BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

shminka
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la shminka » 11 feb 2014, 11:47

Pa u kvalama Marseja nisu ništa teži protivnici od ovih ovdje...u 5 deka je to sve

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 11 feb 2014, 11:50

Ako ovo nije takticki poraz onda se Damir treba dobro zapitati u kakvoj je formi.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 11 feb 2014, 11:50

3-6; 6-2 ; 4-6 , nije mu ovo trebalo.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 feb 2014, 11:51

Nema tvrda podloga nista stim sto Damir pola od lopti (barem otkad ja gledam mec) izbacuje u out. Danas je sam sebe pobijedio kao i mnoga puta ranije. Dosta sam razocaran ali eto idemo dalje... Barem mi je se sada nada za neki veci rezultat u Francuskoj smanjila drasticno..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 11 feb 2014, 11:55

shminka je napisao/la:
Pa tačno je to, ali on je na AOu osjetio kako je igrati na stadionu od 10 milja ljudi, kako je kad zaradiš lovu koju je zaradio i kako su prefesionalni najbolji teniseri na svijetu...tako da ne čudi sad da mu se teško naložiti da igra u ovoj sali za fizičko jbg...

TAko da sam siguran da se njemu ove hefte više igra Marsej od ovog Bergama...

Iako je najbitnije od svega samo da igra tenis i da napreduje...bez obzira koji protivnik i na kom turniru bio
Čuj ovih alibija, matere ti... Superturbo talentovana zvijezda Džumhur se pali samo na velike turnire, a na ovima mu se ne da... Pa koji ih k...c uopšte igra???

Kada sam neki dan vzano uz DC govorio da je Damiru plafon karijere ovo što sad ima, pojedinci su me razapinjali. A evo vam ga sad... Glatko ispada u prvim kolima žnj turnira od igrača koji su debelo poviše 200-tg mjesta. Ovo je njegova realnost, a AO je bio samo bljesak i splet sretnih okolnosti. Od Mirze možda i bude nešto, ali Damir je definitivno igrač za od 200-tog do 400-tog mjesta. Nit ima znanje nit kvalitet.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 feb 2014, 11:55

Šteta zbog poena, 17 za 1/4 bi mu dobro došlo...ali idemo dalje, da vidimo šta u Marseju može napraviti

@punjenapaprika

Nadam se da ćeš se ovako javiti i kada Damir bude na višoj poziciji od 144...za koju si rekao da je plafon

Ne opravdavam ovakav pristup, ali mislim da se te stvari motaju po Damirovoj glavi trenutno...vjerovatno treba proći malo vremena da i on sam skonta gdje pripada trenutno

Takvi su i komentari i misljenja ljudi...neko bi da idalje igra challengera, a neko bi da igra sa Novakom...

Ja sam mišljenja da treba tjerati challengere još barem 2-3 mjeseca...takvo misljenje sam imao i poslije čuvenog Dodiga, takvo mišljenje imam i trenutno
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 11 feb 2014, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 feb 2014, 11:58

ponovo se vraćamo na staro :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 11 feb 2014, 12:01

kao sto rece onaj lik gore, nadam se da je ovo takticki poraz :) Marseille ce difinitivno pokazati sve :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 11 feb 2014, 12:02

Damir treba da igra sto vise turnira na zemlji i mozda na nekoj sporoj Hard podlozi. Zaradio je nesto para, pa probaj otici u Južnu Ameriku, kad vidim kakvi tamo igraci prolaze kvale i igraju dobro na Challengerima sve mi bude jasno. Jeste daleko ali vrijedilo bi bodova sigurno 8-)
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 feb 2014, 12:03

Odavno nisam bio ovoliko razocaran porazu Damira/(Mirze)... Jednostavno ocekivao sam od njega barem cetvrtfinale ovdje. Treci nosioc, lijep zrijeb ali evo vec drugi poraz na tvrdoj od tri meca posle Australije... Ali da je do podloge opet govorim i nije. Prikljucio sam se kod rezultata 3-1 u trecem setu i u pocetku je Damir igro vrlo dobro. Doduse zabar je se izvukao nekim udarcima ali onda slijedi rapsodija izbacivanja loptica u out i to nema nikakvog opravdanja...

Neznam, opet kazem jako sam razocaran, jako, ali barem Mirza nesto uradi ove sedmice eto... Sta ocekivati u Marseilleu stvarno..? Prije Bergama sam imo nade da Damir uz okej zrijeb moze do MD ali sad tesko..

Mozda smo se vratili realnosti samo?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 feb 2014, 12:05

Ali on sam kaže da nakon AOa osjeća da mu više nije bitno jel igra na šljaci ili na tvrdoj...što je nidje veze...ali on tu priču konstantno priča na 150 emisija na kojima je bio u zadnjih 15 dana...

Treba i on sad donijeti odluku da li će rezultati trpiti na račun popravljanja igre na tvrdoj podlozi ili će na šljaci usavršavati igru i kupiti bodove...

Očigledno puca na visoko, svjestan je da je na ATP nivou 70% turnira na tvrdoj podlozi i zato je odabrao ovaj put

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 11 feb 2014, 12:05

sajo10 je napisao/la:Mozda smo se vratili realnosti samo?
Ocito.
FK Željezničar
Chelsea FC

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 feb 2014, 12:06

Nisam gledao meč, gledao sam samo zadnji game u kojem je izbacio sve out št se dalo izbacit. Damir prije svega treba da se spusti na zemlju, da ne umišlja da je već neka zvijezda. Nadam se da ono iz AO nije bio samo bljesak već da će početi pobjeđivati.

Marsej je pokazatelj pravog stanja, ako tu izgubi onda gubim svake nade za ubuduće.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 11 feb 2014, 12:07

shminka je napisao/la: @punjenapaprika

Nadam se da ćeš se ovako javiti i kada Damir bude na višoj poziciji od 144...za koju si rekao da je plafon
Ne brini, s taštinom nemam problema i prvi ću doći da se pospem pepelom. Ali ovaj sad period bi mu trebao biti prijelomni u karijeri. A što se njemu događa nakon AO? U DC zamalo zayebe stvar protiv miki maus igrača, a sad gubi u prvom kolu challengera također od miki maus igrača. Ali uvijek se ovdje pišu neka jeftina opravdanja - prebrza podloga, prevelik pritisak i očekivanja nakon AO, pobjedio sam sebe, a inače je kao puno bolji od protivnika itd. Što će biti alibiji za sljedeće neuspjehe? Majica protivnika je bila krive boje? Frizura je bila nepostojana? Pred meč je sanjao ružan san? Ma daj, molim te...

Mirza nek se samo malo sredi i eto ga u top 100, pazi šta ti kažem. A ovaj... Ovaj nema šanse.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 feb 2014, 12:09

Pogledajte Wawrinku...njemu će trebati mjeseci da skonta šta je napravio...zato i otkazuje turnire...

I Damiru se desilo nešto slično...baš kao što je Wawrinka samo na TVu gledao finala GSova, tako je i Damir AO gledao na TVu...

Potrebno je vrijeme da se sve to slegne i da nadje svoje mjesto....ne treba mu suditi 2 sedmice nakon AOa :)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 feb 2014, 12:12

Naravno da mu ne treba suditi posle dvije sedmice/tri meca od AO... Ali isto tako se i mi moramo malo smiriti jer nazalost koliko je god Damir stavio pritisak na sebe i mi isti takav imamo i nadamo se mozda i PRE VISE... Vidjetcemo poslije Francuske i donekle Dubaia gdje je Damir...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 feb 2014, 12:13

Dogovoreno @punjenapaprika

Ja sam siguran da će Damir doći i blizu top 50 za 2-3 godine...tako da probijanje 144. mjesta neće biti nikakav problem...a onda ti nastupaš sa postom ;)

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 11 feb 2014, 12:18

shminka je napisao/la:Dogovoreno @punjenapaprika

Ja sam siguran da će Damir doći i blizu top 50 za 2-3 godine...tako da probijanje 144. mjesta neće biti nikakav problem...a onda ti nastupaš sa postom ;)
Dogovoreno i daj bože da si ti u pravu, a ja u krivu!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 feb 2014, 12:50

Ja sam na AO pričao o tome da ne može sa Dodigom, pa sam stekao "simpatizere" koji su bili upravu nakon što je dobio Dodiga. Sad ga branim, pa opet imam "simpatizere".

Činjenica koju treba shvatiti je da ovo nije pad, jer uzdizanja igračkog možda nije ni bilo. To ne može niko od nas znati, jer niko od nas nije mogao gledati mečeve na AOu mimo Berdycha.

Prolazak kvala jeste bio podvig, a prolazak u 3. kolo je bio splet sretnih okolnosti. Hajek, koji je otišao samo da pokupi lovu za prvo kolo, a onda i dodig koji je nespreman ušao u sezonu. Preforsirao se prošle godine, oženio se, nije imao ni u pola dobre pripreme kao prošle godine. Pouzdani izvori iz Medjugorja...što potvrdjuju i rezultati u Zagrebu i sad Roterdamu.

Najbirnija stvar za Damira je da napreduje igracki. To što je sad 144. a prije mjesec bio 189 ne znači puno na terenu. Napravio je on skok na listi, ali igrački nije napredovao za 50 mjesta...

Nadam se samo da će brzo psihički u potpunosti posvetiti svom tenisu i sam shvatiti da mora odraditi još par mjeseci na challengerima i iskoristiti ovaj ranking za što više bodova, pobjeda i dobrih igara na challengerima.

Ponašanje na terenu govori da mu je u glavi trenutno zbrka i to nije čudno...treba vremena da se svari sve ono što mu se desilo u januaru!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 feb 2014, 12:52

Evo Mirzinog narednog protivnika:
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... vetti.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Moze se sa njim igrati i proci. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.