Safet Sušić - Pape

damir_82
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la damir_82 » 14 feb 2014, 14:00

Principatus je napisao/la:Brate zasto toliko dug tekst, a da ne das odgovor na moje pitanje?

Uostalom to oko Kolasinca nije tacno tako, ali necu to ponavljati, dobro se sjecam kako je bilo, jer su se meni najvise smjeskali, pa se kasnije usutili.

Nego, postavljacu ovaj tekst sa pitanjem ponekad, na ovoj ili na onoj temi, pa ga mozda jednog dana neko odgovori. Da bude lakse: Po meni odgovor je lagan, ima 9 slova, i pocinje sa slovom n. Imamo vremena.
Ja stvari ne vidim tako crno-bijelo da bih dao crno-bijeli odgovor. Pokusao sam da otprilike objasnim kako ja vidim situaciju.. Nepotizam je, po mom misljenju, insinuacija..da Sead nema veze sa tom agencijom i tim igracima, i da mu Tino nije rod, prica bi ostala na "direktnom kriminalu i prodaji igraca preko reprezentacije"..

Cinjenica je da se nije desilo da nam bolji igraci griju klupu losijim, ili da nisu pozvani oni koji imaju pravo nastupa za nas!!! Ne znam sta je cekao do kraja drugog kvalifikacijskog ciklusa?!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 14 feb 2014, 14:03

damir_82 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Brate zasto toliko dug tekst, a da ne das odgovor na moje pitanje?

Uostalom to oko Kolasinca nije tacno tako, ali necu to ponavljati, dobro se sjecam kako je bilo, jer su se meni najvise smjeskali, pa se kasnije usutili.

Nego, postavljacu ovaj tekst sa pitanjem ponekad, na ovoj ili na onoj temi, pa ga mozda jednog dana neko odgovori. Da bude lakse: Po meni odgovor je lagan, ima 9 slova, i pocinje sa slovom n. Imamo vremena.
Ja stvari ne vidim tako crno-bijelo da bih dao crno-bijeli odgovor. Pokusao sam da otprilike objasnim kako ja vidim situaciju.. Nepotizam je, po mom misljenju, insinuacija..da Sead nema veze sa tom agencijom i tim igracima, i da mu Tino nije rod, prica bi ostala na "direktnom kriminalu i prodaji igraca preko reprezentacije"..

Cinjenica je da se nije desilo da nam bolji igraci griju klupu losijim, ili da nisu pozvani oni koji imaju pravo nastupa za nas!!! Ne znam sta je cekao do kraja drugog kvalifikacijskog ciklusa?!
Nemoj molim te :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 14 feb 2014, 14:04

susic ce putnike za brazil izabrati izmedju slijedecih 28 igraca... on ima problem i koga da odstrani sa ovog popisa, a zamislite kakve bi tek probleme imao da se tu jos nalaze arslanagic, gudelj, salatic, tankovic, besic...

begovic, fejzic, avdukic, vrsajevic, mujdza, pandza, sunjic, vranjes, spahic, zukanovic, bicakcic, kolasinac,stevanovic, pjanic, hajrovic, misimovic, medunjanin, zahirovic, hadzic, rahimic, susic, kvrzic, lulic, salihovic, visca, ibricic, dzeko, ibisevic...

pretpostavljam da ce sa spiska otpast' boldirani. to bi bilo onako najlogicnije, ali poznavajuci kriterije u odlucivanju u nasem savezu ne bi me iznenadilo da recimo zukanovic i visca otpadnu, cisto radi nacionalnog balansa...

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 feb 2014, 14:08

damir_82 je napisao/la:Ne znam sta je cekao do kraja drugog kvalifikacijskog ciklusa?!
Bas tako. ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 14 feb 2014, 16:48

gringobih je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:

Nemoj molim te :(
Daj mi primjer u kojem je bolji igrac ostao uskracen za poziv naustrb losijeg?!......Jel to smisljeno cekao da prodje drugi ciklus kvalifikacija pa da onda uvaljuje igrace "nepotisticki"?! Pretjerujete....Evo sad je Susic kriv sto Gudelj NECE da igra za nas...U to me ne moze niko ubijediti......

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 14 feb 2014, 17:07

TANKOVIĆA SAM ZAVOLIO NAKON PRVOG RAZGOVORA S ONIM NOVINAROM NA TV1 :D ISTO KAO I SEA ŠTO SAM ZAVOLIO I SVI MI :D TO SU DVIJE LEGENDE... TANKOVIĆ NE MORA NIKAD ZAIGRAT ZA NAS ALI ME JE KUPIO ONOM REČENICOM : JA BI URADIO SVE DA DAM GOL...
TO JE MOJ POS'O... JA... MENE NE ZANIMA,DA MI MOJ BABO BIO NA GOL, JA BI DAO 5 GOLOVA :D

[youtube][/youtube]

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 feb 2014, 17:09

@19risha88

Sto si tako ekscentrican? Nema potrebe da svaki post pises velikim debelim slovima care. ;)

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 14 feb 2014, 17:10

Goalgetter je napisao/la:@19risha88

Sto si tako ekscentrican? Nema potrebe da svaki post pises velikim debelim slovima care. ;)
DA BI ME TI IMAO ŠTA PITAT 8-)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 14 feb 2014, 17:13

Pape je izdominirao opet.... Mi smo nervozni nespretni i nestrpljivi i hoćemo preko noči neke stvari....

Razni novinari, mi, javnost smo stvorili toliki pritisak da se Gudelj morao pozvati i onda se isfurali kad nas je bolid odbio i osramotili.....

Pape oprosti nam još jednom...

Sent from my iPhone using Tapatalk

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 14 feb 2014, 17:21

Naravno da je izdominiro kada su svi mediji kupljeni, novinarska mizerija se prodala za gemist, a na forumima su ljudi kojima je branjenje Susica full time job :roll: Susic opet nije mrdnuo prstom da se kvalitetni igraci dovedu u reprezentaciju, da bi bilo mjesta za TSS i Hadzica.
Nigdje na svijetu nema da selektor pozove bratica koji je prosjecan igrac, nikad goreg Hajduka, nikad gore HNL. Uz to mu se preko noci pozicija iz ofanzivni vezni , promijeni u defanzivni vezni, do SP bi mogao postati igolman , a ovi nas ubjedjuju kako je sve normalno :lol:
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 14 feb 2014, 17:30

Ja nemam ništa protiv toga da TIN SVEN SUŠIĆ VAN DER BOSNIA proba igrat za reprezentaciju... Neka mu da poluvrijeme protiv Faraona pa da vidimo gdje i šta je... I treba momku dati šansu bez obzira na nasa neslaganja sa Safetom,kad je Ćiro dovodio one padobrance iz Slaven Belupa,Radeljic i onaj desni bek,zaboravio sam mu ime,osramotio se na Bilionom i nikad ga više vidjeli nismo... A NA KRAJU KRAJEVA SJEĆATE LI SE OVE DVOJICE U REPREZENTACIJI HRVATSKE :D SVI SU BILI PROTIV,A MALI JE OSTAVIO NEKI TRAG I NIJE SE OSRAMOTIO U REPKI,ČAK JE I DANAS TU... A JOŠ JE GORA BILA KOMBINACIJA OD TE KAD TE POZOVE AMIDŽA :D
slika

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 14 feb 2014, 17:31

Hagarts ne rise bitte

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 feb 2014, 18:35

Principatus je napisao/la:Objasni zasto. Objasni nam svima da shvatimo zasto igraci iz Bundeslige (Hrgota, Kolasinac), Premier Lige (Tankovic), Francuska lige (Prcic), sada Spanske lige (Seferovic) nisu vrijedni koliko neki iz HNLa? Zasto se oni ne prate, zasto se sa njima ne prica i zasto ih Susic ne posjeti, a prate se Kvrzic, Vrsajevic, Tino i ostala Germanija klapa? Objasni tako a da ostanes ozbiljan.
Vjeruj da na ovo pitanje nećeš dobiti odgovor. Zašto :?: Zato što ga nema. Jedino što možeš očekivati je spinovanje, kao u nekim prethodnim postovima.

Uostalom, dobro je neko ranije napisao. Zašto da igrači koji igraju u Gladbachu, Fulhamu, Sochauxu, AZ-u, Standardu dolaze u Austriju kao "gosti" :?: Da se upoznaju s igračima kojim je najveće dostignuće nastupanje u dresu nekog drugoligaša iz Turske, Ukrajine ili Hajduka!?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 feb 2014, 18:43

Zašto su onda Kolašinac, Hajrović i Prcić zaigrali za naše selekcije ako se ne prate? Mislite da ih je neko na slijepo pozvao? Tanković je izgleda potvrdio, jeli i to na slijepo urađeno, ili ga je neko pratio?

Neukusno poređenje. Svi se prate, jer da se ne prate nebi došli u vezu sa nama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 feb 2014, 18:58

Da mozda nije selektorova zasluga Hajrovic i Kolasinac?

O jednom je izjavljivao da ga je gledao pa mu se nije dopao, onda je rekao da je logicno da igra za Svicarsku, a sa drugim se sprdao u izjavama, izjavljujuci: ako krene pjeske zakasnit ce, nisam ga gledao, gleda sam PSG I Barcelone itd...

To spinovanje da je selektor zasluzan mozete okaciti macku o rep. Jedini za koje je selektorova zasluga sto su u reprezentaciji, znaci oni oko kojih se javnost i novinar nisu petljali, odnosno papetovi puleni su Tincek, Vrsajevic, Stojan, Vrancic, Sunjic i ostala bulumenta.

Sto se Hadzica tice, medijska propaganda je u jednom trenutku urodila plodom, pa su ljudi prizivali njeogv poziv. Medjutim, nakon losih partija i upoznavanja javnosti sa fenomenom Germanije jasno je bilo da je medijska propaganda naruceno objavljivala tekstove o "talentovanom krajisniku koji je odgojen da voli BiH".

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 14 feb 2014, 19:00

Dajte ljudi ja nemam ni jednu pozitivnu stvar da kazem o Papetu. Njegov proizvod je Vrsajevic a mozda u skorije vrijeme i Tin Susic, to su njegovi puleni, sve ostalo moze da zahvalimo svevisnjem sto igraju za nas s obzirom koliko se Susic bahato ponasao i nadam se da cemo mu vidjeti ledja nakon SP

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 feb 2014, 19:10

Armala je napisao/la:Dajte ljudi ja nemam ni jednu pozitivnu stvar da kazem o Papetu.
Ja imam. Treba biti realan do kraja i staviti sve karte na sto. Kompletne kvalifikacije i prijateljske, sve do drugog poluvremena protiv SAD-a, bile su skoro pa vrhunski odrađene. Rekao bih da je od Francuske sve počelo, a završilo s pomenutim porazom od Amerikanaca na Koševu. Tada je Pape stvarno znao šta radi, secirao je protivnike i uvijek se manje-više dobro prilagođavao, a opet je i reprezentacija igrala svoju prepoznatljivu igru. Dakle, dao bih mu 9/10 za taj period.

Ali od tada se sve okrenulo za 180 stepeni. Prvo nekolicina smiješnih izjava (doduše, bilo ih je i u našem primeu), olako puštanje potencijalnih reprezentativaca i šprdanje s njima, a onda i početničke greške u taktici. I ja ne vidim da će tu nešto ići na bolje, iako bih želio. Ali dobro, ostavimo selektora da nastavi raditi u koordinaciji sa Savezom do Brazila, kao i do sada. ;)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 feb 2014, 20:16

Claus je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Objasni zasto. Objasni nam svima da shvatimo zasto igraci iz Bundeslige (Hrgota, Kolasinac), Premier Lige (Tankovic), Francuska lige (Prcic), sada Spanske lige (Seferovic) nisu vrijedni koliko neki iz HNLa? Zasto se oni ne prate, zasto se sa njima ne prica i zasto ih Susic ne posjeti, a prate se Kvrzic, Vrsajevic, Tino i ostala Germanija klapa? Objasni tako a da ostanes ozbiljan.
Vjeruj da na ovo pitanje nećeš dobiti odgovor. Zašto :?: Zato što ga nema. Jedino što možeš očekivati je spinovanje, kao u nekim prethodnim postovima.
Pitanja su malo poglupa, i napisana u histericnom tonu sto je takodje odbojno i neprivlacno za razvijanje neke kvalitetne diskusije.
Spinovanje koje pominjes je vec prisutno u pitanjima jer su u istu grupu stavljeni razni igraci sa razlicitim pozadinama. Kolasinac i Prcic su vec reprezentativci BiH, ne znam na koji veci nivo da ih upgradiramo ako je to premalo za vas? Da im odmah damo selektorsku poziciju? Predsjednicku?
Seferovic je sam odlucio da predstavlja Svicarsku, zbog cega nam nije vise interesantan, nadam se da ne treba objasnjavati zasto.
Tankovic? Kontakt uspostavljen, ako zeli igrati za BiH onda ce tako i biti. Nece ga niko sprijecavati sa nase strane kao sto neki od vas misle. Svasta! :roll:
Hrgota je jedini oko kojeg ne znamo puno ali vjerujem da su nasi pokusali uspostaviti kontakt, mozda vec i jesu. O tome cemo uskoro vjerovatno saznati vise.
Ali sve je ovo vec milion puta napisano...

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 14 feb 2014, 21:09

Na ovoj temi tačno vidiš ko ima curu a ko nema, ko nije imao sexa jedan dan, sedmicu, godinu a izgleda ima ih koji će umrijeti nevini.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 14 feb 2014, 21:31

Sto amidza pravi mjesto Tinu. Bem ti kulturu moral I nepotizam.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.