Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Batko
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Batko » 04 feb 2014, 14:10

MaGiCa je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la: Zbog istog smo izgubili Seferovica i umalo Hajrovica, sad cemo milion posto i Gudelja... Jer dajem ruku u vatru da ce ga srbijanski selektor, ko god bude izabran, pozvati, doduse to ne znaci da ce biti izgubljen, al ako se odazove komotno mozes pisati propalo (Hajrovic se predomislio zbog Juke a i zbog svog burazera), jer nece on dolaziti na teferice kad moze igrati za drugog...
Citam temu i kapiram da je Gudelj bio omladinski reprezentativac BiH, pa se odluchio da igra za Srbiju...kad ja tamo, a ono medjutim. :roll:

Shto reche @marconato: ne mozhesh da izgubish neshto shto nisi ni imao. Jedino Srbija mozhe "da izgubi" Gudelja (koji je bio chlan njenih mladjih kategorija), a ne BiH. BiH mozhe samo da dobije Gudelja, koji jedino po ochevom mestu rodjenja mozhe da optira za istu.

Ali, navikli smo na spiku da Srbija i Hrvatska uvek "kradu i otimaju" sportiste BiH, a da se obratno nikada nije desilo. ;)
Trebas se odluciti, ne moze jare i pre.....BIH je i srpska, ako idemo tom logikom svi sportasi sa protora BIH u Srbiji su ukradeni... Ako nisu kao sto ti tvrdis, odricete se BIH i ne smatrate je svojom drzavom a na duge staze to nije dobro...

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 04 feb 2014, 14:22

Nemojte samo spominjati Zahirovica,za njega je alternativa svaki defanzivac iz premijerligaskih klubova pa cak i onih najslabijih.Zahirovic i Vrsajevic su najvece provale Susica i konkurisu za najvece promasaje nase reprezentacije svih vremena.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 04 feb 2014, 14:33

Jeli iko od vas gledao Arslanagica u zadnje vrijeme? jeli standardan? S obzirom na njegovu visinu 1,90 m bilo bi strahoba za protivnicke napadace
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 04 feb 2014, 14:36

Jarane mi se koljemo ovde pola godine oko Arslanagica i ti sad ulijeces sa pitanjem jel standardan.

Sasvim nepotrebno pitanje u vremenu kad za sve postoji internet.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 feb 2014, 14:39

Mozambik je napisao/la:Jarane mi se koljemo ovde pola godine oko Arslanagica...
:mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 feb 2014, 14:44

@Bosanski ljiljan
@mishicavi gospodin
@calcio
@Batko

Nije uopshte poenta da li ce Gudelj igrati za BiH ili ne. Njegovo je pravo da se odluchi za koga ce igrati. ;)
Poenta je da se ovde godinama stalno istiche da Srbija&Hrvatska "kradu i otimaju" BiH sportiste (shto, manje-vishe, mozhe da se podvede pod istinu), a kada BiH radi to isto - to onda nije "kradja i otimanje", vec neshto drugo: patriotski chin, dobar rad saveza, unapredjivanje selekcije ili shta vec.

Jednostavno, ako je lobiranje da neko promeni repku 1 kradja - onda je kradja, u bilo kom odnosu snaga.

BTW, od tih 10ak sportista iz RS, koji uzeshe pasoshe Srbije - niti jedno nije aktualni reprezentativac Srbije. Ako neko od njih to postane - onda to jeste "kradja", kako je ovde zovete.

A glede "odricanja Srbije od BiH", pa to je valjda resheno - zvanichna politika Beograda je da je BiH nezavisna, suverena i medjunarodno priznata drzhava. Nikakvo neuzimanje ili uzimanje sportista iz iste, to ne mozhe da promeni. Nismo u 1991-95, vec u 2014oj. ;)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 04 feb 2014, 14:47

MaGiCa, dodaj da ste pobjedili i na Kosovskom boju, tek toliko da se zna istina :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 feb 2014, 14:52

Mozambik je napisao/la:MaGiCa, dodaj da ste pobjedili i na Kosovskom boju, tek toliko da se zna istina :mrgreen:
Ne znam ko ti drma kavez, ali takve jeftine provokacije ostavi za nekog drugog.

:arrow:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 feb 2014, 14:54

Ma Magica to je samo sala, opusti se.
Sto se tice Gudelja, njega moramo ukrasti, ili ti ga nazad vratiti. Sorry, ali to ce te prezivjeti. :mrgreen:

Nego sta kazete za moj novi avatar, kakvu ce to tek konfuziju da prouzrokuje? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 feb 2014, 14:54

MaGiCa je napisao/la:@Bosanski ljiljan
@mishicavi gospodin
@calcio
@Batko

Nije uopshte poenta da li ce Gudelj igrati za BiH ili ne. Njegovo je pravo da se odluchi za koga ce igrati. ;)
Poenta je da se ovde godinama stalno istiche da Srbija&Hrvatska "kradu i otimaju" BiH sportiste (shto, manje-vishe, mozhe da se podvede pod istinu), a kada BiH radi to isto - to onda nije "kradja i otimanje", vec neshto drugo: patriotski chin, dobar rad saveza, unapredjivanje selekcije ili shta vec.

Jednostavno, ako je lobiranje da neko promeni repku 1 kradja - onda je kradja, u bilo kom odnosu snaga.

BTW, od tih 10ak sportista iz RS, koji uzeshe pasoshe Srbije - niti jedno nije aktualni reprezentativac Srbije. Ako neko od njih to postane - onda to jeste "kradja", kako je ovde zovete.

A glede "odricanja Srbije od BiH", pa to je valjda resheno - zvanichna politika Beograda je da je BiH nezavisna, suverena i medjunarodno priznata drzhava. Nikakvo neuzimanje ili uzimanje sportista iz iste, to ne mozhe da promeni. Nismo u 1991-95, vec u 2014oj. ;)

Druze. Evo par zapazanja:

1. Da li ce Gudelj igrati za BIH jos ne znamo, ja dok ga ne vidim u dresu ne vjerujem, dug je jos put

2. Da Da i Da, BIH u principu ima najmnje pravo na njega, odrastao je i afirmisao u Holandiji a u Srbiji se samo rodio (Otac mu potpisao za Bredu i odselili)

3.Ti mozes da to zoves kradjom ako tako zelis, iskreno nemam ni sekunde losu savjest ako cemo "ukrasti" Gudelja jer poslije toliko sportista koje je nama Srbija ukrala red je da i mi malo zagrabimo. :mrgreen:

Inace, nismo mi krenuli inicijativu vec se Gudelj sam ponudio..... Decko vjerovatno simpatise BIH, otac mu tu rodjen, BIH ide na SP, BIH nema ni za lijeka igrac na Def veznom i ja vidim logiku u njegovoj zelji i jedva cekam da zaigra ako sv bude kako treba.... Gudelj moze sebi napraviti sjajnu karijeru, najveci primjer je Misimovic koji je na ustrb repke BIH izgradio karijru, da je nastavio igrati za Srbiju, imao bi 2-3 susreta na kontu a ne bi imao ni neku internacionalnu karijeru jer znamo kako je prolazio kroz klubove..... Gudelj ima Matica, Fejsu, Ignjovskog, Medojevica za konkurente u Srbiji a u BIH skoro nikakvu konkurenciju (rak rana repke DEF vezni), em BIH ide na SP, em BIH je nosioc zaslijedece kvale....
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 04 feb 2014, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 feb 2014, 14:58

@Magica
Ali Gudelj je trebinjac porijeklom, otac mu igrao za Leotar zajedno sa Begovicevim starim, mislim da mu je i Vanja Gudelj neki rod (nekadasni igrac Leotara, Veleza, Celte, i pred kraj karijere Hajduka). Formalno jeste kradja (ako dodje do nje) ali nije bas da momak nema nikakve veze sa BiH.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 feb 2014, 15:00

Principatus je napisao/la: Nego sta kazete za moj novi avatar, kakvu ce to tek konfuziju da prouzrokuje? :D
Dobar je ;)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 feb 2014, 15:03

Principatus je napisao/la:Ma Magica to je samo sala, opusti se.
Sto se tice Gudelja, njega moramo ukrasti, ili ti ga nazad vratiti. Sorry, ali to ce te prezivjeti. :mrgreen:

Nego sta kazete za moj novi avatar, kakvu ce to tek konfuziju da prouzrokuje? :D
Kad ga Gringo zalijepi, onda smo ga ugasili.... :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 feb 2014, 15:05

MaGiCa je napisao/la:@Bosanski ljiljan
@mishicavi gospodin
@calcio
@Batko

neboj se, nema takvih :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 feb 2014, 15:06

Pod ovim avatarom ostajem amomninan. :D Papetovci nece nista slutiti, pravicu se da sam jedan od njih, dok im u zadnjem momentu ne zabijem noz u ledja i to sa slikom Papeta. :mrgreen:

Nego da nastavimo sa diskusijom. Smatram da se Pape nemoze krivit za nista, jer ipak je doveo mladog Susica u reprezentaciju. Mladi Susic je bio spreman i Hrvatsku i Belgiju odbiti, kako bi zaigrao za nas. Nisam bas vidio neku dozu komplimenata za takvo odlucno ponasanje mladog i perspektivnog Susica. Kamo srece da su drugi takvi, gdje bi nam kraj bio. Haja gdje tu patriotizam, samo se interes i pare gledaju danas. Sven Tino Susic je tu za mene primjer drugim mladim ljudima i igracima na koji nacin se dolazi u reprezentaciju i napreduje u zivotu. Svaka cast. Palac gore.

Uvjerljivo? :mrgreen:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 04 feb 2014, 15:07

Kakva sala, covjek kaze da Srbija postuje BiH, ne krade igrace i ostale gluposti, a vi mu pokusavate odgovoriti normalno.

Pa Srbija dijeli pasoše sportistima iz BiH i vi pokusavate odgovarat. Pa ljudi institucionalno kradu, nije to vise izolirani slucaj, to je postao sistem

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 feb 2014, 15:09

Mozambik je napisao/la:Kakva sala, covjek kaze da Srbija postuje BiH, ne krade igrace i ostale gluposti, a vi mu pokusavate odgovoriti normalno.

Pa Srbija dijeli pasoše sportistima iz BiH i vi pokusavate odgovarat. Pa ljudi institucionalno kradu, nije to vise izolirani slucaj, to je postao sistem
ma ne pada im na pamet da se jos oko sportske politike i politike upoceno, raspravljam s nekim preko foruma. Ja znam svoje stavove, znam kako stvari stoje i ni jedan forumaš ne može promijeniti moja stanovišta, kao što ni ja vjerovatno ne mogu promijeniti njegova.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 feb 2014, 15:11

@Mozambik
Ja uvjek kazem: Malo sale nikad nije stetilo. :mrgreen:

Mislim svakom je jasno koji ce se trend odvijati bar sto se tice fudbala. Imamo sansu da dovedemo igrace, koji bi inace se jasno odlucivali za Srbiju i Hrvatsku. Pa ces vidjeti prpe, kad se moras odluciti dali se isplati sastavljati U19 ili U21 od igraca iz RS-a, a onda ti odskoce za A repku. Uzivancija. :mrgreen: Tako da sebi mozemo priustiti, da sve gledamo i komentarisemo opustenije. Krademo od Belgije, Njemacke, Svedske, zasto ne i od komsija malo. :mrgreen:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 04 feb 2014, 15:12

calcio je napisao/la:@Magica
Ali Gudelj je trebinjac porijeklom, otac mu igrao za Leotar zajedno sa Begovicevim starim, mislim da mu je i Vanja Gudelj neki rod (nekadasni igrac Leotara, Veleza, Celte, i pred kraj karijere Hajduka). Formalno jeste kradja (ako dodje do nje) ali nije bas da momak nema nikakve veze sa BiH.
Ma mislim krađa, kad sve staviš u jedan širi kontekst, niti je ovo krađa niti su krađe onih igrača što su kao trebali za BiH a otišli igrati za Srbiju i Hravtsku. NIkoga niko nije puškom natjerao da igra za Srbiju i Hrvatsku, nego je uglavnom to bio izraz njihove želje. Uostalo, mislim, govorei samo o fudbalu, mislim da nema zemlje koja je više hajrovala od tih tzv.krađa nego Bosna i Hercegovina. Pa mi imamo samo dva igrača koji su ono, kad bi se išlo, po nekim strogim pravilima, trebali igrati za nas. Najboljeg i najgoreg :mrgreen: . Uostalom, bespotrebna priča, Gudelj ako se odluči da igra za nas, dobrodošao.

Mada, čitajuči malo srpske forume, i njihovo raspoloženje, sumnjam da mi imamo neke velike šanse.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Choma, Google [Bot], Google Adsense [Bot], kakarut, Mostarska, Slobodas, soe, tuzlanskinacin, ŠTA_JE i 46 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []