La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Pogba
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la Pogba » 02 feb 2014, 20:38

Monolog je napisao/la:Malo (više) inovativnosti, motivacije i smjelosti = stara Barcelona.
Ne sa postojećim kadrom, s postojećim to ne može.

Ovaj tim je ostario i to je i ključna stavka, tačnije, pored odbrane koja je slaba, golmana koji je uvijek bio najslabiji dio ekipe svih prethodnih generacija Barcelone, ostarila je i potrošila se veza.

Xavi prolazi, Iniesta - ja ne mogu da prepoznam tog igrača ako mene pitate, Busquets je igrač drugog tipa i kada dodamo da pomenuti dvojac nije na nivou - on liči na jednog sasvim normalnog igrača koji ne liči na klasu koju su mu svi pripisivali, doduše, prema naprijed svakako nije niti će biti prevaga, ali ovako je neupotrebljiv.

Fabregas jednostavno nije tip Xavia ili Inieste, ne može nijednog mijenjati u toj mjeri, a bez obzira na impresivnu statistiku - nikako mi ne liči na Cesca iz Arsenala, logično, ipak je podređen drugima i ovom dvojcu već predugo, a i sada mu se ne dozvoljava :idea: da preuzme tim na sebe, da bude lider, uz Messia bi on to trebao ipak da bude.

Bekovi loši, tačnije Alves loš u svim pravcima, Alba preloš defanzivno.

Pri tome osim Messia i dalje nemaš igrača naprijed za kojeg se može reći da je formirana klasa i da može nositi tim na duge staze, mislim da se moraju okrenuti potrazi za igračem ala Eto'o, od identičnih profila ala Alexis, Pedro, Tello nema ništa, jedan je dovoljan, Neymar je još incognito.

Mali Delofeu je rješenje ako mene pitate, uz određenu nadogradnju će postati esencijalni dio ove ekipe, ali ponavljam, špica ala Eto'o je po meni ključna.

Veznjak, mislim da je @Valencia pisao, trebao bi im jedan Vidal (ne damo ga :mrgreen: ), jedan allrounder, dinamičan igrač, mlađi, koji će raditi stvari koje trenutačna veza Barce više ne može.

Puno stvari nedostaje Barci, previše, ne samo motivacija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Lillard0
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la Lillard0 » 02 feb 2014, 20:50

Monolog je napisao/la:Malo (više) inovativnosti, motivacije i smjelosti = stara Barcelona.
Covjek u jednoj recenici objasnio citavu filozofiju.

Barca ne treba mijenjat pola momcadi, mozda jednog stopera kupiti i to je to. Tata jos niej uveo nista inovativno, zato se i igra lako cita. Iako neakda znaju zahebati, obrana je u globalu dobra. Samo sto su Pique i Alves pali u formi, ali to se moze promijeniti.

I ne treba nikoga brinuti obrana vec napad i njegova postavka. Krila (Pedro, Alexis) kad igraju zajedno stoje presiroko, Messi ostaje sam na velikom prostoru. A Pedra i Alexisa se moze cuvati 1v1 tako da velika paznja protivnicke obrane ostaje na Messiju. Oni samo razvuku obranu i to je to, to je glavni problem. Kad je Neymar tu to izgleda drukcije, jer protivnicka obrana ne moze ostavit jednog igraca na njemu pa to drukcije izgleda.
RIP CITY!

Paradajz
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Paradajz » 02 feb 2014, 20:51

Kako ih prebise kao plitak potok. Diego debitantski gol.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 02 feb 2014, 20:53

Samo da se ne desi neki drastičan pad forme u ovoj posljednjoj trećini sezone. Titula nije nemoguća misija, ali vjerujem da je prioritet direktan plasman u LP-a.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 feb 2014, 20:55

francobaresi je napisao/la:Atletico je zasjeo na tron(barem na neko vrijeme) sasvim zasluženo. :D
vise nego zasluzeno,svaka im cast ,ljudi melju sve pred sobom,
ako ostanu na okupu ova ekipa ima da melje i u evropi narednih sezona a i ove mogu da iznenade ,
mogu zadrzati sve igrace samo je problem costa , costu ako uspiju privolit da ostane to je to. dominacija u najavi
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 feb 2014, 20:57

francobaresi je napisao/la:Samo da se ne desi neki drastičan pad forme u ovoj posljednjoj trećini sezone. Titula nije nemoguća misija, ali vjerujem da je prioritet direktan plasman u LP-a.
Zezas se ??? :)

Oni su plasman u tri obezbedili odavno, dovodjenja iskusnih poput Sose i Diega, samo naglasavaju Cholovu tvrdoglavost da odradi push za titulu, sto itekako mogu da urade. Kod ovako takticki jakih ekipa, padovi tako drasticni se skoro ne desavaju nikad. Imaju sad i dubinu da odu daleko i u LS, prejak tim, kompletan.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 02 feb 2014, 21:17

Paradajz je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Samo da se ne desi neki drastičan pad forme u ovoj posljednjoj trećini sezone. Titula nije nemoguća misija, ali vjerujem da je prioritet direktan plasman u LP-a.
Zezas se ??? :)

Oni su plasman u tri obezbedili odavno, dovodjenja iskusnih poput Sose i Diega, samo naglasavaju Cholovu tvrdoglavost da odradi push za titulu, sto itekako mogu da urade. Kod ovako takticki jakih ekipa, padovi tako drasticni se skoro ne desavaju nikad. Imaju sad i dubinu da odu daleko i u LS, prejak tim, kompletan.
Ne zezam se, već izgleda da se nismo dobro razumijeli. :D Naravno da su već osigurali plasman u top 3 minimalno, što je vjerovatno i bio glavni cilj na početku ligaške kampanje. Tako da ako ne uspiju osvojiti titulu to za njih nije veliki neuspjeh, međutim, Simeone svjesno smiruje situaciju i ne želi da izazove euforiju, koja bi mogla sve pokvariti.Mislim da je u tome fazon, pa vjerovatno zbog toga ne priča puno o tituli.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 feb 2014, 21:35

bilbao ubija presingom ,stjerali su reala na 20 metara ispred gola

podsjecaju me sa ovim presingom na pepovu barcu na pocetku
ovako se odradjuje presing ,svaka cast bilbau

reala samo moze prekid spasit kakav
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 02 feb 2014, 21:37

Ma ne mogu 90 minuta igrati ovakav pressing a i fulali su 3 cista zicera, ubrzo ce pasti. Inace ovaj pressing je nista u odnosu na onaj Bielsin od prije sezonu-dvije. :mrgreen:
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 02 feb 2014, 21:39

Korinov je napisao/la:Ma ne mogu 90 minuta igrati ovakav pressing a i fulali su 3 cista zicera, ubrzo ce pasti. Inace ovaj pressing je nista u odnosu na onaj Bielsin od prije sezonu-dvije. :mrgreen:
Ne znam jesi li ih gledao ove sezone, ali uobicajna igra 8-) kod kuce.

Real Madrid ovdje nece uzeti bodove.
RIP CITY!

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 02 feb 2014, 21:41

Pa Bielsa ih je naucio ovako pressingovati, jasno mi je, tako igraju otkako je on dosao samo mislim da je nemoguce raditi ovo svih 90 minuta.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 feb 2014, 21:59

Korinov je napisao/la:Pa Bielsa ih je naucio ovako pressingovati, jasno mi je, tako igraju otkako je on dosao samo mislim da je nemoguce raditi ovo svih 90 minuta.
Jesi gledao kad su vas dobili?Presingovali su u 90oj.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 02 feb 2014, 22:31

Ibai. 8-)
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 02 feb 2014, 22:32

Ibai Gomez 8-) ! Nakon 2 dodira...

EDIT: Posteno bi bilo da je Itturaspe dobio crveni. Ovako je poraz neminovnost za goste.

btw. jel ovo prvi crveni karton za Ronalda?
RIP CITY!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 feb 2014, 22:58

Primera napokon pocinje da se budi i da lici na pravu ligu,a ne ligu dva kluba.Kamo srece da naredne sezone gledamo dosta konkrentnije,uz ova tri tima,Valenciu,Villarreal,Bilbaoa,Sevillu,Sociedada te da imamo "nagazne mine" u vidu Espanyola,Levantea,Osasune,Malage itd.Bila bi prava divotica ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 02 feb 2014, 23:03

Upravu si Adi.

Liga nikada nije bila jaca.Mnoge ekipe su napredovali od prosle sezone.Samo jos da se izjednace oko podjele novca za tv prava liga ce biti prava fantazija 8-) .
Visca el Barça ! Mes que un club !

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 feb 2014, 23:03

real ocekivano pao pod pritiskom ,nije bilbao vise kanta za nabijanje a i njima je sudjena ova 3.pozicija ,vec su tu dugo i ostaje im se tu ocito :D ,navikli se vec :mrgreen:

dobar posao odradjuje karlo ,nisam se nadao da ce bit ovako dobar
jos i da barca zna iskoristit ove karlove ko sto neko rece "neustimane mrtvace " sve bi bilo dobro :mrgreen:

al zato ima ko ce iskoristit ,chollo i drugovi masu sa prve pozicije barci i realu :D
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 02 feb 2014, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.

MES QUE UN CLUB !!!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 feb 2014, 23:05

Slažem se s vama.Večeras pravi derbi,sve što sport treba ponuditi.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 02 feb 2014, 23:06

U iducem kolu Real docekuje zutu podmornicu,barca ide u goste Sevilli,a Atletico Almeriji.

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 02 feb 2014, 23:07

Atletiko Madrid zasluženo na prvoj poziciji. 8-)

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.