Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
mene je strah švaba u brazilu 

“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- Blaszczykowski
- Kontakt:
fale draxler i sam. 

Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- Blaszczykowski
- Kontakt:
i španjolci ipak još uvijek imaju jaču vezu - xavi, iniesta, busquets, fabregas, xabi alonso, isco, jese, koke, mata, david silva, cazorla, jesus navas, javi martinez, alcantara, borja valero...
pola ode u penzijuBlaszczykowski je napisao/la:i španjolci ipak još uvijek imaju jaču vezu - xavi, iniesta, busquets, fabregas, xabi alonso, isco, jese, koke, mata, david silva, cazorla, jesus navas, javi martinez, alcantara, borja valero...
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Golmani: Manuel Neuer (Bayern M.). Marc-Andre ter Stegen (Borussia Mönchengladbach/Barcelona), Bernd Leno (Bayer L.), Rene Adler (HSV), Roman Weidenffeler (BVB), Ron-Robert Zieler (Hannover)
Bekovi: Philipp Lahm (Bayern M.), Marcel Schmelzer (BVB), Kevin Großkreutz (BVB), Dennis Aogo (Schalke 04), Marcell Jansen (HSV), Sebastian Jung (Frankfurt)
Stoperi: Jerome Boateng (Bayern M.), Holger Badstuber (Bayern M.), Mats Hummels (BVB), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Heiko Westermann (HSV), Antonio Rüdiger (VFB Stuttgart), Matthias Ginter (Freiburg), Per Mertesacker (Arsenal)
Vezni igrači: Bastian Schweinsteiger (Bayern M.), Toni Kroos (Bayern M.), Thomas Müller (Bayern M.), Mario Götze (Bayern M.), Sven Bender (BVB), Ilkay Gündogan (BVB), Marco Reus (BVB), Max Meyer (Schalke 04), Julian Draxler (Schalke 04), Lars Bender (Bayer L.), Gonzalo Castro (Bayer L.), Sidney Sam (Bayer L.), André Hahn (Augsburg), Sebastian Rode (Frankfurt/Bayern), Nicolai Müller (Mainz), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Arsenal), André Schürrle (Chelsea), Sami Khedira (Real M.)
Napadači: Stefan Kießling (Bayer L.), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach), Kevin Volland (TSG Hoffenheim), Pierre-Michel Lasogga (HSV/Hertha), Miroslav Klose (Lazio), Mario Gómez (Fiorentina)
Išao sam širi sastav zbog povreda, neki su upitni svakako, sa nekim bi Low mogao sve iznenaditi, neki su tu zbog dobre sezone. Mislim da se ovdje kriju putnici za SP, jer je ovo najbolje sto Njemačka ima.
Neki su veliki potencijali, ali premladi za ovo takmicenje: Tah, Gnabry, Knoche, Sulle, Arnold, Can, Werner, tu spadaju i Ginter, Rudiger te Mayer svakako.
Bekovi: Philipp Lahm (Bayern M.), Marcel Schmelzer (BVB), Kevin Großkreutz (BVB), Dennis Aogo (Schalke 04), Marcell Jansen (HSV), Sebastian Jung (Frankfurt)
Stoperi: Jerome Boateng (Bayern M.), Holger Badstuber (Bayern M.), Mats Hummels (BVB), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Heiko Westermann (HSV), Antonio Rüdiger (VFB Stuttgart), Matthias Ginter (Freiburg), Per Mertesacker (Arsenal)
Vezni igrači: Bastian Schweinsteiger (Bayern M.), Toni Kroos (Bayern M.), Thomas Müller (Bayern M.), Mario Götze (Bayern M.), Sven Bender (BVB), Ilkay Gündogan (BVB), Marco Reus (BVB), Max Meyer (Schalke 04), Julian Draxler (Schalke 04), Lars Bender (Bayer L.), Gonzalo Castro (Bayer L.), Sidney Sam (Bayer L.), André Hahn (Augsburg), Sebastian Rode (Frankfurt/Bayern), Nicolai Müller (Mainz), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Arsenal), André Schürrle (Chelsea), Sami Khedira (Real M.)
Napadači: Stefan Kießling (Bayer L.), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach), Kevin Volland (TSG Hoffenheim), Pierre-Michel Lasogga (HSV/Hertha), Miroslav Klose (Lazio), Mario Gómez (Fiorentina)
Išao sam širi sastav zbog povreda, neki su upitni svakako, sa nekim bi Low mogao sve iznenaditi, neki su tu zbog dobre sezone. Mislim da se ovdje kriju putnici za SP, jer je ovo najbolje sto Njemačka ima.

Neki su veliki potencijali, ali premladi za ovo takmicenje: Tah, Gnabry, Knoche, Sulle, Arnold, Can, Werner, tu spadaju i Ginter, Rudiger te Mayer svakako.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Odlični golmani i off. veznjaci, puno upitnika nad centralnim/deff veznjacima, nedovoljna širina u obrani i totalno upitni istureni napadači.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ne mogu svi igrati, a u napadu mogu igrati Schurrle ,Podolski i Gotze. Sem lijevog beka, ostale pozicije u odbrani su veoma kvalitetne. Centralnog veznog mogu igrati braća Bender, Gundoghan, Sweini i Khedira, a mjesta ima samo za dvojicu.Blaszczykowski je napisao/la:Odlični golmani i off. veznjaci, puno upitnika nad centralnim/deff veznjacima, nedovoljna širina u obrani i totalno upitni istureni napadači.
------------------------------Neuer-----------------------------
Lahm------Boateng---------------------Mertesacker/Hummels---Jansen/Schmeltzer
--------------------Sweini-----------Gundoghan/Bender/Khedira------------------------
Muller--------------------------Ozil----------------------------Reus
--------------Gotze/Gomez/Schurrle/Kruse/Podolski/Klose-----------------------
Toliko opcija ima na raspolaganju da mi se zavrti u glavi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Koje koristi od tog broja opcija, kada ce u odlucujucoj utakmici Joakim izvesti formaciju koju niko osim njega ne razumje...FRANK RIBERY je napisao/la:Toliko opcija ima na raspolaganju da mi se zavrti u glavi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ova sad nadolazeca generacija (werner,meyer,goretzka,stark,sule,tah.standera ,rudinger,gnabry, korb,r.khedira,weiser,itter) je vjerovatno najtalentovanijau historiji njemacke... Nemislim da se ikad desilo da ovoliko igraca mladzih od 19 godina igra redovno za svoje klubove.... Ribery mogao si I platenhardta dodati kao opciju za lijevog beka ..
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Kad se malo dublje zagrebe lako je skužiti da Elf ima dosta problema i da nije sve tako bajno kako bi se na prvu dalo zaključiti. Idemo po pozicijama...
Golmani su top i tu nema brige. Neuer je trenutno ponajbolji na svijetu, Weidi i Adler imaju pregršt iskustva i kvalitete, a ovi mlađi naznačuju da bi mogli biti weltklasse kroz koju sezonu. Osobno bih uz Neuera vodio Weidija (ispred Adlera) i MATS-a od ovih mlađih.
Bekovi su poprilično problematični, pogotovo ako Loew preuzme Pepovu ideju "Lahm na DMC", što me ne bi iznenadilo, pogotovo ako Fiću bude na nivou protiv Arsića, Dortmunda i drugih jačih klubova u nastavku sezone. Međutim, i sa Lahmom, ostaje problem pošto nitko drugi od njemačkih bekova nije na top razini. Schmelle bi trebao biti sigurna opcija na LB ako uhvati višu razinu forme, a realno ni nema bolje solucije. Jansen i pogotovo Aogo nisu adekvatna rješenja. Ako Lahm ode u vezu, mislim da će na RB Hoewedes. Šteta što Alaba nije Schwabo.
Centralni braniči su ok, barem na papiru. Tu su u biti 3 izgledne opcije - Hummels, Boateng i Merte. Hummy je tu jedini igrač (potencijalom) svjetske klase, ali još uvijek mu fali ono nešto da se definitivno etablira kao sam vrh. Boa i Merte ove sezone igraju u odličnoj formi i ne bi me čudilo da oni čak budu i prvi stoperski par ako Matsov ostatak sezone bude prošaran ozljedama ili nedovoljno dobrom formom. Problem sa njima dvojicom je da oni jednostavno nisu top klasa. Hoewedes je tu alternativa za slučaj većih izostanaka, dok je Westermann (i njemu slični) razina prosječnog BL igrača koji će biti najjači adut protivnika ako se nađe na terenu. Šteta što se Badstuber shebao, jer on bi bio dodatna snaga ove obrane, kako na CB, tako i na LB.
Šestice su na papiru fantastične, ali u zbilji opterećene problemima. Sa Gundom malo tko zna šta će biti, Khedira će trpjeti posljedice teške ozljede, a ni Schweini i Manni Bender nisu imuni na ozljede (dapače). L. Bender je dakle jedini bez ikakvih zdravstvenih problema, a on je tu realno najslabiji. Zato sam i naveo da me ne bi čudilo da Loew tu instalira Lahma koji zasad briljira kao DMC, iako bi time dodatno oslabio ionako ranjivu obranu.
Ofenzivni veznjaci su čista fantazija. Oezil, Reus i Muller mi tu djeluju kao prvi Jogijev izbor, dok bi Goetze mogao biti lažna devetka (ako Klose ne bude tip top). Uglavnom, najjači aduti Elfa su ovdje.
Napad je najveći problem. Klose se ne pomlađuje, Gomez i Kiessling nisu Jogiju po guštu, Kruse nije taj nivo. Lažna devetka mi djeluje kao najrealnija opcija, osim ako Klose ne uvjeri Loewa da može.
Golmani su top i tu nema brige. Neuer je trenutno ponajbolji na svijetu, Weidi i Adler imaju pregršt iskustva i kvalitete, a ovi mlađi naznačuju da bi mogli biti weltklasse kroz koju sezonu. Osobno bih uz Neuera vodio Weidija (ispred Adlera) i MATS-a od ovih mlađih.
Bekovi su poprilično problematični, pogotovo ako Loew preuzme Pepovu ideju "Lahm na DMC", što me ne bi iznenadilo, pogotovo ako Fiću bude na nivou protiv Arsića, Dortmunda i drugih jačih klubova u nastavku sezone. Međutim, i sa Lahmom, ostaje problem pošto nitko drugi od njemačkih bekova nije na top razini. Schmelle bi trebao biti sigurna opcija na LB ako uhvati višu razinu forme, a realno ni nema bolje solucije. Jansen i pogotovo Aogo nisu adekvatna rješenja. Ako Lahm ode u vezu, mislim da će na RB Hoewedes. Šteta što Alaba nije Schwabo.
Centralni braniči su ok, barem na papiru. Tu su u biti 3 izgledne opcije - Hummels, Boateng i Merte. Hummy je tu jedini igrač (potencijalom) svjetske klase, ali još uvijek mu fali ono nešto da se definitivno etablira kao sam vrh. Boa i Merte ove sezone igraju u odličnoj formi i ne bi me čudilo da oni čak budu i prvi stoperski par ako Matsov ostatak sezone bude prošaran ozljedama ili nedovoljno dobrom formom. Problem sa njima dvojicom je da oni jednostavno nisu top klasa. Hoewedes je tu alternativa za slučaj većih izostanaka, dok je Westermann (i njemu slični) razina prosječnog BL igrača koji će biti najjači adut protivnika ako se nađe na terenu. Šteta što se Badstuber shebao, jer on bi bio dodatna snaga ove obrane, kako na CB, tako i na LB.
Šestice su na papiru fantastične, ali u zbilji opterećene problemima. Sa Gundom malo tko zna šta će biti, Khedira će trpjeti posljedice teške ozljede, a ni Schweini i Manni Bender nisu imuni na ozljede (dapače). L. Bender je dakle jedini bez ikakvih zdravstvenih problema, a on je tu realno najslabiji. Zato sam i naveo da me ne bi čudilo da Loew tu instalira Lahma koji zasad briljira kao DMC, iako bi time dodatno oslabio ionako ranjivu obranu.
Ofenzivni veznjaci su čista fantazija. Oezil, Reus i Muller mi tu djeluju kao prvi Jogijev izbor, dok bi Goetze mogao biti lažna devetka (ako Klose ne bude tip top). Uglavnom, najjači aduti Elfa su ovdje.
Napad je najveći problem. Klose se ne pomlađuje, Gomez i Kiessling nisu Jogiju po guštu, Kruse nije taj nivo. Lažna devetka mi djeluje kao najrealnija opcija, osim ako Klose ne uvjeri Loewa da može.
Danas je DFB predstavio novi gostujuci dres Elf-a...

O ukusima se ne raspravlja, ali ovo za mene izgleda isto kao obicna polo majca sa zasivenim/naljepljenim grbom DFB-a.

O ukusima se ne raspravlja, ali ovo za mene izgleda isto kao obicna polo majca sa zasivenim/naljepljenim grbom DFB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ksyvle neslazem se s tobom u mnogim stvarima koje si napisao. Desni bek uopste nije toliki problem . Lahm je tu najbolja opcija I tu nema dileme na kojoj poziciji bi trebao igrati. Najbolje rezervne opcije tu grosskroutz I jung. Obojica su bolja od bennija na poziciji desnog beka I jedan bi trebao dobit poziv. Lijevi bek , jansen je daleko bolji igrac od schmelzera. Jaci brzi bolji tehnicar bolji sut I centarsut bolji u ubacivanju naprijed. Schmele je jedino malo bolji u defanzivi ali jansen je daleko kompletniji. Vezni red opet se neslazem oko l. Bendera. Po meni je on poslije schweinija druga najbolja opcija I ja bi ih licno upario na sredini. L.bender je bolji igrac od gundogana ,brzi,jaci bolji u defanzivi, bolje se ubacuje iz drugog plana,jaci u duelima jedino sto je gundo lucidniji ali opet kad u obzir uzmes sve cinjenice lars je puno bolja opcija. Nezaboravi I da kroos moze odigrati tu poziciju na vrhunskom nivou. Tu je jos I sven bender koji je u dosta segmenata I jaci od khedire ali nebih imao nista protiv da se obojica pozovu(naravno pod uslovom da khedira uhvati staru formu ). Krila ok ali za napadaca po meni bi muller bio najbolja opcija. Kakva lazna devetska kakvi bakraci. Muller je savrsen za tu poziciju napadaca ,visok jak,trci ko konj ,fina tehnika dobar sut. Druga opcija bi bio kruse a trecu bi birao izmedzu mire I vollanda. Ako miro bude u formi izabrao bih njega a ako ne onda volland.
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Po meni idealno ako ne bude nikakvih povreda:
Neuer
Lahm Boateng Hummels(Mertesacker) Jansen
Švajni Bender ( Sven ili Lars svejedno, jer sumnjam da će se Gundo vratiti u onu formu s početka sezone )
Muller Ozil Reus
Gotze, s tim da bi se stalno rotirali Reus desno, Gotze lijevo, Muller u špic, ili Reus u špic Gotze lijevo, Muller desno, mislim da bi izludili sve štopere na svijetu s tim rotacijama.
Neuer
Lahm Boateng Hummels(Mertesacker) Jansen
Švajni Bender ( Sven ili Lars svejedno, jer sumnjam da će se Gundo vratiti u onu formu s početka sezone )
Muller Ozil Reus
Gotze, s tim da bi se stalno rotirali Reus desno, Gotze lijevo, Muller u špic, ili Reus u špic Gotze lijevo, Muller desno, mislim da bi izludili sve štopere na svijetu s tim rotacijama.

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Ako Lahm igra onda nije problem. Gross i pogotovo Jung su ipak niža klasa. Gross će k tome lako moguće preseliti na klupu pošto Piszczek hvata zalet, a Jung je daleko od dokazanog igrača.gruezi je napisao/la:Desni bek uopste nije toliki problem . Lahm je tu najbolja opcija I tu nema dileme na kojoj poziciji bi trebao igrati. Najbolje rezervne opcije tu grosskroutz I jung. Obojica su bolja od bennija na poziciji desnog beka I jedan bi trebao dobit poziv.
Jansen je goli k. Schmelle je limitiran u nekim segmentima, ali svejedno je za Jansena Maldini.gruezi je napisao/la:Lijevi bek , jansen je daleko bolji igrac od schmelzera. Jaci brzi bolji tehnicar bolji sut I centarsut bolji u ubacivanju naprijed. Schmele je jedino malo bolji u defanzivi ali jansen je daleko kompletniji.
Zato se za Gunda interesiraju najjači svjetski klubovi, a Larsić produžuje sa Luzerkusenom.gruezi je napisao/la:Vezni red opet se neslazem oko l. Bendera. Po meni je on poslije schweinija druga najbolja opcija I ja bi ih licno upario na sredini. L.bender je bolji igrac od gundogana ,brzi,jaci bolji u defanzivi, bolje se ubacuje iz drugog plana,jaci u duelima jedino sto je gundo lucidniji ali opet kad u obzir uzmes sve cinjenice lars je puno bolja opcija.

S obzirom na njegove igračke karakteristike nisam siguran, a i slabo se sjećam da je to igrao u Bayernu.gruezi je napisao/la:Nezaboravi I da kroos moze odigrati tu poziciju na vrhunskom nivou.
Muller bi u Elfu mogao biti barem neka verzija Mandže iz Bayerna, ali dojma sam da će on prije zaigrati na desnom krilu. Kruse ispred Klosea u kakvom-takvom stanju može biti samo u svojim mokrim snovima.gruezi je napisao/la:Krila ok ali za napadaca po meni bi muller bio najbolja opcija. Kakva lazna devetska kakvi bakraci. Muller je savrsen za tu poziciju napadaca ,visok jak,trci ko konj ,fina tehnika dobar sut. Druga opcija bi bio kruse a trecu bi birao izmedzu mire I vollanda. Ako miro bude u formi izabrao bih njega a ako ne onda volland.
Ti (kao i još neki ovdje) ste previše pod dojmom igara nekih igrača u BL, pa ih onda nakon par dobrih partija uzdižete više nego što vrijede. Onda će doći neka Italija sa tamo nekim Ogbonnom i Donatijem i na vaše čuđenje napeglati Elf, a smećete s uma da vaši supermoćni Jungovi, Janseni, L. Benderi ili Krusei nisu ništa bolji od spomenutih Talijana. Najbolji primjer preuveličavanja njemačkih igrača kod nekih ovdje je Rausch za kojeg ste se lani isčuđavali da ga nije uzeo netko jači od Švaba, jer je on kao ponajbolji LB u Njemačkoj. Danas vidimo koja je to zabluda bila.
NEXT Stop CHILE
Zadnji put kad su igrali protiv reprezentacije iz Južne Amerike bilo je u augusutu igrali su 3:3 protiv Paragvaja
------Neuer-----
--Lahm----Boateng----Hummels----Schmelzer
-----------Khedira------Gundogan-------
Muller------------Ozil--------------Reus
----------------Klose--------
3x su gubili i vraćali se (Gundogan,Muller,L.Bender)
Zadnji put kad su igrali protiv reprezentacije iz Južne Amerike bilo je u augusutu igrali su 3:3 protiv Paragvaja
------Neuer-----
--Lahm----Boateng----Hummels----Schmelzer
-----------Khedira------Gundogan-------
Muller------------Ozil--------------Reus
----------------Klose--------
3x su gubili i vraćali se (Gundogan,Muller,L.Bender)
Ksyvle groosskonj mozda nije nivo lahma ali momak je ove sezone odigrao sjajno u najbitnijim tekmama za dortmund pogotovo u ligi prvaka. Ako se izbori za pristojnu minutazu pored pisczeka zasto ga nepozvati. Za junga se isto neslazem , momak vec 2 godine igra sjajno a bio je dobar u cvajti prije toga.plus tek su mu 23 god. Uostalom I arsic se nalozio na njega. Jansen da ima bolje igrace pored sebe vidio bi ... Kad je schmelle odigrao kvalitetno za repku. Kad god je igrao, redovno je bio najgori ili medzu najgorim.navedi mi jedan segment u kojem je schmele bolji od jansena osim defanzive. Larsa je trazio arsic(believe it or not) proslo ljeto. Nece dugo proci prije nego li I njega pocnu trazit velikani . Uostalom on vec godinama igra sjajno u bundesu dok je gundo bljesnuo tek prosle sezone. I nemozes osporit cinjenicu da je overall kompletniji igrac od gundogana. Jos neverkusen igra sistem koji larsu bas neodgovara u potpunosti tj ovaj sistem koji jogi preferira u repci bi mu puno vise odgovarao. Kruse ako uhvati formu s pocetka sezone 100 posto ce biti pozvan. Miro je jogijev covjek , nekad dobijem osjecaj da kako god on igrao ili u kakvoj god formi bio jogi ce za njega naci mjesto u repci. Cak I kad bi obje noge slomio.
I ovo za kroosa. Prosle godine je u nekoliko navrata igrao tu poziciju 8ce ove sezone dolaskom alcantare rjedze ali opet recimo protiv vas kad su pobjedili 3 0 bas to je igrao I to vrlo dobro.
Gledam sinoc utakmicu Arsenal - Bayern, a moram naglasiti da veoma intenzivno pratim englesku premier ligu, te sam poprilicno siguran u ovo sto zelim reci!!!
Özil je po meni izrastao u jednu veliku pickiccu na terenu,koja nije u stanju povesti loptu 20-ak metara a da je pri tome ne izgubi. Ukoliko je potrebno da se izbori sa dvojicom ili da udje malo cvrsce u duel, odmah gubi loptu. Od kako je dosao u Arsenal imao je veliki broj asistenncija i pokoji pogodak,ali to sve u svemu nije i ne moze biti igrac koji ce Njemacku voditi na SP do titule!!!
Jednostavno ne vidim u njemu onu prgavost, onu drskost, vise mi lici na neku balerinu nego na fudbalskog igraca...
Özil je po meni izrastao u jednu veliku pickiccu na terenu,koja nije u stanju povesti loptu 20-ak metara a da je pri tome ne izgubi. Ukoliko je potrebno da se izbori sa dvojicom ili da udje malo cvrsce u duel, odmah gubi loptu. Od kako je dosao u Arsenal imao je veliki broj asistenncija i pokoji pogodak,ali to sve u svemu nije i ne moze biti igrac koji ce Njemacku voditi na SP do titule!!!
Jednostavno ne vidim u njemu onu prgavost, onu drskost, vise mi lici na neku balerinu nego na fudbalskog igraca...
Stern des Südens
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Mazut je u Elfu uvijek briljirao i zato uživa povjerenje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.