Ne sa postojećim kadrom, s postojećim to ne može.Monolog je napisao/la:Malo (više) inovativnosti, motivacije i smjelosti = stara Barcelona.
Ovaj tim je ostario i to je i ključna stavka, tačnije, pored odbrane koja je slaba, golmana koji je uvijek bio najslabiji dio ekipe svih prethodnih generacija Barcelone, ostarila je i potrošila se veza.
Xavi prolazi, Iniesta - ja ne mogu da prepoznam tog igrača ako mene pitate, Busquets je igrač drugog tipa i kada dodamo da pomenuti dvojac nije na nivou - on liči na jednog sasvim normalnog igrača koji ne liči na klasu koju su mu svi pripisivali, doduše, prema naprijed svakako nije niti će biti prevaga, ali ovako je neupotrebljiv.
Fabregas jednostavno nije tip Xavia ili Inieste, ne može nijednog mijenjati u toj mjeri, a bez obzira na impresivnu statistiku - nikako mi ne liči na Cesca iz Arsenala, logično, ipak je podređen drugima i ovom dvojcu već predugo, a i sada mu se ne dozvoljava
Bekovi loši, tačnije Alves loš u svim pravcima, Alba preloš defanzivno.
Pri tome osim Messia i dalje nemaš igrača naprijed za kojeg se može reći da je formirana klasa i da može nositi tim na duge staze, mislim da se moraju okrenuti potrazi za igračem ala Eto'o, od identičnih profila ala Alexis, Pedro, Tello nema ništa, jedan je dovoljan, Neymar je još incognito.
Mali Delofeu je rješenje ako mene pitate, uz određenu nadogradnju će postati esencijalni dio ove ekipe, ali ponavljam, špica ala Eto'o je po meni ključna.
Veznjak, mislim da je @Valencia pisao, trebao bi im jedan Vidal (ne damo ga
Puno stvari nedostaje Barci, previše, ne samo motivacija.