FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Izgleda da i mali Meyer ima izlaznu klauzulu na kraju sezone...25,5 miliona eura.
Kako kaze heldt klub je vec 6 sedmica u pregovorima s njim oko dodatnog produzenja... Ugovor mu je do 2018te...ja fakat nekontam zasto klub dozvoljava ove usrane klazule, daj djetetu 3 miliona godisnje I nece trazit klazulu... Kad je onaj mamlaz jones mogao dobijati 5 zasto meyer ne bi 3... U pm nama pola prve postave moze otic za jedno ljeto zbog klazula...
Ništa strašno. Niko neće platiti 25 milki za njega, barem ne u skorije vrijeme.adnan24 je napisao/la:Izgleda da i mali Meyer ima izlaznu klauzulu na kraju sezone...25,5 miliona eura.
Mene više brine klauzula Pape koja je oko 20 milki
Jones i ostala bogata buranija su iz ere Müllera. Nadam se da HH, po pitanju plata, neće praviti greške kao genijalac AM.gruezi je napisao/la:Kako kaze heldt klub je vec 6 sedmica u pregovorima s njim oko dodatnog produzenja... Ugovor mu je do 2018te...ja fakat nekontam zasto klub dozvoljava ove usrane klazule, daj djetetu 3 miliona godisnje I nece trazit klazulu... Kad je onaj mamlaz jones mogao dobijati 5 zasto meyer ne bi 3... U pm nama pola prve postave moze otic za jedno ljeto zbog klazula...
Sjeti se samo koliku platu su imali flopine tipa Ailton, Ze Roberto, Grossmüller itd. Joj samo kad se sjetim da nije htio dati veću platu Özilu a obogatio je jednog Jonesa i gore navedenu buraniju.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Hoce Chelsi i mozda već ovo ljeto! Schalke zbog ovakvih stvari nikad neće biti u prilici da stvori jak tim.Zdena04 je napisao/la:Ništa strašno. Niko neće platiti 25 milki za njega, barem ne u skorije vrijeme.adnan24 je napisao/la:Izgleda da i mali Meyer ima izlaznu klauzulu na kraju sezone...25,5 miliona eura.
Mene više brine klauzula Pape koja je oko 20 milki
Draxler, Meyer, Sam, Farfan,Goretzka, Boateng,Papa, Itter, Bodenroder,Avdijaj,Kolasinac,MAtip, Ayhan ... bi trebali klubu dati mogućnost da se bori za titulu. No, Papa, Draxler i Mayer ce vjerovatno napustiti klub vec ovo ljeto. Stvaranje iznova ekipe kao BVB je put ka razvojnom klubu, bez velikih ambicija. Da Schalke ima boljeg trenera ovaj tim bi imao mnogo bolje rezultate, jer ima veliki potencijal, cak da ugrozi BAyern u naredne dvije godine. Ali ni bolji trener, ni ostanak kljucnih igrača se ne moze očekivati.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ozilu nisu htjeli dati zbog alberta straita kojem su tad d ali 2 I po miliona .on nam je do prosle godine bio na platnoj listi.. A za meyera ce itekako klubovi htjeti dati 25 miliona jer kad rezervni igraci benfice poput adre gomesa mogu kostati 20(liverpool nudio 15) zasto nebi prvotimac schalkea kostao 25... Znamo svi kako su cijene na trzistu otisle u pm zadnjih par godina. I da btw fiorentina ponudila 6 miliona za meyera plus bonusi ,hahhhahahahahahah. Postoji svakakvih umova ali onaj zabarski zasluzuje naucno istrazivanje.
Eto vidiš, Streita sam skroz zaboravio. Bio je tu i onaj Urugvajac Sanchez. U svakom slučaju, hvala Bogu pa su ta vremena prošla.gruezi je napisao/la:Ozilu nisu htjeli dati zbog alberta straita kojem su tad d ali 2 I po miliona .on nam je do prosle godine bio na platnoj listi.. A za meyera ce itekako klubovi htjeti dati 25 miliona jer kad rezervni igraci benfice poput adre gomesa mogu kostati 20(liverpool nudio 15) zasto nebi prvotimac schalkea kostao 25... Znamo svi kako su cijene na trzistu otisle u pm zadnjih par godina. I da btw fiorentina ponudila 6 miliona za meyera plus bonusi ,hahhhahahahahahah. Postoji svakakvih umova ali onaj zabarski zasluzuje naucno istrazivanje.
Ovo za Fiorentinu je bilo, ako se ne varam, pred početak sezone. Najbitnije je da mali Max redovno igra a ostalo će se vidjeti. Nije ni 25 miliona malo...
Prije ce neko iskesirati 25 miliona za Meyera nego 20 za jednog stopera...klubovi su mnogo oprezni i skrti kad je rijec o defanzivcima...vjerovatno zato sto nisu dovoljno atraktivni i zanimljivi.
Nema potrebe kritikovati Schalkeovu personalnu politiku i politiku oko transfera. Oni po meni to jako dobro obavljaju, pa za svoje prilike moglo bi se reći sjajno. Pa oni imaju još dugova, a uvijek iznenade s interesantnim transferima.
I bez obzira što Draxler ima klauzulu od 45,5 miliona eura, meni je impresivno da su oni sad u zimskom roku odbili Arsenalovu ponudu od 36 miliona eura. Nije mali broj klubova koji bi u takvoj situaciji za te pare, igrača i prodao...
I bez obzira što Draxler ima klauzulu od 45,5 miliona eura, meni je impresivno da su oni sad u zimskom roku odbili Arsenalovu ponudu od 36 miliona eura. Nije mali broj klubova koji bi u takvoj situaciji za te pare, igrača i prodao...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovako ... Da vidimo sta je najgore sto se klubu moze desit ovog ljeta... Odlasci: farfan 15, papa 22.5,draxler 45,5,hunta 20,meyer 25 plus moguc odlazak matipa pogotovo ako dobro odigra svjetsko I to bi bilo dodatnih 30 miliona... Stvari koje nam mogu ici u prilog prilikom zadrzavanja gore navedenih... Hunta I farfan su u godinama kad ce I'm malo ko ponudit platu koju imaju kod nas. Meyer je iz gelsenkirchena I dijete je kluba plus je premlad za odlazak pa ce ga puno lakse bit zadrzat nego nekog sa strane.slusajucidraxlera u interjuu za bbc(cini mi se) dobio sam utisak da se ni njemu jos neide iz kluba... Kad bi mu obecali da ce igrati poluspica uz povecanje plate mozda I htjedne ostati jos godinu... Nadam se da ce heldt barem pokusati da ga na to nagovori.glavni Uslov za zadrzavanje je naravno plasman u ligu prvaka..
Adnane tesko ces naci odbrambenog igraca da su mladi poput pape I matipa a da imaju iskustvo I kvalitet kao njih 2ca tako da su ova 22.5 miliona koliko papa ima u klazuli smjesna za takvog igraca. Nezaboravi da je zenit nudio 25 prije godinu I po dana. Ribery izbaci bodenrodera sa liste svega ti lik nije ni u u19 standardan. Na ljeto ocekujem probijanje avdijaja sobotke I ittera u prci tim. Effe za draxlera je I 60 milki premalo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Dobar Schalke danas, zaslužena i rutinska pobjeda protiv neugodnog Hannovera.
Mnogo dobra igra bekova schalkea na ovoj utakmici, koji su svojim utrčavanjima iz drugog plana i omogućili oba gola, a i prema nazad su dobar posao odradili...
3 pobjede zaredom, sigurno je ekipa dobila na samopouzdanju, naredni vikend je pravi test protiv Bayera.
Mnogo dobra igra bekova schalkea na ovoj utakmici, koji su svojim utrčavanjima iz drugog plana i omogućili oba gola, a i prema nazad su dobar posao odradili...
3 pobjede zaredom, sigurno je ekipa dobila na samopouzdanju, naredni vikend je pravi test protiv Bayera.
Agieren statt reagieren
- Blaszczykowski
- Kontakt:
ovaj max meyer je strašan igrač. ne sjećam se dobro draxlera u njegovoj dobi, ali mislim da nije bio ovako bitan za momčad.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Dobra utakmica naših danas i zaslužena pobjeda. Nadam se da će se ovaj niz nastaviti i protiv Guzena.
Mali Max je sve bolji i bolji mada mi često donese pogrešnu odluku po pitanju dodavanja. O njegovim sposobnostima sam pisao još prije 1-2 godine.
Zaista imamo dosta kvalitetnih i potencijalnih igrača i jedva čekam kad će naš mali Messi Donis Avdijaj zaigrati za prvu momčad.
Još jedna odlična vijest za danas
Dennis Aogo će i nakon posudbe ostati na Veltins Areni.
Ima tu, naravno, i loših vijesti a to su povrede. Pored Höwedesa i Draxlera na spisku povrijeđenih igrača danas su se upisali Uchida i Neustädter.
Mali Max je sve bolji i bolji mada mi često donese pogrešnu odluku po pitanju dodavanja. O njegovim sposobnostima sam pisao još prije 1-2 godine.
Zaista imamo dosta kvalitetnih i potencijalnih igrača i jedva čekam kad će naš mali Messi Donis Avdijaj zaigrati za prvu momčad.
Još jedna odlična vijest za danas
Ima tu, naravno, i loših vijesti a to su povrede. Pored Höwedesa i Draxlera na spisku povrijeđenih igrača danas su se upisali Uchida i Neustädter.
Schalke dobar, podiglo se samopouzdanje skroz a sve sigurnije se korača prema LP i za narednu sezonu. Bar ovo četvrto mjesto postaje sve sigurnije. Sada kada su ga ugrabili i donekle učvrstili teško će ga ispustit do kraja.
Cijela ekipa djeluje stabilno, a sada se nekako čini da i Keller ima neku taktiku. Ekipa pametnije i stabilnije stoji na terenu.
A posebno impresivni danas su bili Kolašinac i Meyer.
Za svakog navijača Schalkea Julian ima neprocjenjviu vrijednost i jeste momak talenat i dobro bi bilo ga zadržat, ali opet se donekle malo stvari moraju i realno sagledat.
Cijela ekipa djeluje stabilno, a sada se nekako čini da i Keller ima neku taktiku. Ekipa pametnije i stabilnije stoji na terenu.
A posebno impresivni danas su bili Kolašinac i Meyer.
Zavisi kako gledaš. Mislim da je njegova realna cijena tu 45-50 miliona eura. Moraš malo pogledati za koje pare i kakvi igrači transferirani na evropskom tržištu u zadnje vrijeme. Eto ti primjera Mate, koji je vrhunska klasaa košta je 44 miliona. Moglo bi se još usporedbi pravit. Pa eto navest ću još i Goetzea koji je čak i bolji igrač pa je koštao 37....A ne treba zaboraviti da između Draxlera i Sama nije razlika 43 miliona (uzevši u obzir koliko vas je Sam koštao).gruezi je napisao/la: Effe za draxlera je I 60 milki premalo
Za svakog navijača Schalkea Julian ima neprocjenjviu vrijednost i jeste momak talenat i dobro bi bilo ga zadržat, ali opet se donekle malo stvari moraju i realno sagledat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovo danas je bila najbolja igra ove sezone. Fantastican protok lopte, sjajno otkrivanje , fenomenalno ubacivanje bocnih igraca kole I uchide prema naprijed , freneticna borbenost a ono sto me je posebno impresioniralo je sigurnost koju su pokazali mladi igraci. Ayhan je bio odlican iako je igrao na donekle neprirodnoj poziciji(lik je stoper). Obasi ,vidi se da ima kvalitet ali fali mu jos utakmica. Kpb je fakat igracina samo takva nekoliko velemajstorskih poteza , pasovi koji imaju oci I vrhunsko orkestriranje sredinom terena. Meyer je u prvom 5-6 cistih lopti dao igracima hanoffe u noge a nakon datog gola je proigrao. Ksyvle draxler je bio nesto malo bolji od njega jer za razliku od meyera ponajvise zbog cinjenice da je brzi u sprintu I da je bio puno jaci na lopti plus je bolji I u defanzivi bio. Effe stoji to sto kazes ali ima igraca koji su se prodali za vise a da nisu puno ili cak nikako bolji od juliana(hulk,neymar,bale). I da, jos da napomenem da su danas igrala 3 igraca koja su prije 2 godine bili juniorski prvaci njemacke (meyer,kola,ayhan)... Steta zbog povrede neustadtera jer je fakat poceo da igra odlicno. Zbog njegove povrede realno je ocekivati I debi marcela sobottke uskoro...
- Omerbavarac
- Kontakt:

Kvalitet slike je poprilicno los ali se lijepo vidi da se Draxler vratio u ekipu i da ponovo trenira.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Izgleda da smo otkupili ugovor aoga... Po meni debilan potez ,prvo lik ni prije povrede dugo nije bio u formi a kad se vrati bice jos gori a plata mu sigurno nece biti mala. .
I jos nesto za aoga.. Naime ovim potezom se heldt pokakio na sve dobro sto je uradio u zadnjih 6 mjeseci (dovodzenje kpb,goretzke potpisivanje sa samom). Znaci dolazimo u situaciju gdje ce nam rezervni lijevi bek da zaradzuje 3 4 puta vise nego starter. Za 3 godine ugovora koliko ce potpisat plus odsteta on ce da kosta klub oko 12 miliona eura a sve su tendencije da klub od njega nece imati nikakve koristi. Pojacavati se rezervnim igracem nikad losijeg hsvea cija je forma vec godinama u stalnom padu , ma bravo heldt. Kad skontas da u drugom timu imamo filipa maxa koji igra odlicno I kad skontas da bi recimo plattenhardt iz nurnberga imao 3 puta manju platu a duplo je bolji igrac onda mozemo reci da je ovo ne jedan nego 5 koraka nazad. Dok god ovakve transfere budemo pravili nikad necemo moci parirat borusiji I bajernu. Nazalost
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Slažem se sa grueziem što se Aoga tiče, mislim da je to loš potez jer je Schalke solidno popunjen na toj poziciji.
Ako im je već trebao LB bolje su opcije zasigurno Plattenhardt, Ostrozolek, Jansen ili Sorg ... A i Kolašinac je na putu da postne odličan bek.
Šta će sa Fuchsom biti?
Ako im je već trebao LB bolje su opcije zasigurno Plattenhardt, Ostrozolek, Jansen ili Sorg ... A i Kolašinac je na putu da postne odličan bek.
Šta će sa Fuchsom biti?
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.