Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Nadam se da ce danas biti donesena konacna odluka u korist Magath-a, jer su IDIOTI presli barijeri zvana point of no return.
Ukoliko danas ne bude donesena odluka da Magath preuzme ekipu onda se moze reci da smo ispali iz lige. IDIOTI su ovim potezom iskazali nepovjerenje BvM-u i OK-u i oni sta god sada kazu ekipi to kod njih nece imati sluha.
Jer siguran sam da vecina igraca razmislja na sljedeci nacin: Sta mi on ima pricati, kada nema povjerenje nikoga u klubu.
Svaka cast Magathu pa je spreman preuzeti ekipu, jer od najvece legende kluba moze ostati zabiljezen kao i onaj pod cijim je vodstvom ekipa po prvi put ispala iz najveceg takmicenja.
Ukoliko danas ne bude donesena odluka da Magath preuzme ekipu onda se moze reci da smo ispali iz lige. IDIOTI su ovim potezom iskazali nepovjerenje BvM-u i OK-u i oni sta god sada kazu ekipi to kod njih nece imati sluha.
Jer siguran sam da vecina igraca razmislja na sljedeci nacin: Sta mi on ima pricati, kada nema povjerenje nikoga u klubu.
Svaka cast Magathu pa je spreman preuzeti ekipu, jer od najvece legende kluba moze ostati zabiljezen kao i onaj pod cijim je vodstvom ekipa po prvi put ispala iz najveceg takmicenja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Još se čeka službena konfirmacija našeg "cijenjenog" Aufsichtsrata, ali prema pisanjima medija Magath bi trebao nastupiti već sutra protiv Baye.
Ne treba očekivat čuda, da možemo napravit nešto u kupu, ali u ovom trenutku bi i bod u Braunschweigu puno značio.
Ne treba očekivat čuda, da možemo napravit nešto u kupu, ali u ovom trenutku bi i bod u Braunschweigu puno značio.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 11 feb 2014, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
Ja ne pamtim kad mi je jedna ekipa izgledala slabije na terenu od ovog Hsv-a.4 boda iz zadnjih 10 utakmica od cega zadnje 3 po 0-3.
Nije ekipa nesto specijalno kvalitetna ali ovakve igre ne mogu biti rezultat samo nedostatka kvaliteta ili loseg trenera...svaka cast Magathu ako preporodi ovu ekipu jer potreban je veliki skok u igri da bi se uzeli neophodni bodovi.
Bila bi bas tuga ako Hsv zavrsi u cvajti...ja se ipak nadam da ce to biti Braunschweig,Stuttgart,Freiburg.
Nije ekipa nesto specijalno kvalitetna ali ovakve igre ne mogu biti rezultat samo nedostatka kvaliteta ili loseg trenera...svaka cast Magathu ako preporodi ovu ekipu jer potreban je veliki skok u igri da bi se uzeli neophodni bodovi.
Bila bi bas tuga ako Hsv zavrsi u cvajti...ja se ipak nadam da ce to biti Braunschweig,Stuttgart,Freiburg.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
I onda si zbavimo Gintera i Wernera na sniženju.adnan24 je napisao/la: Bila bi bas tuga ako Hsv zavrsi u cvajti...ja se ipak nadam da ce to biti Braunschweig,Stuttgart,Freiburg.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Očekuje se obraćanje Aufsichtsrata, masa se okuplja pred volksparkom.
Hilke bi trebao bit predsjednik, Magath sportski direktor, a Hilke, Magath i Scheel bi trebali otpustiti Marwijka i imenovati Magatha za novog coacha. Kuehne će sa 3 milje ojra isplatiti jarchowa i kreuzera.
Upitno je Magathovo zdravlje, osjeća jake abdominalne bolove.
Hilke bi trebao bit predsjednik, Magath sportski direktor, a Hilke, Magath i Scheel bi trebali otpustiti Marwijka i imenovati Magatha za novog coacha. Kuehne će sa 3 milje ojra isplatiti jarchowa i kreuzera.
Upitno je Magathovo zdravlje, osjeća jake abdominalne bolove.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
van der Vaart izjavio da bi karijeru volio završiti u HSV-u.
Ako misli završit sa 32 onda je to to jer ćemo ga teško nekome uvalit prije isteka ugovora. Ako misli još igrat onda će završit u niskozemskoj.
Ove godine nema neizvjesnoti na vrhu ali će zato bit velka frka na dnu. Od 11-tog Hoffea do zadnjeg Braunschweiga niko nije siguran al niko nije ni skroz otpisan. Jedino ako kojim sretnim slučajem dobijemo u Braunschweigu onda će se oni teško više sastavit, a mi se vraćamo iz otpisanih.
Ove godine nema neizvjesnoti na vrhu ali će zato bit velka frka na dnu. Od 11-tog Hoffea do zadnjeg Braunschweiga niko nije siguran al niko nije ni skroz otpisan. Jedino ako kojim sretnim slučajem dobijemo u Braunschweigu onda će se oni teško više sastavit, a mi se vraćamo iz otpisanih.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
@ledar jel misliš da je pametno Magathu dati u ruke kompletnu sportsku politiku kluba ako znamo kakav je kaos napravio u tom segmentu u Schalkeu i Wobu?
Već su napisani traktati o Magathu i njegovim karakteristikama. Ovu tezu dosta potenciraju njegovi protivnici, po meni on je samo prijelazno rješenja do ljeta i skupštine, kad će se birati nova tijela u novoj strukturi i u kojoj bi Magath eventualno bio u upravi (kao predsjedik ili sportski direktor). Istina je da će on morat pripremit momčad za novu sezonu dok ne zaživi nova organizacija, ali sve da i hoće on ne bi mogao spiskat neku silnu lovu jer je još neće bit (eventualno ono što će akontirat Kuehne).
Hoće li Magath uspjet izvuć ligu veliko je pitanje, šanse za uspjeh su po meni 40-60. Ako ostane Marwijk šanse su 5-95. Niko od oponenata nije ponudio neko bolje rješenje. Slomki bi dao približno isti postotak ko i Magathu, ali osobno mi je draže da nogiraju ove individue u upravi. Mnogi ko npr. Kahn zagovaraju Effenberga, ali gdje se on kao trener dokazao da mu se može natovarit ovo breme?
Iduću stvar koju mu spočitavaju je da je tough gay, da nema dobar pristup igračima i da će to još više ustrašit naše ionako preplašene igrače. Po meni je to relativno, sigurno ima u tome istine ali borba za opstanak je teška borba koja traži psihički stabilne igrače. A ne vjerujem da je Magath neosjetljiv i bezosjećan tip i da ne vidi stvari i sa ljudske strane. Sjetimo se da je on glavni partner u udruzi Phytokids i partner u još dvije udruge za djecu, da je svoj Bentley mijenjao za 6 VW minibusa u dobrotvorne svrhe itd.
Hoće li Magath uspjet izvuć ligu veliko je pitanje, šanse za uspjeh su po meni 40-60. Ako ostane Marwijk šanse su 5-95. Niko od oponenata nije ponudio neko bolje rješenje. Slomki bi dao približno isti postotak ko i Magathu, ali osobno mi je draže da nogiraju ove individue u upravi. Mnogi ko npr. Kahn zagovaraju Effenberga, ali gdje se on kao trener dokazao da mu se može natovarit ovo breme?
Iduću stvar koju mu spočitavaju je da je tough gay, da nema dobar pristup igračima i da će to još više ustrašit naše ionako preplašene igrače. Po meni je to relativno, sigurno ima u tome istine ali borba za opstanak je teška borba koja traži psihički stabilne igrače. A ne vjerujem da je Magath neosjetljiv i bezosjećan tip i da ne vidi stvari i sa ljudske strane. Sjetimo se da je on glavni partner u udruzi Phytokids i partner u još dvije udruge za djecu, da je svoj Bentley mijenjao za 6 VW minibusa u dobrotvorne svrhe itd.
Dakle danas se vise nista nece dogoditi, jer dosad bi vec trebalo sve biti zavrseno...
Jedino sto nam preostaje da se nadamo da Bayern nece sutra povuci rucnu, jer u protivnom plan sa Magathom pada u vodu jer BvM, OK i politicar znaju kvalitetno prodati pricu i onda nakon kiksa protiv Braunschweiga ce biti kasno.
Kühne napisao Mail Magathu kojeg je objavio javnosti sadrzaj je sljedeci:
Jedino sto nam preostaje da se nadamo da Bayern nece sutra povuci rucnu, jer u protivnom plan sa Magathom pada u vodu jer BvM, OK i politicar znaju kvalitetno prodati pricu i onda nakon kiksa protiv Braunschweiga ce biti kasno.
Kühne napisao Mail Magathu kojeg je objavio javnosti sadrzaj je sljedeci:
Lieber Herr Magath,
Geben Sie sich einen Ruck! Werden Sie Sportdirektor und Trainer beim HSV – dann wird alles gut! Aber Sie müssen am Samstag auf der Trainerbank sitzen; sonst gehen weitere 3 Punkte verloren und die Situation wird noch hoffnungsloser.
Ich stehe 100%ig hinter Ihnen und hoffe, dass Aufsichtsrat und Vorstand endlich geschlossen handeln – sonst sind diese Leute „Manager des kollektiven Untergangs“!
Mit besten Grüssen für alle HSV- und Magath-Fans
Klaus-Michael Kühne
Amero, nije gotovo, nije još ni počelo. Po NDR-u zasjedaju večaras u 19.
Mislim da Magath ko trener nije ni sporan koliko je sporan način na koji to sprovest. Iz iskustva znam da je najteži posao na svijetu koji te najviše iscrpi - radit s budalama. A očito je to posao i koji jako dugo traje.
Edit: zasjedanje otkazano
Mislim da Magath ko trener nije ni sporan koliko je sporan način na koji to sprovest. Iz iskustva znam da je najteži posao na svijetu koji te najviše iscrpi - radit s budalama. A očito je to posao i koji jako dugo traje.
Nitsa znaci ne preostaje nam nista drugo nego da molimo Boga da nam Bayern sutra zabije 5-6 komada pa da zbog straha od navijaca IDIOTI sutra oko 23 h povuku rucnu.ledar je napisao/la:Amero, nije gotovo, nije još ni počelo. Po NDR-u zasjedaju večaras u 19.![]()
PS: Evo sada mediji govore da je sjednica samo otkazana na prvobitno planiranom mjestu i da ce se odrzati na nekom drugom mjestu kako im novinari ne bi bili iznad glave.
Majkemi da ih nema trebalo bi ih izmisliti...
Znači, preksutra ćemo valjda znat na čemu smo, jer sutra nakon utakmice biće još jedno maratonsko zasjedanje do 3 ujutro. Blagi bože, smiluj nam se.
Problem lezi u tome sto ce trojac koji nema morala znati prodati kvalitetnu pricu ukoliko Bayern sutra ne bude igrao punom parom. Onda ce IDIOTI pomenuti trojac ostaviti na celu kluba i nakon Braunschweiga kada bude kasno se hvatati za glavu.ledar je napisao/la:Znači, preksutra ćemo valjda znat na čemu smo, jer sutra nakon utakmice biće još jedno maratonsko zasjedanje do 3 ujutro. Blagi bože, smiluj nam se.
Koliko god to cudno zvuci: Jedini spas za klub je ubjedljiva pobjeda Bayerna.
Nije mi jasno kako BvM, OK i politicar mogu biti na funkcijama kada znaju da ih jedan glas dijeli od otkaza. Od igraca ih vise niko ne uzima za ozbiljno, jer znaju da jos dugo nece izdrzati na svojim pozicijama.
Kakav smo peh sutra ce Bayern odigrati najgoru utakmicu u sezoni i teskom mukom dobiti utakmicu sa 1-0.
Mislim da neće, Guardiola je već upalio alarm i tražio maksimalnu ozbiljnost. Mudro je rekao da sutra neće osvojit nijednu titulu ali da jednu mogu izgubiti.
Nadam se veceras ubjedljivom poraz, no kao sto sam rekao u svom prethodnom postu, kakvi smo pehovi Bayern ce veceras odigrati najgoru utakmicu u sezoni i istu dobiti samo sa 1-0.
Matz spekulise da ukoliko neko od IDIOTA ne da svoj glas Magathu veceras, da bi ostali jednostavnom vecinom mogli objaviti ko je glasao ZA, a ko je glasao protiv. Onda protivnicima ne bi zelio biti u kozi...
Matz spekulise da ukoliko neko od IDIOTA ne da svoj glas Magathu veceras, da bi ostali jednostavnom vecinom mogli objaviti ko je glasao ZA, a ko je glasao protiv. Onda protivnicima ne bi zelio biti u kozi...
Ma mogu oni objavit ko je za i protiv ali to se u stvari već zna ili se može sa dosta velikom sigurnošću pretpostaviti. Borba za inicijativu se nažalost preselila sa skupštine u Nadzorni, a Ertl i njegovi istomišljenici još ne žele priznati poraz.
Kako sam rekao mišljenje onih koji su protiv Magatha je potpuno legitimno, ali onda moraju predložit alternativu jer Marwijk to nije. Amero, i ti i ja smo davali podršku Marwijku i u principu nemamo o njemu loše mišljenje ali je jasno da on dalje ne može. Ja mu jedino zamjeram tvrdoglavost, trebao je dati jasan signal da više nema ideja i da traži da ga smjene, npr. da je prošli tjedan otputovao kući na dva dana. U prijelaznom roku trebao se dogovorit sa neiskusnim kreuzerom da pritisnu jarchowa da se iznađu sredstva za nužna pojačanja jer da se u protivnom može očekivati ispadanje. Nadzorni je više puta ponovio da nema ništa protiv nijedne akvizicije ako se može "fundirati". Ovi su mogli skrušeno otić kod Kuehnea i lijepo zamolit, vjerujem da bi dao.
Prije par stranica sam rekao da je trebalo demonstrirati protiv nadzornika jer će oni zasrat još jednu jedinu stvar koju mogu a to je izbor novog trenera i to se sad događa.
Kako sam rekao mišljenje onih koji su protiv Magatha je potpuno legitimno, ali onda moraju predložit alternativu jer Marwijk to nije. Amero, i ti i ja smo davali podršku Marwijku i u principu nemamo o njemu loše mišljenje ali je jasno da on dalje ne može. Ja mu jedino zamjeram tvrdoglavost, trebao je dati jasan signal da više nema ideja i da traži da ga smjene, npr. da je prošli tjedan otputovao kući na dva dana. U prijelaznom roku trebao se dogovorit sa neiskusnim kreuzerom da pritisnu jarchowa da se iznađu sredstva za nužna pojačanja jer da se u protivnom može očekivati ispadanje. Nadzorni je više puta ponovio da nema ništa protiv nijedne akvizicije ako se može "fundirati". Ovi su mogli skrušeno otić kod Kuehnea i lijepo zamolit, vjerujem da bi dao.
Prije par stranica sam rekao da je trebalo demonstrirati protiv nadzornika jer će oni zasrat još jednu jedinu stvar koju mogu a to je izbor novog trenera i to se sad događa.
Policija u Nedjelju navecer privela treceligaskog managera jer je vozio pod djestvom alkohola. Istom je prema pisanju BILD-a izmjereno 0,9 promila alkohola...
Prema pisanju HA Magath je rekao da ce klub voditi besplatno do kraja sezone, ali jedino sto zahtjeva je premija od strane kluba ukoliko izbori opstanak. Isti takodjer vrsi pritisak kao na klub i zeli vec protiv Braunschweiga sjediti na klupi, jer misli da je nakon te utakmice vec kasno.
Takodjer i Beckenbauer je dao izjavu gdje je rekao da vjeruje da jedino Magath moze spasiti ekipu i da IDIOTI sto prije trebaju reagovati.
Svakog trenutka molim Boga da nam Bayern veceras uvali 5-6 komada, jer je to jedini spas za klub...
@ ledar
kao sto sam vec rekao mislim da je BvM odlican trener za ekipu koja se nalazi u mirnim vodama i koju moze razvijati prema svojim zamislima. U ovoj situaciji jednostavno nije pravi covjek...
Isto tako mi nije jasno zasto ne podnese ostavku (na staranu milion €) jer on vise nema sta reci ekipi. Sta god da im kaze oni ce misliti sljedece: Sta mi on ima pricati kada ga jedan glas dijeli od otkaza.
Edit: Kühne saopstio IDIOTIMA da ce on licno iz svog dzepa platiti odstetu za treceligaskog managera, BvM-a i propalog politicara, te premiju Magathu u slucaju ne ispadanja kluba iz lige.
Prema pisanju HA Magath je rekao da ce klub voditi besplatno do kraja sezone, ali jedino sto zahtjeva je premija od strane kluba ukoliko izbori opstanak. Isti takodjer vrsi pritisak kao na klub i zeli vec protiv Braunschweiga sjediti na klupi, jer misli da je nakon te utakmice vec kasno.
Takodjer i Beckenbauer je dao izjavu gdje je rekao da vjeruje da jedino Magath moze spasiti ekipu i da IDIOTI sto prije trebaju reagovati.
Svakog trenutka molim Boga da nam Bayern veceras uvali 5-6 komada, jer je to jedini spas za klub...
@ ledar
kao sto sam vec rekao mislim da je BvM odlican trener za ekipu koja se nalazi u mirnim vodama i koju moze razvijati prema svojim zamislima. U ovoj situaciji jednostavno nije pravi covjek...
Isto tako mi nije jasno zasto ne podnese ostavku (na staranu milion €) jer on vise nema sta reci ekipi. Sta god da im kaze oni ce misliti sljedece: Sta mi on ima pricati kada ga jedan glas dijeli od otkaza.
Edit: Kühne saopstio IDIOTIMA da ce on licno iz svog dzepa platiti odstetu za treceligaskog managera, BvM-a i propalog politicara, te premiju Magathu u slucaju ne ispadanja kluba iz lige.
Koliko su navijaci izgubili povjerenje u ekipu govori sljedeci post na forumu:
Jednostavno nadajamo se da ce veceras konacno doci do tih toliko zeljenih promjena.
Die Grundstimmung ist mir hier und heute eindeutig zu pessimistisch. Sollten wir es nämlich schaffen, die ersten 55, 60 Sekunden zu Null zu spielen, dürften die bayerischen Akteure sich sofort - und mit Graus - an die wahnenden ... äh, warnenden Worte ihres Trainers erinnern und vor Ehrfurcht erstarren.
Jednostavno nadajamo se da ce veceras konacno doci do tih toliko zeljenih promjena.
Odlicna formacija koju je izveo Guardiola...
Nadam se da ce Bayern igrati punim intenzitetom i da ce upisati ubjedljivu pobjedu i da ce od sutra Magath preuzeti kormilo kluba.
Nadam se da ce Bayern igrati punim intenzitetom i da ce upisati ubjedljivu pobjedu i da ce od sutra Magath preuzeti kormilo kluba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.