Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

drummer
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la drummer » 05 feb 2014, 14:03

bagrcavi je napisao/la:Moj baksuze da ti pojednostavim: Ti si siromašan, anoniman i neće te nijedna treba. Žališ se, proklinješ zlu sudbinu što se to tebi dešava. Odjednom dešava se preokret. Tetka ti ostavlja milione, i postaješ poznata ličnost. Djevojke ti se nude na svakom koraku, svaka bi da bude sa tobom. A ti im onako hladno odgovaraš gdje ste bile prije dok sam bio siromašan, odakle ste iskočile i naravno ostaješ nevin do kraja života sa tom pričom. Umjesto da iskoristiš sve što možeš jer si u prilici za to.
Kontaš pašice?
:lol: :lol: vrh.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 feb 2014, 14:05

drummer je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Moj baksuze da ti pojednostavim: Ti si siromašan, anoniman i neće te nijedna treba. Žališ se, proklinješ zlu sudbinu što se to tebi dešava. Odjednom dešava se preokret. Tetka ti ostavlja milione, i postaješ poznata ličnost. Djevojke ti se nude na svakom koraku, svaka bi da bude sa tobom. A ti im onako hladno odgovaraš gdje ste bile prije dok sam bio siromašan, odakle ste iskočile i naravno ostaješ nevin do kraja života sa tom pričom. Umjesto da iskoristiš sve što možeš jer si u prilici za to.
Kontaš pašice?
:lol: :lol: vrh.
KING :lol: :lol: :lol:

Uzo ga je lopatom

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 05 feb 2014, 14:06

Batko je napisao/la:...Ekipa se mjena iz dana u dan u normalnim reprezentacijama, jer igraci iskacu i uskacu, ali za takvo nesto se igrac moraju pratiti...
pa ne baš.....

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 05 feb 2014, 14:07

_dreamer_ je napisao/la:Sto se tice tih signala, ne znam kakve signale iz saveza ocekuju, izjavu u glam blamu-u, svjetlecu raketu ili nesto trece? Imaju telefon i neka zovu Papeta i neka se s njim dogovaraju. Inace, glupo je i neprofesionalno (iako nazalost tipicno za nase podneblje) ovako preko novina prebacivati lopticu s jedne strane na drugu.
Upravo ovako.

To se radi sistemski i temeljito.

Ovaj problem BH reprezentacije je isti kao i problem kupovine igrača u klubovima. Vizija igre treba da bude dogovorena, a onda oformljena ekipa sa pravnicima, pregovaračkim timom i skautima koji će selektirati igrače duž cijele planete.

Ovako kako se sada radi je neprofesionalno i na vrat na nos.

PS. i ostali dio posta je za deset. Zaboravih reći. ;)
Zadnja izmjena: Rockefeller, dana/u 05 feb 2014, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 feb 2014, 14:08

Pazi ti logike molim te lijepo gdje su bili prije.Sad igrac nekog slabog kluba predje u Leverkusen i pocne da razvaljuje i treba znaci reci cekaj,odakle ovaj sad iskoci a gdje je prije bio? :lol: Stvari se desavaju,ne stoje u mjestu.A odakle iskoci Tino i gdje je prije bio,iz Germanije? :mrgreen:

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 14:08

Kontaš pašice?
HAHAHA dobar si! Nemam toliko fantazije da sebi zamislim ni prvi ni drugi scenarijo :)

Plitko razmisljas moj djecko, vidi se gdje su ti prioriteti u zivotu. Moraces ti jos hljeba/kruha pojesti da svatis neke stvari.

Evo malo da razmislis:
Ako ti je smisao zivota samo da izgubis nevinost onda si fakat siromak, djaba koliko para imo. Ako mislis da ces biti sretan samo ako svaki vikend pokupis "neku" onda si isto tako siromasan (i to u duhu). Poenta je naci zenu i prijatelje za zivot, koja ce te voliti radi nekih tvojih osobina a ne radi love. Sve se ovo moze i na fudbal prenjeti, ali neznam dali si u stanju skontati poentu kao sto sam ja tvoju skonto.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 feb 2014, 14:10

Principatus je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:ne stavlja se igrac drito u A reprezentaciju nakon sto odigra par utakmica u nekom osrednjem ili malo jacem klubu. Evo sada Tankovic i Arslanagic.
1. A nakon sto igra u Hajduku? Tankovic igra u Fulhamu, Arslanagic drzi odbranu Belgijskog buduceg sampiona.
Sta radi Tino?
_dreamer_ je napisao/la:Ne mozes ti otici na noge Arslanagicu, Tankovicu ili do jucer Atajicu i nuditi im minute u reprezentaciji ili sta ti ja znam. To je nerealno i neprofesionalno i donosi vecu stetu nego korist, jer bi to povrh svega bila uvreda prema trenutnim reprezentativcima. Ne moze nista preko reda
2. A Susic Junior nije uvreda trenutnim reprezentativcima?
Ne moze nista preko reda? Pa moze, vidis da moze. ;)
Brute iz Njemacke, mislim da se nismo najbolje razumjeli:

1. Tino iza sebe ima odlicnu proteklu sezonu u Hajduku i kao takav usao je u krug zanimljivih igraca. On vec neko vrijeme igra dobro. Arslanagic za razliku od Tine je ozbiljan fudbal poceo konstantno igrati tek prije par mjeseci. Uoci razliku, molim te.

Tankovic? Pa on je jos jednostavniji primjer onoga sto sam napisao. Covjek odigrao 5 utakmica u Fulhamu, pa kad ce ga druze dragi prije pozvati? Do jucer je bio junior.

No naravno da SADA obojica postaju interesantna i kao sto vidimo, vec se radi na tome. Ali radi vec pomenutih razloga je neumjesno porediti slucaj Tine sa ovom dvojicom.

2. Tino JOS nije dobio poziv, kao ni ostali gore pomenuti, a mozda je mogao da je Susic nazor htio da ga odmah ugura u tim. Ja dakle ne vidim u cemu je TRENUTNO problem? Samo zato sto nosi prezime Susic ponasas se ovako, a da je neko drugo prezime u pitanju, bila bi drugacija prica. Ako je momak Hrvatima bio interesantan, onda sigurno nije za baciti. Da nosi drugo prezime, vjerovatno bi bilo: sto ne zove Pape onog iz Hajduka, ukrast ce nam ga Hrvati, mali je potencijal, a jos i mlad...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 feb 2014, 14:12

Batko je napisao/la:Ekipa se mjena iz dana u dan u normalnim reprezentacijama, jer igraci iskacu i uskacu, ali za takvo nesto se igrac moraju pratiti...
Pogledaj malo sastave razlicitih/normalnih reprezentacija i vidjeces da nisi u pravu. Blago receno ...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 14:19

Batko je napisao/la:Cuj po cemu zasluzuje poziv?

Ja bi tebe trebao pitati po cemu Tino zaslzuje poziv, po cemu Vrsajevic?

Postoje igraci koji imaju kvalitet za reprezentaciju, samo sto treba selektor da mrdne guzicom i imacemo par kvalitetnih pojacanja......

Za reprezentaciju BIH moraju igrati najbolji igraci u trenutku......Ekipa se mjena iz dana u dan u normalnim reprezentacijama, jer igraci iskacu i uskacu, ali za takvo nesto se igrac moraju pratiti...
Tino i nezasluzuhe poziv, ali to nije argumenat da ako ga on dobije trebaju i drugi.

Kad uzmes najbolje zacine i pobacas sve u lonac znas kako ce to na kraju ispasti???? Treba znati napraviti ekipu, gdje neki i bolji igraci znaju ostati na strani. Ekipa se nemjenja nikad iz dana u dan, pogotovo ne kad imas uspjeh. Uvodis pazljivo igraca po igraca (vidi Njemaca, Spanija - imaju kvaliteta za bacanje ali ipak nemjenjaju samo trako radi forme, primjer: Podolski bio u repki i kad ga nije islo).

U ovom momentu je Arslanagic definitivno prioritet. Iskocio je sad i Gudelj, njega bi isto tako stavio kao prioritet. Ostalo je sve u pet deka. Sa Tankovicom se treba porazgovarati i dati mu do znanja da se u buducnosti racuna sa njim, ali svaki normalan covjek ce znati da ako je on dobar da ce se sa njim racunati. Dosad tih momaka nigdje nije bilo (Arslanagic je izuzetak, jer vec od ljeta prodire naprijed).

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 14:22

Zamolio bi pojedince da citaju malo pazljivije neke izjave ili je te iste mrznja vec zasljepila????

(momci ce se prepoznati)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 feb 2014, 14:25

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Kontaš pašice?
HAHAHA dobar si! Nemam toliko fantazije da sebi zamislim ni prvi ni drugi scenarijo :)

Plitko razmisljas moj djecko, vidi se gdje su ti prioriteti u zivotu. Moraces ti jos hljeba/kruha pojesti da svatis neke stvari.

Evo malo da razmislis:
Ako ti je smisao zivota samo da izgubis nevinost onda si fakat siromak, djaba koliko para imo. Ako mislis da ces biti sretan samo ako svaki vikend pokupis "neku" onda si isto tako siromasan (i to u duhu). Poenta je naci zenu i prijatelje za zivot, koja ce te voliti radi nekih tvojih osobina a ne radi love. Sve se ovo moze i na fudbal prenjeti, ali neznam dali si u stanju skontati poentu kao sto sam ja tvoju skonto.
A kako ćeš naći ženu za cijeli život ako je ne tražiš? Možda si već odbio neku koja je bila za cijeli život jer si joj rekao odakle si ti iskočila, i pokupio svoju rodicu jer ti je bilo mrsko hodati i tražiti djevojku. Garant je tebi djevojka ili žena ako si oženjen pala sa neba kao u onom filmu kad je cura sletila sa padobranom u ono selo, momak je odnio kući i kaže majci: "Maaajko meni cura pala sa neba".

Valjda se neće moderatori ljutiti što mi ovako diskutujemo jer je ovo razgovor pun dubine. Ako neko nije skontao, trebe = potencijalni fudbaleri.
DRUG NEBI TI PUNCA

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 feb 2014, 14:27

MaksuzBaksuz je napisao/la: Tino i nezasluzuhe poziv, ali to nije argumenat da ako ga on dobije trebaju i drugi.

Kad uzmes najbolje zacine i pobacas sve u lonac znas kako ce to na kraju ispasti???? Treba znati napraviti ekipu, gdje neki i bolji igraci znaju ostati na strani. Ekipa se nemjenja nikad iz dana u dan, pogotovo ne kad imas uspjeh. Uvodis pazljivo igraca po igraca (vidi Njemaca, Spanija - imaju kvaliteta za bacanje ali ipak nemjenjaju samo trako radi forme, primjer: Podolski bio u repki i kad ga nije islo).

U ovom momentu je Arslanagic definitivno prioritet. Iskocio je sad i Gudelj, njega bi isto tako stavio kao prioritet. Ostalo je sve u pet deka. Sa Tankovicom se treba porazgovarati i dati mu do znanja da se u buducnosti racuna sa njim, ali svaki normalan covjek ce znati da ako je on dobar da ce se sa njim racunati. Dosad tih momaka nigdje nije bilo (Arslanagic je izuzetak, jer vec od ljeta prodire naprijed).
Pa o ovome se i radi inzinjeru, niko ovde ne trazi da u reprezentaciji budu Cocalici, Ljevakovici ili neki drugi igraci koji su iste ili slicne kvalitete kao ovi sto sada imamo.

Nego trazimo kvalitetnije od ovih sada, ova dva su kvalitetnija, samo sto si ti toliko zaslijepljen Susicem da ne vidis sta drugi pisu i odgovaras svima, iako imas isto ili slicno razmisljanje.

Nemoj sad spominjat gringa, veleza ili ovoga od maloprije sto selektora naziva govedom.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 feb 2014, 14:28

Hajmo se malo sad probati staviti u situaciju Sanjina Prcica,momak je prosao sve mlade selekcije BiH,igra u klubu iz lige petice,kakav god je tak klub bolji je od sporova,Hajduka koji ispada od neke gruzijske Dila Gori,turskih i njemackih drugoligasa itd.I sad jedan takav mladi igrac,znaci korektni momak patriota koji od najmladjih dana igra samo za BiH i nista ne kalkulise gleda kako igraci pomenutih klubova koji nisu bili tako vjerni BiH kao on dobijaju poziv i igraju i procita u novinama da selektor njegove voljene zemlje kaze da on igra u slabom francuskom prvoligasu i da se ne nada pozivu jer ga nece dobiti.To je bezobrazno,brutalno,surovo,licemjerno i odvratno!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 feb 2014, 14:29

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Batko je napisao/la:Cuj po cemu zasluzuje poziv?

Ja bi tebe trebao pitati po cemu Tino zaslzuje poziv, po cemu Vrsajevic?

Postoje igraci koji imaju kvalitet za reprezentaciju, samo sto treba selektor da mrdne guzicom i imacemo par kvalitetnih pojacanja......

Za reprezentaciju BIH moraju igrati najbolji igraci u trenutku......Ekipa se mjena iz dana u dan u normalnim reprezentacijama, jer igraci iskacu i uskacu, ali za takvo nesto se igrac moraju pratiti...
Tino i nezasluzuhe poziv, ali to nije argumenat da ako ga on dobije trebaju i drugi.

Pa to i mi tražimo.. Arsla i Gudelj i babo ručo..

Sent from my iPhone using Tapatalk

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 05 feb 2014, 14:31

Batko je napisao/la:a

Pa to i mi tražimo.. Arsla i Gudelj i babo ručo..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa dobro druže, ko je ovdje protiv te dvojice ?

Doduše, ima taj problemčić sa papirima, al haj da ne trunimo o tome

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 14:37

Mozambik je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la: U ovom momentu je Arslanagic definitivno prioritet. Iskocio je sad i Gudelj, njega bi isto tako stavio kao prioritet. Ostalo je sve u pet deka. Sa Tankovicom se treba porazgovarati i dati mu do znanja da se u buducnosti racuna sa njim, ali svaki normalan covjek ce znati da ako je on dobar da ce se sa njim racunati. Dosad tih momaka nigdje nije bilo (Arslanagic je izuzetak, jer vec od ljeta prodire naprijed).
Pa o ovome se i radi inzinjeru, niko ovde ne trazi da u reprezentaciji budu Cocalici, Ljevakovici ili neki drugi igraci koji su iste ili slicne kvalitete kao ovi sto sada imamo.

Nego trazimo kvalitetnije od ovih sada, ova dva su kvalitetnija, samo sto si ti toliko zaslijepljen Susicem da ne vidis sta drugi pisu i odgovaras svima, iako imas isto ili slicno razmisljanje.

Nemoj sad spominjat gringa, veleza ili ovoga od maloprije sto selektora naziva govedom.

Trazili ste trazili..... Pljuvali ste pljuvali :) Ne svi, naravno! To me i nervira, to sam sto puta napiso, opravdane kritike na adresu Susica nikad nisam demantovao (mozda si upratio, mozda nisi na to obracu paznju). Oni koju su pljuvali njima i nisam nikad repliciro, vec sam samo stavio moje teze o frustaciji itd. (sto stoji jos uvjek). One stvari gdje mislim da grjeste tu sam se i suprostavio.

Znaci za sad igrace Koje treba privesti: Arslanagic i Gudelj (ako stvarno hoce i neigra se sa nama kao Halilovic).
Poslje SP ako nastavi ovako treba biti Tankovic.

Utjecati na ovo nemozemo, samo nagadjati. Treba sacekati, mislim da je pozitivno da su se pozvali na tekmu u Innsbrucku. Ako dodje neko od njih tamo, onda ce to i biti nesto, ako nedodje onda jos uvjek neznaci da su izgubljeni (mozda za SP).

Problem u savezu i jeste sto samo nekoliko ljudi radi za dobro BiH fudbala a ostali ili ne rade ili su cak i protiv uspona. Znaci ti koji rade moraju da rade sve, a u to uvrstavam i organizaciju SP, trazenje sponzora, financije itd itd itd, tako da za ove obaveze neostaje bas puno resorsa (nazalost). Ako pomenuti igraci zele da igraju za nas to ce se sve srediti. Pustiti vi clanke u novinama, tu je cilj da se novine prodaju, sta u njima pise i nije vazno.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 feb 2014, 14:39

Amin, konacno smo dosli do konsenzusa.

Znaci Arslanagic i Gudelj su prioritet, Tankovic jos moze sacekat, a Hrgota je bonus, ako ga ulovimo dobro je, ako ne nikom nista, al makar treba pokusat, da ne bude da smo izgubili bez ispaljenog metka.

Evo i papetoljupci se slazu, konacno.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 14:41

bagrcavi je napisao/la: A kako ćeš naći ženu za cijeli život ako je ne tražiš? Možda si već odbio neku koja je bila za cijeli život jer si joj rekao odakle si ti iskočila, i pokupio svoju rodicu jer ti je bilo mrsko hodati i tražiti djevojku. Garant je tebi djevojka ili žena ako si oženjen pala sa neba kao u onom filmu kad je cura sletila sa padobranom u ono selo, momak je odnio kući i kaže majci: "Maaajko meni cura pala sa neba".

Valjda se neće moderatori ljutiti što mi ovako diskutujemo jer je ovo razgovor pun dubine. Ako neko nije skontao, trebe = potencijalni fudbaleri.

Malo si zaluto, ali nema veze. Izdo si se gore kad si napiso kako mislis. Pustimo polemiku, nije ti to jaca strana.
(Uostalom momcicu neces naci ljubav ako ides po tvom principu da kupis one koje ti skacu za vrat i same se nude da ich naguzis ... znas ti kakve su to cure)

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 feb 2014, 14:44

Da razjasnimo jos jednu zabunu koja je ovdje prisutna.Za igranje u prijateljskoj utakmici NIJE NEOPHODNA PROMJENA SPORTSKOG DRZAVLJANSTVA,neophodni su samo pasos Bosne i Hercegovine koji se u slucaju ovih potencijalnih igraca za 200 KM dobija za 48 sati jer svi oni imaju osnov po rodjenju njihovih roditelja u BiH dobiti drzavljanstvo i pasos.Znaci,nema prepreke da se Arslanagic,Gudelj i ostali pozovu da igraju odmah protiv Egipta ukoliko imaju drzavljanstvo i pasos BiH a vec sam naveo da ga mogu dobiti za 48 sati.

TakozvaniDijasporac
Kontakt:

Post Postao/la TakozvaniDijasporac » 05 feb 2014, 14:45

Predlazem da se zakljuca ova tema jer nema smisla, a da se otvori nova tema zvana "Zaboravljeni potencijalni Seadovi igraci"...mislim da bi se tu vise zelje ispunjavale ;)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.