Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Ima jedna briljantna ideja - dvoj(aj)ac! Marwijk i Fink na klupi. Fink zadužen za pjevanje borbenih a marwijk za relaksaciju i opuštajuće treninge.
Dvije izgubljene njuške poslije utakmice - neprocjenjivo. To vrijedi zweite.
Dvije izgubljene njuške poslije utakmice - neprocjenjivo. To vrijedi zweite.
Zbog povrede clanka Badelj ce biti odsutan dvije do tri sedmice...
Ako je vjerovati medijima BvM ce dobiti priliku jos na utakmici protiv Braunschweiga, no ja i dalje zivi u nadi i nadam se nekom cudu veceras na sjednici IDIOTA.
Da se razumjemo ne smatram da je BvM jedini krivac za ovu situaciju i u neku ruku mi je zao covjeka, ali sa istim kao trenerom uci u predstojecu utakmicu je ravno samoubistvu.
Bas se pitam sta ce reci i kako moze utjecati na igrace. Jer sta god da im kaze oni sigurno se drze sljedece parole:
Sta mi ovaj ima bilo sta pricati, kada ga sitnice dijele od otkaza.
Ako je vjerovati medijima BvM ce dobiti priliku jos na utakmici protiv Braunschweiga, no ja i dalje zivi u nadi i nadam se nekom cudu veceras na sjednici IDIOTA.
Da se razumjemo ne smatram da je BvM jedini krivac za ovu situaciju i u neku ruku mi je zao covjeka, ali sa istim kao trenerom uci u predstojecu utakmicu je ravno samoubistvu.
Bas se pitam sta ce reci i kako moze utjecati na igrace. Jer sta god da im kaze oni sigurno se drze sljedece parole:
Sta mi ovaj ima bilo sta pricati, kada ga sitnice dijele od otkaza.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Šteta za Badelja, on bi baš u ovakvim utakmicama bio od velike koristi. Ovoj ekipi bi i bod kod Braunera bio ko kuća.
Ova četvorica kočničara u Nadzornom baš zaje?avaju, mogli su u nedjelju u prvih 10 minuta reć - mi nećemo Magatha da se na trepavice postavite i gotovo, pa da se odmah traži drugo rješenje a ne ovo mučenje.
Ova četvorica kočničara u Nadzornom baš zaje?avaju, mogli su u nedjelju u prvih 10 minuta reć - mi nećemo Magatha da se na trepavice postavite i gotovo, pa da se odmah traži drugo rješenje a ne ovo mučenje.
Inače, i Seeler se javno zalaže za Magatha i traži razgovor sa nadzornicima. Ma može im doć i papa Franjo, oni su nenadje?ivi.
Re: AW: Hamburger Sport-Verein
Magath zvanicno preko svog FB profila otkazao HSV-u...
Prema njegovim rijecima za to su krivi NO, clanovi HSV Plusa te uprava kluba.
BvM ce zvanicno voditi ekipu protiv Braunschweiga i ukoliko izgubi u Ponedjeljak bi ekipu trebao preuzeti Slomka.
PS: Iz HSV Plusa demantovali da su bili protiv Magatha. Ukoliko se ispostavi tacnim da su bili protiv Magatha onda tesko da ce u Maju/Junu proci.
Dragi Boze sta smo ti skrivili pa nas ovako kaznjavas...
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Prema njegovim rijecima za to su krivi NO, clanovi HSV Plusa te uprava kluba.
BvM ce zvanicno voditi ekipu protiv Braunschweiga i ukoliko izgubi u Ponedjeljak bi ekipu trebao preuzeti Slomka.
PS: Iz HSV Plusa demantovali da su bili protiv Magatha. Ukoliko se ispostavi tacnim da su bili protiv Magatha onda tesko da ce u Maju/Junu proci.
Dragi Boze sta smo ti skrivili pa nas ovako kaznjavas...
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Kakva sapunica je'ote ... Tu se ne zna ko koga više ... Da nije žalosno bilo bi smiješno
Agieren statt reagieren
To me u stvari ne čudi, već sam bio rekao da su počele bitke za fotelje u inicijativi. Da je uspio zadržat ligu Magath bi se učvrstio na čelu kluba što bi mnogima poremetilo planove. Tim karijeristima je svejedno hoćemo li ispast ili ne, važno im je zgrabit fotelju čim se za to pruži prilika. Bierhoff im je idealan predsjednički kandidat iza kojeg bi mogli djelovat u sjeni.
Nadam se samo da će već ostarjeli Kuehne prozreti takvu igru i nedat ovima niti centa. Nek prodaju dionice kome hoće, a kad to potroše onda će se moći početi ispočetka, i to ovog puta onog pravog.
Nadam se samo da će već ostarjeli Kuehne prozreti takvu igru i nedat ovima niti centa. Nek prodaju dionice kome hoće, a kad to potroše onda će se moći početi ispočetka, i to ovog puta onog pravog.
Ovo je zvanicno saopstenje Felixa Magatha...
Prema Matz-u kandidati za nasljednika BvM-a su Slomka i Jol.
Ko iz ovog saopstenja zna sabrati jedan i jedan jasno je zasto je ocrnio inicjativu HSV Plus...Liebe Freunde, Fans und HSV Anhänger,
es ging mir um Euch und den HSV, um den Klassenerhalt und einen gleichzeitigen Neuaufbau. Leider beharren im HSV zu viele der alten Kräfte auf ihren Positionen, sind an einem ehrlichen Neuanfang nicht interessiert. Teile des Aufsichtsrates, der Vorstand sowie die Initiatoren der Gruppe HSVplus haben sich gegen mich gestellt. Wie soll man mit solchen Voraussetzungen einen Verein erfolgreich durch den Abstiegskampf führen? Einigkeit im Verein hat aber oberste Priorität, ohne sie kann nichts gelingen. Diese notwendige Einigkeit herzustellen scheint bei diesen unüberschaubaren Gruppen und Einzelinteressen kaum machbar.
Es tut mir sehr leid Euch keine bessere Nachricht zu übermitteln. Mit Euch wäre ich den Weg wirklich gerne gegangen. Ihr jedenfalls seid Bundesligatauglich, ihr seid Spitze. Euer gewaltiger Zuspruch - gerade in den letzten 48 Stunden - geht mir zu Herzen. Bedanken möchte ich mich auch bei Christian Strauß, Jens Meier und Jürgen Hunke, denen ich für ihr persönliches Engagement danke.
An Euch alle eine Bitte: unterstützt unsere Mannschaft – ohne Wenn und Aber – im Abstiegskampf.
Herzliche Grüße, bis bald.
Euer Felix Magath
Prema Matz-u kandidati za nasljednika BvM-a su Slomka i Jol.
Amero, nisam sabrao 1+1.
Napadi na Magatha iz nekih dijelova inicijative traju već dulje vrijeme, zapravo otkako je najavljena njegova kandidatura za predsjednika. Za Hunkea je i prije bilo nagovještaja da nije jedan od kočničara, čini se da je u cijelom ovom cirkusu on jedan od onih koji su odabrali klub ispred svojih uvjerenja.
Ovime je Magath zapravo otkrio ko je u Nadzornom bio protiv - Ertel, Kluiver, Floberg i Westphallen. Neki od inicijatora koji su podrivali Magatha djelovali su posredno preko medija i uprave i time ublažili pritisak javnosti za promjenama.
Nakon svega mogu samo reći da skoro sigurno ispadamo iz lige. I mislim da će Kuehne dobro otvorit oči kod izbora čelnih ljudi u nova tijela i da neće financirat "lažnjake".
Napadi na Magatha iz nekih dijelova inicijative traju već dulje vrijeme, zapravo otkako je najavljena njegova kandidatura za predsjednika. Za Hunkea je i prije bilo nagovještaja da nije jedan od kočničara, čini se da je u cijelom ovom cirkusu on jedan od onih koji su odabrali klub ispred svojih uvjerenja.
Ovime je Magath zapravo otkrio ko je u Nadzornom bio protiv - Ertel, Kluiver, Floberg i Westphallen. Neki od inicijatora koji su podrivali Magatha djelovali su posredno preko medija i uprave i time ublažili pritisak javnosti za promjenama.
Nakon svega mogu samo reći da skoro sigurno ispadamo iz lige. I mislim da će Kuehne dobro otvorit oči kod izbora čelnih ljudi u nova tijela i da neće financirat "lažnjake".
Ne vjerujem da bi se Jol prihvatio tog posla i još zamijenio sunarodnjaka. Slomka se čini kao dobar izbor, posebno za zweitu i za krenuti ispočetka. Sviđa mi se njegov naglasak na čvrstu defenzivu i brze kontre, upravo ono što nama treba.amerosm je napisao/la: Prema Matz-u kandidati za nasljednika BvM-a su Slomka i Jol.
@ ledar
kako ce HSV Plus sprijeciti dolazak Magatha, ako uopste nemaju pravo glasa kada je izbor nove uprave u pitanju i u NO niko nije njihov covjek.
Hunke je izjavio da ce se svim silama boriti protiv inicijative i da nece tek tako lahko prihvatiti poraz. Magath se zahvaljuje covjeku koji je neki dan mrtav hladan predlozio da se skupstina odrzi na dan kada Njemacka igra utakmicu na SP-u kako bi sto manje ljudi doslo - naravno ovaj prijedlog nije imao potrebnu vecinu.
Ovdje su Magath i Hunke jedan drugom ucinili uslugu...
kako ce HSV Plus sprijeciti dolazak Magatha, ako uopste nemaju pravo glasa kada je izbor nove uprave u pitanju i u NO niko nije njihov covjek.
Hunke je izjavio da ce se svim silama boriti protiv inicijative i da nece tek tako lahko prihvatiti poraz. Magath se zahvaljuje covjeku koji je neki dan mrtav hladan predlozio da se skupstina odrzi na dan kada Njemacka igra utakmicu na SP-u kako bi sto manje ljudi doslo - naravno ovaj prijedlog nije imao potrebnu vecinu.
- gerdmuller
- Kontakt:
Bastian Schweinsteiger-Nadam se da će HSV vrlo brzo početi skupljati bodove jer bila bi prava šteta za cijeli klub i grad da ispadnu u drugu ligu. Želim im svu sreću."
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Zao mi je sada BvM-a majkemi moje, iako on snosi takodjer veliki dio odgovornosti za trenutna desavanja u klubu...
Kako ce isti motivisati ekipu za sutrasnju utakmicu kada su ga iz NO-a javno ocrnili, kada treceligaski manager i propali politicar direktno kroz medije najavljuju da ukoliko ne pobjedi protiv Braunschweiga da ce dobiti otkaz...
Trebao se napraviti rez prije Bayerna i situacija bi se smirila, no ovako igracima je dat alibi za lose predstave na terenu.
Ukoliko ce se novi trener odluciti izmedju Jola i Slomke, onda sam za ovoga prvog iz razloga zato sto je vec radio u ovom cirkusu i sto ga neke stvari ne bi cudile, kao sto bi bio slucaj sa Slomkom.
Kako ce isti motivisati ekipu za sutrasnju utakmicu kada su ga iz NO-a javno ocrnili, kada treceligaski manager i propali politicar direktno kroz medije najavljuju da ukoliko ne pobjedi protiv Braunschweiga da ce dobiti otkaz...
Trebao se napraviti rez prije Bayerna i situacija bi se smirila, no ovako igracima je dat alibi za lose predstave na terenu.
Ukoliko ce se novi trener odluciti izmedju Jola i Slomke, onda sam za ovoga prvog iz razloga zato sto je vec radio u ovom cirkusu i sto ga neke stvari ne bi cudile, kao sto bi bio slucaj sa Slomkom.
Neki ljudi iz inicijative su posredno radili protiv Magatha, sistematski ga blatili po medijima i širili dezinformacije i laži, jedna od njih je da nije istina da će radit samo za premije u slučaju opstanka nego da traži da mu se jamči višegodišnje mjesto predsjednika za ogromne novce itd. Ovakve objede su ublažile pritisak medija i pomogle kočničarima da ustraju na svojoj odluci. A šta reći kad je i jarchow sad odjednom jedan od pobornika inicijative, pa naravno da ta zmija otrovnica želi samo sačuvat svoju guzicu. Sudeći po pljesku kojeg je dobio na skupštini on će se kandidirat za jedno od čelnih mjesta u novoj strukturi a moguće je da će i uspjet jer ljudi to još uvijek puše. Ako se to stvarno desi da sam na Kuehneovom mjestu ne bih iskeširao niti centa.amerosm je napisao/la:@ ledar
No, stvari nisu crno-bijele. I Magath je isto previše sujetan, on traži jedinstvo i bespogovornu podršku što je pretenciozno. Inicijativa je više kao pokret, normalno da u njoj ima ljudi koji misle da je Magath loše rješenje pa zašto bi ga onda podržavali, zatim ima onih koji isto pretendiraju na funkcije (što je legitimno) itd. Nemoguće je postići koncenzus, a nije niti potrebno.
Što se Hunkea tiče to je posebna priča, on je čovjek one-man show. Nešto slično ali u manjoj mjeri je i Erhardt. Oni imaju svoj stav i njima je teško manipulirat. Njegovo je pravo da se bori za ono što on vjeruje da je ispravno, koliko god se mnogi s tim ne slagali. Ali ako je procijenio da bi Magath bio dobro rješenje on se nije libio dat mu podršku bez obzira što je on iz druge opcije, za razliku od Ertela i kompanije.
Mislim da je dobro da je Magath obznanio ko mu je dao podršku iz Nadzornog, na taj način je skinuo krimen sa nekih ljudi, prije svega Hunkea, koji bi bili nezasluženo obilježeni.
Ja sam se prestao bilo čemu nadati, ova ekipa je "mrtva" i mi smo praktički u cvajte.amerosm je napisao/la:Zao mi je sada BvM-a majkemi moje, iako on snosi takodjer veliki dio odgovornosti za trenutna desavanja u klubu...
Marwijka mi nije žao, on je skrštenih ruku promatrao kako kreuzer čerupa momčad i još mu pomagao u dovođenju nekih zelembaća za koje je odmah bilo jasno da ne spadaju u ovu priču.
Pa prvo što će Jol pitat Marwijka bit će - kako je ovdje, a ovaj će reć - bježi što dalje ako želiš izvuć živu glavu.amerosm je napisao/la: Ukoliko ce se novi trener odluciti izmedju Jola i Slomke, onda sam za ovoga prvog iz razloga zato sto je vec radio u ovom cirkusu i sto ga neke stvari ne bi cudile, kao sto bi bio slucaj sa Slomkom.
Najgore u cijeloj priči je što će jarchow i kreuzer slagat momčad za sljedeću sezonu u cvajte jer inicijativa još neće profunkcionirat. To znači da bi se mogli malo dulje zadržat u cvajte od jedne sezone.
@ ledar
Jol je vec radio sa IDIOTIMA i nisu mu potrebna iskustva BvM-a...
Samo je pitanje hoce li on prihvatiti na sebe tzv. Himmelsfahrtkommando - ja sam skeptican po tom pitanju.
Slomka je takodjer odlican trener, ali njemu treba vremena da sistem pocne funkcionisati. Kada je preuzeo Hannover isti su izgubili prvih 6 utakmica po njegovim vodstvom sto mi sebi ne smijemo dopustiti i zato sam za Jol-a ukoliko je istina da su samo ova dva kandidata u opticaju.
Nema sanse da politicar i treceligaski manager sastavljaju ekipu za Cvajtu, jer ukoliko ispadnemo sjednica ce se morati odrzati sto prije kako bi se novi ljudi u sto kracem roku mogli instalirati na nove funkcije.
Jol je vec radio sa IDIOTIMA i nisu mu potrebna iskustva BvM-a...
Samo je pitanje hoce li on prihvatiti na sebe tzv. Himmelsfahrtkommando - ja sam skeptican po tom pitanju.
Slomka je takodjer odlican trener, ali njemu treba vremena da sistem pocne funkcionisati. Kada je preuzeo Hannover isti su izgubili prvih 6 utakmica po njegovim vodstvom sto mi sebi ne smijemo dopustiti i zato sam za Jol-a ukoliko je istina da su samo ova dva kandidata u opticaju.
Nema sanse da politicar i treceligaski manager sastavljaju ekipu za Cvajtu, jer ukoliko ispadnemo sjednica ce se morati odrzati sto prije kako bi se novi ljudi u sto kracem roku mogli instalirati na nove funkcije.
Ukoliko bi vec morali u Cvajtu za mene idealna kombinacija na kljucnim pozicijama bi bila sljedeca - naravno nakon sto HSV Plus prodje:
Predsjednik: Dietmar Beiersdorfer
Sportski direktor: Oliver Kahn ili Steffan Effenberg
Trener: Mirko Slomka
Dietmar Beiersdorfer: Nas pad je poceo njegovim odlaskom. Iako mu i dan danas zamjeram sto je bio protiv dovodjenja Klopp-a mislim da bi na ovoj funkciji bio idealno rijesenje, jer ima kontakte te je ekonomski potkovan.
Oliver Kahn ili Steffan Effenberg: I jedan i drugi su cijenjeni u svijetu fudbala i jedan i drugi su ucili od najveceg svih vremena na ovoj poziciji, te sto je najvaznije oni su tipovi koji ce staviti prst u ranu i sto su gladni uspjeha.
Mirko Slomka: Mislim da je on odlican trener za dugogodisnju suradnju i siguran sam da u Hannoveru ne bi dobio otkaz da je Dufner svoj dio posla obavio kako treba.
Naravno ovu kombinaciju bi zelio i u Bundesligi ukoliko nekim cudom izborimo opstanak.
Predsjednik: Dietmar Beiersdorfer
Sportski direktor: Oliver Kahn ili Steffan Effenberg
Trener: Mirko Slomka
Dietmar Beiersdorfer: Nas pad je poceo njegovim odlaskom. Iako mu i dan danas zamjeram sto je bio protiv dovodjenja Klopp-a mislim da bi na ovoj funkciji bio idealno rijesenje, jer ima kontakte te je ekonomski potkovan.
Oliver Kahn ili Steffan Effenberg: I jedan i drugi su cijenjeni u svijetu fudbala i jedan i drugi su ucili od najveceg svih vremena na ovoj poziciji, te sto je najvaznije oni su tipovi koji ce staviti prst u ranu i sto su gladni uspjeha.
Mirko Slomka: Mislim da je on odlican trener za dugogodisnju suradnju i siguran sam da u Hannoveru ne bi dobio otkaz da je Dufner svoj dio posla obavio kako treba.
Naravno ovu kombinaciju bi zelio i u Bundesligi ukoliko nekim cudom izborimo opstanak.
Mislim da je pitanje erste ili cvajte već riješeno, sad samo slijedi šamaranje mrtvog magarca.
Kad se već igramo evo moje kombinacije za vodstvo kluba.
Predsjednik: Hieronymus
SpoDi: Magath - to je pozicija u kojoj se najbolje mogu realizirati njegovi potencijali a ne daju mu se prevelike ovlasti
Trener: Hrubesch - ima iskustvo iz mlade repke, dobar odabir za mlade igrače sa kojima startamo ispočetka.
Nakon sjednice u maju/junu moraće uslijediti još barem dvije sjednice, najprije za kandidaturu i izbor ljudi u novim tijelima a onda i za potvrđivanje strateških investitora. Dotle će već biti prekasno za pripremu ekipe u cvajti, jarchow i kreuzer moraju prije "odraditi" posao. Kako će ga odraditi to možemo pretpostaviti.
SpoDi: Magath - to je pozicija u kojoj se najbolje mogu realizirati njegovi potencijali a ne daju mu se prevelike ovlasti
Trener: Hrubesch - ima iskustvo iz mlade repke, dobar odabir za mlade igrače sa kojima startamo ispočetka.
Nakon sjednice u maju/junu moraće uslijediti još barem dvije sjednice, najprije za kandidaturu i izbor ljudi u novim tijelima a onda i za potvrđivanje strateških investitora. Dotle će već biti prekasno za pripremu ekipe u cvajti, jarchow i kreuzer moraju prije "odraditi" posao. Kako će ga odraditi to možemo pretpostaviti.
Dobar je i tvoj izbor, ali:ledar je napisao/la:
Hieronymus te EOR i ostali clanovi koji podrzavaju inicijativu su vec izjavili da ne zele funkcije u klubu vec samo da inicijativa prodje i da novi NO prelaze adekvatne ljude upravu fudbalske sekcije.
Mislim cak da imaju potpisano tzv. pismo namjere u kojem se obavezuju da nece prihvatiti ni jednu funkciju. Time su odmah protivnicima oduzeli glavni argument.
Sto se Magatha i HSV-a tice mislim da je nazalost ta prica nakon jucerasnjih izjava gotova...
Hrubesch je vec rekao da zeli da ispuni svoj ugovor u DFB-u koji traje do 2016-te i onda je spreman da se vrati u HSV, ali je isto tako EOR-u rekao da zeli biti glavni kada je omladinski pogon u pitanju i da ga prvi tim ne zanima.
Mislim da sa njegovim znanjem i iskustvom ta pozicija njemu vise odgovara nego li pozicija trenera prvog tima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.