Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 feb 2014, 02:33

ovo je bilo ispod pojasa :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 06 feb 2014, 02:59

Bosniacum Lilium je napisao/la:ovo je bilo ispod pojasa :D
ovo je bilo legendarno :lol:
Ti kad zaspis veceras i sanjas najbolju verziju svog zivota u toj verziji pape opet postigao vise od tebe. A u prici gdje je pape coban ti mozes samo glumit ovcu
Što bi na ovom forumu ljudi rekli: "Znači plačem". :lol:

Fakat je da ljudi mlate gloginje al' tudjim... Sve im izgleda jednostavno dok su iza ekrana i sami u sobi. A prvi put kad bi popričali sa nekim ko je u tim vodama bi brzo shvatili da pojma nemaju.

Što bi rek'o naš bosanski čo'jk man'te me se kafanske. Nego deder vi meni stručnjaci recite šta vi radite pa da vam ja dam koji savjet šta i kako.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 03:02

mambabalkan je napisao/la:Koga bi gudelj tankovic seferovic atajic hadzic na kvadrat cocalic dilaver zolotic Prcic Tino Besic Salatic arslanagic Vuckicc mahmutovic halilovic husejinovic zamijenili u najboljoj repki koju je Bih ikad imala
Lijepo si upakovao "igrace" kao sto su Mahmutovic, Hadzic, Cocalic, Sven Tino, Husejinovic. I to medju jednog Tankovica iz EPL sa 18 godina i Arslanagica koji onako mlad rastura samo tako, clan Belgijske U21, pa Gudelja.

Sto ne stavis jos Vrsajevica, Kvrzica, S. Vranjesa, Svraku i druge polovnjaku u ovu listu. Igrace za koje nikad niko pitao nije, jedino ih je selektor namecao.

Dobar pokusaj, ali slabo, haj nazad, pa jos jedanput. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 06 feb 2014, 03:12

Principatus je napisao/la:
mambabalkan je napisao/la:Koga bi gudelj tankovic seferovic atajic hadzic na kvadrat cocalic dilaver zolotic Prcic Tino Besic Salatic arslanagic Vuckicc mahmutovic halilovic husejinovic zamijenili u najboljoj repki koju je Bih ikad imala
Lijepo si upakovao "igrace" kao sto su Mahmutovic, Hadzic, Cocalic, Sven Tino, Husejinovic. I to medju jednog Tankovica iz EPL sa 18 godina i Arslanagica koji onako mlad rastura samo tako, clan Belgijske U21, pa Gudelja.

Sto ne stavis jos Vrsajevica, Kvrzica, S. Vranjesa, Svraku i druge polovnjaku u ovu listu. Igrace za koje nikad niko pitao nije, jedino ih je selektor namecao.

Dobar pokusaj, ali slabo, haj nazad, pa jos jedanput. :mrgreen:
Ja sam samo nabrojao igrace koje su selektori gurali u repku. Ovdje je bilo brdo rasprava o tome kako je mahmutovic pa cak I atajic super treci napadac. Husejnovica su neki stavljali I u prvih 11 a Tino ti dolazi o tome nema da se brines :) a vrsajevica kvrzica I svraku nisam stavio jer je to Pape vec uradio ;)

Izmedju ostalog odvadi njih cetvoricu petoricu I opet ti ostaje 12 novih reprezentativaca koje bi vi strucnjaci poveli na sp.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 03:17

Principatus je napisao/la: Dobar pokusaj, ali slabo, haj nazad, pa jos jedanput. :mrgreen:
Nego moram sam sebe citirati. Pisem "dobar pokusaj, ali slabo", sam sebi protivrijecujem u jednoj recenici. To mora da ima veze sa ovim avatarom. :lol: Ali Papetovci ce me tako bolje razumijeti, kontradikcija i dupli arsini, kao manjak logike su na dnevnoj listi bas prioritet. Pokusavam samo da govorim istim jezikom, mozda onda bolje shvate.

Kako da kazem sad na tom jeziku: Tankovic je premlad, bas zato ga moramo pozvati u reprezentaciju. Jer i Kolasinac je bio premlad, a ja pljuvac sto sam trazio da ga pozovemo. Nije bio premlad za Schalke i da igra protiv Drogbe, ali jeste premlad da igra lijevog beka u repki gdje Vrsajevic igra desnog. Haha. Kad ga Pape pozva (ili kada ga Bakovic i mediji natjerase, pa i sam Kolasinac koji nije dozvolio da ga ko zeza), Kolasinac odjedanput postade dovoljno star, ma klasa. Ne izdajnik ali patriota. Od danas do sutra. :lol:

Tako Tankovic moze igrati za ekipu iz PL, ali nemoze za nasu reprezentaciju. Nemoze on zauzimati Kvrzicevo mjesto, ili Ibricica, ili nedaj boze Tininimino mjesto, jer to je rezervisano. Kazem mjesto, ne poziciju, za one bukvalce, sto ce navaliti da kazu kako je cika ucitelj napravio gresku. :D

Jucer je jos bilo kao SBBKBB (nemoj da citiram), o tome da ce Tino biti pozvan za Egipat. A mi samo pljuvaci i paranojci. Jucer Susic izjavi da ce definitivno biti pozvan ako papiri budu sredjeni, i sad tisina o tome. Ploca se okrece na: Pa ko kaze da ce biti pozvan na SP, to je sve SBBKBB. Nije vam lako, to jest Susic vam pravi tezak "posao". :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 06 feb 2014, 09:04

hvala Bogu dragom pa ce Pape produziti ugovor i ostati selektor i poslije SP :)

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 06 feb 2014, 09:11

mambabalkan je napisao/la: A u prici gdje je pape coban ti mozes samo glumit ovcu

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ovo je najbolje sto sam odavno na forumu procito!!!

Za DMa po mom nekom razmisljanju: Nama treba neko ko je borben, ko zna biti prljav i tvrd u duelima, neko ko ima fizicke prespozicije (ne kao Medo ili mali Prcic - oni su previse mehki), neko ko zna napraviti takticki faul, neko ko zna citati igru i ko zna se defenzivno kretati. Sve ostalo je "add on" (znaci dobro ako ima, ako nema nikom nista). Za sad je to odlicno odradjivao Zahirovic, ali neigranje u klubu je momka totalno izbacilo iz takta.

Do moze to odigrati:

Salihovic? keptican sam, ima dobra pluca ali fali mi ono prljvo, ipak je on ofenzivac
Kolasinac? Ima tvrdnjocu, grubost! Fali mu mozda malo iskustvo.
Hadzic? Ima iskustvo na toj poziciji. Ima fizicke prespozicije. Nema iskustvo na internacijonalnoj sceni i u velikim utakmicama
Susic? nevjerujem, iako ima tjelo i zilav je.
Besic? Vazi isto kao i za Hadzica
Gudelj? Nisam ga gledo, nemogu ocjeniti

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 06 feb 2014, 09:24

Principatus je napisao/la:Jucer je jos bilo kao SBBKBB (nemoj da citiram), o tome da ce Tino biti pozvan za Egipat. A mi samo pljuvaci i paranojci. Jucer Susic izjavi da ce definitivno biti pozvan ako papiri budu sredjeni, i sad tisina o tome. Ploca se okrece na: Pa ko kaze da ce biti pozvan na SP, to je sve SBBKBB. Nije vam lako, to jest Susic vam pravi tezak "posao". :mrgreen:

Slabo kontas...nije bilo SBBKBB o Tinu, nego o vasem nagadjanju i vasim strastima (koje nekad lice na paranoju)sta nece sve biti. Neki imaju kristalnu kuglu doma. **** mi se za Tina ako ovaj bude 23ci igrac. Ali eto ipak ovo lici na nepotizam, i nije Papetu bas ni trebalo (treboga je zvati nakon SP). Ako ga nepozove na SP onda je na kraju ipak bilo OK....vidjecemo, pustimo momka da pokaze dali zna nesto i kako se uklapa u ekipu.

Da se Tino nezove Susic nebi niko nista reko. Da je neko drugi selektor svi bi rekli bravo, pa ako je Susic ima sigurno slifa za fudbal (ipak je to u genima). Sutra kad pozove Arslanagica i ovaj mu bude odigro jednu slabu bice opet psovke zasto gura rodjaka u prvu postavu. Pustite covjeka da radi poso, dok ima rezultate mene boli briga ko ce igrati, pa kamoli da mu Dzeko grije klupu, bas me briga. Kad nebude imo rezultate onda mozemo dalje pricati.

Malo sale:
Tino je Sejdic-Finci...on je ipak "ostali" iz mjesanog braka!!! :mrgreen: :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 feb 2014, 09:56

Nemojte se truditi davati selektoru epitete raznih zivotinja, jer ce postovi biti pobrisani, a pojedini biti zbog trollanja zna se vec gdje poslani. Diskutujte normalno, zdrava i konstruktivna kritika je dobra, vrijedjanje ne!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 feb 2014, 09:56

Divim vam se majke mi. Kako vam ne dosadi. Sve isti i sve u krug ista priča:)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 feb 2014, 10:21

zaboljisportuBiH je napisao/la:Divim vam se majke mi. Kako vam ne dosadi. Sve isti i sve u krug ista priča:)
Nemoj tako, nikad nisu bili bliži da nam dokažu kako je Pape loš selektor. Dva puta su bili blizu, prije Grčke i poslije Slovačke, ali zamalo, zeznuše ih Miske, Vedo i naš ponos - Safet Sušić izmjenama u Slovačkoj.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 10:22

MaksuzBaksuz je napisao/la:nije bilo SBBKBB o Tinu
Nemoj da citiram... :D
MaksuzBaksuz je napisao/la:Ali eto ipak ovo lici na nepotizam, i nije Papetu bas ni trebalo (treboga je zvati nakon SP).
Kada nesto lici na g*vno, mirise na g*vno, onda vecinom i jeste...
Ne da lici, nego jeste nepotizam, ali lijepo da si to sada uvidio. Nikad nije kasno.

MaksuzBaksuz je napisao/la:Da se Tino nezove Susic nebi niko nista reko. Da je neko drugi selektor svi bi rekli bravo,
SBBKBB.
MaksuzBaksuz je napisao/la:sutra kad pozove Arslanagica i ovaj mu bude odigro jednu slabu bice opet psovke zasto gura rodjaka u prvu postavu.
SBBKBB.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 06 feb 2014, 10:24

zaboljisportuBiH je napisao/la:Divim vam se majke mi. Kako vam ne dosadi. Sve isti i sve u krug ista priča:)
I u evropskom parlamentu su raspravljali o ovom forumu...
Komesar za proširenje EU Štefan File (Fule), odmah je na početku upozorio na trend da "svake godine rasprava o BiH kao da je repriza".
:)
To finish first, first you have to finish.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 10:28

Virtu4l je napisao/la:Slovačke, ali zamalo, zeznuše ih Miske, Vedo i naš ponos - Safet Sušić izmjenama u Slovačkoj.
Pitam se bas kako je izgledala ta izmjena u Slovackoj. Miske nemoze da hoda, sve nam se izmice, Slovacka nas vec drugi put razbija...Susic se hvata za glavu. Drama.

Kad ono "iskoci" mu Hajrovic. :D Stoji pred njim.

I Susic se pita: "Pa odakle ti mali, zar ne igras za Svicarsku? Pa to bi ti bilo prirodno!"

A Hajrovic: "Ma ne Selektore, popricao sam sa onim Jukom, onaj sto zna kako se sjedne u avion. I on me je nagovorio. Evo ja mogu dvaput brze od Misimovica trcati, i dajem cesto golove iz daljine, mozda da me ubacite?"

Susic se onda posavjetovao sa nekim tamo ljudima i ubacio ga. I tako zive i danas srecni....blabla.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 06 feb 2014, 10:29, ukupno mijenjano 2 puta.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 06 feb 2014, 10:28

Virtu4l je napisao/la:
Nemoj tako, nikad nisu bili bliži da nam dokažu kako je Pape loš selektor. Dva puta su bili blizu, prije Grčke i poslije Slovačke, ali zamalo, zeznuše ih Miske, Vedo i naš ponos - Safet Sušić izmjenama u Slovačkoj.
Joj kad se samo sjetim kako su pljuvali selektora da nemozemo bez Cocalica, sto neproba Hadzica, kako ga nije sramota nezvati Husejnovica ili Mahmutovica (samo malo poznatija imena, ostala imena koja su kruzila ovdje nemogu se ni vise sjetiti kakvih je sce bilo).

Kosta ce nas covjek kvalifikacija sa svojim ponasanjem, nepozivanjem ovog, neigranje onig, ovakvom taktikom i sta vec ne. Pa kad je rasturio grcku nigdje nikog danima ovdje na forumu. Poslje Slovacke dobili vjetar u ledja pa pocela prica opet ukrug (iako covjek izvuce zacrtanih 3 boda). Covjek uspije da se kvalifikuje, ali ne nije to njegova zasluga. Hvala Hajrovicu, hvala Juki, hvala vjetru koji puhnu kad je Hajrovic sutirao, kvala ku*cu vise.

Svjet mu skida kapu ali ne prosvjetljeni na forumu znaju bolje!!! Ali bilo bi dosadno da tih ljudi nema.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 feb 2014, 10:30

Principatus je napisao/la:Susic se hvata za glavu. Drama.
Selektor nikad u životu nije bio tremaroš, zato je ovako uspješan. Mirne glave rješava sve probleme, tako je riješio i onaj u Slovačkoj.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 feb 2014, 10:32

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Susic se hvata za glavu. Drama.
Selektor nikad u životu nije bio tremaroš, zato je ovako uspješan. Mirne glave rješava sve probleme, tako je riješio i onaj u Slovačkoj.
U Slovackoj je bio mnogo nervozan, sjecam se 5min kad je Miske fulio i pokazase u kadru Susica, nikad ga nisam onakvog vidio, kao da su mu svi pomrli...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 10:35

Uh da nam je svima "rijesavati" poslove, koje drugi za nas rade. Milina mu. :mrgreen:

Dozivio sam ga bas drugacije, Francuska, Slovacka, o Portugalu nebih sada. A sad kad nas je u Grckoj Begovic spasavao, ja sam se najezio, a inace sam hladan tip, mozda je i Pape pokazao neke emocije, ko zna.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 06 feb 2014, 10:35

Principatus je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:nije bilo SBBKBB o Tinu
Nemoj da citiram... :D
MaksuzBaksuz je napisao/la:Ali eto ipak ovo lici na nepotizam, i nije Papetu bas ni trebalo (treboga je zvati nakon SP).
Kada nesto lici na g*vno, mirise na g*vno, onda vecinom i jeste...
Ne da lici, nego jeste nepotizam, ali lijepo da si to sada uvidio. Nikad nije kasno.

MaksuzBaksuz je napisao/la:Da se Tino nezove Susic nebi niko nista reko. Da je neko drugi selektor svi bi rekli bravo,
SBBKBB.
MaksuzBaksuz je napisao/la:sutra kad pozove Arslanagica i ovaj mu bude odigro jednu slabu bice opet psovke zasto gura rodjaka u prvu postavu.
SBBKBB.

E vidis kako je ljepo kad se koristi to SBBKBB! To je vecina ovdje koristenih argumenata.

Fakti su da je Susic napravio ekipu koja ima njegov pecet. Fakat je da je uspio sto dosad nijedan selektor nije. Fakat je da ima kostur ekipe koji on pazljivo nadogradjuje. Fakat je da covjek ima uspjeh i da je on strucnjak a mi na forumu mozemo samo ka nagadjamo, kritikujemo na osnovu naseg misljenja (dali je to dobro misljenje ili ne, nema smisla diskutirati) i da se na kraju vrtimo u Krug.

Fakat je da ima igraca u ekipi koji nisu svetska klasa, ali covjek ima vise povjerenje u njih nego u neke druge koji takodje nisu svjetska klasa, zasto onda mjenjati nesto sto dobro ide necim sto ti nedonosi neki vanredni kvalitet.

PS: Nemas sta citirati, ja sam reko da on nebi trebo ici na SP, reko sam sto puta da trebamo sacekati, pa ocjenjivati. Reko sam da se decko moze isprobati, nije to nista suludno.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 10:37

Fakat je, da je to nepotizam. Tacka.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 29 gostiju.