Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

grgr
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la grgr » 09 feb 2014, 13:41

Glupo je spominjat Kenu sad , al fkt lik igra sezonu zivota... Mozda ga vratit probat mozda sa duskom bude sta drugacije neam pojma.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 09 feb 2014, 16:01

Kakav je Mirza Bulic iz Sparsa??. Ja ga nikad nisam gledao, ali gledam statistiku i nije toliko losa, a ima i solidan procenat suta za 3 poena ( oko 33%).

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2014, 22:47

mrsic07 je napisao/la:Kakav je Mirza Bulic iz Sparsa??. Ja ga nikad nisam gledao, ali gledam statistiku i nije toliko losa, a ima i solidan procenat suta za 3 poena ( oko 33%).
Nista posebno, po meni je daleko od toga da je/ce biti kvalitet za reprezentacije, realno uzevsi u obzir kakva nam je liga njegove statistike nisu neka referenca za poziv u reprezentaciju ;)

Klasican primjer onoga o cemu ti pricam:
http://basketball.eurobasket.com/player ... vic/232428" onclick="window.open(this.href);return false;
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 09 feb 2014, 22:57

Sta je s Zlajom?? Bil on i Gordic mogli izgurati pleja??
http://basketball.eurobasket.com/player ... oara/82680" onclick="window.open(this.href);return false;

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2014, 22:59

JHam je napisao/la:Sta je s Zlajom?? Bil on i Gordic mogli izgurati pleja??
http://basketball.eurobasket.com/player ... oara/82680" onclick="window.open(this.href);return false;
Zlatko stvarno super igra ove sezone, mozda se uskoro i aktivira prica oko njegovog povratka u reprezentaciju :)
#MFFL
Som-Hi Barça

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 09 feb 2014, 23:01

#neno
imamo Halilovica koji moze dati vise od 10 minuta od sebe. Covjek je dominiaro u Hrvatskoj ove sezone..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 feb 2014, 00:06

Ethel je napisao/la:
mrsic07 je napisao/la:Kakav je Mirza Bulic iz Sparsa??. Ja ga nikad nisam gledao, ali gledam statistiku i nije toliko losa, a ima i solidan procenat suta za 3 poena ( oko 33%).
Nista posebno, po meni je daleko od toga da je/ce biti kvalitet za reprezentacije, realno uzevsi u obzir kakva nam je liga njegove statistike nisu neka referenca za poziv u reprezentaciju ;)

Klasican primjer onoga o cemu ti pricam:
http://basketball.eurobasket.com/player ... vic/232428" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma nema od Bulica nista...Samo povremeno dobar suterski dan i to je to..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 feb 2014, 00:13

Tarik91 je napisao/la:#neno
imamo Halilovica koji moze dati vise od 10 minuta od sebe. Covjek je dominiaro u Hrvatskoj ove sezone..
Tesko..Vidjet cemo, imaju pripreme i tu se dokazuju..

Ostalo je samo ime.....

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 feb 2014, 09:19

9.2.2014.

Klosterneuburg 88 - 77 Furstenfeld / Ramiz Suljanović - 18 poena, 4 skoka i 2 asistencije
(http://basketball.eurobasket.com/player ... burg/10323" onclick="window.open(this.href);return false;)
#MFFL
Som-Hi Barça

Liker
Kontakt:

Post Postao/la Liker » 10 feb 2014, 14:53

Halilovic je i vise nego odlican ;) jos jedna vrhunska partija u subotu navece oddigrana
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=1879" onclick="window.open(this.href);return false;

23 poena, 11 skokova 5 asistencija
# neno ne znam sta si se ti na istog toliko nakanio :) popusti decka malo ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 feb 2014, 15:11

Stipanovic- Nurkic; Kikanovic-Nurkic; po meni dovoljno pokretljiv duo pod kosevima da igraju zajedno kada treba mijenjati Teletovica ukoliko ne nadjemo pravu cetvroku...posebno protiv ekipa kao sto su npr Litvanija, Makedonija, Crna Gora , Srbija, Hrvatska (ma uostalom skoro svi) sa visokim unutrasnjim linijama i fizicki jakim cetvorkama...

naravno da bi taj nacin igre imao neke svoje rizike u smislu branjenja suta sa distance, ali vjerujem da bi se manje izgubilo na riziku suta Vucevica, Loncara, Macvana, Antica, Lavrinovica nego sto bi se dobilo na skoku ili izgubilo na svim aspektima uvodjenjem neke kosarkaski vjerovatno nedorasle cetvorke tipa Halilovica..

mislim da smo u stanju 10 min igrati sa 2 mobilna centra (a niti jedan od nasa tri nije spor), nego da igramo Halilovic-Kikanovic; Bulic- Nurkic (Stipanovic)---to bi tek raspad sistema bio.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 feb 2014, 15:38

Liker je napisao/la:Halilovic je i vise nego odlican ;) jos jedna vrhunska partija u subotu navece oddigrana
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=1879" onclick="window.open(this.href);return false;

23 poena, 11 skokova 5 asistencija
# neno ne znam sta si se ti na istog toliko nakanio :) popusti decka malo ;)
O cemu to ti? Sta pricas?

Ostalo je samo ime.....

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 10 feb 2014, 16:05

Meni je Kikanovic po svim svojim karakteristikama uvijek vise bio cetvorka nego petica. Meni bi bilo idealno da se rotiraju Jusuf i Stipanovic na 5 a Kikan da odmara Mirzu, te da uleti ako ova dvojica imaju opterecenje s licnim greskama. Mirza i Kikan pod kosem u isto vrijeme, znaci vrlo diskutabilan defanzivni skok i opcenito zatvaranje reketa.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 feb 2014, 16:50

Kakav Kikan i četvorka. Nijedan od pomenute trojke ne može igrati četvorku. MOže na način na koji to igraju DUle i Duda npr sa dvije petice ali to rade veoma kratko. Halilović će biti dobar igrač ako nastavi ovako i već sam nekoliko puta pisao šta je njegova prednost kao četvorke i kao igrača u našoj repci, a ni Bulića ne treba otpisivati. Ovi Sparsi igraju kolektivno i niko se ne ističe ni poenima ni ostalim statističkim pokazateljima pa zbog toga ne treba suditi tako. Ne bih išao u detalje ali ima nade čak sam i poprilično optimističan za obojicu. Neće biti novi Mirze Teletovići, ali Euroliga nije daleko ako nastave ovako.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2014, 17:26

zaboljisportuBiH je napisao/la:Kakav Kikan i četvorka. Nijedan od pomenute trojke ne može igrati četvorku. MOže na način na koji to igraju DUle i Duda npr sa dvije petice ali to rade veoma kratko. Halilović će biti dobar igrač ako nastavi ovako i već sam nekoliko puta pisao šta je njegova prednost kao četvorke i kao igrača u našoj repci, a ni Bulića ne treba otpisivati. Ovi Sparsi igraju kolektivno i niko se ne ističe ni poenima ni ostalim statističkim pokazateljima pa zbog toga ne treba suditi tako. Ne bih išao u detalje ali ima nade čak sam i poprilično optimističan za obojicu. Neće biti novi Mirze Teletovići, ali Euroliga nije daleko ako nastave ovako.
Kikan je vec ranije igrao u nasoj repki na poziciji 4, pa ne vidim zasto to ne bi mogao i sada!? :roll: Ima pokretljivost da brani protivnicku cetvorku,te sut s poludistance,tako da spaceing ne bi bio problem sa igracem koji bi bio na petici,a to je u modernoj kosarci najbitnija stvar. ;) Druga stvar,to bi igrao, max. ,nekih 10min i nema dileme da bi mogao odgovoriti tom zadatku! ;)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 feb 2014, 17:38

zaboljisportuBiH je napisao/la:Kakav Kikan i četvorka. Nijedan od pomenute trojke ne može igrati četvorku. MOže na način na koji to igraju DUle i Duda npr sa dvije petice ali to rade veoma kratko. Halilović će biti dobar igrač ako nastavi ovako i već sam nekoliko puta pisao šta je njegova prednost kao četvorke i kao igrača u našoj repci, a ni Bulića ne treba otpisivati. Ovi Sparsi igraju kolektivno i niko se ne ističe ni poenima ni ostalim statističkim pokazateljima pa zbog toga ne treba suditi tako. Ne bih išao u detalje ali ima nade čak sam i poprilično optimističan za obojicu. Neće biti novi Mirze Teletovići, ali Euroliga nije daleko ako nastave ovako.
Ja mislim da bi Elmedin bez ikakvih problema mogao odigrati na poziciji krilnog centra tih nekoliko minuta kad se odmara kapiten. Naravno, to govorim u slucaju da se ne nadje neko kome je to primarna pozicija, a kako za sada stvari stoje, tesko da cemo uspjeti u tome. Mozda taj Todic sto igra u Italiji, mada ga ja nikad nisam gledao i nemam pojma s kakvim kvalitetom momak raspolaze.

Sto se tice Bulica i Halilovica, ja mislim da su oni daleko od Eurolige, i sad i nekad kasnije. Ja bih bio prezadovoljan kad bi oni postali pristojni igraci u ABA ligi. Neki igraci koji su njihovih godina, vec sad imaju jako zapazene role u velikim euroligaskim ekipama, a oni su tek nesto iznad prosjeka u propalim ligama BiH i Hrvatske (istina, Miralem znatno bolji). Volio bih da se varam, ali...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 feb 2014, 18:36

Dosita smijesan tekst ahahahahhahaha,Bulic ako potpise za Olimpiju,Cedevitu ili nekoga tako maksimalno u karijeri ili neka manja ekipa u grckoj,italiji,neema od njega nikad igraca 100%

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 feb 2014, 19:02

pa i prica se o kratkom vremenskom periodu odmora kapitena... ako se ne nadje prava solidna cetvorka da se kombinuju 2 mobilne petice..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 feb 2014, 09:29

Muumii je napisao/la:
Dosita smijesan tekst ahahahahhahaha,Bulic ako potpise za Olimpiju,Cedevitu ili nekoga tako maksimalno u karijeri ili neka manja ekipa u grckoj,italiji,neema od njega nikad igraca 100%
Hvala stručnjak. Ovo je moje mišljenje a ti imaš sovje i to je to. Sve je do taoga hoće li mu neko dati priliku ili ne. Da mu je Miško menadžer vjeruj mi da bi igrao EL već sad u toj nekoj ekipi tipa Olimpija. Ovako treba čeakti. I ovaj TOdić se pojavio u 29-oj godini i gledao sam ga neki dan u polufinalu kupa. Može biti odlična zamjena Mirzi tih 10tak min a recimo prošle godine bi svi bi rekli ma kakav TOdić taj u 29-oj igra u bezveze ekipi. BUlića je SPars malo i unazadio. On je morao i prošle i pretprošle godine igrati veći rang ali eto sad bilo prošlo i nikad nije kasno. ABA ligu obojica mogu sad hladno igrati i on i Miki. Stvar je prilike. Evo MIljan MArković je igrao pristojno ABA ligu a sad u Vardi igra 30tak min i ne zabija po 25 poena. ŠTo to ne bi mogao Miki igrati? Kikan je prespor za moderne četvorke. Ja pričam o nivou EP a ne o kvalifikacijama ali može protiv nekih protivnika i sa taktikom tipa DUdine sa dva klasična centra pomoći malo međutim nama treba četvorka da mijenja Mirzu a ne ta polovična rješenja koja su više taktička. ŠTo nam treba Miki sam već više puta pisao pa se ne bih ponavljao.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 11 feb 2014, 09:36

Muumii je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Dosita smijesan tekst ahahahahhahaha,Bulic ako potpise za Olimpiju,Cedevitu ili nekoga tako maksimalno u karijeri ili neka manja ekipa u grckoj,italiji,neema od njega nikad igraca 100%
Hvala stručnjak. Ovo je moje mišljenje a ti imaš sovje i to je to. Sve je do taoga hoće li mu neko dati priliku ili ne. Da mu je Miško menadžer vjeruj mi da bi igrao EL već sad u toj nekoj ekipi tipa Olimpija. Ovako treba čeakti. I ovaj TOdić se pojavio u 29-oj godini i gledao sam ga neki dan u polufinalu kupa. Može biti odlična zamjena Mirzi tih 10tak min a recimo prošle godine bi svi bi rekli ma kakav TOdić taj u 29-oj igra u bezveze ekipi. BUlića je SPars malo i unazadio. On je morao i prošle i pretprošle godine igrati veći rang ali eto sad bilo prošlo i nikad nije kasno. ABA ligu obojica mogu sad hladno igrati i on i Miki. Stvar je prilike. Evo MIljan MArković je igrao pristojno ABA ligu a sad u Vardi igra 30tak min i ne zabija po 25 poena. ŠTo to ne bi mogao Miki igrati? Kikan je prespor za moderne četvorke. Ja pričam o nivou EP a ne o kvalifikacijama ali može protiv nekih protivnika i sa taktikom tipa DUdine sa dva klasična centra pomoći malo međutim nama treba četvorka da mijenja Mirzu a ne ta polovična rješenja koja su više taktička. ŠTo nam treba Miki sam već više puta pisao pa se ne bih ponavljao.
Mirza Bulić nije i nece nikada biti kvalitet za reprezentacije, on ce zaigrati ABA ligu jedino ako se Sparsi plasiraju u istu. Miralem vec ima kvalitet za ABA ligu, ali i on se mora pokazati protiv vecih klubova, jer i Hrvatska liga je dosta losa, pa je lako puniti VROS Dardu, Križevce itd. Mozes ti igrati ABA ligu, ali dzabe kad nisi kvalitet, Bulicev maksimum je 8-9 igrac u rotaciji neke osrednje ekipe, a igranje u ekipama kao sto je Union Olimpija je sci-fi.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.