Safet Sušić - Pape

Virtu4l
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2014, 17:45

Mozambik je napisao/la:Trebamo Gringa povest, neka ponese transparent Pape - seoska varalica :lol: :lol:
Jok, on je plaćen samo da unosi nemir na forumu. Još uvijek nisu spremni da idu na stepenicu više.
harishp je napisao/la:Kod vas u Africi jos kinematrografija nije dosla.Pa fakat ne kontas koliko kontas da tanko kontas.
:lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 feb 2014, 17:46

adal je napisao/la:mozambik zukanovic tad nije igro stopera vec lijevog beka i nikad za repku nije igro stopera, ako pratis igrace samo kad igraju 90 min u repki nemoj onda komentarisat..... Ervina je prije 3 godine zelio PSV i Andrlecht ali ga klub nije pustio.Gledo sam ga dok je bio u Kortwijku ili Kartweijku kako se zove klub nije ni bitno Ervin je jak ko zemlja kao igrac ,volim ja i Bicakcica gledam i njegove utakmice ali recimo na zadnjoj tekmi imo je 4-5 katastrofalni greski .
Onda Ervin je u bivsem klubu bio sa najvise golova sve iz slobodnjaka recimo u repku blize slobodnjake bi on trebo rtokat a Pjana sa vece daljine...
Zukanovic je za repku igrao sam jednom lijevog beka (i odigrao fantasticno) protiv Grka u Zenici. Protiv Slovenije je igrao stopera jer je Vranjes morao igrat beka zbog povrede Mujdze i Kvesica. Takodjer je igrao stopera protiv SAD-a sa Spahicem, a Bicakcic je igrao desnog beka prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu se nije znalo ko sta igra, a trebali smo igrati sa 3 u odbrani, Sunjic, Zukanovic i Bicakcic. Zukanovic je odigrao i stopera protiv Latvije, al tad Latvijci nisu presli na nasu polovinu dva puta u utakmici.

Zukanovic je u tim utakmicama pokazao da je nevjerovatno spor, a u utakmici sa SAD-om i bezobrazluk jer je pustao da Altidor prolazi pokraj njega kao pored turskog groblja i ne trudeci se da ga pokusa stici i barem uklizati.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 02 feb 2014, 17:51

ma to si se ti nesta zajebo mozanbik materemi
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 02 feb 2014, 17:51

Mozambik je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:Ne znam za vas,al meni Zukanović puno bolje djeluje,to jest sigurnije od Bičakčića,ja bi Zuku na stopera... A od Gudelja i Salatića i Arslanagića za SP nema nista... Nemoguće je srediti papire do SP,najmanje treba 6 mjeseci da se takvo što uradi... Na SP mi idemo sa Hodžom ili Tinom na zadnjem veznom...iako postoje bolji igrači na tom mjestu,nas lijeni savez je odlučio tako... i nek nam je Bog na pomoći... Od septembra 2013 do maja 2014 smo imali najbolju šansu od kad je reprezentacij da skupimo itekako kvalitetnih igrača,a mi smo to prokockali,pitaj Boga kad ćemo ponovo ići na SP... A da smo kaparisali Gudelja,Salatića,Arslanagica,Tankovića,Dilavera i počeli raditi na tome odmah od septembra sad bi za Egipat svi bili u opticaju,al bosanska lijenost i nestručnost nema kraja...
Prva stvar, ocigledno nisi gledao utakmice reprezentacije kad je Zukanovic igrao na stoperu, jer da jesi, ne bi napisao ovaku glupost. Ja ti predlazem da pogledas utakmice Slovanija - BiH i BiH - SAD pa kad zavrsis donesi zakljucak.

Druga stvar ocigledno nisi pratio reprezntaciju prije 3,4 mjeseca jer da jesi, znao bi da za promjenu papira treba mjesec, najvise mjesec i pol (vidi slucaj Hajrovic i Kolasinac).

Znaci ako bi sutra poceli sredjivat drzavljanstvo Arslanagicu i Gudelju stvar bi bila rjesena NAJKASNIJE do kraja Marta ili pocetkom Aprila ;)
Šta je tebi bolan,koja dva mjeseca,pa znas li ti koliko se Hodzicu ganjalo drzavljanstvo i tek ga je dobio dan prije utakmice sa Argentinom... Znas li ti koja je procedura samo da se odrekneš državljanstva bilo koje države??? I to moraš lično ti ganjat,ne može niko drugi,i ti moraš uplaćivat račune za svu papirologiju,a za to boli klinac ljude koji rade na tim pozicijama da li će biti ZAVRŠENO kad tebi odgovara... Kolašinca smo mi druže čekali skoro godinu i živce pogubili... Hajrović je ranije bio u proceduri,pa se predomislio i rekao ne,pa se onda opet predomislio,i brže je išlo... jedino gdje možeš nešto pogurat je u našem ministarstvu da ti ubrzaju proceduru za pasoš tj državljanstvo... A kakvi su nam političari i to dok uvrste u sjednicu, Bajram dođe... Pogotovo sad kad je napeta politička situacija kod nas... za to ćeš izgubit najmanje 2 mjeseca... A da ne pominjem koliko se čeka dozvola iz UEFE o promjeni sportskog drzavljanstva,sve papire kad predaš,opet moraš čekat,jer njima se ne žuri... Mujdža je sve da se odradi ček'o 6 mjeseci ...

Zukanovića što se tiče ja govorim o Zuki na štoperu jer mu je to pozicija koju igra u klubu,kod nas je igrao silom prilika na lijevom bočnom,i dobro je odigrao... Nije on kriv što se ne može ustalit u repki iz prostog razloga gdje god fali stave njega... Ne bi me čudilo da protiv Egipta počne na zadnjem veznom,i dobro bi sigurno odigrao,al samo znam da ni njemu samom nije jasno koja je njegova pozicija u reprezentaciji... A to utiče itekako na njega... I Spahić je 10 godina tu pa opet napravi katastrofalne greške... al Bože moj...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 feb 2014, 18:12

[youtube][/youtube]

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 feb 2014, 18:27

19risha88 je napisao/la: Šta je tebi bolan,koja dva mjeseca,pa znas li ti koliko se Hodzicu ganjalo drzavljanstvo i tek ga je dobio dan prije utakmice sa Argentinom... Znas li ti koja je procedura samo da se odrekneš državljanstva bilo koje države??? I to moraš lično ti ganjat,ne može niko drugi,i ti moraš uplaćivat račune za svu papirologiju,a za to boli klinac ljude koji rade na tim pozicijama da li će biti ZAVRŠENO kad tebi odgovara... Kolašinca smo mi druže čekali skoro godinu i živce pogubili... Hajrović je ranije bio u proceduri,pa se predomislio i rekao ne,pa se onda opet predomislio,i brže je išlo... jedino gdje možeš nešto pogurat je u našem ministarstvu da ti ubrzaju proceduru za pasoš tj državljanstvo... A kakvi su nam političari i to dok uvrste u sjednicu, Bajram dođe... Pogotovo sad kad je napeta politička situacija kod nas... za to ćeš izgubit najmanje 2 mjeseca... A da ne pominjem koliko se čeka dozvola iz UEFE o promjeni sportskog drzavljanstva,sve papire kad predaš,opet moraš čekat,jer njima se ne žuri... Mujdža je sve da se odradi ček'o 6 mjeseci ...
Izet Hajrović - 24.06.2013 - Potpisao dokument o zahtjevu za promjenu sportskog drzavljanstva
13.08.2013 - Stigla potvrda iz FIFE da moze igrati za nasu repreznaciju

Sead Kolasinac - 07.09. 2013 - Dobio nase drzavljanstvo i potpisao dokument za promjenu sportskog drzavljanstva
06.11.2013 - Sitgla potvrda iz FIFE da moze igrati na nasu reprezentaciju

To je jarane dva mjeseca. Arslanagic ima nase drzavljanstvo, samo mu treba promjena sportskog. Znaci on bi mogao i brze dobiti od ove dvojice. Gudelju bi trebao kolko i Kolasincu, znaci dva mjeseca.

E sad, sto je nasim funkcionerima u savezu trebalo 6,7 mjeseci da pokrenu bilo sta sa mrtve tacke, to je drugi par opanaka. Kad je Begic otisao kod Kolasinca, sve je zavrseno za dva mjeseca.

Hadzic je predao u nezgodno vrijeme, kad je bilo sranje u vijecu ministara pa se cekao pola godine da ga ubace u dnevni red, pa kad su ga ubacili onda ono sranje oko JMBG, pa kad je sve zavrsilo, onda je austrijski savez nesta srao, tako da se njegov slucaj oduzio.

Mujdza i Pjanic su cekali u onaj vakat sa onim savezom. Pa Pjanic je cekao promjenu godinu dana.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 02 feb 2014, 19:31

Mozambik je napisao/la:
19risha88 je napisao/la: Šta je tebi bolan,koja dva mjeseca,pa znas li ti koliko se Hodzicu ganjalo drzavljanstvo i tek ga je dobio dan prije utakmice sa Argentinom... Znas li ti koja je procedura samo da se odrekneš državljanstva bilo koje države??? I to moraš lično ti ganjat,ne može niko drugi,i ti moraš uplaćivat račune za svu papirologiju,a za to boli klinac ljude koji rade na tim pozicijama da li će biti ZAVRŠENO kad tebi odgovara... Kolašinca smo mi druže čekali skoro godinu i živce pogubili... Hajrović je ranije bio u proceduri,pa se predomislio i rekao ne,pa se onda opet predomislio,i brže je išlo... jedino gdje možeš nešto pogurat je u našem ministarstvu da ti ubrzaju proceduru za pasoš tj državljanstvo... A kakvi su nam političari i to dok uvrste u sjednicu, Bajram dođe... Pogotovo sad kad je napeta politička situacija kod nas... za to ćeš izgubit najmanje 2 mjeseca... A da ne pominjem koliko se čeka dozvola iz UEFE o promjeni sportskog drzavljanstva,sve papire kad predaš,opet moraš čekat,jer njima se ne žuri... Mujdža je sve da se odradi ček'o 6 mjeseci ...
Izet Hajrović - 24.06.2013 - Potpisao dokument o zahtjevu za promjenu sportskog drzavljanstva

Sead Kolasinac - 07.09. 2013 - Dobio nase drzavljanstvo i potpisao dokument za promjenu sportskog drzavljanstva

To je jarane dva mjeseca. Arslanagic ima nase drzavljanstvo, samo mu treba promjena sportskog. Znaci on bi mogao i brze dobiti od ove dvojice. Gudelju bi trebao kolko i Kolasincu, znaci dva mjeseca.

E sad, sto je nasim funkcionerima u savezu trebalo 6,7 mjeseci da pokrenu bilo sta sa mrtve tacke, to je drugi par opanaka. Kad je Begic otisao kod Kolasinca, sve je zavrseno za dva mjeseca.

Hadzic je predao u nezgodno vrijeme, kad je bilo sranje u vijecu ministara pa se cekao pola godine da ga ubace u dnevni red, pa kad su ga ubacili onda ono sranje oko JMBG, pa kad je sve zavrsilo, onda je austrijski savez nesta srao, tako da se njegov slucaj oduzio.

Mujdza i Pjanic su cekali u onaj vakat sa onim savezom. Pa Pjanic je cekao promjenu godinu dana.
Arslanagic nema naše državljanstvo,ne može ga imati jer je rođen u Belgiji,tek ga može imati ako pokrene tu proceduru na osnovu roditelja... Tino SUŠIĆ JE ROĐEN U Sarajevu i odmah nije ista situacija... Nije veliki problem kad je u pitanju ono što je do igrača da urade... nije problem ni administracija u bilo kojoj EU državi,tamo se zna kako šta ide... al i njih moraš malo pogurat preko veza i ambasade,a to se može,al kad bi imao ko... A pošto smo mi nenormalna država nemoguće je sredit ppaire tako brzo,osim ako se ne pojavi čovjek koji će se zauzeti al bas zauzeti i koji je neko i nešto... A kakva je sad trenutna situacija dok ne prođu izbori u Srbiji u martu i ne stiša se ovo oko Nasera Orića naš Parlament je paralizovan,jer je Dodo svojim naredio da ne dolaze na sjednice državnog parlamenta,i sad će se oko toga svi zabaviti... A znamo koliko njima treba da se dogovore oko JMBG a kamoli oko nečijeg državljanstva... Ja se nadam nekom čudu ali ne vjerujem opet... I nije jednostavno to tako kako ti misliš,imaš primjer kod komšija Grégory Sertić,znas kad su hrvati podnijeli Uefi za njega promjenu sportskog državljanstva,prije baraža sa Islandom i nisu im odobrili još uvijek... A onaj u Ajaxu što je igrao Cvitanić je dobio odbijenicu od Uefe,kada je želio promijenit državljanstvo i da igra za Hrvatsku,a to su pokrenuli 2009 i nikad nije zaigrao...
Zadnja izmjena: 19risha88, dana/u 02 feb 2014, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 02 feb 2014, 19:36

19risha88 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:

Arslanagic nema naše državljanstvo,ne može ga imati jer je rođen u Belgiji,tek ga može imati ako pokrene tu proceduru na osnovu roditelja... Tino SUŠIĆ JE ROĐEN U Sarajevu i odmah nije ista situacija... Nije veliki problem kad je u pitanju ono što je do igrača da urade... nije problem ni administracija u bilo kojoj EU državi,tamo se zna kako šta ide... al i njih moraš malo pogurat preko veza i ambasade,a to se može,al kad bi imao ko... A pošto smo mi nenormalna država nemoguće je sredit ppaire tako brzo,osim ako se ne pojavi čovjek koji će se zauzeti al bas zauzeti i koji je neko i nešto... A kakva je sad trenutna situacija dok ne prođu izbori u Srbiji u martu i ne stiša se ovo oko Nasera Orića naš Parlament je paralizovan,jer je Dodo svojim naredio da ne dolaze na sjednice državnog parlamenta,i sad će se oko toga svi zabaviti... A znamo koliko njima treba da se dogovore oko JMBG a kamoli oko nečijeg državljanstva... Ja se nadam nekom čudu ali ne vjerujem opet... I nije jednostavno to tako kako ti misliš,imaš primjer kod komšija Grégory Sertic,znas kad su hrvati podnijeli Uefi za njega promjenu državljanstva,prije baraža sa Islandom i nisu im odobrili još uvijek...
http://****/index.php/9-fu ... bih-egipat" onclick="window.open(this.href);return false;

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 feb 2014, 19:52

Ima covjek drzavljanstvo, nema veze gdje si rodjen, ako drzava dopusta dvojna drzavljanstva mozes ga imat. A Belgija dopusta dvojna drzavljanstva.

Arslanagic samo treba potpisat izjavu o zahtjevu za promjenu sportskog drzavljanstva FIFI. FIFA onda posalje zahtjev Blegijskom savezu da dostave potvrdu da Arslanagic nije igrao sluzbene utakmice za Blegiju i na prvom sastanku njihovog odbora rijese stvar.

Dokaz kakvi nesposobnjakovici rade u nasem savezu ti je i ova zadnja informacija da ce Arslanagica zvat na sijelo u Innsbruck. Heej umjesto da sutra sjedu u auto i pravac Belgija da porazgovaraju sa momkom, oni ce njega zvat na sijelo 5 marta, pa tek onda pocet nesta radit.

I onda se ti pitas kako sve traje godinu dana. Pa kako nece trajat kad im treba mjesec dana da pozovu nekog na sijelo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 feb 2014, 20:02

Svima je jasno ako se u reprezentaciju ne pozovu Arslanagic i Gudelj,dva provjerena igraca,koji igraju u jakim klubovima i jakim ligama-standardno sto je najvaznije,a umjesto njih se pozovu Tincek,Hadzic,Kvrzic,Sunjic ili npr Vrsajevic,onda je jasno da je korupcija uzela maha i u krovnoj kuci bh nogometu,tj u Savezu! pozvati igrace iz slabe hrvatske lige i iz slabasnog Hajduka i Rijeke,a zauzvrat ignorisati puno jace lige i klubove u kojima igraju Salatic-kapiten grashopersa i najbolji zadnji vezni Svicarske lige,ili vec spomenuti Gudlej i Arslanagic onda je to dokaz da u Savezu nastavljaju sa politikom stele i korupcije,menadzerskih lobija i svega onoga sto smo mislili da je iza nas i da je to odlika bivseg rukovodstva u Savezu! nemam nista protiv Kvrzica ili Tinceka,ali oni se trebaju dokazati,igraju u slabim ligama i jos slabijim klubovima,i nema logike ih pozvati na SP!

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 02 feb 2014, 20:36

1.Begović,2.Mujdža,3.Kolašinac,4.Bičakčić,5.Spahić,6.Salatić,7.Gudelj,8.Pjanić,9.Ibišević,10.Džeko,11.Lulić,
12.Fejzić,13.Vranješ,14.Arslanagić,15.Zukanović,16.Bešić,17.Misimović,18.Medunjanin,19.Salihović,20.Avdukić,
21.Hajrović,22.Višča,23.Hrgota!
Papetu "šapno" spisak za SP!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 feb 2014, 00:47

barsa77 je napisao/la:1.Begović,2.Mujdža,3.Kolašinac,4.Bičakčić,5.Spahić,6.Salatić,7.Gudelj,8.Pjanić,9.Ibišević,10.Džeko,11.Lulić,
12.Fejzić,13.Vranješ,14.Arslanagić,15.Zukanović,16.Bešić,17.Misimović,18.Medunjanin,19.Salihović,20.Avdukić,
21.Hajrović,22.Višča,23.Hrgota!
Papetu "šapno" spisak za SP!
ovaj spisak bi bio najlogicniji,s tim sto za Hrgotu nije sigurno da li zeli igrati za BIH iako je tu rodjen!?
nazalost nas vrli selektor ce vjerovatno izbaciti iz tog sastava 3-4 igraca i ubaciti Rahimica,Vrsjevica,Sunjica,Tinceka i tako sam sebi zabiti autogol!... ustvari vrijeme ce pokazati svoje,mozda nas i iznenadi...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 feb 2014, 08:55

Ev da metnem i ja svoju ekipu.... 8-)

1. Begovic
2. Golman
3. Golman

4. Mujdza
5. Vranjes
6. Spahic
7. Bicakcic
8. Arslanagic
9. Zukanovic
10. Kolasinac
11. Salihovic

12. Gudelj
13. Salatic
14. Pjanic
15. Lulic
16. Hajrovic
17. Misimovic
18. Medunjanin
19. Visca
20. Prcic

21. Dzeko
22. Ibisevic
23. napadac

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 feb 2014, 09:00

Batko je napisao/la:Ev da metnem i ja svoju ekipu.... 8-)

1. Begovic
2. Golman
3. Golman

4. Mujdza
5. Vranjes
6. Spahic
7. Bicakcic
8. Arslanagic
9. Zukanovic
10. Kolasinac
11. Salihovic

12. Gudelj
13. Salatic
14. Pjanic
15. Lulic
16. Hajrovic
17. Misimovic
18. Medunjanin
19. Visca
20. Prcic

21. Dzeko
22. Ibisevic
23. napadac
U golmane bih dodao Fejzica, Burica ili Sehica u zavisnosti od forme, 2/3. Licno bih dodao Sehu i Libeta.
Napdac Hrgota, najidelaniji, ako ne onda Zlaja Muslimovic, ako ne onda Djuric, ili Armin Hodzic.

Ostalo ti je brate za 10, trenutno najbolje sto imamo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 03 feb 2014, 09:39

Milion i jedan selektor!!!! Kako ovo sve ljepo izgleda na igricama - zu mozes sa BiH glat i finale osvojiti.

Necine samo dobri zacini dobro jelo. Nekad pojedini zacini znaju pokvariti jelo. Treba znati to sve upotrjebiti kako treba.

Svi se pravimo pametni a neznamo kako izgleda to iza fasade u ekipi. Treba znati poklopiti kockice. Pa Pape ima vise utakmica na SP nego mi svi ovdje na forumu skupa u profesionalnom fudbalu. Covijek ima iskustvo i zna sta su pozitivni a sta negativni faktori koji znaju utjecagti na uspjeh. Naravno i on pravi greske, ali ipak on najbolje zna situaciju. Lahko je namo ovdje iza ekrana iznositi neke teorije. Sve to dobro zvuci samo u realnosti ti ipak izgleda malo drugacije.

Na kraju zelim jos dodati, neka ce sad pozvati Tinceka i Anela, bolje sad nego na SP. Nisam ni ja misljenja da su obadvojica za prvih 11, daleko od toga, ali treba momcima pruziti sansu pa ako se dokazu u buducnosti mogu posluziti. Trebo je tu uvrstiti i Prcica i mozda jos nekog iz mlade selekcije. Nemoraju momci odigrati ni Minute protiv Egipta, ali da osjete malo atmosferu u repki i da se polako uvode. Dali ce se neko od ovih Naci na spisku za Brazil neznam, i to ostaje da sacekamo. Zasluzili dosad po mom misljenju nisu, tako i da nevjerujem da ce povesti obadvojicu (mozda cak ni jednog ako Zahirovic pocne igrati u Bochumu).

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 feb 2014, 10:40

MaksuzBaksuz je napisao/la:Milion i jedan selektor!!!! Kako ovo sve ljepo izgleda na igricama - zu mozes sa BiH glat i finale osvojiti.

Necine samo dobri zacini dobro jelo. Nekad pojedini zacini znaju pokvariti jelo. Treba znati to sve upotrjebiti kako treba.

Svi se pravimo pametni a neznamo kako izgleda to iza fasade u ekipi. Treba znati poklopiti kockice. Pa Pape ima vise utakmica na SP nego mi svi ovdje na forumu skupa u profesionalnom fudbalu. Covijek ima iskustvo i zna sta su pozitivni a sta negativni faktori koji znaju utjecagti na uspjeh. Naravno i on pravi greske, ali ipak on najbolje zna situaciju. Lahko je namo ovdje iza ekrana iznositi neke teorije. Sve to dobro zvuci samo u realnosti ti ipak izgleda malo drugacije.

Na kraju zelim jos dodati, neka ce sad pozvati Tinceka i Anela, bolje sad nego na SP. Nisam ni ja misljenja da su obadvojica za prvih 11, daleko od toga, ali treba momcima pruziti sansu pa ako se dokazu u buducnosti mogu posluziti. Trebo je tu uvrstiti i Prcica i mozda jos nekog iz mlade selekcije. Nemoraju momci odigrati ni Minute protiv Egipta, ali da osjete malo atmosferu u repki i da se polako uvode. Dali ce se neko od ovih Naci na spisku za Brazil neznam, i to ostaje da sacekamo. Zasluzili dosad po mom misljenju nisu, tako i da nevjerujem da ce povesti obadvojicu (mozda cak ni jednog ako Zahirovic pocne igrati u Bochumu).
Valjda je logicnije da se sada probaju oni koji ce nam trebati sada, na SP-u, a ne oni koji bi nam mogli zatrebati tamo nekad u buducnost, valjda bi ih bilo logicnije probati nakon SP-a.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 03 feb 2014, 11:50

Gudelj briljira u Holandiji. Zaslužuje li ovo pažnju Safeta Sušića?
U okviru holandske Eredivise, AZ Alkmaar je jučer sa 2:0 savladao ekipu Groningena.Oba gola za Alkmaar postigao je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gudelj. Gudelj je bio strijelac za svoju ekipu u 3. i 17. minuti, te je jučer samo potvrdio kako se radi o sjajnom igraču. Gudelj je rođen 16. novembra 1991. godine u Beogradu, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine, pa bi mogao steći pravo nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nedavno je ovaj fudbaler izjavio kako će u Brazilu navijati za Bosnu i Hercegovinu, te kako ne bi imao ništa protiv poziva među Zmajeve.

" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 03 feb 2014, 13:27

IVICA OSIM: SUŠIĆ UOPŠTE NE GRIJEŠI I NEMAM GA ZAŠTO ŠTITITI
Ivica Osim jedan je od najzaslužnijih, vjerovatno i najzaslužniji, za preporod koji su naši fudbalski savez i fudbalska reprezentacija doživjeli. U samo dvije godine od suspeznije doći do svjetskog prvenstva, ravno je čudu. Do toga vjerovatno nikada ne bi ni došlo, da se u vrhu bh. fudbala nije okupila ekipa pozitivnih i afirmativnih ljudi, koji se odlično slažu međusobno i koji bez sakrivenih interesa imaju jedinstven cilj. Osim, Sušić, Begić, Baković i svi drugi žele bh. fudbal učiniti što kvalitetnijim i uspješnijim, a naš fudbalski savez što renomiranijim u europskim i svjetskim krugovima.Iako svi navedeni međusobno imaju odlične odnose, posebna je veza između Ivice Osima i Safeta Sušića. Nekada je Osim bio selektor Sušiću, a danas ga mnogi smatraju Papetovim mentorom, savjetnikom, zaštitnikom. Njih dvojica, često u društvu Borčeta Sredojevića, nakon utakmica naše reprezentacije satima razgovoraju. Osim ne želi nametati svoje mišljenje, ali svakako ima veliki uticaj kod Sušića. - Ne trebam ja nikoga ni pretjerano štititi, a ni savjetovati. Posebno ne Safeta Sušića koji ne griješi toliko da ga neko mora štititi i čuvati. U biti, on uopšte ne griješi, jer Pape sve gleda fudbalski i sve analizira. Kada razgovarate sa Safetom, onda vidite da on to gleda sa malo više analize, nego kako neki to olako shvataju. On je zavtvoren tip, introvertan, tako da čovjek ne može da dozna sve. Međutim, kada čovjek provede više vremena sa njim, onda vidi da on ima viziju koja je sasvim drugačija od one kakvu ljudi stvaraju u javnosti. - kaže Ivica Osim za Sport.- Kakav je bio igrač, njegova vizija fudbala sasvim je druga. On to zna, tako se i ponaša, tako sastavlja tim. Duboko više i dubolje ulazi u probleme koje analizira, nego li to misle ljudi. Ima ljudi koji zbog svog talenta sve to rješavaju sa lakoćom. Ne želim da se miješam u njegov domen i da imam neku ulogu savjetnika ili zaštitnika, jer to Safetu kako već rekoh i ne treba. On je selektor, on treba da određuje, bira... - zaključuje Osim.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 03 feb 2014, 13:38

TMovac je napisao/la: Valjda je logicnije da se sada probaju oni koji ce nam trebati sada, na SP-u, a ne oni koji bi nam mogli zatrebati tamo nekad u buducnost, valjda bi ih bilo logicnije probati nakon SP-a.
Slazem se, ali mi tih nazalost i nemamo koji bi nam nesto mogli bogzna pomoci! Nadam se da ce i Besica zvati, jer njega nebi brojo kao novo ime (zato je i osto nespomenut). Arslanagic se moze voditi na SP i bez probe. Za Gudelja isto vazi. Zapravo mogu su obadva igraca staviti na siri spisak. Ostalih tu i nema nesto bogzna. Za Tinu i Anela nisam siguran, zato bolje nek njih sad "isproba" (naravno se tu nema sta probati, sve se zna, ali nek njima sad dane malo notivacije a ostalima za SP).

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 03 feb 2014, 14:08

samoposteno je napisao/la:IVICA OSIM: SUŠIĆ UOPŠTE NE GRIJEŠI I NEMAM GA ZAŠTO ŠTITITI
Ivica Osim jedan je od najzaslužnijih, vjerovatno i najzaslužniji, za preporod koji su naši fudbalski savez i fudbalska reprezentacija doživjeli. U samo dvije godine od suspeznije doći do svjetskog prvenstva, ravno je čudu. Do toga vjerovatno nikada ne bi ni došlo, da se u vrhu bh. fudbala nije okupila ekipa pozitivnih i afirmativnih ljudi, koji se odlično slažu međusobno i koji bez sakrivenih interesa imaju jedinstven cilj. Osim, Sušić, Begić, Baković i svi drugi žele bh. fudbal učiniti što kvalitetnijim i uspješnijim, a naš fudbalski savez što renomiranijim u europskim i svjetskim krugovima.Iako svi navedeni međusobno imaju odlične odnose, posebna je veza između Ivice Osima i Safeta Sušića. Nekada je Osim bio selektor Sušiću, a danas ga mnogi smatraju Papetovim mentorom, savjetnikom, zaštitnikom. Njih dvojica, često u društvu Borčeta Sredojevića, nakon utakmica naše reprezentacije satima razgovoraju. Osim ne želi nametati svoje mišljenje, ali svakako ima veliki uticaj kod Sušića. - Ne trebam ja nikoga ni pretjerano štititi, a ni savjetovati. Posebno ne Safeta Sušića koji ne griješi toliko da ga neko mora štititi i čuvati. U biti, on uopšte ne griješi, jer Pape sve gleda fudbalski i sve analizira. Kada razgovarate sa Safetom, onda vidite da on to gleda sa malo više analize, nego kako neki to olako shvataju. On je zavtvoren tip, introvertan, tako da čovjek ne može da dozna sve. Međutim, kada čovjek provede više vremena sa njim, onda vidi da on ima viziju koja je sasvim drugačija od one kakvu ljudi stvaraju u javnosti. - kaže Ivica Osim za Sport.- Kakav je bio igrač, njegova vizija fudbala sasvim je druga. On to zna, tako se i ponaša, tako sastavlja tim. Duboko više i dubolje ulazi u probleme koje analizira, nego li to misle ljudi. Ima ljudi koji zbog svog talenta sve to rješavaju sa lakoćom. Ne želim da se miješam u njegov domen i da imam neku ulogu savjetnika ili zaštitnika, jer to Safetu kako već rekoh i ne treba. On je selektor, on treba da određuje, bira... - zaključuje Osim.
Da pogadjam jednom ili dvaput,Sinan Sinanovic?Taj lik bi se trebao maknuti od reprezentracije,to bi bilo vrlo korisno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.