mora zaraditi i oznojiti se za njega, a Mirza to može riješiti jednim udarcem.

Najbolji pokazatelj je to da među prvih 50 tenisera nema ni deset zemljaša.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 feb 2014, 16:23

Eto ga, riješili smo ove debile, idemo na Finsku sad.

Bravo Džumi za preokret !!!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 feb 2014, 16:23

Bravo Džumhure Majstore :mrgreen:
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 02 feb 2014, 16:24

Svaka čast Damiru. Nakon 0:2 nije se lako dići i uzeti meč protiv bilo koga. Tu pokzuje jaku psihu, ali istovremeno i slabost jer je samog sebe doveo u situaciju da gubi 0:2 u setovima. Svaka čast, osvojen poen za BiH i prolazak dalje.

A što se tiče Damirovih potencijala, ostajem pri svome - on je igrač taman za negdje oko 200-te pozicije. Mirza već može u top 100.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 02 feb 2014, 16:25

bravo legendo :D

@punjenapaprika jesi li pri sebi?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 02 feb 2014, 16:29

kad dodju sporije podloge pitat cu vas ja za damira , smijesno je da govorite da neko veci talenat od njega , npr.. mirza , pa oronuli setkic pobijedi dzumija na ovoj podlozi pa sve vam je jasno , jedva cekam sporije podloge pa da vidite damira ;) zemlja necu spominjat 8-)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 02 feb 2014, 16:30

Bravo damire...e ovo fali mirzi

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 feb 2014, 16:37

Fince bi trebali pomest ne budel' Nieminen igro,a i ovako imamo šanse preko dubla,ili da se pobjedi taj Nieminen,ipak je i on samo igrač kao i Damir i Mirza,dosta toga će od podloge zavisit,do tad sačekajmo april :)
Nad tobom sunce najljepše sja

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 02 feb 2014, 16:45

bit ce tvrda al sporija podloga od ove u sarajevu , sto odgovara mirzi kao i damiru , vazno je da pobijedimo drugog predstavnika finske 2:2 i dubl to je 3:2 8-)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 02 feb 2014, 16:50

Bravo majstore :D
Finska pussy smoke

Kad pocinje onaj challenger sto ce igrati Damir ? ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2014, 16:52

lucif3R666 je napisao/la:bit ce tvrda al sporija podloga od ove u sarajevu , sto odgovara mirzi kao i damiru , vazno je da pobijedimo drugog predstavnika finske 2:2 i dubl to je 3:2 8-)
Damir sa ovom igrom vrlo lako može izgubiti od Kontinena. Finci su favoriti, ali ja mislim da Mirza može igrati protiv Jarkka.
VGS je napisao/la:Kad pocinje onaj challenger sto ce igrati Damir ? ?
Za sedam dana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 feb 2014, 16:54

Bravo Džumi! Kakav god bio protivnik nije se lako vratit sa 0-2 na 3-2. Kad je prestao griješit odmah se rezultat vidio, ovj Grk Bosanskih korijena je dobio večinu poena zahvaljujući Damirovim grešaka dolazio do poena.

Do Finske ima puno vremena, ne znamo u kakvoj će formi biti Džumhur i Bašić.

'ta će Finci, ima da ih ponizimo :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 feb 2014, 17:06

Damiru je pao kamen sa srca ovom pobjedom, koliki je pritisak čovjek stavio na sebe. Na kraju erupcija oduševljenja :D

I publika je bila odlična. Sad Finci, gdje imamo lijepe šanse uz nadam se dosta naših navijača gore u Skandinaviji 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 02 feb 2014, 17:13

Bravo Damire,očekivano pokazao kvalitetu i osvojio izgubljeni meč.Svaka čast.Treba razumijeti sve što se oko njega desavalo u zadnje vrijeme,pritisak i sve to,nije poceo najbolje ali je pokazao tko je i sta je.
A sad,kad igramo protiv Finaca,tko ce biti protivnik ako ih dobijemo i koji je najveci uspijeh BiH u Davis Cupu?
Keep walking.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 02 feb 2014, 17:20

Odgovor na pitanja oko podloge je vrlo jasan...druge nemamo...znaci meč se mogao igrati isključivo u ovim uslovima!

Damir je bio pod velikim pritiskom, podloga mu nije dozvoljavala da udje u pravi ritam...uradio je to u 3. setu i rutinski priveo meč kraju...niti jednog trenutka nisam sumnjao u njegovu pobjedu, niti je ona došla u pitanje 8-)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 feb 2014, 17:24

shminka je napisao/la:Odgovor na pitanja oko podloge je vrlo jasan...druge nemamo...znaci meč se mogao igrati isključivo u ovim uslovima!

Damir je bio pod velikim pritiskom, podloga mu nije dozvoljavala da udje u pravi ritam...uradio je to u 3. setu i rutinski priveo meč kraju...niti jednog trenutka nisam sumnjao u njegovu pobjedu, niti je ona došla u pitanje 8-)
A šta je sa onom od prošle godine? Mislim da je ona bila malo sporija od ove?

Damir Dzumhur!!!!

NoPasaran
Kontakt:

Post Postao/la NoPasaran » 02 feb 2014, 17:58

Dzumi ima neke mane kojih se trebao rijesiti ranije, ne smije on onoliko pricati i nervirati se, on izgubi dva poena i odmah frku pravi i jos gori onda. Svaka cast na vracanju, ne moze ono svako. Sto se tice Basica, po meni je on jos veci potencijal nego Dzumhur, zbog svojih fizickih predispozicija, ali fali mu u glavi.
for(int i=0; i<∞; i++)
{
cout<<"¡No Pasarán!";
}

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 02 feb 2014, 18:27

Unofficialpage je napisao/la:
shminka je napisao/la:Odgovor na pitanja oko podloge je vrlo jasan...druge nemamo...znaci meč se mogao igrati isključivo u ovim uslovima!

Oštečena prošle godine pri postavljanju, i već tada je rečeno da se više neće moći koristiti...

Navodno je sada u Tuzli, a da li su je uspjeli zakrpiti...ne znam...ne vjerujem :roll:

Dosta je sporija bila, hrapavija, ostajao je i trag na njoj...na ovoj ništa ne ostane...led :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 feb 2014, 18:36

shminka je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:

Oštečena prošle godine pri postavljanju, i već tada je rečeno da se više neće moći koristiti...

Navodno je sada u Tuzli, a da li su je uspjeli zakrpiti...ne znam...ne vjerujem :roll:

Dosta je sporija bila, hrapavija, ostajao je i trag na njoj...na ovoj ništa ne ostane...led :mrgreen:
Aha. Ona mi je bila bolja, vidjela se loptica na ovoj se slab vidi :D

Damir Dzumhur!!!!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 02 feb 2014, 20:25

Stavili podlogu Boze sacuvaj, neko ce pomislit' da smo neka **** nacija :)

Damir danas opet neprepoznatljiv u prva 2 seta i nikako nije mogao doci do svoje igre. Ova podloga mu nikako ne odgovara i to se vidjelo i danas. Dosta je grijesio na nekim banalnim stvarima i Jakupovic je to dobro koristio. Kada se Damir malo sabrao i poceo igrati kako treba, rezultat je odmah dosao. Smanjio je greske i poceo servirati dosta bolje. U prva 2 seta sam par puta vidio da je ubacio prvi servis, ostalo sve na drugi. Kasnije je sve to bilo puno bolje, pa cak je i skupio preko 10 asova.

Sve u svemu sigurna pobjeda BiH nad Grckom i sada idemo u goste Fincima. Dosta ce zavisiti od toga da li ce Nieminen igrati, ali i ako bude igrao mislim da cemo imati sanse, prije svega preko dubla.

Drago mi je takodjer sto je Delic pobjedom krenuo u trenerskim vodama :)

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.