bhsport je napisao/la:
Vaha nije tip da se dovede u takvu situaciju, budi siguran. Koliko mizeran moras biti da te navijaci kritikuju i vrijedjaju a odveo si repku prvi put na SP, katastrofa.
Ova recenica bi zapravo trebala ovako da glasi:
Koliko trebamo biti mirzerni i bezobrazni da kritikujemo selektora koji je odveo reprezentaciju po prvi put na SP. Ciro nije ni u polufinalu 98 valjao, ljudi su govorili "ovako treba, onako treba", a potrebno je mozda bilo 15 godina da prodje da ljudi shvate koliko je zapravo napravio.
Ne znam dokle cemo mi dogurati, ali kolicina mrznje koja se iznosi prema selektoru je golemo disproporcionalna uspjesima reprezentacije za koje je i on sigurno zasluzan.
Mnogi ce laici reci da je on samo sjeo u vec pripremljenu kociju koja cak ima i svog kocijasa, tako da on nije nista ni morao da uradi osim da se zavali i uziva kako igraci igraju, no neka... Kod nas je to kako bi mi rekli obicaj da pljujemo po drugima i prosipamo "pamet" naokolo, a obicaje jelde treba njegovati...
adal je napisao/la:Jeste li vi da se Safet otpusti prije svijeskog prvenstva ili da ide na S.P iili dovede neki drugi trener kao na primjer Kodro lupi nako mahinalno njega!
Pa on je odveo tim na SP, kojim pravom ga neko moze sada otpustiti? Zato sto ne zove neke igrace koji bi u najboljem slucaju sjedili na klupi? Pape ima puno pravo da ode na SP i izgubi sa svojim igracima i tri utakmice (sto se naravno nece desiti), on ga je kao selektor izborio s njima.
Zar ti mislis da bi iko normalan onda dosao da trenira BiH da vidi da se ponasamo ko idioti, da otpustamo selektore u takvim okolnostima. Pa Mamic vam nije ravan!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)