isto ovo mislim, pa čovječe, nemoguće je da jedan svjestan, normalan čovjek onako sumanuto ide i udara sve što hoda, mlado i staro, muško i ženskoultrasstyle_tz je napisao/la:ova tiranija po gradu ce se nastaviti jer njihov mentalni sklop "ja sam ovdje zakon" + vjerovatno pod uticajem nekih spustanci ne moze podnijet da bude bjen kao danas pa ce se iskaliti makar i na zeni, neni ili baki kako god.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Ma katastrofa druže, evo ja došao maloprije sa protesta, mi smo ipak jedne pi.čke ogromne, J**+.emu mater lik baci suzavac svi ljudi bježe 3 minute i ne vraća se niko, nas 20 baca kamenje na drotove ostali kilometar iza nas, katastrofa, jednostavno nismo sazrili dovoljno za nešto više. Dalje, ko je bio mogao je da vidi tu neozbiljnost djece, pa to su sve mladići 1/2 razred srednje škole, fantomke na glavamaGorki je napisao/la:Muriju izvlači što imaju onu opremu i suzavce da makar nemaju suzavce lako bi se izašlo na kraj.
Nije mi bilo nešto do bacanja kamenja na drotove sve do trenutka kada njih 20-tak izlazi i bez ikakve najave, upozorenja među raju tri suzavca ispališe i zaletiše se na nas, stampedo nastade. Nadam se da će i sutra biti dosta ljudi, dođite pridružite se, valjda nešto postignemo...
Zadnja izmjena: Anon, dana/u 06 feb 2014, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.
Glory Glory Manchester United
Ako (kad ) ovi prosvjedi uspiju treba se znati ko ce povesti drzavu prema boljem sutra.
Ova bagra ce sici sa vlasti kad-tad i sta onda ?
Drzava ce ostati bez ministari, pravnika, sudija, predsjednika....
Treba se znati ko ce sjesti na ta mjesta i polako rjesavati stvari.
Naravno, ne treba to ici razglasavati na sva zvona ali taj protestanski vrh mora znati.
@rick po meni je logicno da se protesti desavaju u najvecim gradovima dok ovi manji vecinu zaposlenih imaju u gradskoj privatnoj firmi i dobro im je.
Bihac, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Mostar, Siroki, Prijedor, Cazin itd... gradovi koji igraju vazniju ulogu u drzavi moraju biti centri ustanka.
A i sve to mora biti organizirano na drzavnom nivou jer ako pada ministarstvo industrije u UNSK mora pasti taj isti dan i u Sarajevskom....
Ova bagra ce sici sa vlasti kad-tad i sta onda ?
Drzava ce ostati bez ministari, pravnika, sudija, predsjednika....
Treba se znati ko ce sjesti na ta mjesta i polako rjesavati stvari.
Naravno, ne treba to ici razglasavati na sva zvona ali taj protestanski vrh mora znati.
@rick po meni je logicno da se protesti desavaju u najvecim gradovima dok ovi manji vecinu zaposlenih imaju u gradskoj privatnoj firmi i dobro im je.
Bihac, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Mostar, Siroki, Prijedor, Cazin itd... gradovi koji igraju vazniju ulogu u drzavi moraju biti centri ustanka.
A i sve to mora biti organizirano na drzavnom nivou jer ako pada ministarstvo industrije u UNSK mora pasti taj isti dan i u Sarajevskom....
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
kad vidim po fejsbuku koliko lajkova za proteste, kakvi statusi, objavljuje raja da ce ici na proteste, onda dodje 100-200 ljudi, vecina penzioneri...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Samo da se zna ko upravlja medijima, slike na kojima su bili prikazani pripadnici beretki su sklonjene.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kad pročitaš Komunistički manifest, Kapital, njegovu izjavu NRZ-a o rasnom smeću i slično onda će ti biti jasno da nema govora o pogrešnoj interpretaciji. Problem su napravili Marks, Engels i njihovi sponzori.RickBlaine je napisao/la:Ne, takvi se nece javiti. Momak nazalost ima pravo, jedino je pogrijesio u nacinu interpretacije. Ja sam iz Kiseljaka i ovdje je narod totalno nezainteresiran, totalne lobotomizirane flegme, boli ih kurrac sviju. Nitko nista ne zeli da poduzme jer su svi stranacki povezani.Otelo je napisao/la:Dok citam postove ovog filipa imam osjecaj da je lik negdje zavalio straznjicu i tuce par milja mjesecno
Prijedor, Banja Luka, Bijeljina, zapadni dio Mostara, Trebinje, pogledaj samo, nista ti se ne treba reci. Narod nazalost nije ujedinjen. Bez ujedinjenja nema nista.
A neelokeventnost i neobrazovanost i ovdje uzimaju maha kad ovdje jedni kao ultimativno rjesenje vide komunizam, a ovi drugi se odmah zalete da udare kontru na to, kad kreteni ne razlikuju socijalizam i komunizam.
Simboli kojima se rasipaš su bili simboli rigidnog socijalizma koji je uzjahao vlast tako što je prevario radničku klasu, gori je od najrigidnijeg kapitalizma, neljudskiji od autokratije i kriv je za više nevinih žrtava nego bilo koji drugi oblik vladavine. Napad na Zmiski dvorac, Katinska Šuma, čistke Staljina i Mao Ce Tunga, Goli otok, Gulag, Crveni kmeri, policijske države istočnog bloka, može se nabrajati do u nedogled.
Ovako da se bori za radnička prava?
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
to da nas sutra nagazaju
"Demonstranti su huligani koji se prave žrtvama" Nermin Niskic
šta će tatjana tanja sekulić, dupelizac i urednik klixa...mora kako kazu, finansirana je od njihSarajlijc@ je napisao/la:Samo da se zna ko upravlja medijima, slike na kojima su bili prikazani pripadnici beretki su sklonjene.
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Ako će ovo postati tema o protestima i politici, ja ću je zaključati.
Ima 1000 drugih foruma na kojima će jedva dočekati promet. obradujte ih.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ako nas ovo ne izvuce nece nista!Poceti sa smjenama i ostavkama,zatvorima i hapsenjima glavnih i odgovornih,potrazit neki izlaz iz ove dubioze i na kraju,ultimativni cilj treba da nam bude novi ustav,jedan nivo vlasti,bez kantona i opstina,bez hiljadu ministarstava,ministara i njihovih debelo placenih savjetnika,sekretarica i ostalog..Samo drzavni nivo vlasti i jos par sudstava na manjim nivoima,sve da bude transparentno i na papiru,ko sta ima,koliko para ima i za sta se pare dobijaju!Bez toga dzaba sve,dokle god trosimo na administraciju nepotrebne milione nema od ove drzave nista,nema para za radnike,njihovu opremu,doskolovanje,savremene masine itd itd
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Slazem se da se o politici ne treba pricati. Ali zar ova tema nije za sve i svasta tako da i protesti ulaze u nju ? Gdje ce se o tome pisati ??admin je napisao/la:Ako će ovo postati tema o protestima i politici, ja ću je zaključati.
ZZ
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo on rekao?Bosniacum Lilium je napisao/la:to da nas sutra nagazaju
- RickBlaine
- Kontakt:
@Duke of Wellington. Odgovorit cu ti u PP.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
Ja se nadam da ce cijal BiH "ustat". Jer kada ce ako ne sada. Vidim ljude danas, svi pricaju o Tuzli tj. prosvjedima, daju nazalost podrsku samo kroz rijeci. Nesto fali. Kao da je ta Tuzla udaljena miljama od Banjaluke, Bijeljine, Mostara...Znate na sta mislim jel...
RIP CITY!
A o cemu je dragi nas admine tema "chat" ? Sta se na njoj pise? Ja koliko znam bukvalan prevod rijeci bi bio "cavrljanje" i mi ovdje samo cavrljamo o protestima, vladi, sistemu, fudbalu, ljubavnom zivotu, onaj odbrojava dane dok mu se dijete ne rodi, kukaju kad dobiju keca a mi kada padnemo ispit.... chatamo/cavrljamo. Ne vidim kako mozes govoriti da ova tema nije primjerena rublici chat gdje se moze pisati o svemu i svacemu kako sam naziv teme nalaze.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
na nekom drugom forumu.moj uzor-S.G je napisao/la:Slazem se da se o politici ne treba pricati. Ali zar ova tema nije za sve i svasta tako da i protesti ulaze u nju ? Gdje ce se o tome pisati ??admin je napisao/la:Ako će ovo postati tema o protestima i politici, ja ću je zaključati.
nemam kapacitet da ovo sve moderiram. ima drugih medija koji se time bave i u stanju su opslužiti ovu vrstu diskusija.
meni ako natovarite politiku, demonstracije, tuče sa policijom... nemam druge nego temu zaključati.
Ja se izvinjavam adminu .. al veliki demant na izjavu glasnogovornika mupa tk sarica da se u tuzli pljacka na sve strane..nije istina !
Sutra ja mislim u 13h nastavak protesta ?!
Sutra ja mislim u 13h nastavak protesta ?!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Obzirom da je 100% sigurno da ćeš to uraditi, ja ti samo mogu reći da se priključiš vladajućim strukturama ili još bolje, obuci se poput specijalca pa navali na narod. Doduše tebi je dobro, ti imaš biznis pa i ne razumiješ obične.admin je napisao/la:Ako će ovo postati tema o protestima i politici, ja ću je zaključati.
PS: nisam te ništa uvrijedio, pa me ne bi trebao banovati, a možeš, jer ti sve možeš!
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
+1.Rooney88 je napisao/la:A o cemu je dragi nas admine tema "chat" ? Sta se na njoj pise? Ja koliko znam bukvalan prevod rijeci bi bio "cavrljanje" i mi ovdje samo cavrljamo o protestima, vladi, sistemu, fudbalu, ljubavnom zivotu, onaj odbrojava dane dok mu se dijete ne rodi, kukaju kad dobiju keca a mi kada padnemo ispit.... chatamo/cavrljamo. Ne vidim kako mozes govoriti da ova tema nije primjerena rublici chat gdje se moze pisati o svemu i svacemu kako sam naziv teme nalaze.
Ako nista drugo, pravimo novu temu. Kad postoji tema "Brojalica slikama" ne vidim razlog da ne otvorimo i ovu temu.
Zadnja izmjena: moj uzor-S.G, dana/u 06 feb 2014, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.
ZZ
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma zakljucaj onda ako ti je do toga
Trenutno korisnika/ca: Wilshere10 i 6 gostiju.