Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la _dreamer_ » 05 feb 2014, 12:27

Sto se tice tih signala, ne znam kakve signale iz saveza ocekuju, izjavu u glam blamu-u, svjetlecu raketu ili nesto trece? Imaju telefon i neka zovu Papeta i neka se s njim dogovaraju. Inace, glupo je i neprofesionalno (iako nazalost tipicno za nase podneblje) ovako preko novina prebacivati lopticu s jedne strane na drugu.

Svi mladi i perspektivni igraci su interesantni i selektoru, ali ne stavlja se igrac drito u A reprezentaciju nakon sto odigra par utakmica u nekom osrednjem ili malo jacem klubu. Po mnogima bi u A reprezentaciji vec sada igrali Atajic, Hodzic, Grahovac i da ne nabrajam dalje. Evo sada Tankovic i Arslanagic.

To samo kod nas ima jer smo mi iskompleksirana nacija i zivimo u vjecnom stanju anksioznosti, cak evo i sada kada smo izborili plasman na SP i imamo karte u ruci da igru igramo, mi strahujemo kao da smo Kambodza (bez uvrede Kambodzancima) i spremni smo da podilazimo nekim polufinalnim proizvodima koji preko medija sebi nabijaju cijenu. Jel se neko pojavi i upise 90 minuta negdje, ajde guraj ga brz' bolje ni vise ni manje nego u A repku i to mu jos obecaj i koji minut, ne bi li ga neko drugi gdje vidio i oteo...

Nesto kontam, da su Hrvati i Srbi pod istom dijagnozom kao mi, oni bi posmatrajuci njihov broj takvih talenata morali na svako okupljanje reprezentacije zvati makar 40tak igraca, da njihovi tamosnji uvazeni clanovi raznih foruma budu ispostovani...

Dobro sad, zayebanciju na stranu, jasno je meni da nam otimaju na sve strane, ali ne mozes ti otici i nekom mladom i jos uvijek nedokazanom igracu nuditi kule i gradove koje objektivno TRENTUNO nece dobiti. Mozes mu reci da je potencijal, da ga kao takvog zelimo u buducnosti u reprezentaciji i da ce, ako se dokaze, dobiti pravu priliku. Ne mozes ti otici na noge Arslanagicu, Tankovicu ili do jucer Atajicu i nuditi im minute u reprezentaciji ili sta ti ja znam. To je nerealno i neprofesionalno i donosi vecu stetu nego korist, jer bi to povrh svega bila uvreda prema trenutnim reprezentativcima. Ne moze nista preko reda, samo zato sto neki mladjahni igrac ima mogucnost da te zayebava radi dvojnog drzavljanstva. Svi igraci koji se vrte ovdje (izuzev Salatica koji igra na deficitarnoj poziciji) su trenutno u najboljem slucaju klupa reprezentacije uz mogucnost napretka, AKO se oni razviju u nesto vise.

U tom kontekstu nema sta Susic da ide niti da bilo sto eksplicitno govori, jer njemu mnogi od tih igraca TRENUTNO nisu neophodni, mada bi, ako se kvalitativno poboljsaju, mogli to biti. Na nasem savezu je da vrbuje igrace i daje im realna obecanja, a ne da od A reprezentacije prave tranzit zonu gdje ce na svako okupljanje doci nova 2-3 igraca, pa ako ostane koji jer to objektivno zasluzuje, dobro i jest.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2014, 12:29

gost je napisao/la: Pa pisao si ti. Koliko si samo rečenica napisao protiv Sušića, uoči utakmice sa Grčkom. Pa šta.
Molim?
Mislis kada sam predvidio rezultat od 3:1 ekzaktno? :lol:

Da opletem po Susicu? Da cekam na to? Koja glupost, pa uopste ne cekam. Pisem o tome sta upravo neradi i kako se ponasa i znam da sam u pravu sa tim, jer prost razum to nalaze, nista posebno.

E sad ako nam Tincek bude drzao sredinu protiv Argentine, pa nas potope...vjeruj mi, ja sam najzadnji o kojem moras razmisljati. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 feb 2014, 12:30

damir_82 je napisao/la:Momci o kojima se govori ovdje su za sada samo potencijalna perspektiva ove reprezentacije, i ukoliko su potrebni selektoru i ukoliko ne bude administrativnih prepreka, vjerovatno ce biti pozvani. Nema potrebe da se od selektora pravi kriminalac!
Ma samo opušteno. Vrijeme je do sada uvijek pokazalo da su oni koji su se najviše bucali redovno na kraju ostajali nasmijani. Tako će biti i ovaj put ;) Vidiš da se sad svaka navodna izjava selektora razlaže na proste faktore u očajnim pokušajima da se nađe nešto što mu se može prigovoriti, a u suštini se samo vade riječi iz konteksta. Ništa konkretno.

Kad su shvatili da su Gudelj i Arslanagić veoma blizu reprezentaciji, okrenuli su se Tankoviću.

Oni najbučniji su uvijek do sada progutali svoje riječi. Hoće li ponovo biti tako? Mislim da hoće. Nije Grčka bila tako davno, normala diskusija na forumu, miševi u rupama... raj ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 feb 2014, 12:32

Hajd ti to objasni deckima iz Berlina, sa Grbavice, iz Mozambika, ..., i ostaloj strucnoj spremi ..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 feb 2014, 12:32

Iskreno i sasvim logicno: ako Tin Susic od sa nama na prvenstvo, bez iskustva u kvalifikacijama i iz nikad slabijeg Hajduka, to ce biti skandal. A jos veci je skandal ako i rukama i nogama ne budemo kopali da svi ovi potencijalni obuku nas dres.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 feb 2014, 12:34

Smijesno je govoriti da je Ljubljana bila uspjesna za Hajrovica starijeg......On je u tom trenu vec bio u A svicarskoj selekciji, igrao u Grckoj, da je tada sve islo normlnim redom Hajrovic bi u Martu i Junu dobio poziv A svicarske repke, medjutim nije jer su Svicarci mislili da je sve gotovo i da je on zapecacen i onda preko ljeta dolazi do preokreta gdje Hajrovic na svoju inicijativu pokrece promjenu sportskog.....Pape ga je davno bio otpisao i samo nemarom i opustanjem svicarskog saveza su oni izgubili Hajrovica a ne zbog naseg vrbovanja kojeg u ovom slucaju skoro da nije bilo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 05 feb 2014, 12:35

Principatus je napisao/la:
Molim?
Mislis kada sam predvidio rezultat od 3:1 ekzaktno? :lol:

Da opletem po Susicu? Da cekam na to? Koja glupost, pa uopste ne cekam. Pisem o tome sta upravo neradi i kako se ponasa i znam da sam u pravu sa tim, jer prost razum to nalaze, nista posebno.

E sad ako nam Tincek bude drzao sredinu protiv Argentine, pa nas potope...vjeruj mi, ja sam najzadnji o kojem moras razmisljati. ;)
U pravu si, uopšte ne čekaš.

Uostalom, meni svejedno, znam da mi nećete uspjeti pokvariti događaj koji čekam toliko godina. Pitao sam se hoću li ga dočekati. I dočekao ga, zahvaljujući dragom bogu, Džeki,Spahi, Vedi, Begi, Izetu, Senadu i naravno Sušiću.

I ne pada mi na pamet da zbog našeg dvadeset i drugog igrača kvarim taj doživljaj. Ponoć, 16 juna, neka od mostarskih bašti, litar bijelog litar kisele, malo mezice.....i puno srce. Žao mi vas je. Al eto, svatko ima svoj odabir.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 feb 2014, 12:38

Sve je to tacno. Sad smo na konju, otisli smo na SP, necemo se vise nikad morat takmiciti u kvalifikacijama, dobijat cemo wild card za prvenstva, slijedece godine cemo pocet proizvodit igrace iz nase lige za koje ce se otimati veliki svjetski klubovi itd...

Glupi Arslanagic ce igrati za jadnu Belgiju, Gudelj za Srbiju a Tankovic za Svedsku koje cemo mi plodit u utakmicama sa reprezentativcima svjetskog kalibra, Zahirovcem, Vrsajevicem, Tincekom i Hadzicem itd..

Mi cemo tada ubirat plodove plasmana na svjetsko prvenstvo, niko nece smijet igrat protiv nas, svi ce nam predavat utakmice 3:0, necemo se uopste vise takmiciti.

Zasto ce nam Arslanagic, Gudelj, Tankovic, nisu nam potrebni, svijet ce ionako stati nakon SP u Brazilu, Dzeko, Spahic, Ibisevic, Salihovic, Begovic ce uci u vremensku masinu i iz nje izaci kao 20 godisnjaci itd...

Pa cemo se onda probudit iz sna i skontat da Susic trenira francuskog ili turskog prvoligasa, tek ponekad da izjavu za BH medije sta misli o reprezentaciji sa kojom je napravio povjesni uspjeh, Dzeko i Ibisevic ce imati 30 i vise godina, Spahic i Misimovic ce se oprosititi, a mi cemo ostati na Vrsajevicu, Hadzicu, Susicu, Zahirovicu i borit se za trece mjesto i baraz za EP.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 feb 2014, 12:39

Batko je napisao/la:Smijesno je govoriti da je Ljubljana bila uspjesna za Hajrovica starijeg......On je u tom trenu vec bio u A svicarskoj selekciji, igrao u Grckoj, da je tada sve islo normlnim redom Hajrovic bi u Martu i Junu dobio poziv A svicarske repke, medjutim nije jer su Svicarci mislili da je sve gotovo i da je on zapecacen i onda preko ljeta dolazi do preokreta gdje Hajrovic na svoju inicijativu pokrece promjenu sportskog.....Pape ga je davno bio otpisao i samo nemarom i opustanjem svicarskog saveza su oni izgubili Hajrovica a ne zbog naseg vrbovanja kojeg u ovom slucaju skoro da nije bilo.
Naravno, Susic nema zasluga za rezultat, za dovođenje bilo koga. Kao i savez ... Sve sto se desilo je nafakli, visa sila - The Big Bang. Da nema ljudi kao sto si sam, u blatu do grla bi bili .. How Yes No ..

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2014, 12:39

_dreamer_ je napisao/la:ne stavlja se igrac drito u A reprezentaciju nakon sto odigra par utakmica u nekom osrednjem ili malo jacem klubu. Evo sada Tankovic i Arslanagic.
A nakon sto igra u Hajduku? Tankovic igra u Fulhamu, Arslanagic drzi odbranu Belgijskog buduceg sampiona.
Sta radi Tino?
_dreamer_ je napisao/la:Ne mozes ti otici na noge Arslanagicu, Tankovicu ili do jucer Atajicu i nuditi im minute u reprezentaciji ili sta ti ja znam. To je nerealno i neprofesionalno i donosi vecu stetu nego korist, jer bi to povrh svega bila uvreda prema trenutnim reprezentativcima. Ne moze nista preko reda
A Susic Junior nije uvreda trenutnim reprezentativcima?
Ne moze nista preko reda? Pa moze, vidis da moze. ;)
Virtu4l je napisao/la:Kad su shvatili da su Gudelj i Arslanagić veoma blizu reprezentaciji, okrenuli su se Tankoviću.
Blizu reprezentaciji? Pa tek ih sad zovu da "osjete atmosferu", a Bakovic sam kaze, da Susic nije jos nista rekao o tome. Ako je to blizu, super.

Ovo sa Tankovicem je samo primjer da se pokaze kako otprilike normalni selektori rade i kakav je to kontrast prema Susicu koji ni nezna za igrace, dok mu ih neko ne natjera, sto se moze citati iz izjava Jagodica (Kolasinac) i Bakovica.
gost je napisao/la:Uostalom, meni svejedno, znam da mi nećete uspjeti pokvariti događaj koji čekam toliko godina.
Nece ni meni Susic, dakle nema ti sta biti zao. Ja cu uzivati u utakmici nasih momaka, koji su sebi ovo znojem zaradili, kako bi sad neki ublehe na njima zaradjivale. A boze moj selektori dolaze i odlaze, pa ce i ovaj. Uzivaj.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 feb 2014, 12:41

Consigliere je napisao/la:Iskreno i sasvim logicno: ako Tin Susic od sa nama na prvenstvo, bez iskustva u kvalifikacijama i iz nikad slabijeg Hajduka, to ce biti skandal. A jos veci je skandal ako i rukama i nogama ne budemo kopali da svi ovi potencijalni obuku nas dres.
Kao sto bi bio u mojim ocima skandal da Elvir Rahimic, covjek koji je ne jednom, nego sa dvije noge u penziji, jer u zadnje 2 i po godine nije odigrao 500 minuta profesionalnog fudbala, zauzima mjesto bilo kojem "aktivnom" igracu, pa makar to bio i Advdija, na SP.

A naci cu ti ogroman broj forumasa (vjerovatno si i ti na toj listi) koji ce me popljuvati radi ove notorne cinjenice. To su isti oni koji forumasi kritikuju na veliko Papeta radi nepozivanja neke djece. A uvalili bi u reprezentaciju 38godisnjaka zaradi zasluga. A to sto taj covjek objektivno i nije vise aktivan igrac osim na papiru, to nema veze.

E to su jaro moj dvostruki arsini...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2014, 12:42

Mozambik je napisao/la: Zasto ce nam Arslanagic, Gudelj, Tankovic, nisu nam potrebni, svijet ce ionako stati nakon SP u Brazilu, Dzeko, Spahic, Ibisevic, Salihovic, Begovic ce uci u vremensku masinu i iz nje izaci kao 20 godisnjaci itd...
Haha koji car. :mrgreen:

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 05 feb 2014, 12:42

ma dajte molim vas, uvijek neki ovdje brane safeta!
kako odbraniti to što sjedi ko trut kući u parizu, gleda psg, a ostali nam uzimaju igrače? KAKO?

Ljudi dragi, ove momke treba privoliti da igraju za državu (isto radi i selektor švedske), a safet čeka da mu dođu na noge i kažu: "čika sajo, jel možemo molim vas igrat, pa ja igram za fulham/standard/az, mogu li i kod vas?"..
SAFET JE TOTALNA LIJENČUGA! ovi iz saveza bi možda šta i uradili, ali kao što neko postavi hijerarhiju, savez treba da radi sa igračima koji su interesantni selektoru, sve ostalo je miješanje u posao, taman ja bio selektor..

meni je samo žao što će ovi svi igrati za drugu državu ako nešto ne uradi, jer kad ode on, mislim da ćemo i mi i budući selektori proklinjat safeta!
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 05 feb 2014, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: vrijedjanje selektora

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 05 feb 2014, 12:48

inacefindecko je napisao/la:ma dajte molim vas, uvijek neki ovdje brane safeta!
kako odbraniti to što sjedi ko trut kući u parizu, gleda psg, a ostali nam uzimaju igrače? KAKO?

Ljudi dragi, ove momke treba privoliti da igraju za državu (isto radi i selektor švedske), a naše GOVEDO safet čeka da mu dođu na noge i kažu: "čika sajo, jel možemo molim vas igrat, pa ja igram za fulham/standard/az, mogu li i kod vas?"..
SAFET JE TOTALNA LIJENČUGA! ovi iz saveza bi možda šta i uradili, ali kao što neko postavi hijerarhiju, savez treba da radi sa igračima koji su interesantni selektoru, sve ostalo je miješanje u posao, taman ja bio selektor..

meni je samo žao što će ovi svi igrati za drugu državu ako GOVEDO nešto ne uradi, jer kad ode on, mislim da ćemo i mi i budući selektori proklinjat safeta!
ovo je stvarno sramota da se naj uspjesniji i naj bolji selektor reprezentacije BiH naziva GOVEDOM

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 05 feb 2014, 12:50

Ne slazem se ja u mnogocemu sa Papetom kao i vecina forumasa, ali ovo vrijedjanje je stvarno prevazislo sve granice.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 05 feb 2014, 12:51

jesu li to jedini argumenti kojim branite safeta? to da ne treba niko biti protiv njega?
da bog da on bio najbolji svih vremena, nemam ništa lično protiv njega, imam protiv nerada koji je PREOČIT!
samo nam treba reprezentaciju promijeniti u ime agencije u kojoj radi njegov fini braco..
druga stvar, muka mi je kad gledam izjave one kako on ne gleda naše reprezentativce, kako mu provjereni igrač nije dobar, a avdija, zahirović, tino, kvržić ( :roll: :roll: -kojim li je on putem došao u repku) SUPERPROVJERENI!

p.s. "moralisti" i branioci "selektora" nek preskoče, a nadležni na forumu nek banuju ako je potrebno, poštujem njihovo samo ;)
Zadnja izmjena: inacefindecko, dana/u 05 feb 2014, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 feb 2014, 12:52

Joojj Papeta levata :lol: :lol: .Cuj Prcic igra u losem klubu,a Tino ili Hadzic ne igraju?.Hvala prosvetitelju sto si nam pokazao da je HNL ipak za nijansu jaca od Ligue 1 :oops:
Sto se tice Gudelja,Arslanagica i Tanakovica,nakon ove izjave Bakovica nisam uopce optimista da ce zaigrati za BiH.Susic stalno laze kako nema dovoljno igraca,a kada mu se ponude on ih nosalantno odbije.Tako ce biti i s ovim momcima,zivi bili pa vidjeli.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 feb 2014, 12:54

Susic jos uvijek nije pozvan, do tada ohladite. Mogu se kladiti da je Safet namjerno izustio njegovo ime jer zna kako pogana nam je sira javnost. Ovaj patuljak iznad je PREOCIT dokaz ..

HZSA1991
Kontakt:

Post Postao/la HZSA1991 » 05 feb 2014, 12:54

slika

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 05 feb 2014, 12:55

Ovo jeste previse.
Ali nije.... ljudi :oops:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Iceplayer i 48 gostiju.