FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gio10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gio10 » 15 feb 2014, 08:00

Baš je lijepo kad se raspravljamo ovako ko bi mogao u prvu postavu. Nek su oni zdravi, a prvu postavu će svakako morati zaslužiti, svi.

@super Kad bi se moglo završiti sve to oko gen. sponzora, otprilike??
Ja te volim, volim Željo..

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 15 feb 2014, 09:49

amerosm je napisao/la:Mislim da vecina Vas nepravedno Hasanovica izostavlja iz prvih 11...
Hasanovic je za mene licno pored Tomica bio nas najbolji igrac u jesenjem dijelu prvenstva. Mislim da bi bilo glupo ostaviti momka koji se toliko bori i zalaze na klupi...

Pa on je svojim intervencijama u odbrani protiv Borca nam donio jesenju titulu. U par navrata je na toj utakmici spasio cist gol.
I Stanić je sigurno bio medju najboljima. Mislim da se Hasanovic dobro snašao na poziciji stopera tako da bi Zeljkovica mogli koristiti na beku i nasa odbrana bi bila beton a Stana bi mogao pokriti desno ili lijevo krilo. Sve u svemu imamo solidnu ekipu i ako se dobro fizički spreme te ako nas zaobidju povrede bicemo vise nego konkurentni za osvajanje trofeja i ove godine. Umjetnost je sve to posložiti bez skupih pojačanja i bespotrebnog trosenja novca i na tome čestitam stručnom štabu i Amaru..
BUDI ŽELJO !!!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 15 feb 2014, 10:18

Hasanovic je bio medju najboljim nasim igracima, nema spora, ali dok je Zola igrao svoje najbolje utakmice on je mozda bio i najbolji. Ja bih najvise volio da obojica mogu igrati, ali su previse slicni igraci da obojica mogu igrati na sredini, eventualno Hasanovica uigrat na stoperu, to bi bilo prihvatljivo.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 15 feb 2014, 10:28

123456 je napisao/la:Antolovoc bi mogao donijeti prevagu za titulu.
Ja mislim da bi kljucni igrac mogao biti Stana,
s obzirom da ako zatreba moze igrati i lijevo krilo(tu nam je najpotrebniji)
ali isto tako moze igrati lijevog beka (pouzdan je, i ne znamo kako ce se oporaviti Kvesa),
a jednako dobar je i na desnoj strani u slucaju da zatreba desni bek)
u krajnjem slucaju (ako se ne daj Boze sta iskomplikuje sa Arom) ona moze zajedno sa Vernesom igrati u vrhu napada,nisam siguran ali mislim da mu je to prirodna pozicija iz juniora(nisam siguran).

a prevagu na terenu mogu donijeti samo Tomic i Jamak,Tomic ako nastavi gdje je stao, i Jamak ako odigra onako kako on to zna.
naprijed cemo se najvise osloniti na Vernesa i Aru,
a nazad ce biti malo teze, uglavnom najpouzdaniji je Zeljkovic, ostali ce se pokazati, Kerla, Zola?, Cola, Spahic, Hasanovic, Bogdanovic,Sadikovic... dobra konkurencija. uz Antolovica koji je dokazan, bice to odlicno.

prvo kolo u Bijeljini mislim da moramo dobiti bez problema ako mislimo biti ozbiljni.
drugo kolo najvaznija utakmica, jer mislim da sa pobjedom protiv Zrinjskog, krenulo bi plavo proljece...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 feb 2014, 10:36

U ovih 19 kola je bilo dosta igrača koji su odigrali veoma dobro. Nekada je to bio Hadžić, potom Lončarić (nije izgubio ni jednu utakmicu), često Stana na različitim pozicijama, onda Urdinov naročito protiv Olimpica u Dolini kada mu je poništen čist gol (samo sa ta dva boda bili bi 90% bliži tituli). Dobrih igara su imali i Kerla, Zeljković, Tomić, Hasanović (ova dva posljednja naročito), Jamak (asistencije), Svraka malo utakmica, a 4 gola. Selimović svojim golovima donosio bodove. Ara se nadavao golova (4 poništena), a drugi asistent ekipe. Mladi Baja i Dado.

Dosta njih je odigralo u određenim periodima veoma dobro. Ne trebamo zaboraviti ni doprinos Adilovića, Bučana, Škaljića, E. Čolića.....

Svi su zalužni. Neki su maksimalni doprinos dali početkom, neki sredinom, a neki tokom cijele sezone. Kostur koji sam nabrojao je i najzaslužniji i mislim da će oni i početi prvenstvo. Naravno nema Yanija, Kerla ima problema sa povredom, ali su tu novi igrači Antolović, Spahić, Bogdanović, Alibašić, uslovno novi, Zola...

Samo korak po korak uz podršku navijača, nadam se najboljem, a to je Dupla ili bar jedan trofej, pa čak samo i Evropa ne bi trebala biti razočaravajuća na sve probleme sa kojima smo se suočili (da ne nabrajam).

Sabura i sve će biti kako treba. ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 15 feb 2014, 11:27

Bodovanjem u posljednjih pet sezona, računajući i tekuću, hrvatski klubovi nastupima u UEFA takmičenjima, Ligi prvaka i Evropa ligi (uključujući i kvalifikacije), za svoju zemlju ukupno sakupili su koeficijent od 19.265 bodova, srbijanski 14.125, slovenski 10.750, bh. 7.500, crnogorski 6.000 i makedonski 5.200.

Zna li ko koliki je bio drzavni koeficijent prosle godine, da li je veci il manji ovogodisnji i da li se ovaj koeficijent 7.5 dijeli na ekipe podjednako ( koeficijent podjeljen sa 4 pa svakom klubu taj koeficijent ) il ide na neki drugi nacin?
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 feb 2014, 11:33

mi u suštini igramo sa dva zadnja vezna i zato mislim da nema nikakvog razloga da ne igraju i zola i hasanović. tomić meni svakako djeluje najbolje odmah iza napada, a mogao bi i na lijevo krilo da igra lijevom nogom (ili na desno ako je baš o glavu da moraju igrati kontra nogama). mislim da je ovo racionalno naročito ako svraka ode, da vezni red bude nazad zola i hasanović, a naprijed bučan-tomić-bajić (selimović), ili tomić-jamak-bajić...ima dosta dobrih varijanti.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2014, 11:35

Znaci bez Spahica ipak
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 15 feb 2014, 11:41

pile87 je napisao/la:Znaci bez Spahica ipak
???
Sta bi s njim

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 feb 2014, 11:44

http://www.****/sport/nogome ... u-autobusu" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 15 feb 2014, 11:46

Idealna je situacija da godisnje prodas dva ponajbolja igraca a da ti ekipa i rezultati ne trpe.To je ono sto je Amar zamislio i u cemu su ga,na zalost,omele povrede Kvese,Zole i Benje.Sad bi bilo idealno prodati Svraku,mislim da ima dosta dobru cijenu za nase uslove,s druge strane smo odlicno poponjeni na sredini ,tako da se njegov odlazak ne bi negativno odrazio na ekipu. Bilo bi idealno uzeti jedan trofej,igrati evropske utakmice,mislim da bi u toj situaciji,na ljeto imali igraca u ekipi za kojeg bi se mogao dobiti milion ipo maraka.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2014, 11:50

SarajlijaTM je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Znaci bez Spahica ipak
???
Sta bi s njim
Navodno je bio zadovoljan nasom ponudom ali kako cujem ispalo mu nesto unosnije, zbog cega je odustao od potpisa mada je sve dogovorio.Dok bi on usao u formu i Kvesa bi dosao sebi steta jeste ali nije nenadoknadljiva.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 15 feb 2014, 11:52

Steta za spahu, ali mi idemo dalje ;-)
Hvala na odg bagrcavi

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 feb 2014, 11:56

kad smo šerifa prošli sa stanom na lijevom beku možemo i ovo gostovanja što je ostalo.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 feb 2014, 13:16

iskreno, da se hoce vise ovo sa Svrakom rijesiti, bio bi najsretniji. Covjek je zasluzio da ide, a neko moguce propadanje ovog transfera bi ga dokrajcilo.

Takoder, nije mi jasno zasto pojedini skljanjaju Filipa kao prvog golmana u stranu, a isticu Antolovica koji je bio cetvrti golman Legije.

Nemojte zaboravtiti, da od kada je Filip stao na gol, mi nismo tekme zijanili. ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 feb 2014, 13:17

Željini Širokobriježani, Josip Kvesić i Tomislav Tomić, odbili FK Sarajevo

Širokobriježani Josip Kvesić i Tomislav Tomić koji su svoje prve nogometne korake naučili u omladinskom pogonu NK Široki Brijeg, a koji trenutno igraju za FK Željezničar, odbili su ponude FK Sarajevo.

Obojici na kraju aktualne sezone istječu ugovori sa Plavima sa Grbavice, pa su stoga već sada postali zanimljivi brojnim klubovima, kako iz BiH, tako i iz regije. Najveću želju za angažiranjem ovog odličnog dvojca iskazao je drugi sarajevski premijerligaš kojega je nedavno preuzeo malezijski milijarder Vincent Tan. Dolaskom Malezijca ''procvalo'' je na Koševu i svi su odlučni donijeti toliko željeni trofej svojim ''Hordama zla''.

Međutim, Željini Širokobriježani su odmah odbili Tanov novac i ostali vjerni Želji, iako znaju kako je na Grbavici teška financijska situacija. Premda ni Kvesić ni Tomić još uvijek nisu produžili suradnju s Plavima sa Grbavice, u razgovoru za ABCportal su potvrdili kako su pregovori u ''samoj završnici''. Kvesić je dogovorio sa vodstvom sve uvjete oko novog ugovora, dok Tomić još uvijek pregovora.

Tako je spomenuti dvojac, iako su im nuđeni bolji financijski uvjeti, odbio pojačati momčad koju je nedavno preuzeo Robert Jarni, proslavljeni hrvatski reprezentativac, i ostati u klubu u kojem su se u potpunosti afirmirali i igrački sazrijeli.

- Iz FK Sarajevo su bili korektni. Ponudili su mi unosan ugovor, ali ipak ću ostati u Željezničaru. Tu sam već jedno vrijeme i mislim da je za moj oporavak najbolje da ostanem na Grbavici. Ipak će me ovdje više paziti, nego u nekom drugom klubu, kazao je u našem razgovoru ovaj talentirani nogometaš koji je već trinaest mjeseci izvan terena i čiji se povratak na teren, nakon teške ozljede, očekuje u 4-5 kolu proljetnog dijela prvenstva BiH.

Ni Tomislav Tomić, koji je tijekom jesenskog dijela prvenstva bio jedan od najboljih igrača plave momčadi, nije dvojio o mogućnosti prelaska u momčad gradskog suparnika. Iz Sarajeva su mu nudili predugovor, kako bi na ljeto mogao doći kao slobodan igrač, ali Tomić to nije želio.

- Željezničar mi je ponudio afirmaciju i nikad ne bih otišao na taj način. Jedini klub u kojem bih u Premijer ligi BiH igrao, izuzev Želje, je Široki Brijeg, jer sam tu počeo karijeru, priznao nam je Tomić.

(abc)

Šta su ti Širokobriježani, sila u svakom pogledu i u svakom sportu, pola lige opskrbljujemo igracima. 8-)
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 15 feb 2014, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 15 feb 2014, 13:19

DzoleZeljo je napisao/la:iskreno, da se hoce vise ovo sa Svrakom rijesiti, bio bi najsretniji. Covjek je zasluzio da ide, a neko moguce propadanje ovog transfera bi ga dokrajcilo.

Takoder, nije mi jasno zasto pojedini skljanjaju Filipa kao prvog golmana u stranu, a isticu Antolovica koji je bio cetvrti golman Legije.

Nemojte zaboravtiti, da od kada je Filip stao na gol, mi nismo tekme zijanili. ;)
ma realno Loncaric je meni bas dobar golman, a Antolovic je takodje viska govoriti predobar, nekako mi nije jasno da trenutno imamo 2 super golmana u timu sigurno ce se jedan uhvatiti noge a mislim da ce to biti Loncaric nazalost jer su obojica predobri golmani
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 15 feb 2014, 13:20

Nisu ludi preci u mali klub, momci su prva liga.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 15 feb 2014, 13:22

ŠB_Fidelis je napisao/la:Željini Širokobriježani, Josip Kvesić i Tomislav Tomić, odbili FK Sarajevo

Širokobriježani Josip Kvesić i Tomislav Tomić koji su svoje prve nogometne korake naučili u omladinskom pogonu NK Široki Brijeg, a koji trenutno igraju za FK Željezničar, odbili su ponude FK Sarajevo.

Obojici na kraju aktualne sezone istječu ugovori sa Plavima sa Grbavice, pa su stoga već sada postali zanimljivi brojnim klubovima, kako iz BiH, tako i iz regije. Najveću želju za angažiranjem ovog odličnog dvojca iskazao je drugi sarajevski premijerligaš kojega je nedavno preuzeo malezijski milijarder Vincent Tan. Dolaskom Malezijca ''procvalo'' je na Koševu i svi su odlučni donijeti toliko željeni trofej svojim ''Hordama zla''.

Međutim, Željini Širokobriježani su odmah odbili Tanov novac i ostali vjerni Želji, iako znaju kako je na Grbavici teška financijska situacija. Premda ni Kvesić ni Tomić još uvijek nisu produžili suradnju s Plavima sa Grbavice, u razgovoru za ABCportal su potvrdili kako su pregovori u ''samoj završnici''. Kvesić je dogovorio sa vodstvom sve uvjete oko novog ugovora, dok Tomić još uvijek pregovora.

Tako je spomenuti dvojac, iako su im nuđeni bolji financijski uvjeti, odbio pojačati momčad koju je nedavno preuzeo Robert Jarni, proslavljeni hrvatski reprezentativac, i ostati u klubu u kojem su se u potpunosti afirmirali i igrački sazrijeli.

- Iz FK Sarajevo su bili korektni. Ponudili su mi unosan ugovor, ali ipak ću ostati u Željezničaru. Tu sam već jedno vrijeme i mislim da je za moj oporavak najbolje da ostanem na Grbavici. Ipak će me ovdje više paziti, nego u nekom drugom klubu, kazao je u našem razgovoru ovaj talentirani nogometaš koji je već trinaest mjeseci izvan terena i čiji se povratak na teren, nakon teške ozljede, očekuje u 4-5 kolu proljetnog dijela prvenstva BiH.

Ni Tomislav Tomić, koji je tijekom jesenskog dijela prvenstva bio jedan od najboljih igrača plave momčadi, nije dvojio o mogućnosti prelaska u momčad gradskog suparnika. Iz Sarajeva su mu nudili predugovor, kako bi na ljeto mogao doći kao slobodan igrač, ali Tomić to nije želio.

- Željezničar mi je ponudio afirmaciju i nikad ne bih otišao na taj način. Jedini klub u kojem bih u Premijer ligi BiH igrao, izuzev Želje, je Široki Brijeg, jer sam tu počeo karijeru, priznao nam je Tomić.

(abc)

Šta su ti Širokobriježani, sila u svakom pogledu. 8-)
ma kume nije to do Širobriježana to je do ajveceg kluba u BiH FK ŽELJEZNIČAR- a gdjes bogati igrati ako ne u Želji, tu su trofeji, tu ti je sve VMTŽ 1921
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 feb 2014, 13:25

Josipa i Tomica treba pozdraviti gromoglasnim aplauzom, jer su ljudi pokazali da imaju karakter i respekt. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Plavamamba i 15 gostiju.