La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Bundesliga
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la Bundesliga » 03 feb 2014, 14:54

suhi je napisao/la:Ti si sam sebi kontradiktoran,normalno da je problem sto je xavi star,sto pojedinci nisu u istoj formi,sto ima problema s povredama,sto nema adekvatne zamjene.

Upravo so to razlozi zbog kojih je PEP otisao,jer ni on nije imao zamjenu,ni plan B ni nista.
Druze tvoj problem je sto ne gledas cjelokupnu sliku to jest izvlacis stvari iz konteksta. Nema tu nikakve kontradikcije, prvenstveno sam napisao da se ne bi trazile mane tipa kod Barcelone slaba odbrana, golman itd da im tim funkcionira na nacin kako je funkcionirao kada je Barcelonu trenirao Guardiola. Da ne spamam dalje temu, kljucna stavka je da ja mislim kako ova Barcelona i rezultati kakve ona prikazuje nemaju veze s zasicenjem. Vi mislite drukcije uredu ;)
suhi je napisao/la:Napraviti jaci Bayern ?

smijesno,ekipa je sve osvojila ,kraj price,jace od toga ne moze.
Imao je gotov tim ,dobio 2-3 pojacanja jos ,i nema konkurencije u ligi.

Odlicno za osvajanje trofeja i dizanja svoje reputacije .
Naravno da moze bolje, da ne moze Hoeness i drustvo ne bi dovodili Guardiolu nego bi doveli Klinsmanna da upropasti Bayern. Naposlijetku i sam Guardiola je izjavio da je njegov zadatak da Bayern ucini i boljim nego sto je bio. Nema on potrebe za podizanjem reputacije kao sto rece @ Monolog, valjda se nesto pika i stvari koje je uradio s Barcelonom. Da ne bude da sam ja nekakav advokat Guardiole, djela govore vise nego rijeci, vidjet cemo sta ce uraditi s Bayernom. Budite mi pozdravljeni.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2014, 14:59

Pa naravno da nije izmislio totalni fudbal (haman da je Michels), al' zasluge za onakve partije Barcelone pripadaju i njemu. Da se razumijemo, imao je on odličnu bazu igrača u Barceloni, al' znaš i sam kako je to izgledalo pod Rijkaardom. Impotentno. Posebno u posljednjoj sezoni.

Pod Pepom? Revolucija. Buđenje igrača, presing koji je neviđen, lepršava igra koja donosi bodove i trofeje... Jednostavno, Barcelona je postala mnogo jača pod njegovim vodstvom. Branio se napadima, isprobavao ono što se niko prije njega nije usudio (pa ljudi su u pojedinim utakmicama baš igrali 2-4-4 ili 2-3-5 formaciju). Toliko mijenjanja pozicija, netačnih (moradoh upotrijebiti ovu riječ) grafikona prije početka utakmice -> jednostavno, nešto na šta mnogi nisu bili spremni. A Barcelona jeste. Realno -> dobitna kombinacija su Pep i Barcelona. To je tako. Najbolji čovjek za onaj sistem je upravo on.

I vjerujem da je zbog sličnosti Bayerna i Barcelone otišao tamo. Ekipa sa puno dobrih tehničara, finansijski jaka, sa dobrim omladinskim pogonom, sa svom tom nekom "posebnošću" Bavarske. Puno je tu znakova jednakosti između Bayerna i Barcelone. A vidiš da i tamo eksperimentiše. Sa Lahmom? Sa nevjerovatnim kretnjama igrača. Istina, liga jeste slabija od Premiershipa i dozvoljava neke stvari, ali treba imati pameti i hrabrosti da se isprobavaju neke pyzdarije. Pep to ima. Zbog tih stvari je i doveden u Minhen. Da se zahuktala mašinerija održi na tronu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 03 feb 2014, 15:03

@Lillard0

Normalno da snosi dio zasluga.Al jednostavno mu se tad sve poklopilo za sistem koji je barca igrala.

Nije tata kriv sto nema novog xavi-a sad da ubaci iz skole,novog iniestu,novog mesija i sl.

Sergi nije novi xavi,montoya nije novi alves,bartra nije novi puyol itd.

Poenta onog sto ja hocu reci je da se PEP sad vrati ,on bi isto morao mjenjati xavia,kupiti stopera,naci kvalitetnog desnog beka,ako cem oporediti s tadasnjom formom danija ,to je ne moguce naci sad,itd.. Nebitno ko je trener ,neke promjene su neminovne sad,i logicno je ocekivati pad u formi ,rezultatima i sl. Ne mozes ocekivati od 11 igraca da budu svi u istoj formi 10 godina.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 feb 2014, 15:08

Monolog je napisao/la: I vjerujem da je zbog sličnosti Bayerna i Barcelone otišao tamo. Ekipa sa puno dobrih tehničara, finansijski jaka, sa dobrim omladinskim pogonom, sa svom tom nekom "posebnošću" Bavarske. Puno je tu znakova jednakosti između Bayerna i Barcelone. A vidiš da i tamo eksperimentiše. Sa Lahmom? Sa nevjerovatnim kretnjama igrača. Istina, liga jeste slabija od Premiershipa i dozvoljava neke stvari, ali treba imati pameti i hrabrosti da se isprobavaju neke pyzdarije. Pep to ima. Zbog tih stvari je i doveden u Minhen. Da se zahuktala mašinerija održi na tronu.
slika
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 feb 2014, 15:10

Tim i Igrač kola

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 03 feb 2014, 15:14

covjeku se sve poklopilo u barci , po meni uopste nije trener kakvim se predstavlja, ako u timu imas mozda najveceg igraca svih vremena , najbolji vezni red ikad i sve pozicije popunjene wc igracima i sistem kakav oduvijek fura barca sta ti vise treba?
zasto nije ostao u barci kad je vidio da stvari ne idu svojim tokom, fol treba mu odmor , jebote fergusonu 30 godina ne treba odmor njemu nakon 4 godine treba, ova barca sa tatom bi bila jaka kao i pod pepom da se xaviju i puyolu vrate godine , alves vrati formu i iniesta se prestane povredjivati...
u bayernu je dosao na gotovo , ima razredjenu masineriju i nema nikakvu konkurenciju u ligi...
lahm kao top3 bekova ikad mu igra zadnjeg veznog :roll:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 feb 2014, 15:20

Napravio pametan potez za sebe i svoju karijeru. To je njegov lični izbor i to niko ne može i ne treba da pokuša mijenjati. Također ne treba osporavati kvalitet koje on posjeduje kao trener, ali u ovom trenutku ima mnogo boljih trenera od njega. Kao što su recimo Simeone,Mourinho, Klopp, pa i Conte. Svi oni rade u puno težim uvjetima, sa slabijim igračkim kadrom, odnosno nalaze se u ekipama koje treba ili je trebalo izgraditi. Nisu preuzeli timove koji su već bili poprilično posloženi.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 feb 2014, 15:23

Bundesliga je napisao/la:Ma kakvo zasicenje kakvi bakraci, moglo se reci i za Bayern da ce se zasititi nakon sto su prosle sezone osvojili sve ali ljudi su nastavili tamo gdje su stali. Barcelonin najveci problem je sto im je cjelokupni tim daleko od forme kakvu su imali u zlatnoj eri, a jos jedna velika boljka je sto oni nemaju TIM kao takav. Sada se previse stvari svodi na individualnu kvalitetu pojedinih igraca nesto slicno kao u Realu. Barcelona dok ne shvati da treba vratiti staro jedinstvo u znacaj tima nece dodi do progresa. A taj isti tim se mora osvjeziti novim igracima koji ce se uklopiti u koncepciju Barcelone. Xavi, Busquets i jos par igraca vise ne mogu igrati na najvisem nivou, pored toga Barceloni nijedan trener nece biti dovoljno dobar kao sto bi to bio Guardiola. Jedino Guardiola im moze pomoci, ali izvjesno je da se nece vratiti, barem ne u blizoj buducnosti.
Zasicenje itekako je prisutno u Barci, ne mogu da vjerujem da to ne kontate :shock:
Ovi igraci su sve moguce osvojili u relativno kratkom vremenu (i na klupskom i na reprezentativnom nivou), samo je jedna bitna razlika - jedino je Pep mogao držati ih zategnute, motivisane i gladne trofeja i dalje....zato što je imao harizmu, autoritet da i Messi posadi na klupi ako treba....Martinu i Titu igraci vode svlacionicu (posebno veterani ikone tipa Xavi, Iniesta, Puyol itd), njihova autoritet je veci od trenerovog :lol: .....znaci, da je to obicna zayebancija od rada i naravno da je konacni rezultata šetalje po terenu, nedostatak presinga, anemija, mlitavost itd

A što se tice Pepa, covjek je otišao u sređeniji i normalniji klub, jer je Barca divljina, jedna džungla gdje su konstantno previranja, špijuniranja, podmetanje klipova pod noge, konstantan medijski pritisak 24/7, borba za pozicije i predsjednicke fotelje su prioritet a ne sama ekipa i mnogi drugi faktori.....covjeku puk'o film i otišao gdje je mnogo normalnije i mirnije.
Naravno, plata i sam Bayern kao klub su takođe bitni motivi.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 03 feb 2014, 15:24

Najtacnije je @Monolog napisao(mislim da je on) treba ovoj ekipi neki covjek s vizijom. Neko ko ce preporoditi ekipu, unjeti nesto novo, neko poput Simeonea. Napravili su rezultate i ekipu kakva nikada nije postojala, ne vjerujem i da hoce. Svaka cast Bajernu, odlicni su, ali jednostavno ona ekipa s Pepom je bila monstruozna, sve oci su bile uprte u njih i svi su ih vidjeli sa svim mogucim trofejima. Nije se moglo igrati protiv njih. Uslijedio je drastican pad, ja bih rekao i kraj dominacije, jer ova ekipa je jako ranjiva i gotovo sve ekipe u zavrsnici Lige Prvaka( posebno nekih 10-tak najboljih timova u Evropi) mogu savladati Barselonu. Prije nije bilo moguce, mozda jeste ali uz ludjacku srecu(Celzi). Prije par godina je bila senzacija da Barselona izgubi od Mancestera, Bajerna, Celzija, sto pokazuje kako je bio jak taj tim. To su cinjenice, a sad svako ima neku svoju teoriju zasto je doslo do pada.

Mislim da je najveci problem ove ekipe: Messi. Ta silna poredjenja s Ronaldom, ko je bolji, price da su najbolji igraci koji su ikada igrali( sto naravno nisu) je ostavila traga na njemu. Barselona je postala Messi, a to je jako lose po ekipu ma kakav igrac da je u pitanju. Fudbal je igra gdje se njih jedanaest podredi kolektivnom uspjehu, a ne da se tim podredi individualnom uspjehu nekog igraca. Cinjenica je, i svi znaju, da je Messi "bog" u Barsi. Mozda se prica i izgleda kao da ostali igraci to postuju, ali sigurno nije tako. Kada su bili najbolji i najjaci, opet je najveca snaga Barselone bila podrska Katalonije, zajednistvo u ekipi, obozavanje navijaca, to sto su bili oruzje prkosnih Katalonaca. Onda je Messi imao dvije ili tri odlicne sezone( sto ne znaci da je sada los ili da su druge bile lose, jednostavno imao je one sezone kada je sve rekorde porusio), Xavi i Iniesta su igrali fudbal zivota, Alves, Pique, Puyol i ostali, sve je funkcionisalo i logicno je da ce doci kraj.

Slicno je bilo i sa Rajkradom, po meni je to bio najbolji fudbal koji sam gledao sa: Ronaldinjom, Dekom, Etom, Gulyi i ostali. Onda je samo uslijedio pad, dosao je Pep i donio revoluciju. Otisli su do tada neprikosnoveni igraci koji su harali, neki ostali i dosli drugi. Tako mora biti opet, otisao je Pep, dosao neko drugi i moraju se promjeniti igraci, neki otici, neki doci, a neki ostati. Nema vise Pepa, ostarili su Xavi i Puyol, Iniesta se izgubio, kao i Fabregas, Neymar bi trebao biti nova snaga ove ekipe, ali ne pored Messija.

Barseloni ne treba vrsan takticar, mozda im ne treba ni veliki motivator, samo im treba jedan sanjar, covjek s vizijom koji ce donjeti druge stvari i rijesiti se onih koje vise ne donose rezultat.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 feb 2014, 15:27

Ahonen je napisao/la:jebote fergusonu 30 godina ne treba odmor njemu nakon 4 godine treba
Da je Fergusonov United igrao onakav fudbal 4 godine i drzao onakvu konstantu i njemu bi trebao odmor.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 feb 2014, 15:27

francobaresi je napisao/la:Napravio pametan potez za sebe i svoju karijeru. To je njegov lični izbor i to niko ne može i ne treba da pokuša mijenjati. Također ne treba osporavati kvalitet koje on posjeduje kao trener, ali u ovom trenutku ima mnogo boljih trenera od njega. Kao što su recimo Simeone,Mourinho, Klopp, pa i Conte. Svi oni rade u puno težim uvjetima, sa slabijim igračkim kadrom, odnosno nalaze se u ekipama koje treba ili je trebalo izgraditi. Nisu preuzeli timove koji su već bili poprilično posloženi.
eto vidiš, opet pokazuješ neznanje.

Pep kad je preuzeo Barcu 2008, je bilo sve osim posloženog tima ;) ....tim koji je sezonu ranije završio kao treci, tim u rasulu prepun nezadovoljstva.
Pa razmisli malo što je onda tjerao i prodavao Ronaldinha, Eto'a, Guilya, Deca, Edmilsona, Marqueza, Gudjonsena, Hleba itd - ako je sve bilo složeno i cakum pakum ;)

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 03 feb 2014, 15:33

Monolog je napisao/la: I vjerujem da je zbog sličnosti Bayerna i Barcelone otišao tamo. Ekipa sa puno dobrih tehničara, finansijski jaka, sa dobrim omladinskim pogonom, sa svom tom nekom "posebnošću" Bavarske. Puno je tu znakova jednakosti između Bayerna i Barcelone. A vidiš da i tamo eksperimentiše. Sa Lahmom? Sa nevjerovatnim kretnjama igrača. Istina, liga jeste slabija od Premiershipa i dozvoljava neke stvari, ali treba imati pameti i hrabrosti da se isprobavaju neke pyzdarije. Pep to ima. Zbog tih stvari je i doveden u Minhen. Da se zahuktala mašinerija održi na tronu.
Postoji slicnost,ako nista trkacki mentalitet njemaca,sto mu omogucava brojne kombinacije.
Lahmom eksperimentise,al po meni samo zato sto su javi martinez i svajni ozlijedjeni od pocetka sezone,ne znam jesu li par utakmica odigrali,a lahm je jedini da kazem defanzivac koji tu poziciju moze pokriti.

Kvaliteta lige mu deff omogucava da moze eksperimentisati bez rizikovanja titule.

Al prednost bayerna u odnosu na barcu je trenutno je klupa,bayern ima najjacu klupu ,kad tebi kross,roben,muller sjede na klupi,uz ozlijedjene javia i svajnija,a na terenu dominiras ,dovoljno govori u jacini ekipe.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 feb 2014, 15:36

let3 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Napravio pametan potez za sebe i svoju karijeru. To je njegov lični izbor i to niko ne može i ne treba da pokuša mijenjati. Također ne treba osporavati kvalitet koje on posjeduje kao trener, ali u ovom trenutku ima mnogo boljih trenera od njega. Kao što su recimo Simeone,Mourinho, Klopp, pa i Conte. Svi oni rade u puno težim uvjetima, sa slabijim igračkim kadrom, odnosno nalaze se u ekipama koje treba ili je trebalo izgraditi. Nisu preuzeli timove koji su već bili poprilično posloženi.

Pep kad je preuzeo Barcu 2008, je bilo sve osim posloženog tima ;) ....tim koji je sezonu ranije završio kao treci, tim u rasulu prepun nezadovoljstva.
Pa razmisli malo što je onda tjerao i prodavao Ronaldinha, Eto'a, Guilya, Deca, Edmilsona, Marqueza, Gudjonsena, Hleba itd - ako je sve bilo složeno i cakum pakum ;)
Samo pogledaj kakav je roster dobio u naslijeđe. Obrati pažnju na igrače koji su tu bili, a ne koje je on kupio u sezoni kad je postao trener.
-Rui Costa-

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 feb 2014, 15:36

let3 je napisao/la:

Samo pogledaj kakav je roster dobio u naslijeđe. Obrati pažnju na igrače koji su tu bili, a ne koje je on kupio u sezoni kad je postao trener.

http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80 ... ona_season" onclick="window.open(this.href);return false;
-Rui Costa-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2014, 15:40

Simeone sa, uslovno rečeno, slabijim igračkim kadrom radi odličan posao. Da l' to znači da je bolji trener?

Conte? Svaka čast što vraća (vraća li?) Juventus na staze stare slave, ali nije on bolji od Pepa. Ni u ludilu. Isuviše je jednodimenzionalan (poslije ću, ako bude bilo potrebe, objasniti ovo). I tvrdoglav nauštrb vlastitog tima. Zbog toga ne može biti bolji od Pepa. Conte mi djeluje kao pravi ratnik, kao neko ko će na "galamu" izvući nešto više. Taktički (iako je Talijan) nije bolji od Pepa.

Mourinho? Tu nam se mišljenja baš razilaze. Po meni - Mourinho je stvoren za ekipe koje imaju puno para i koje ne umiru od lijepe igre - radne ekipe sa 2-3 fudbalska znalca (prava) i sa puno radnika koji su u stanju krpiti nedostatke glavnih kotača. Čovjek koji je doktorirao kontre.

Ako ćemo gledati inovativnost - Pep je tu (usudit ću se i napisati) daleko iznad svih. Taktički nije, al' kombinacijom 5-6 faktora (jbg, ti'š možda prednost dati nekim drugim faktorima, samim tim i trenerima), Pep je broj jedan.

Ljepota igre, inovativnost, motivacija, trofeji, taktika, dugovječnost. Naravno, ne nužno ovim redoslijedom. :D

Kloppa nisam zaboravio - meni izuzetno drag trener. Neko ko sa manjim budžetom uspijeva toliko dobrog da napravi. Po meni, i on je iza Pepa. Nisu neke prevelike razlike, da ne bi bilo zabune. Ali, kad bih morao napraviti listu najboljih trenera, Klopp na istoj ne bi bio ispred Pepa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 03 feb 2014, 15:43

mozda je mislio da na to da su svi radili sa ekipama koji imaju slabiji kadar kao npr. mou sa portom il' sa interom koji su imali slabiji kadar nego barca il' sad bayern a nije bio nista manje uspjesan od pepa

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 feb 2014, 15:44

@francobaresi

a što je onda prodavao : Henrya, Ronaldinha, Eto'a, Guilya, Marqueza, Gudjohnsena, Caceresa, Hleba, a kasnije Tourea i Bojana itd....zašto je to radio ako je navodno bilo sve OK i sređeno :?:

Zatim, zašto je gurnuo u prvi plan domace momke iz Masije : Iniestu, Messija (od njega je napravio najboljeg igraca svijeta), Busquetsa, Pedra :?:

Covjek nije pravio samo "facelift" vec skoro rekonstrukciju citavog tima....i ne znam o kakvom nasljeđenoj i uređenoj ekipi pricas :?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 feb 2014, 16:00

Pep je revolucionar i covjek koji je postavio nove standarde u Svijetu fudbala.

Ne postoji bolji i kvalitetniji strucnjak od njega.On jednostavno svoju ekipu dokle god je trener, uci nove stvari.

Takodjer treba spomenuti SImeonea koji abnormalno dobar posao radi u Atleticu ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 feb 2014, 16:08

http://en.wikipedia.org/wiki/2006_UEFA_ ... ague_Final" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_UEFA_ ... ague_Final" onclick="window.open(this.href);return false;

dvije generacije u svom zenitu....ovo namjerno stavljam da vidite kako je Pep u potpunosti rekonstruisao tim u svom mandatu i da se sruše te izmšljotine kako dolazi samo na gotovo i kako vodi samo gotove timove....znaci, samo Valdes je bio u obje utakmice :!: ...pogledajte i klupe u obje utakmice.

Napominjem, da je te sezone (2005/06) tada 21-godišnji Iniesta bio rezervista u timu, a Xavi 6 mjeseci bio povrijeđen i van stroja (iako je bio stanradan prvotimac kod Rajkarada) pa je Van Bommel zapoceo finale....Xavi pozvan samo da bude na klupi pro forme i da "upiše" nastup u finalu.

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 03 feb 2014, 17:31

@Bundesliga mislis ako si rodjeni pobednik ili profesionalac da ne moze doci do zasicenja nakon sto osvojis sve moguce trofeje u fudbalu, porusis rekorde stare preko 40 godina, igras 4 godine u NBA tempu ?
Samo mi odgovori jedno, zasto Messi ne igra pressing, Iniesta, Xavi, Alves ? Zasto je Ronaldinho propao a bio je veliki profesionalac ?
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.