Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

armando
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la armando » 25 jan 2010, 00:46

on nece otici, njega treba protjerati :mrgreen: e sad je sve pitanje kolka je odsteta u pitanju. sezonu niko ne moze spasiti, europa im je miljama daleko. sad je kasno za novi pocetak. privesce oni ovo s njim kraju a onda raus. mada ponekad imam osjecaj da igraju protiv veha, kao da jedva cekaju da mu vide ledja.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 25 jan 2010, 10:30

Svaka čast Leverkusenu jer nedaju onim Bavarcima, iako moram priznat da su jaki, da budu prvi ;) Nadam se da će oni osvojit jer su do sada sa Dortmundom po meni najviše zaslužili to prvo mjesto... Al, ima još punooo da se igra..
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 25 jan 2010, 10:32

ponovit ce se unterhaching u zadnjem kolu aBd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 25 jan 2010, 10:38

mah, Bogam' nema kod njih više unterachinga... :) Nadam se...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 25 jan 2010, 10:43

GunnerS je napisao/la:mah, Bogam' nema kod njih više unterachinga... :) Nadam se...
pa ljudski je se nadat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bayern & Željo & Hajduk

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 25 jan 2010, 11:19

trenutno je wolfsburg ekipa koja nema odbrane što smo vidjeli jućerašnjoj tekmi....žao mi je džeke i misketa koji su jedni od rijetkih koji pokušavaju nešto uraditi na terenu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 25 jan 2010, 11:23

Mirza_Hordas je napisao/la:trenutno je wolfsburg ekipa koja nema odbrane što smo vidjeli jućerašnjoj tekmi....žao mi je džeke i misketa koji su jedni od rijetkih koji pokušavaju nešto uraditi na terenu
ma onaj Veh je qrac od trenera. obojica nasih trebaju ic iz wolfa, samo stagniraju, nema od tog fajde.
prosle godine barzaghli je bio jedan od najtrazenijih odbrambenih igraca u evropi, a kod ovog kloca sjedi lik na klupi :twisted:
Bayern & Željo & Hajduk

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 jan 2010, 11:55

Miske je totalno van forme i nabacio je koju kilu,nek' stavi prst na celo i razmisli dobro sta ce.Dzeko nema upotrebljivih lopti skoro nikako,jucer je sam sebi pokusavao stvoriti sansu za gol,Schaefer je van sebe nije centarsuta uputio kako treba a i usporavao je igru ostalih,josue se krije od lopte prebacuje odgovornost na Hasebe-a jednostavno fali im samopuzdanja...

Leverkusen igra stvarno dobro,Kroos - Kiessling - Derdiyok su uspjeli svakog protivnika do sada dominirati,ali sezona je duga a oni mladi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 jan 2010, 16:24

Amin Veh dobio otkaz, konacno.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 jan 2010, 16:31

rob do bagro je napisao/la:Amin Veh dobio otkaz, konacno.
Ebem ih u glavu kad su ga uopste i dovodili :evil:
Dolazi Getafovac :mrgreen: Bernd Obucar :lol: dobar igrac ali trener :roll:
P.S opet nemoze biti gori od Veha da ga......... :geek:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 jan 2010, 16:34

HuX je napisao/la:ponovit ce se unterhaching u zadnjem kolu aBd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nece se ponoviti, rijesit ce Bayern ranije titulu. :D :D :D
Jel 100%. Hajde nek su i oni promijenili trenera, bilo je i vrijeme.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 jan 2010, 16:35

harishp je napisao/la:
Ebem ih u glavu kad su ga uopste i dovodili :evil:
Dolazi Getafovac :mrgreen: Bernd Obucar :lol: dobar igrac ali trener :roll:
P.S opet nemoze biti gori od Veha da ga......... :geek:
Pa doveli ga s ciljem da dovedu Obucara :lol:
Ne moze biti gori naravno, kao igraca kakav je bio ne trebam puno ni talk.Al ni kao trener nije los, bio bi itekako dobra zamjena za Veha koji je totalno unistio Wolfsburg.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 jan 2010, 16:37

Uf, covjece. Konacno da se Wolfsburg rijesi ovog Veha. Samo ostaje pitanje koliko je Schuster kvalitetno rjesenje u ovom trenutku. :?:
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jan 2010, 16:46

Vidim ovdje da se dosta prica o Wolfsburgu i njegovom vec bivsem treneru Arminu Veh-u, pa zelim i ja da ostavim svoje misljenje. Po meni nije Armin Veh za sve kriv sto se trenutno desava u Wolfsburgu, igraci su isti kao prosle godine, i ruku na srce uvijek su bili cisti prosjek s par pojedinaca koji su proljetni dio sezone 2008/09 igrali iznad svojih mogucnosti i tako dosli do titule. Jednostavno receno vraceni su gdje im je mjesto, sredina Bundesligaske tabele, ne moze ni jedna ekipa opstati ako samo jedan igrac pokazuje zalaganje i zelju za igrom i izdvaja se od ostatka ekipe, tj. edin Dzeko i donekle Misimovic. Wolfsburgu se prosle sezone u proljetnom djelu sve pokolopilo od toga da se Werder davno oprostio od vodecih pozicija, da je HSV htio previse odnosno sve odjednom, sto Bayern nije imao trenera, sto su Magathove ekipe uvijek igrale na kontru i znali su to iskoristiti, odnosno bili efektivni. Ima tu jos dosta toga o cemu bi se moglo pricati, ali ostavite na stranu svoje subjektivno misljenje radi Dzeke i Misimovica, i realno treba sagledati sitaciju i dok je Magath bio bili su cisti prosjek izmedju sedmog i devetog mjesta, s tim sto su jednom uspjeli biti peti, i jednom im se u 17 kola sve poklopilo.

Ko ne zeli citati jednostavno cu mu napisati: Wolfsburg je ekipa s par izvansreijskih pojedinaca (Dzeko, Miske), a ovo ostalo je cisti prosjek, i ekipa koja je u jednom djelu sezone imala srece i sve se stvari poklopile i dosla do titule.

Kad neke ovdje slusam kako pisu covijek bi rekao da taj Wolfsburg ne moze niko pobjediti, po nekima ovdje je Gentner bolji od Ribery-a. Netrebamo se samo radi Misimovica i Dzeke da lazemo, treba biti objektivan i reci sta je realnost.

Wolfsburg od ulaska u Bundesligu

1997/98 - 8 pozicija u prvom djelu sezone - 14 pozicija na kraju sezone
1998/99 - 6 - 6
1999/00 - 11 - 6
2000/01 - 8 - 9
2001/02 - 10 - 10
2002/03 - 10 - 8
2003/04 - 7 - 10
2004/05 - 4 - 9
2005/06 - 13 - 15
2006/07 - 12 - 15
2007/08 - 11 - 5
2008/09 - 9 - 1

Prosjecna pozicija nakon prvog djela sezone je: 9
Prosjecna pozicija nakon zavrsenog prvenstva je : 8

Dakle ovim gore je potvrdjena moje gore napisana teorija, klub koji je prosjek s par kvalitetnih igraca, kao sto su sada Dzeko i Misimovic, prije su bili Petrov, Effenberg, Roy Preager, Marcelinho itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 jan 2010, 17:08

:roll:
Mislim da je pogresno reci da se jednoj ekipi poklopilo mnogo stvari te da su zbog toga napravili uspjeh. Izmedju Veha i Maghata postoji ogromna razlika. Mozda Magath nije imao najbolju ekipu u Bundesligi ali je u svakom momentu znao sta radi. Postizati uspjeh igranjem na kontru moze samo ekipa koja je disciplinovana i uigrana. Kad spomenemo disciplinu znamo sta u tom pogledu prestavlja Maghat, dok je uigravanje proces koji permanentno traje.

Ako podvucemo crtu izmedju Wolfsburga od prosle godine i ove vidjecemo da je sa Felixom konstantno napredovao, dok je sa Arminom u stalnom padu. Pogledaj samo primjer ove utakmice sa Kolnom. U prvom djelu sezone su ih dobili u gostima kada su igrali i Novakovic i Poldi a sada su im ljudi odrzali lekciju na njihovom terenu. Ovaj Wolfsburg ostavlja utisak da ih moze pobjediti svaka ekipa i sto je najgore i igraci su poceli slicno razmisljati.

Negdje se mora prekinuti ta linija koja pokazuje stalni pad Wolfsburgove forme. Nadam se da ce sada napraviti pravi izbor glede trenera.
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 jan 2010, 17:25

amerosm je napisao/la:Vidim ovdje da se dosta prica o Wolfsburgu i njegovom vec bivsem treneru Arminu Veh-u, pa zelim i ja da ostavim svoje misljenje. Po meni nije Armin Veh za sve kriv sto se trenutno desava u Wolfsburgu, igraci su isti kao prosle godine, i ruku na srce uvijek su bili cisti prosjek s par pojedinaca koji su proljetni dio sezone 2008/09 igrali iznad svojih mogucnosti i tako dosli do titule. Jednostavno receno vraceni su gdje im je mjesto, sredina Bundesligaske tabele, ne moze ni jedna ekipa opstati ako samo jedan igrac pokazuje zalaganje i zelju za igrom i izdvaja se od ostatka ekipe, tj. edin Dzeko i donekle Misimovic. Wolfsburgu se prosle sezone u proljetnom djelu sve pokolopilo od toga da se Werder davno oprostio od vodecih pozicija, da je HSV htio previse odnosno sve odjednom, sto Bayern nije imao trenera, sto su Magathove ekipe uvijek igrale na kontru i znali su to iskoristiti, odnosno bili efektivni. Ima tu jos dosta toga o cemu bi se moglo pricati, ali ostavite na stranu svoje subjektivno misljenje radi Dzeke i Misimovica, i realno treba sagledati sitaciju i dok je Magath bio bili su cisti prosjek izmedju sedmog i devetog mjesta, s tim sto su jednom uspjeli biti peti, i jednom im se u 17 kola sve poklopilo.

Ko ne zeli citati jednostavno cu mu napisati: Wolfsburg je ekipa s par izvansreijskih pojedinaca (Dzeko, Miske), a ovo ostalo je cisti prosjek, i ekipa koja je u jednom djelu sezone imala srece i sve se stvari poklopile i dosla do titule.

Kad neke ovdje slusam kako pisu covijek bi rekao da taj Wolfsburg ne moze niko pobjediti, po nekima ovdje je Gentner bolji od Ribery-a. Netrebamo se samo radi Misimovica i Dzeke da lazemo, treba biti objektivan i reci sta je realnost.

Wolfsburg od ulaska u Bundesligu

1997/98 - 8 pozicija u prvom djelu sezone - 14 pozicija na kraju sezone
1998/99 - 6 - 6
1999/00 - 11 - 6
2000/01 - 8 - 9
2001/02 - 10 - 10
2002/03 - 10 - 8
2003/04 - 7 - 10
2004/05 - 4 - 9
2005/06 - 13 - 15
2006/07 - 12 - 15
2007/08 - 11 - 5
2008/09 - 9 - 1

Prosjecna pozicija nakon prvog djela sezone je: 9
Prosjecna pozicija nakon zavrsenog prvenstva je : 8

Dakle ovim gore je potvrdjena moje gore napisana teorija, klub koji je prosjek s par kvalitetnih igraca, kao sto su sada Dzeko i Misimovic, prije su bili Petrov, Effenberg, Roy Preager, Marcelinho itd itd.
Iako stvarno raspolazes sa statistikom i donekle ima stvari koje se podudaraju.Ali i neke stvari koje totalno odudaraju od toga sto si htio reci.
Mogu ti opet reci da nisi u pravu za Veha.
Kad je neko kloc,kloc je.
Skoro indeticnu stvar je napravio i sa Stutgartom.
U Wolfsburgu je trebala RED,RAD i DISCIPLINA ponekad i u duploj dozi.Jer kvalitet je dokazan.
To im je niko drugi nego Magath bukvalno od niceg napravio.
Ocit dokaz je sada i pozicija Shalkea.
Veha bi trebalo zaboraviti sve i jedan normalan BL da nebi upropastavao i dalje.
P.S zar i jedan normalan trener najboljeg strelca BL bi poslao u po ebene sezone na ''satro odmor''
Umjesto da uradi kao Magath i udari mu dupli trening da padne i u nesvjest od napora.
Ali su se zato bukvalno trkali on i Dzeko sa golovima i sprdali sa tvojim HSV-om i Bajernom.
Da ne govorim o svih 34 utakmice Barzaghlija i sasvim solidnom igrom u odbrani ovaj pronasao neke bisere koji kod Magatha ni u amatere ih nebi od bruke poslao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 26 jan 2010, 17:55

pa realno u bendesci ko ima 2 vanserijska igraca kandidat je za titulu zadnjih 10 godina je tako i to je bajern bio ovo ostalo se samo koprcalo pomalo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 jan 2010, 23:32

nick je napisao/la:pa realno u bendesci ko ima 2 vanserijska igraca kandidat je za titulu zadnjih 10 godina je tako i to je bajern bio ovo ostalo se samo koprcalo pomalo...
sta si s ovim htio reci da mi je znati..
de mi reci koje je to stutgart imao vanserijeske igrace kad je osvojio? pa dortmund 2002, pa keiserlautern 1997...
svako ko osvoji ligu u svojoj ekipi mora imati...il najboljeg asistenta ili strelca ili golmana (odbranu), ili je mozda trenerova zasluga doprinijela tome.
ide mi na neku stvar ove prazne price pojedinaca, koji bi da samo nesto napisu....a ostalo je manje bitno.

mogu ja prokuziti sta si ti sa ovim postom htio reci, ali je on tolko glup da ga ne vrijedi temeljito analizirati.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 jan 2010, 01:28

htio sam reci da ovo nije zgonetka za debila pa da trazi odgovor nego da njemci inace ne bubaju cifretine za igrace...sem bajerna koji svake druge godine kupi sve sto valja u njemackoj i osvoji ligu eh to sto si ti naso nesto da analiziras moj post to je tvoj problem...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jan 2010, 18:39

Bundesliga: Rekordni prihodi, ali i dugovi

36 njemačkih nogometnih klubova u prvoj i drugoj Bundesligi prošle su sezone ostvarili rekordne prihode, ali unatoč tome njihov ukupni dug je porastao na najveću vrijednost u posljednje četiri godine.

Njemačka nogometna liga (DFL), udruženje koje upravlja sa dvije najjače njemačke lige, objavila je danas kako su prihodi po prvi put probili granicu od dvije milijarde eura (2,03), što je porast od 5,3% u odnosu na prethodnu sezonu.

Ukupini dug je porastao na 709 milijuna eura, dok je godinu dana ranije iznosio 632 milijuna eura.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.