Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BABADZO
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 10:25

kokuz je napisao/la:daj nam nekog iz eurolige, nemoj nam ovih anonimusa :D

Da ti kazem iskreno,tesko cemo mi ubosti kao sa Castlom ili Domercantom opet(jer to su fakat bili kvalitetni igraci) Danasnji amerikanci nisu ni sjena nekadasnjih jer danas imas amerikanaca po Kini,Portoriku,Ukrajini pa cak i BiH.Vecina njih je sumnjivog kvaliteta te bi mogli biti zamjenjeni i domacin igracima u tim klubovima al to je ona politika - trebamo strance.Ja bih najvise volio da mi imamo nekog playa naseg(Pasalic je obecavao jedno vrijeme ali i on propade) jer lakse je igrati sa domacim playom.Vise bih volio da dovedom nekog tipa Reggie Evans(znaci skakac i defanziva ne mora okean moc pogoditi,ni Wright nije bolji a play) jer mi smo bili jedan defanzivni skok od drugog kruga Evrobasketa.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2014, 10:29

BABADZO je napisao/la:

Da ti kazem iskreno,tesko cemo mi ubosti kao sa Castlom ili Domercantom opet(jer to su fakat bili kvalitetni igraci) Danasnji amerikanci nisu ni sjena nekadasnjih jer danas imas amerikanaca po Kini,Portoriku,Ukrajini pa cak i BiH.Vecina njih je sumnjivog kvaliteta te bi mogli biti zamjenjeni i domacin igracima u tim klubovima al to je ona politika - trebamo strance.Ja bih najvise volio da mi imamo nekog playa naseg(Pasalic je obecavao jedno vrijeme ali i on propade) jer lakse je igrati sa domacim playom.Vise bih volio da dovedom nekog tipa Reggie Evans(znaci skakac i defanziva ne mora okean moc pogoditi,ni Wright nije bolji a play) jer mi smo bili jedan defanzivni skok od drugog kruga Evrobasketa.
Mi uopste ne trazimo naturalizovanog playa, vec igraca na poziciji 3.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 10:42

Ethel je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:

Mi uopste ne trazimo naturalizovanog playa, vec igraca na poziciji 3.
Tvrdim opet da nam je potrebnija petica i to defanzivna(Kikana volim ali jednostavno taj covjek se nije udebljo od 7.razreda osnovne) dok ona bandera Sinanovic je dobar jedino za skidat paucinu po kuci. Mada ne bi bilo lose ni Nurkica gurnuti u vatru pa da vidimo sta moze(ja mislim da on ima NBA u saci samo ako bude pametan) a ako tricu trazimo sto da ne neko tipa James Gist(mada on ne igra tricu u evropi) ili onaj Kinsey iz Partizana? Uglavnom trebamo neku atletu tu a ne da mi Persic fula otvorena polaganja i sl.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 feb 2014, 10:49

pa 5 nam je sada najbolje pokrivena pozicija imas nurkica (koji sad komotno moze igrati 20 minuta) kikanovica za napad, stipanovica za odbranu i sinanovica po potrebi
radi se na tome da dobijemo i dobrog back-up za mirzu tako da nam najvise nedostaje bek
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 09 feb 2014, 10:50

Pa ako tražimo 5 onda James Gist.
Ako tražimo 3 onda Derrick Brown.
Ako tražimo 1/2 onda neko Delaney, Dentmon, Langford, Hoopson...

samo ne znam, je li i jedan realan za naše domete..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 11:27

nerminh74 je napisao/la:pa 5 nam je sada najbolje pokrivena pozicija imas nurkica (koji sad komotno moze igrati 20 minuta) kikanovica za napad, stipanovica za odbranu i sinanovica po potrebi
radi se na tome da dobijemo i dobrog back-up za mirzu tako da nam najvise nedostaje bek
Ne treba nama backup za Mirzu jer Mirza ce igrat 35 minuta kakogod.
Nurkic ne treba ni igrati ako nece imati dovoljne slobode u napadu i prije svega dovoljno suteva sto ce biti tesko jer Mirza ce uzimati 20+,Djedovic nekih 10-15 sto znaci da nece biti toliko suteva a Nurkicu je najslabija defanziva tj.prebrzo upada u probleme sa licnim.I da li ce Stipanovic igrati opet sada kada nema Ace Petrovica ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 feb 2014, 11:31

BABADZO je napisao/la:Ja mislim da bi nama Malcolm Delaney(iz Bayerna) legao ko budali samar.Gledao sam momke prosle sezone na NCAA turniru i zaista sam iznenadjen sto se nije zadrzao u nekom NBA timu.Momak je pravi sto ameri vole rec "bulldog" znaci jede u odbrani a u napadu racionalan,pravi flor general.Ima i solidan ulaz i sto je najbitnije moze pogoditi nesto za razliku od wrighta.Slazem se da mi ako nesto hocemo Gordic ne moze igrati playa(cak uopste igrati) kao ni Sutalo,persic etc.
Ako po tebi treci strijelac ABA lige i osmi na MVP listi nije za reprezentacije, onda ti bas visoke kriterije imas.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 feb 2014, 11:46

BABADZO je napisao/la:

Castle :?: Prosjecan bio,nista vise...Hoces centra pored Nurkica,Stipanovica,Kikanovic :?: :o ....Reggie samo skace,nije jak u defanzivi... ;)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2014, 11:53

BABADZO je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:pa 5 nam je sada najbolje pokrivena pozicija imas nurkica (koji sad komotno moze igrati 20 minuta) kikanovica za napad, stipanovica za odbranu i sinanovica po potrebi
Nurkic ne treba ni igrati ako nece imati dovoljne slobode u napadu i prije svega dovoljno suteva sto ce biti tesko jer Mirza ce uzimati 20+,Djedovic nekih 10-15 sto znaci da nece biti toliko suteva a Nurkicu je najslabija defanziva tj.prebrzo upada u probleme sa licnim.I da li ce Stipanovic igrati opet sada kada nema Ace Petrovica ?

Ne treba nam backup za Mirzu? :lol: Pa koja je svrha klupe onda, najbolje bi bilo da mi pozovemo 7 igraca, 5 igraca da igra 40 minuta, ova 2 neka budu tu samo u slucaju povrede :mrgreen:

Sta mislis ciji je posao da kupi te Mirzine i Djedoviceve suteve? Koliko smo se na Eurobasketu ispucavali pa je opet bilo koliko hoces slobode u napadu za Kikanovica i on je to iskoristio.

Sto ne bi igrao Stipanovic? On je dosao u reprezentaciju zbog svoje kvalitete, ne zbog Ace Petrovica.
#MFFL
Som-Hi Barça

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 12:09

Ethel je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:

Ne treba nam backup za Mirzu? :lol: Pa koja je svrha klupe onda, najbolje bi bilo da mi pozovemo 7 igraca, 5 igraca da igra 40 minuta, ova 2 neka budu tu samo u slucaju povrede :mrgreen:

Sta mislis ciji je posao da kupi te Mirzine i Djedoviceve suteve? Koliko smo se na Eurobasketu ispucavali pa je opet bilo koliko hoces slobode u napadu za Kikanovica i on je to iskoristio.

Sto ne bi igrao Stipanovic? On je dosao u reprezentaciju zbog svoje kvalitete, ne zbog Ace Petrovica.
Pa jel ti stvarno mislis da ce ijedan trener ostaviti Teletovica preko 5 minuta na klupi ?! To bi se moglo desavati kad bi vodili 20 razlike al koga cemo mi nabiti 20 razlike sviju ti ?!?

I nisam reko da ga je Aco doveo nego da je mozda igrao radi Ace ?! Tog momka znam odavno jos iz Splita i sjecam se bas u "SuperKosarci" jedan intervju kad je pricao kako jedva ceka za hrv. repku zaigrat i da se nada pozivu uskoro.. I sta je Kikanovic istoristavao bolan,pa covjek nije dao preko 15 poena ne pamtim..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2014, 12:16

Normalno da ce ostaviti na klupi preko 5 minuta bilo koji trener Teletovica, kada za njega imas dobrog backupa (Suton,Todic..) a ne Bavcica.

Stipanovic je kvalitetan igrac i sigurno ce dobiti poziv, igra u dobrom klubu za nase standarde i ne vidim sta je jos potrebno da bi dobio poziv.

Ne znam koji si ti Eurobasket gledao, ali Kikanovic je bio jedan od najboljih nasih igraca..

Na Eurobasketu:
slika
Za Enisey ove sezone:
slika
Možda se sad ipak sjetis kad je zabio 15 poena ;)
#MFFL
Som-Hi Barça

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 12:22

Ipak je jednom presao na EB,a druze iz kluba mi nemoj pokazivati bgt statistike YENISEY ?! I sto je najgore ja stvarno Kikana volim i ne kazem da ne treba igrati,ali problem je u tome sto on nema ni visine a ni gradje za tip centra kakav nama treba.A ne provaljuj se cuj SUTON(ako mislis na onog hrvata pa taj covjek je vrhunac karijere dozivio jos na koledzu dok je igro za Michigan ja msm,kakav on svijuti ? )Radije cu se smijat Bavcicu 5-6 minuta nego da mi takav igrac igra.I za Stipanovica ne kazem da sam protiv al kazem ti nisam siguran da li ce momak igrati sad kada je drugi selektor.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 feb 2014, 12:26

BABADZO je napisao/la:Ipak je jednom presao na EB,a druze iz kluba mi nemoj pokazivati bgt statistike YENISEY ?! I sto je najgore ja stvarno Kikana volim i ne kazem da ne treba igrati,ali problem je u tome sto on nema ni visine a ni gradje za tip centra kakav nama treba.A ne provaljuj se cuj SUTON(ako mislis na onog hrvata pa taj covjek je vrhunac karijere dozivio jos na koledzu dok je igro za Michigan ja msm,kakav on svijuti ? )Radije cu se smijat Bavcicu 5-6 minuta nego da mi takav igrac igra.I za Stipanovica ne kazem da sam protiv al kazem ti nisam siguran da li ce momak igrati sad kada je drugi selektor.
Napisao si pet postova i izvalio se tolikih gluposti da je to za medalju. Kikanovic je uz Nihada bio nas najkonstantniji igrac i pogadjao kada je bilo najvise potrebno.

Ostalo je samo ime.....

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 12:29

neno#4 je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:Ipak je jednom presao na EB,a druze iz kluba mi nemoj pokazivati bgt statistike YENISEY ?! I sto je najgore ja stvarno Kikana volim i ne kazem da ne treba igrati,ali problem je u tome sto on nema ni visine a ni gradje za tip centra kakav nama treba.A ne provaljuj se cuj SUTON(ako mislis na onog hrvata pa taj covjek je vrhunac karijere dozivio jos na koledzu dok je igro za Michigan ja msm,kakav on svijuti ? )Radije cu se smijat Bavcicu 5-6 minuta nego da mi takav igrac igra.I za Stipanovica ne kazem da sam protiv al kazem ti nisam siguran da li ce momak igrati sad kada je drugi selektor.
Napisao si pet postova i izvalio se tolikih gluposti da je to za medalju. Kikanovic je uz Nihada bio nas najkonstantniji igrac i pogadjao kada je bilo najvise potrebno.
Znam da znas o kosarci ali jednostavno imamo drugacije vidjenje sto se tice reprezentacije.Mi smo jedina reprezentacija na balkanu gdje Kikanovic moze biti startni Centar(opet ponavljam nemam nista protiv njega ali jednostavno covjek je jedan prosjecni centar ne znam sta ne date na njega,koda sam mirzu napao)
Za Nihada se slazem.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2014, 12:39

Da, Enisey, klub koji je gigant za vecinu klubova za koje igraju nasi igraci. Suton, savrsen igrac za 10 minuta na parketu. Slobodno ti umiri od smjeha Bavcicu, ali zato sto takvi igraci nemaju kvaliteta ti nisi vidio drugi krug Eurobasketa. I u ovom si postu vec u prvoj recenici uspio napisati glupost.
#MFFL
Som-Hi Barça

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 feb 2014, 12:44

BABADZO je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Znam da znas o kosarci ali jednostavno imamo drugacije vidjenje sto se tice reprezentacije.Mi smo jedina reprezentacija na balkanu gdje Kikanovic moze biti startni Centar(opet ponavljam nemam nista protiv njega ali jednostavno covjek je jedan prosjecni centar ne znam sta ne date na njega,koda sam mirzu napao)
Za Nihada se slazem.
Nema tu ko neda na njega. Kikanovic je odigrao odlicno prvenstvo, ima mana kao i svaki igrac, ali izuzetno koristan. Ti zaboravljas da nam u reprezentaciju dolazi Jusuf koji ima sve odlike centra kojeg nikada nismo imali. Kikan nam upravo treba zbog toga sto moze da skoci u napadu, sto moze da pogodi sa poludistance, odlicno izvodi bacanja.

Ostalo je samo ime.....

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 12:50

ali neno Nurkic ce u najboljem slucaju biti 3. opcija,plus on jos uvjek nije u stanju igrati u kontinuitetu 25+ minuta evropske kosarke.Za neke 3 godine bi to moglo biti drugacije naravno,ali sada trenutno ne vidim ga kao velikog faktora jer mi smo tim u kome je Mirza opcija 1.a i 1.b pa tek onda ostali.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 09 feb 2014, 12:53

Hocu da ti kazem nama trebaju radnici,Treba nam jedan teski centar da moze sta lijepiti i kupiti sve zivo nazad da se ne ponavlja Litvanija.Treba nam na trici jedan sto ameri kazu 3 and d igrac(znaci atletski sposoban igrac,odbrambeno odgovoran te da moze pogoditi otvoren sut) Djedovic u repci igra extra i taj play jedan (wright koliko god mmi bio drag to nije,jer ne moze ti play davat 2 poena po utakmici a ujedno i biti prvi skakac :? )

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 09 feb 2014, 13:02

Cuj Kikan nije ono sto nam treba, pa Kikan je pokazao i dokazao o kakvom je igracu rijec. Nas Kikan je napadacki svestran, covjek koji ima odlican sut s poludistance, uvijek postigne preko 10 poena i sto je najvaznije nije veliki potrosač lopti. Kikan je sigurno bolji centar od Stipanovica ( NAPADACKI) ali je losiji odbrambeno, a sto se tice Nurkica, Nurkic treba da bude nas prvi centar ili da bude eventualno zamjena Kikanu gdje bi njih dvojica podijelili te minute..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 feb 2014, 13:23

BABADZO je napisao/la:ali neno Nurkic ce u najboljem slucaju biti 3. opcija,plus on jos uvjek nije u stanju igrati u kontinuitetu 25+ minuta evropske kosarke.Za neke 3 godine bi to moglo biti drugacije naravno,ali sada trenutno ne vidim ga kao velikog faktora jer mi smo tim u kome je Mirza opcija 1.a i 1.b pa tek onda ostali.
Boga mi ti stvarno ne znas sta pricas. Nurkic ce iduce godine biti u stanju da igra 25+ minuta ozbiljne kosarke, stavise on je vec sada to u stanju, samo dok jos u glavi poslozi neke stvari. Stipe i Kikanovic ce biti tu, imas znaci tri totalno razlicita tipa igraca i samo je do Duska sada da to sve uklopi. Upravo nam treba zamjena za kapitena, jer ne moze igrati po 35 minuta na jakom nivou i u sest dana pet utakmica sto je bio slucaj u Sloveniji. Treba neko da ga rastereti deset minuta.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: mercurial, reds123 i 5 gostiju.