FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

AdamSmith
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la AdamSmith » 03 feb 2014, 16:15

Neophodno je da dođe neko ko srcem voli inter i koji je strašan motivator, nešto što je Juve uradio sa Conteom.

Treba probati sa Serseom Cosmijem. :lol:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 03 feb 2014, 16:26

Ja mislim da bi najgori potez bio mijenjanje trenera u ovom trenutku po Inter. Možda bi ta smjena donijela neki pozitivni šok, ali ne vjerujem da bi ona trajala duže od 4-5 kola ( primjer: ako neko prati Tottenham ove sezone u EPL ) Mazzari je doveo igrače koje je on želio, i sad pravi tu neku ekipu.
Ja mislim opet da ste vi ipak previše očekivali od ove ekipe Intera, pa zato i negodujete na ovakve rezultate. Da ste bili smireniji početkom sezone, možda vam i ne bi teško pala ova loša forma Intera. Ipak, tu je previše polovnjaka koji su ovdje smatrani nekim igračinama. No, neću da pokrećem nikakvu raspravu, ali mislim da se Mazzariu mora pružiti makar još godina dana rada, da pokaže koliko on zapravo može.
A eto i opet po nekom nepisanom pravilu, treća godina bi tek trebala biti plodna po dolasku novog trenera.

A ako se baš mora tražiti zamjena WM-u, mislim da bi najbolje riješenje bio Diego Simeone. Vjerujem da bi čovjek uradio sve da vrati Inter na stare staze.
Ja te volim, volim Željo..

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 03 feb 2014, 16:52

AdamSmith je napisao/la:Neophodno je da dođe neko ko srcem voli inter i koji je strašan motivator, nešto što je Juve uradio sa Conteom.

Treba probati sa Serseom Cosmijem. :lol:
Pogledaj koliko lik voli svoj poso, jadan strefice ga sta.

slika
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 03 feb 2014, 17:22

Baresiju dati da vodi momčad do kraja sezone... to je najbolja opcija...
od ovih imena što se spominju, osim Simeonea, svi bezveze...

btw. Zenga nebi bio loš
#SuningOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 feb 2014, 18:07

Meni se ne sviđaju niti Zenga niti Baresi,mislim da nije to ono što Interu treba.Baresi mozda jedino da sezonu izgura do kraja,ali ne znam koliko to smisla ima jer na ljeto bi se opet netko drugi dovodio.Jedino moze imati ucinka u tome da neki igrači dobiju vecu minutazu nego sto će je dobivat pod Mazzarijem (Icardi,Botta,Kovačić...) i da ih se ne "uništi" previše.

Ne sviđaju mi se ovi tal.treneri koji se najcesce spominju,treba tu neko "novo" ime s novim idejama i zato mi je Laudrup bolja opcija od Prandellija (ako gledam da su Simeone i De Boer nerealni).Radi vrlo dobar posao u Swanseu.Zna organizirat igru,ekipu mu uvijek lijepo igraju...na posjed,kratki pasevi,presing...Igra najcesce 4-2-3-1 (4-4-2 u fazi obrane) i to bi mozda bio problem jer ovdje nema klasičnih krila tako da i da sada dođe tesko da bi ista mogao napraviti do kraja sezone osim upoznati ekipu i njene mogućnosti.

Vodio Brondby,Getafe,Spartak M.,Mallorcu i sada Swansea i jedino u Rusiji nije uspio ništa napraviti.Ima iskustvo 2 lige petice i Inter bi mu bio korak dalje i velika prilika u karijeri.Izgleda da postoji klauzula da klub koji bi ga želi dovesti mora Velšanima platiti 5m funti.

Neke njegove izjave:
On 24 February 2013, Laudrup said that he had no "ambition to become the manager" of a big club, because he couldn't "have done everything for 10 years" in management and then be fired "after nine months" for not winning any trophies. He also said that it gave him "much more pleasure to see how well" he could do where he didn't "have to win all the time."
You can't ask players to do things that Cristiano Ronaldo and Lionel Messi are doing, but you can ask the easy things" he said. "Sometimes the easiest things in football, a simple pass five or eight yards, can be the most effective. That, everybody can learn."
Evo jednog zanimljivog teksta o njemu ako nekog zanima:http://www.theguardian.com/football/201 ... philosophy

Znam da smjena Mazzarija nije vjerojatno jos tako blizu,a kamoli dovođenje nekog novog,ali eto dosadno mi je pa da bacimo neku priču o mogućim novim trenerima :mrgreen:

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 03 feb 2014, 18:17

pa lik je lani odbio PSG, a sad je kao realna opcija da vodi Inter... :lol:
iako nebi imao ništa protiv naravno... svaki trener sa 4-2-3-1 formacijom je dobrodošao :mrgreen: ...
#SuningOUT

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 03 feb 2014, 19:59

Sta je sa Boasom, nesto nisam upratio dal je preuzeo koga?

Burdisso je izgleda i oficijelno u Galati tako da Ranocchia definitivno ostaje. Dobra vijest

Sent from my C6603 using Tapatalk
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 03 feb 2014, 20:20

arminz je napisao/la:Sta je sa Boasom, nesto nisam upratio dal je preuzeo koga?
Strama No 2.

Beppe Baresi !!! Nije sto mi je nick i sto ga gotivim, jednostavno mislim da ovaj covjek zasluzuje priliku do kraja sezone.Mogu navesti 1000 razloga.

Naravno pricamo hipoteticki, ako nasha Mazza ode. :) A imam losh osjecaj da ce mu se posreciti par tekmi nakon kojih ce se muka nastaviti.
Amar Osim selektor BiH

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 03 feb 2014, 22:05

Pa sta ja znam, meni Boas ne bi bio lose rjesenje, dat mu nek zavrsi kako bilo ovu godinu, gore od ove mazge nece sigurno i onda polako na ljeto gradit ekipu po njemu..svakako je Thohir reko da je tek sledeca godina nulta. Znaci prava reforma na ljeto.

Sedmorici igraca istice ugovor, neke zamijenit nasim omladincim(Duncan, M'Baye) a dovest mu kakvog kvalitetog stopera(Vidic), nac konacno pravu zamjenu za kapitena(Vrsaljko), u vezi bi Fernando bio dobro rjesenje i mozda bi pristo doc zbog njega te kakvog napadaca da zamijeni Milita na klupi. Mozda cak prodat Handanovica pa dovest neko zvucno ime u napadu(Lavezzi) a vratit Bardija.

Golmani: Bardi, Carizzo, Belec
Stoperi: Juan, Ranocchia, Rolando, Andreolli, Vidic*
Bekovi: D'Ambrosio, Campagnaro, M'Baye, Vrsaljko*
Vezni: Kovacic, Botta, Hernanes, Alvarez, Guarin, Taider, Fernando*, Duncan*
Napad: Palacio, Icardi, Belfodil, Lavezzi*

To je znaci nekih 35 miliona na pojacanja(Lavezzi 25 i Vrsaljko 10), Fernando i Vidic su free agents i sta fali im dat malo vecu platu, makar znas za sta dajes. Znaci prodajom Hande(25mil) te ustedom od plata Milita, Cambiassa, Chivua, Samuela, Zanettija, Mudingayia, Marige, Kuzmanovica, Jonathana, Nagatoma bi se to moglo finansirat.

Ovako bi mogli igrat i sa tri napadaca, Icardi i Palacio mogu na spicu, Lavezzi, Palacio, Belfodil, Alvarez i Botta mogu na krila i imali bi konacno dobrog zadnjeg veznog koji moze odgovorit zadatku. Mogli bi igrat u rombu Fernando;Guarin, Hernanes; Kovacic ispred njih Lavezzi i Palacio/Icardi. Imali bi iskusnog a dobrog stopera uz kojeg bi Ranocchia ili Juan manje grijesili i rupotpunili razvoj. Citav tim bi bio odlicna mjesavina iskustva i mladosti. Ma bilo bi tu dosta kombinacija, moglo bi se to dosta izmijesat i sad da ovaj nije tvrdoglava mazga.

Eto tako bi ja napravio pa polako izborit Europa Ligu a ako sta omakne mozda i Ligu Prvaka. I jasno zacrtat na pocetku sezone da je Europa Liga cilj, da se ne bi desila blokada igracima nakon nekiliko poraza. Onda opet sljedece ljeto par dobrih pojacanja i povecavat ciljeve. Toplo se nadam da nesto slicno u glavi ima i Thohir i da ce nas Rasulo rasut sljedeci vikend ne bil ovaj letio sto prije

slika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 feb 2014, 22:33

Dobar je Boas.Nije dugo trajao u Chelseu i Totrenhamu,ali svida mo se kao trener.A i vrijeme je da ponovno jedan vrhunski posao odradi kao sto je s Portom.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 04 feb 2014, 12:51

Zašto da ne. Villas-Boas je, po meni, vrlo kvalitetan trener. U Chelsea-u se nije mogao kur.čiti Terryu, Lampardu, Drogbi.. Ne zato što nije mogao, već zato što mu nisu dali. Ipak je jedan Mou. :lol:
U Totenhamu je na trenutke podsjećao na slavu iz Porta, al' spletom malo lošijih rezultata nogiran je.
Mislim da bi mogao biti dugoročno riješenje za ovaj Inter, koji je u fazi nekakve gradnje. Ne znam ni ja kakve. Mlad je, perspektivan, bio je kod nas već jedno vrijeme, zna klub, tako da bi bilo lijepo njega gledati kako eksperimentiše. Drago bi mi bilo da dođe, gotivan je lik, a i utabat' će put Simeone-u za nekih 2-3 godine. 8-)
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 04 feb 2014, 13:52

Inter has lost 5 away matches in a row, the next two games away from San Siro are against Fiorentina & Roma (via GdS)
Nadam se da ce Inter u ovim utakmica izboriti nesto vise :mrgreen:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 04 feb 2014, 13:58

Branca nije prisutan na prezentaciji Botte..definitivan znak da odlazi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 feb 2014, 15:17

Viali - "Mateo je još uvijek neiskusan igrač, a osim toga, nije branič. Kad je Pirlo primio loptu, Kovačić se morao vratiti, ali nije to napravio, nije pokrio suparničkog igrača i Inter je primio gol"

Mazzarri - "Juventus nas nije nadigrao, ali bili su definitivno brži od nas. Mislio sam da Mateo Kovačić igra na svojoj idealnoj poziciji, ali nije bio dovoljno agresivan i hrabar. Trebao je dobiti više duela"

"Kad je ušao Ruben Botta, Pirlo više nije imao toliko slobode u igri. To znači da je netko ranije trebao biti na njemu, a taj netko je Kovačić, koji se nije toliko vraćao i zbog toga smo imali igrača manje u veznom redu
"

Kritike sasvim opravdane, ne može se od Kovačića očekivati da nosi igru Intera,momak je potencijal i ništa više.Da li će napredovati, vrijeme će pokazati.

Po meni je Mamić odradio lavovski posao kad je utrpao Kovačića za 15 mil Morratiju.

Interu trebaju igrači koji odmah prave razliku na terenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 feb 2014, 15:37

Ali ovo je dokaz da je Mazzari spodoba, svaliti krivicu na tako mladog igrača, kojeg je on jedno vrijeme gušio držeći ga na klupi, iako je momak zaslužio da igra u prvi 11 .I kad je kriv treba da stane u odbranu igraču, Inter što se prije riješi ovog plačljivka to bolje za njih.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 04 feb 2014, 16:03

Slažem se, kritike se igračima upućuju u svlačionici ne na sky-u! Na njega su se nadovezali i živi i neživi i ispada da je glavni krivac za poraz.

Sjećam se kad je Reja nekada onako dobro nalijepio Lulića u njegovoj prvoj ili drugoj tekmi (direktno ga okrivio za primljene golove) i tad sam bio ubjeđenja da je to kontraproduktivno i nadasve imbecilno.

AdamSmith
Kontakt:

Post Postao/la AdamSmith » 04 feb 2014, 16:06

Mazzari je poznat kao trener koji uvijek krivca traži u drugima i njegove ekipe niko nikada u historiji nije nadigrao. Krivci su uglavnom sudije i sreća protivnika, a evo sada je red došao na Kovačića.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 04 feb 2014, 16:11

Ma Mazzari je jedna velika p*ckurina kojoj su svi krivi osim njega. Hej pa dje ces to izjavit, pa sjeba momka totalno. Sto se ne zapita sto nije toliko hrabar i sto nije dobio vise duela. Upravo zbog njega jer malom nije dao da igra nikako, ubijedio je i njega samog da ne zna igrat i da ne zasluzuje bit u prvom timu. To se vidi jer Kova se ne usudjuje uopste krenut u one njegove solo prodore kojih je prosle godine napravio mali milion. Ove godine ne znam da je jednom kreno sa loptom naprijed. Totalno su izgubili samopouzdanje, ne samo Kova nego svi redom. Pa Palacio ne moze pogodit zicere evo vec nekoliko utakmica, a to bi prije pogadjo zatvorenih ociju.

Sto nije spomeno kako nam je formacija k*urac, sto nije spomeno kako bekova nemamo nikako a da ne pricamo o njihovoj igri, sto nije spomeno njegovog vjernog cuku Campagnara i njegove glupe greske, sto nije spomeno kako se svi setkaju po terenu(osim Taidera) itd itd, nego udario po momku koji ni kriv ni duzan igra zadnjeg veznog zajedno sa Kuzmanovicem. Pa sta ocekuje majmun jedan..a i onaj gol je vise majstorstvo Pirla nego neka greska, vece su greske bile drugi i treci golovi

Upropasti dijete svega mi :(

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 feb 2014, 16:26

Saurman je napisao/la:Po meni je Mamić odradio lavovski posao kad je utrpao Kovačića za 15 mil Morratiju.
Nije 15 nego 13 + 2m mogućih bonusa.Koji još uvijek nisu došli na naplatu.
Inter ga je dobio za siću.
Saurman je napisao/la:Viali - "Mateo je još uvijek neiskusan igrač, a osim toga, nije branič. Kad je Pirlo primio loptu, Kovačić se morao vratiti, ali nije to napravio, nije pokrio suparničkog igrača i Inter je primio gol"
Čekaj,šta nije Kovačić kriv što nije ispratio Lichta?Kako sad ovo? :?
Ja mislim da je kriv za oboje,trebao je na dva mjesta bit,ali jbg nije dovoljno kvalitetan defenzivno i desilo se to što se desilo.Da nije Kovačić igrao ne bi primili 3 gola nego samo 1 ili 2.Velika greška Mazzarija.

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 04 feb 2014, 16:55

Da li je iko ikad cuo da je Mourinho opljuvao svog igraca poslije utakmice,nije nikad jer Mou sve sto ima reci to kaze u facu u svlacionici a ne TV-u kao ovaj nas debil koji ocekujem da ce dobiti otkaz sto prije.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.