LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 feb 2014, 11:09

slika

slika

The Lakers bench at the moment, utakmica sa Clevelandom, 8 zdravih igraca.
...Život za Široki...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 feb 2014, 15:58

amerosm je napisao/la:Sinoc pobjeda protiv Cavsa rezultatom 119-108. Pobjednik je bio odlucen vec nakon prve cetvrtine koji smo dobili sa 19 poena razlike.

Svi igraci koji su igrali su postigli dvocifren broj poena izuzev Younga koji je postigao samo 6 poena...
Najbolji u nasim redovima bio je Kelly sa 26 poena i 6 skokova, te Blake koji je ostvario triple-double sa 11 poena, 10 skokova te 15 asistencija.

Sljedeca utakmica je sutra u Philadelphiji...
Ovo pravi box score izvještaj. :mrgreen:
Young izašao povrijeđen. Lakersi u jednom trenutku ostali sa 4 igrača, pa je Nash morao obući dres da popuni broj. Meni fakat nije jasno kako je ovaj Cleveland uspio izgubiti u ovoj utakmici i kakvom se playoffu oni nadaju!?
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 06 feb 2014, 17:00

haha nevjerovatno na kraju sta se sve desilo :D na 4 igraca spali i opet dobili tekmu :D
hit you with so many rights you gonna beg for a left

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 feb 2014, 21:35

Covjek konacno i zvanicno priznao sto je bilo jasno od Decembra, ali eto neki nisu htjeli vjerovati i govorili da ja nemam pojma o kosarci...
Yannis Koutroupis ‏@YannisNBA ·

Kupchak: "...we're going to have a really good draft pick and we'll get a good player there."
Ova izjava takodjer po meni znaci da Bryant 99% nece vise igrati u ovoj sezoni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 06 feb 2014, 22:27

nema younga 2 hefte zbog povrede koljena....strasno sta se desava ovom timu po pitanju povreda, dok su svi bili na okupu to je i licilo na nesto, a ovako je strasno.... sa koliko ce lakersi igraca izaci na teren u skljedecoj tekmi ??? 7 !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 06 feb 2014, 22:41

amerosm je napisao/la:Covjek konacno i zvanicno priznao sto je bilo jasno od Decembra, ali eto neki nisu htjeli vjerovati i govorili da ja nemam pojma o kosarci...

Kupchak: "...we're going to have a really good draft pick and we'll get a good player there."
da pozdravim samo druga @balon koji rece da Lakersi nece tankirati ove sezone
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Splatt
Kontakt:

Post Postao/la Splatt » 06 feb 2014, 22:42

slika

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 06 feb 2014, 23:17

ma ništa čudno za povrede, ide nas to ove sezone :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 06 feb 2014, 23:58

miki_92 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Covjek konacno i zvanicno priznao sto je bilo jasno od Decembra, ali eto neki nisu htjeli vjerovati i govorili da ja nemam pojma o kosarci...

da pozdravim samo druga @balon koji rece da Lakersi nece tankirati ove sezone
Pozdrav i tebi ali tankiranje sigurno nije plan uprave, mi "tankiramo" automatski jer su ovu ekipu pregazile povrede. Kupchak je ovo izjavio jer je svjestan da cemo sezonu zavrsiti na vrlo losoj poziciji i to je to.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2014, 00:38

Balon je napisao/la:
Pozdrav i tebi ali tankiranje sigurno nije plan uprave, mi "tankiramo" automatski jer su ovu ekipu pregazile povrede. Kupchak je ovo izjavio jer je svjestan da cemo sezonu zavrsiti na vrlo losoj poziciji i to je to.
pa to sam ti ja pokusavao objasniti prije mozda mjesec i po dana(povrede su vas unistile tako da je tankiranje jedina opcija) ali ti si odbijao da stavis Lakerse i tankiranje u istu recenicu zbog samo tebi poznate teorije da se ne moze tankirati u sred sezone ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 feb 2014, 00:52

miki_92 je napisao/la:
Balon je napisao/la:
pa to sam ti ja pokusavao objasniti prije mozda mjesec i po dana(povrede su vas unistile tako da je tankiranje jedina opcija) ali ti si odbijao da stavis Lakerse i tankiranje u istu recenicu zbog samo tebi poznate teorije da se ne moze tankirati u sred sezone ;)

Covjece, je li ti uopste znas sta znaci tankirati? Tankiranje je svjesno sastavljanje lose ekipe da bi zavrsio na sto losijoj poziciji a to uprava nije radila niti to radi sada. Nevjerovatan broj povreda je glavni razlog sto tonemo i uprava je prihvatila da od ove sezone jednostavno nema nista. To nema nikakve veze sa tankiranjem, druga je stvar sto ti i tebi slicni iz sasvim logicnih izjava Kupchaka izvlacite neke poruke.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 07 feb 2014, 10:39

Ne znam ko nakon utakmice protiv Clevelanda moze reci da se radi o tankiranju :shock:

Ne zbog pobjede, vec zbog cinjenice da je situacija koja se provlaci cijelu sezonu kulminirala. Nema igraca u rosteru koji se nije povrijedio ove sezone, dok smo bili iole kompletni znali smo pobijediti. Medjutim ovo sad nema veze s vezom, nemamo igraca ni da igramo, a kamo li da pobjedjujemo. Veliki uspjeh iz ove sezone ce biti sastaviti jaku klupu za narednu. Onda uz zdravog Kobea, top 5 pick, 1-2 dobra FA i naravno novog trenera, pokusati vratiti se na mjesto koje nam objektivno pripada. Kad je u pitanju povratak Mambe, ja bih volio da se vrati pred kraj sezone i 10-ak utakmica se maksimalno ispucava, sve dok potpuno ne vrati osjecaj i dodje u fizicku kondiciju.

Sto se tice konkretnih pozicija, mislim da nam u FA dvije pozicije apsolutno nisu prioritet, a to su SG i PG. Na mjestu dvojke pored Kobea imamo Meeksa i Younga koji ne da su odlicne, nego fantasticne zamjene (naravno ako uspijemo potpisati Swaggera i za narednu sezonu). Na jedinici je tek guzva, Marshall je ponudio strasnu perspektivu i mislim da ako nastavi napredovati moze biti top 10 play u ovoj ligi, Nash uvijek moze pomoci svojim iskustvom i iskreirati nekoliko laganih poena kad najvise treba, Blake odlicno pokriva dvije pozicije i predstavlja pravu sutersku snagu. Medjutim najvise me ove sezone odusevio Farmar, koliko je samo taj covjek napredovao... Uvijek je imao fizikalije, a u Evropi je ocigledno stekao osjecaj odgovornosti, nosenja ekipe. Odbrana mu je takodjer odlicna (za razliku od ostalih nasih playeva), u P&R sistemu je poceo i dodavati odlicne lopte te mislim da predstavlja materijal za prvog naseg playa naredne sezone. Pod kosem bih zadrzao Gasola (za razumnu svotu) i Hilla (zaljubljen sam u ovog igraca), medjutim potrebno nam je jos jedno istinsko pojacanje za startnu petorku pod kosem. Ne znam da li ce doci sa drafta (Joel Embiid, Vonleh, Randle), ili na FA (Z-Bo, Monroe...), ali to nam je prioritet. Takodjer se nadam pojacanju na trojci, tu takodjer ima i na draftu (Parker, Wiggins, Grant), i na FA (Deng, Turner, Hayward) par zanimljivih imena. Sve u svemu ocekuje nas zanimljivo ljeto :)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 08 feb 2014, 01:36

35 poena primis u prvoj cetvrtini od Philadelphie... :? :? :?

A sto s tice kosarke..uzasno...tolko da mi se i ne gleda. Ovo ni na sta ne lici, samo trka po terenu, i onda onako ko na basketu, ko se zadesi u nekoj iole ok situaciji uzme sut il nesto izmisli. Nista ciljano, nista dogovoreno, dosta puta ne prodje ni 10 sekundi napada neko sutne loptu.... Sve skupa, tuga jedna..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 feb 2014, 01:38

-9 nakon prve cetvrtine, no sve osim ubjedljivog poraza bilo bi ravno senzaciji jer igramo samo sa sedam igraca.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 08 feb 2014, 02:46

Sekunda fali da imamo vise asistencija od skokova 30-29 omjer u tome trenutno :lol:
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 feb 2014, 03:17

Kupchak i zvanicno najavio tankiranje, a ovi poceli pobjedjivati... :lol: :lol:
Na kraju odlicna timska igra i odlicno drugo poluvrijeme za ubjedljivu pobjedu krajnim rezultatom 112-98. Najbolji je bio Nash sa 20 postignutih poena.

Bice Kupchak na slatkim mukama kada je pozicija PG-a u pitanju na kraju ove sezone. Jednog igraca ce sigurno morati otpustiti, a ja mislim da ce to biti Blake.

Sljedeca utakmica je u Nedjelju od 21.30 h uz direktan prenos na SK2 protiv Bullsa...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 feb 2014, 03:20

Nashu je ona duga pauza stvarno dobro dosla, dugo nije bolje izgledao. Vidi se i koliko je Blake naucio od njega. Druga pobjeda zaredom na gostovanju, gazimo sve redom.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 08 feb 2014, 03:25

Kako Marshall dijeli lopte...jedini koji nakon Nasha ima "ono nesto"...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 feb 2014, 11:30

Sutra Bullsi - Lakersi u 21:00. Jeste li to počeli tankirati? Prognoze?
Keep walking.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 08 feb 2014, 14:40

20 za lakerse
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.