MaksuzBaksuz je napisao/la:
Salatic je taj tip igraca, ali izgleda da ga Pape nece zvati zbog nekih nama (manje vise) nepoznatih razloga.
Cini mi se da nece da narusi atmosferu u timu sa tim igracem, posto je ovaj ostavio dojak da je se javio samo radi interesa i putovanja na SP (inace ga boli k. za Bosnom). Dodatno mozda nezeli jos nekoga u ekipi ko bi se suprostavio Spahic-Dzeko-kompaniji i time ugrozio strukture u ekipi (ipak ce se Salatic tesko pustiti poklopiti i biti doljni kao jedan iskusan igrac). Radije znaci nekoga mladjeg ko ce lakse dopustiti da bude donji u hirarhiji...ovo je moje misljenje!
Ima logike u tvom mišljenju, ali ne smije niko biti sujetan i sve se mora podrediti uspjehu i što boljem rezultatu repke. I Pape je prevazišao svoj sukob sa Misketom zbog reprezentacije iako bi ga 90 % trenera prcrtalo po cijenu otkaza. Mislim da i reprezentativci su svjesni manjkavosti reprezentacije i mogli su uvidjeti da protiv Argentine nemamo nikakve šanse ako se nešto radikalno ne promjeni. Papetova teorija da su nam falila 3 igrača ne pije vode jer Argentini je falilo više. Jeste da oni imaju širinu, extra igrače i na širem spisku za razliku od nas, ali Pape se svesrdno trudi da mi kakvu-takvu širinu u repki, nemamo.
Nije istina da je Salatić "juče iskočio". "Avazov Sport" je pisao o njemu još prije nekoliko godina kao potencijalnom reprezentativcu. Sad su svi to naprasno zaboravili pa i novinari istog lista.
I ja sam za mlađe fudbalere, ali mlađeg DM mi nažalost nemamo. Nadam se da ćemo Gudelja uzeti, ali on je ofanzivniji. Nadam se da će taj Hadžić ili Tino biti riješenje, ali i oni su ofanzivniji igrači od te pozicije koja je nama rak-rana.