Safet Sušić - Pape

Honorar
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Honorar » 15 feb 2014, 18:36

samson je napisao/la:
Honorar je napisao/la:Majstore mama ti je jalija jesi cuo!
To je sve sto umijes? Nije nit cudno da samo pljuvati znas. No, vjerujem da ides na zasluzen odmor sto se foruma tice. Razmisli i poradi malo na odgoju ..
Zauzeo si stav papetovog advokata i svima solis pamet i to ti daje za pravo da ljude nazivas jalijama pa onda kad ti neko odgovori onda trk po moderatore. Ne znam ko bi tu trebao poraditi na odgoju?

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 15 feb 2014, 18:39

Ne budi naporan. Pakuj stvari za godisnji ...

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 15 feb 2014, 18:40

Eto, vrijedjate neistomisljenike, pa kada vam odgovore, placete i tuzakate ih moderatorima! :roll: je li to jos jedna metoda odbrane selektora? Nadam se da ce administracija biti korektna, kao i do sada ! Ti si prvi vrijedjao sviju !
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 15 feb 2014, 18:43, ukupno mijenjano 1 put.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 feb 2014, 18:42

Počeli smo i uvlakački, svaki dan se sve više i više šokiram.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 15 feb 2014, 18:48

samson je napisao/la:Ne budi naporan. Pakuj stvari za godisnji ...

Demagogija na nivou Germana ali dobro predeverali smo Ciru predeveracemo i ovaj Nebuloza kolektiv.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 15 feb 2014, 20:50

Pauk je napisao/la:A kakve to veze ima Safet sto trenutno imamo sjajnu generaciju igraca?

Nikakve...i slijep selektor bi za ovakvom ekipom u onoj grupi izborio plasman na SP.

Najbolje da nismo imali selektora. Mi imamo takvu sjajnu generaciju. 7 igraca bili u polufinalu CL prosle godine. 3 Igraca nam bili u timu godine. Dzeko se borio sa Messijom, Ronaldom i Riberijem za igraca godine. Svi igraju u ligama petice i to u onim najboljim klubovima. Imamo 30 world class igraca. I onda si se probudio i znao si da je realitet skroz drugaciji. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 15 feb 2014, 22:56

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Pauk je napisao/la:A kakve to veze ima Safet sto trenutno imamo sjajnu generaciju igraca?

Nikakve...i slijep selektor bi za ovakvom ekipom u onoj grupi izborio plasman na SP.

Najbolje da nismo imali selektora. Mi imamo takvu sjajnu generaciju. 7 igraca bili u polufinalu CL prosle godine. 3 Igraca nam bili u timu godine. Dzeko se borio sa Messijom, Ronaldom i Riberijem za igraca godine. Svi igraju u ligama petice i to u onim najboljim klubovima. Imamo 30 world class igraca. I onda si se probudio i znao si da je realitet skroz drugaciji. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
AJD sad i ti ga pretjera,ova grupa za SP nam je najlaksa bila od kad igramo... Nije bilo izrazitog favorita... Samo je sreća što je Slovačka samu sebe izbacila,nekim nenormalnim rezultatima,na kraju su se čak mogli i provući do baraža uz malo samo sreće... zato ne prdi... Nit smo mi velesila,nit je neko u našoj grupi velesila bio... poklopilo nam se kao št nikad nije,prvi put da je sreća bila na našoj strani u važnim utakmicama,mislim na onu prvu u Grčkoj,ona stativa,i na kraju ona luda utakmica u Slovačkoj... osvojili smo 6 a mogli smo da ne osvojimo niti jedan bod u tim utakmicama... Sreća nam je bila napokon naklonjena... A na SP toliko sreće nećemo imati...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 feb 2014, 01:36

19risha88 je napisao/la:[

AJD sad i ti ga pretjera,ova grupa za SP nam je najlaksa bila od kad igramo... Nije bilo izrazitog favorita... Samo je sreća što je Slovačka samu sebe izbacila,nekim nenormalnim rezultatima,na kraju su se čak mogli i provući do baraža uz malo samo sreće... zato ne prdi... Nit smo mi velesila,nit je neko u našoj grupi velesila bio... poklopilo nam se kao št nikad nije,prvi put da je sreća bila na našoj strani u važnim utakmicama,mislim na onu prvu u Grčkoj,ona stativa,i na kraju ona luda utakmica u Slovačkoj... osvojili smo 6 a mogli smo da ne osvojimo niti jedan bod u tim utakmicama... Sreća nam je bila napokon naklonjena... A na SP toliko sreće nećemo imati...
Manjeg komentara, a vise gluposti jos nisam procitao.
NETACNO, nije najlaksa otkako igramo,ocito reprezentaciju pratis nekih 5-6 godina , pa tako mislis.
Velis nije bilo izrazitog favorita, pa sto se nisi k.urcio prije grupe, vi pljuvaci ste rekli da ce nas Grcka satrati?
Otkud odjednom prica da nije bilo favorita? Grcka je i dan danas za nas favorit. Kad budemo dosegli gdje su oni, mocemo se sa njima mjeriti, a do tad, mozes borbene pjevati.
Slovacka samu sebe izbacila, pa ko im je kriv?
Nikakvim normalnim rezultatima nisu mogli ispred nas, pa cak i da su nas obje dobili, NE PRATIS!
Ne mi nismo velesila, nit cemo kad biti, a za nas jeste neko ko se okitio titulom prvaka Evrope (beli i to na srecu )
Sreca na nasoj strani? Sreca i Bosna u jednu recenicu nikako ne mogu, ne znam u kojem ti svijetu zivis.
Velis u Grckoj nas stativa spasila, a njih nije izbijanje lopte glavom sa linije gola, na sut Misimovica? Hau Jes Nou.
U komentaru si cak 5 puta spomenuo srecu, a ni sam sebi ne vjerujes u to sto pises.Pa kad smo toliko sretni kako velis, sto je necemo imati i protiv Nigerije i Irana, nisu oni nivo Grka, hmmmmm

Bosanski narod niko ziv ne razumije, jer mi ni sami sebe ne razumijemo. Kuknjava 15 godina, sto ne mozemo ni Estonije,Litvanije, Farskih Ostrva i silnih "velikana" da dobijemo, i napokon, kad smo uspjeli, dolazimo do ovakvih "strucnih" komentara. Kao sve lagano, sretno, najlakse. A prije pocetka kvalifikacija glavu dajem, da bi se svi potpisali za 2 boda , ili ti ga 2 remija protiv Grka, a kamoli 4 boda. Ali to je onaj bosanski mentalitet, gdje volimo sami sebe da lazemo, i da pisemo stvari u koje ni sami ne vjerujemo.

Nego bolan nebio, uzivaj sto prvi put u historiji mozes vidjeti zastavu vlastite zemlje na jednoj najvecoj fudbaslkoj smotri. Zahvalan budi ovim momcima i selektoru, sto ces moci konacno da lijepis i ti slicice u Pannini albumu svoje zemlje, svojih igraca, jer je to prvi put , a ne da gledas kako to ostali lijepe, a tvoje zemlje nigdje.
Budi sretan, sto ce tvoja zemlja prvi put u historiji biti NOSIOC GRUPE , halo ba NOSIOC GRUPE, za EP 2016 u Francuskoj. Ako nisi skontao, sta to znaci,ponovo NOSIOC GRUPE, gde ces biti sa Spanijom, Njemackom,Holandijom ma samom kremom fudbala, a uvjerices se i sam, koliko to znaci 23.februara ove godine, a sve zaslugom ovih igraca, pazi, onih sto je odabrao , hejjjj onaj selektor kojeg pljujete danonocno. PA KAKO VAS BOLAN NIJE SRAM!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 feb 2014, 02:32

hogarstrasni je napisao/la:Eto, vrijedjate neistomisljenike, pa kada vam odgovore, placete i tuzakate ih moderatorima! :roll: je li to jos jedna metoda odbrane selektora? Nadam se da ce administracija biti korektna, kao i do sada ! Ti si prvi vrijedjao sviju !
Gledaj kulture u neandretalaca, rizikujes da ti RAK bahne u kucu kacenjem ovakvih stvari koje zelis da podjelis sa rajom i da ucinis ovaj forum superiornim, i pogledaj te ovo kako oni koje je evolucija zaobisla zahvaljuju :cry:
slika

Kakav samo karakter treba biti pa ovo napisati, nicim izazvan... :cry:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... tart=58060" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 16 feb 2014, 02:55

emir79 je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:[

Manjeg komentara, a vise gluposti jos nisam procitao.
NETACNO, nije najlaksa otkako igramo,ocito reprezentaciju pratis nekih 5-6 godina , pa tako mislis.
Velis nije bilo izrazitog favorita, pa sto se nisi k.urcio prije grupe, vi pljuvaci ste rekli da ce nas Grcka satrati?
Otkud odjednom prica da nije bilo favorita? Grcka je i dan danas za nas favorit. Kad budemo dosegli gdje su oni, mocemo se sa njima mjeriti, a do tad, mozes borbene pjevati.
Slovacka samu sebe izbacila, pa ko im je kriv?
Nikakvim normalnim rezultatima nisu mogli ispred nas, pa cak i da su nas obje dobili, NE PRATIS!
Ne mi nismo velesila, nit cemo kad biti, a za nas jeste neko ko se okitio titulom prvaka Evrope (beli i to na srecu )
Sreca na nasoj strani? Sreca i Bosna u jednu recenicu nikako ne mogu, ne znam u kojem ti svijetu zivis.
Velis u Grckoj nas stativa spasila, a njih nije izbijanje lopte glavom sa linije gola, na sut Misimovica? Hau Jes Nou.
U komentaru si cak 5 puta spomenuo srecu, a ni sam sebi ne vjerujes u to sto pises.Pa kad smo toliko sretni kako velis, sto je necemo imati i protiv Nigerije i Irana, nisu oni nivo Grka, hmmmmm

Bosanski narod niko ziv ne razumije, jer mi ni sami sebe ne razumijemo. Kuknjava 15 godina, sto ne mozemo ni Estonije,Litvanije, Farskih Ostrva i silnih "velikana" da dobijemo, i napokon, kad smo uspjeli, dolazimo do ovakvih "strucnih" komentara. Kao sve lagano, sretno, najlakse. A prije pocetka kvalifikacija glavu dajem, da bi se svi potpisali za 2 boda , ili ti ga 2 remija protiv Grka, a kamoli 4 boda. Ali to je onaj bosanski mentalitet, gdje volimo sami sebe da lazemo, i da pisemo stvari u koje ni sami ne vjerujemo.

Nego bolan nebio, uzivaj sto prvi put u historiji mozes vidjeti zastavu vlastite zemlje na jednoj najvecoj fudbaslkoj smotri. Zahvalan budi ovim momcima i selektoru, sto ces moci konacno da lijepis i ti slicice u Pannini albumu svoje zemlje, svojih igraca, jer je to prvi put , a ne da gledas kako to ostali lijepe, a tvoje zemlje nigdje.
Budi sretan, sto ce tvoja zemlja prvi put u historiji biti NOSIOC GRUPE , halo ba NOSIOC GRUPE, za EP 2016 u Francuskoj. Ako nisi skontao, sta to znaci,ponovo NOSIOC GRUPE, gde ces biti sa Spanijom, Njemackom,Holandijom ma samom kremom fudbala, a uvjerices se i sam, koliko to znaci 23.februara ove godine, a sve zaslugom ovih igraca, pazi, onih sto je odabrao , hejjjj onaj selektor kojeg pljujete danonocno. PA KAKO VAS BOLAN NIJE SRAM!
Pa ti stvarno veze nemaš sa životom :D Pa jesi li ti ikad pogledao u kakvim smo mi grupama bili za SP od 98 pa do 2010 ???? Grčka s kojom smo nekada igrali u kvalifikacija za EP nije ni sjena od ove s kojom smo igrali zadnje kvalifikacija za SP... Uvijek je do sada bio neki favorit u grupi i zato se ne prosipaj... eto ti od 98 do 2010 sve grupe u kojima smo igrali... I tebi je to naravno sve isto kao Estonija,Litvanija itd... A KROZ BARAŽ NISMO IMALI NIKADA ŠANSE,JER SE ZNA DA VELIKI IDU... TO ŠTO SE SAD MALO OKRENULO PA SMO POČELI BEZ PROBLEMA UDARATI OVE MANJE ZEMLJE JE OK.. PRIJE NISMO NI TO MOGLI,AL VIDJELO SE U VELIKIM UTAKMICAMA DA SMO NEMOĆNI SA NJEMAČKOM,ARGENTINOM,PORTUGALOM... OVO JE VELIKI USPIJEH ZA BIH,ALI TREBA BITI REALAN PA REĆI DA NIJE ISTO IMATI U GRUPI ŠPANIJU ILI NJEMAČKU KAO PRVOG NOSIOCA A TAKOĐE SMO MOGLI UMJESTO SLOVAČKE DOBITI PUNO JAČU REPKU KAO DRUGOG NOSIOCA.. MI SMO BILI U TREĆEM... TAKO DA NE BUDALI... IMALI SMO SREĆE NA IZVLAČENJU I NADAM SE DA ĆEMO JE UVIJEK IMATI :D Španija, Njemačka, Holandija, Italija, Engleska, Portugal su VEĆ PLASIRANE ZA TO EP 2016 BEZ OBZIRA KOGA DOBIJU U GRUPI SAD NA IZVLAČENJU... A TO SE NE ODNOSI NA OSTALE NOSIOCE MEĐU KOJIMA SMO I MI,RUSIJA,GRČKA... I NEMOJ ZABORAVIT JEDNU STVAR TO ŠTO SMO NOSIOCI ZNAČI DA MOŽEMO DOBITI LAGANU ALI ISTO TAKO I GRUPU DA NAS ZABOLI GLAVA......,JER TO ŠTO SMO NOSOCI NIKAKO NE DAJE ZA PRAVO DA KAŽEMO DA ĆEMO DOBITI LAGANO HRVATSKU ILI SRBIJU,KOJE NISU NOSIOCI I DA ĆEMO PROĆI GRUPU...
EVO TI ZA SP SVE KVALIFIKACIJE :
slika

A EVO TI I ZA EP SVE GRUPE

slika

PA SAD RECI DA NAM JE OVA ZADNJA GRUPA ZA SP NIJE BILA NAJLAKŠA...
Zadnja izmjena: 19risha88, dana/u 16 feb 2014, 03:22, ukupno mijenjano 3 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 feb 2014, 02:58

Najveći podbačaj je ova grupa sa Austrijom i Izraelom, tada smo bili očajni.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 16 feb 2014, 09:05

Virtu4l je napisao/la:Najveći podbačaj je ova grupa sa Austrijom i Izraelom, tada smo bili očajni.

Nepodsjecaj me! Bas ptotiv te Austrije smo odigrali ocajni. U Becu sam pocjepo dres i bacio ga sa tribina, presto pratiti repku do kraja kvalifikacija. Bio totalno razocaran.

:)

Evo naprimjer grupa za EP2000 nije bila nista jaca nego sad ova grupa...naprotiv mozda jos slabija...Zavrsili smo kao 4ti!!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 16 feb 2014, 09:27

19risha88 je napisao/la: AJD sad i ti ga pretjera,ova grupa za SP nam je najlaksa bila od kad igramo... Nije bilo izrazitog favorita... Samo je sreća što je Slovačka samu sebe izbacila,nekim nenormalnim rezultatima,na kraju su se čak mogli i provući do baraža uz malo samo sreće... zato ne prdi... Nit smo mi velesila,nit je neko u našoj grupi velesila bio... poklopilo nam se kao št nikad nije,prvi put da je sreća bila na našoj strani u važnim utakmicama,mislim na onu prvu u Grčkoj,ona stativa,i na kraju ona luda utakmica u Slovačkoj... osvojili smo 6 a mogli smo da ne osvojimo niti jedan bod u tim utakmicama... Sreća nam je bila napokon naklonjena... A na SP toliko sreće nećemo imati...

Naravna stvar da pretjerivam, idem u ekstreme kao i vi. Znaci glavna dva argumenta su "dobra generacija" i "lahka grupa".

Za tu dobru generaciju sam vec gore objasnio kako vidim stvari. Nije ovo nikakva zlatna generacija. Imamo solidne igrace i sto je jos vaznije selektor je uspio napraviti ekipu koja je vec duze vremena bez nekih vecih izmjena (ovdje podrazumjevam rezove a ne uvodjenje nove krvi) zajedno. Stvorio se kostur ekipe, stvorila se atmosfera, stvorio se pobjednicki mentalitet, stvorila se volja za vecim rezultatima, stvorio se timski duh, stvorilo se puno mir u repki itd. Hirarhija u ekipi postoji i dobro radi, cvrsta je i sto je najvaznije korespondira sa selektrorovim gledanjem na tu hirarhiju (znaci ekipa kako vidi hirarhiju tako je vidi i selektor, to je veoma vazno). Znaci puno toga se tu poklopilo i stvorilo, za sto svakako selektor ima svoje zasluzbe i to nemoze niko, ama bas niko ovdje pokusati omalovazizi. (Greske koje Susic pravi, ako pravi, neznace da ovo sto sam napiso nije stvoreno ...Ciro ima isto svoje zasluge za ovo gore, digo nas je iz pepela, ali Susic nas je digo taj nivo vise).

Za lahku grupu je suludno diskutirati. Imali smo mi prije i jakih i slabih grupa (EP2000) ali nikad nismo uspjeli da se kvalifikujemo, nikad nismo uspjeli da napravimo niz rezultata i da neovisimo od drugih (znaci ovisimo o prosipanju poena od favorita), nikad nismo uspjeli da pobjedujemo ubjedljivo i sa lahkocom te slabije ekipe. Imali smo u grupi jednu Grcku, koja jeste daleko od one koja je osvojila EP ali je ta Grcka u nasoj grupi napravila 24 pojena i bila druga (znaci izgubili su samo jednu utakmicu i imali samo jedand remi... u svakoj drugoj grupi si sa ovim rezultatom prvi). Imali smo Slovake koji su jako dobra ekipa, to su pokazali protiv nas. Obje ekipe su igrali na EP, imaju iskustvo, imali su isto volju kao i mi ici na SP, da nekazem da je ta Grcka prije godinu dana rasturila jednu Hrvasku i to kako je zeljela, da se ta Grcka ipak kvalificira na SP i to sa lahkocom protov jednih Rumuna (koji bi i nas namucili). Niko nam ovdje nista nije poklonijo. Naravno smo imali i mi srrece, ali ko nesvaca da je sreca sastojni dio fudbala i da se ta sreca zaradjuje onda nema pojma o fudbalu (nije bilo tu utakmica gdje mi u 90 min imamo jedan korner i damo go, a ovi drugi nemogu da potrefe prazan gol ......vecinom tih utakmica mi smo dominirali protivnika i protivnik je imo srece da nije primijo golove - znaci mi smo tu imali peh sto nismo dali gol - na krju se sve to izjednaci).

I na kraju cjeli svjet skida nam kapu na uspjehu, ali ne samo na kvalifikacijama nego na igri koju gajimo, na rezultatima Koje postizemo, na onome sto pokazujemo na terenu. Niko u svjetu nije reko imate lahku grupu pa et zato ste se kvalificirali (ovdje nebrojim zavidne komsije preko Save i Drine). Cjelom svjetu neke stvari jasne samo nekim nasim "forumskim i kafanskim strucnjacima" nisu, Nezam stvarno ko je u pravu :mrgreen:

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 16 feb 2014, 11:54

MaksuzBaksuz je napisao/la:
19risha88 je napisao/la: AJD sad i ti ga pretjera,ova grupa za SP nam je najlaksa bila od kad igramo... Nije bilo izrazitog favorita... Samo je sreća što je Slovačka samu sebe izbacila,nekim nenormalnim rezultatima,na kraju su se čak mogli i provući do baraža uz malo samo sreće... zato ne prdi... Nit smo mi velesila,nit je neko u našoj grupi velesila bio... poklopilo nam se kao št nikad nije,prvi put da je sreća bila na našoj strani u važnim utakmicama,mislim na onu prvu u Grčkoj,ona stativa,i na kraju ona luda utakmica u Slovačkoj... osvojili smo 6 a mogli smo da ne osvojimo niti jedan bod u tim utakmicama... Sreća nam je bila napokon naklonjena... A na SP toliko sreće nećemo imati...

Naravna stvar da pretjerivam, idem u ekstreme kao i vi. Znaci glavna dva argumenta su "dobra generacija" i "lahka grupa".

Za tu dobru generaciju sam vec gore objasnio kako vidim stvari. Nije ovo nikakva zlatna generacija. Imamo solidne igrace i sto je jos vaznije selektor je uspio napraviti ekipu koja je vec duze vremena bez nekih vecih izmjena (ovdje podrazumjevam rezove a ne uvodjenje nove krvi) zajedno. Stvorio se kostur ekipe, stvorila se atmosfera, stvorio se pobjednicki mentalitet, stvorila se volja za vecim rezultatima, stvorio se timski duh, stvorilo se puno mir u repki itd. Hirarhija u ekipi postoji i dobro radi, cvrsta je i sto je najvaznije korespondira sa selektrorovim gledanjem na tu hirarhiju (znaci ekipa kako vidi hirarhiju tako je vidi i selektor, to je veoma vazno). Znaci puno toga se tu poklopilo i stvorilo, za sto svakako selektor ima svoje zasluzbe i to nemoze niko, ama bas niko ovdje pokusati omalovazizi. (Greske koje Susic pravi, ako pravi, neznace da ovo sto sam napiso nije stvoreno ...Ciro ima isto svoje zasluge za ovo gore, digo nas je iz pepela, ali Susic nas je digo taj nivo vise).

Za lahku grupu je suludno diskutirati. Imali smo mi prije i jakih i slabih grupa (EP2000) ali nikad nismo uspjeli da se kvalifikujemo, nikad nismo uspjeli da napravimo niz rezultata i da neovisimo od drugih (znaci ovisimo o prosipanju poena od favorita), nikad nismo uspjeli da pobjedujemo ubjedljivo i sa lahkocom te slabije ekipe. Imali smo u grupi jednu Grcku, koja jeste daleko od one koja je osvojila EP ali je ta Grcka u nasoj grupi napravila 24 pojena i bila druga (znaci izgubili su samo jednu utakmicu i imali samo jedand remi... u svakoj drugoj grupi si sa ovim rezultatom prvi). Imali smo Slovake koji su jako dobra ekipa, to su pokazali protiv nas. Obje ekipe su igrali na EP, imaju iskustvo, imali su isto volju kao i mi ici na SP, da nekazem da je ta Grcka prije godinu dana rasturila jednu Hrvasku i to kako je zeljela, da se ta Grcka ipak kvalificira na SP i to sa lahkocom protov jednih Rumuna (koji bi i nas namucili). Niko nam ovdje nista nije poklonijo. Naravno smo imali i mi srrece, ali ko nesvaca da je sreca sastojni dio fudbala i da se ta sreca zaradjuje onda nema pojma o fudbalu (nije bilo tu utakmica gdje mi u 90 min imamo jedan korner i damo go, a ovi drugi nemogu da potrefe prazan gol ......vecinom tih utakmica mi smo dominirali protivnika i protivnik je imo srece da nije primijo golove - znaci mi smo tu imali peh sto nismo dali gol - na krju se sve to izjednaci).

I na kraju cjeli svjet skida nam kapu na uspjehu, ali ne samo na kvalifikacijama nego na igri koju gajimo, na rezultatima Koje postizemo, na onome sto pokazujemo na terenu. Niko u svjetu nije reko imate lahku grupu pa et zato ste se kvalificirali (ovdje nebrojim zavidne komsije preko Save i Drine). Cjelom svjetu neke stvari jasne samo nekim nasim "forumskim i kafanskim strucnjacima" nisu, Nezam stvarno ko je u pravu :mrgreen:
bolan kako ti ne razumiješ da 2000-te nismo imali nikakve šanse protiv Češke jer su bili strašan tim,a znaš i sam da Česi nisu Grčka koja se uvijek skoro brani,i napravi jedan napad i zabiju i više im se ne ide na protivnikovu stranu... Škotska je uvijek zaebana reprezentacija bila,i niko ni tad pa ni sad ne može reći da će ih pobijediti,pogotovo u to vrijeme,Škoti su bili jača ekipa od nas... Vidio si kako su Škoti poslali Hrvate u Baraž... Kvalifikacije u većini slučajeva i dobija onaj koji pobjedi sve ''male'' reprezentacije u grupi... A ti da si živ i zdrav ne moraš priznat al ova Litvanije,Latvija su u ovom trenutku daleko ispoda nas,a to prije 10 godina nije bilo tako... jer su oni imali nekada daleko bolji tim,pogotovo Litvanija... Lihtenštajn i ne računam...Mi smo samo na osnovu njih zaradili 18 bodova a to je mnogo... Mi smo napredovali,to je tačno,pojavili su se igrači koji se mogu ravnopravno nositi sa većinom europskih reprezentacija,ali je problem kada naletimo na neku TOP reprezentaciju,mi jednostavno nemamo taj kapacitet,to je i Safet sam izjavio,i on je svjestan da se ne može realno suprotstavit Argentini ili Brazilu,Njemačkoj... Može samo probat,i natjerati ih da izvuku 150% iz sebe i nadati se najboljem,nekada je i sreća potrebna za uspjeh... Ali sa ovakom klupom i selektiranjem igrača iz našeg okruženja,za koje svako zna da se ne mogu nositi sa takvim izazoovom kakav je SP je u krajnju ruku smiješno... NAMA JEDINI SPAS MOŽE BITI U TOME DA PRIVOLIMO JOŠ IGRAČA TIPA SALATIĆ,ARSLANAGIĆ,TANKOVIĆ KOJI SU SPOJ MLADOSTI,TALENTA,ISKUSTVA I KOJI SU U SVOJIM TIMOVIMA NEKO I NEŠTO... I TAKVI IGRAČI MOGU POMOĆI... TANKOVIĆ JE MLAD ALI GA TREBA AKO NIŠTA KAPARISAT! MI SMO U OVIM A I U PREDZADNJIM KVALIFIKACIJAMA SAMO POKAZALI DA SMO SE IZDIGLI IZNAD REPREZENTACIJA KOJE NISU TOP I KRENULI SMO KAO ONIMA ŠTO SU NA SAMOM VRHU,SAD KAD SMO IH ZAJAHALI TREBA SE I ODRŽATI TU,A TO JE VRLO TEŠKO... A NISMO MI NIKAKVU ZLATNU GENERACIJU IMALI,NEGO SE SAVEZ NAPOKON POSLOŽIO,IGRAČI UOZBILJILI I NAPOKON SMO POČELI LIČITI NA REPREZENTACIJU ŠTO JE PRIJE 10 GODINA BILO NEPOJMLJIVO... NEMA KO NIJE IGRAO,,, NIT SE ZNALO KO PIJE NIT KO PLAĆA... DISCIPLINA SAMO... POKAZALO TI SE KOD HRVATA SA ŠTIMCEM ŠTA SE DEŠAVA KAD POČNEŠ PRAVITI CIRKUS OD REPREZENATACIJE I VODIT JE PO TEFERIČIMA ŠIROM HERCEGOVINE... ZATO I JEST NOGU DOBIO... A HRVATSKA IZGUBILA STATUS NOSITELJA..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 feb 2014, 12:09

Prestanem čitati kad vidim Caps ON.
Voli te tvoje Sarajevo.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 16 feb 2014, 12:13

19risha88 je napisao/la:
bolan kako ti ne razumiješ da 2000-te nismo imali nikakve šanse protiv Češke jer su bili strašan tim,a znaš i sam da Česi nisu Grčka koja se uvijek skoro brani,i napravi jedan napad i zabiju i više im se ne ide na protivnikovu stranu... Škotska je uvijek zaebana reprezentacija bila,i niko ni tad pa ni sad ne može reći da će ih pobijediti,pogotovo u to vrijeme,Škoti su bili jača ekipa od nas... Vidio si kako su Škoti poslali Hrvate u Baraž... Kvalifikacije u većini slučajeva i dobija onaj koji pobjedi sve ''male'' reprezentacije u grupi... A ti da si živ i zdrav ne moraš priznat al ova Litvanije,Latvija su u ovom trenutku daleko ispoda nas,a to prije 10 godina nije bilo tako... jer su oni imali nekada daleko bolji tim,pogotovo Litvanija... Lihtenštajn i ne računam...Mi smo samo na osnovu njih zaradili 18 bodova a to je mnogo... Mi smo napredovali,to je tačno,pojavili su se igrači koji se mogu ravnopravno nositi sa većinom europskih reprezentacija,ali je problem kada naletimo na neku TOP reprezentaciju,mi jednostavno nemamo taj kapacitet,to je i Safet sam izjavio,i on je svjestan da se ne može realno suprotstavit Argentini ili Brazilu,Njemačkoj... Može samo probat,i natjerati ih da izvuku 150% iz sebe i nadati se najboljem,nekada je i sreća potrebna za uspjeh... Ali sa ovakom klupom i selektiranjem igrača iz našeg okruženja,za koje svako zna da se ne mogu nositi sa takvim izazoovom kakav je SP je u krajnju ruku smiješno... NAMA JEDINI SPAS MOŽE BITI U TOME DA PRIVOLIMO JOŠ IGRAČA TIPA SALATIĆ,ARSLANAGIĆ,TANKOVIĆ KOJI SU SPOJ MLADOSTI,TALENTA,ISKUSTVA I KOJI SU U SVOJIM TIMOVIMA NEKO I NEŠTO... I TAKVI IGRAČI MOGU POMOĆI... TANKOVIĆ JE MLAD ALI GA TREBA AKO NIŠTA KAPARISAT! MI SMO U OVIM A I U PREDZADNJIM KVALIFIKACIJAMA SAMO POKAZALI DA SMO SE IZDIGLI IZNAD REPREZENTACIJA KOJE NISU TOP I KRENULI SMO KAO ONIMA ŠTO SU NA SAMOM VRHU,SAD KAD SMO IH ZAJAHALI TREBA SE I ODRŽATI TU,A TO JE VRLO TEŠKO... A NISMO MI NIKAKVU ZLATNU GENERACIJU IMALI,NEGO SE SAVEZ NAPOKON POSLOŽIO,IGRAČI UOZBILJILI I NAPOKON SMO POČELI LIČITI NA REPREZENTACIJU ŠTO JE PRIJE 10 GODINA BILO NEPOJMLJIVO... NEMA KO NIJE IGRAO,,, NIT SE ZNALO KO PIJE NIT KO PLAĆA... DISCIPLINA SAMO... POKAZALO TI SE KOD HRVATA SA ŠTIMCEM ŠTA SE DEŠAVA KAD POČNEŠ PRAVITI CIRKUS OD REPREZENATACIJE I VODIT JE PO TEFERIČIMA ŠIROM HERCEGOVINE... ZATO I JEST NOGU DOBIO... A HRVATSKA IZGUBILA STATUS NOSITELJA..
Prijatelju ," bacas bisere pred svinje" (nije uvreda nego poslovica :mrgreen: ),napasce te radi caps lock, nece ih interesovati sta mislis! zato be cool ! ;)
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 16 feb 2014, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 feb 2014, 12:20

Zvali su nas svakakvim imenima, ali svinjama još nisu.
Voli te tvoje Sarajevo.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 16 feb 2014, 12:24

Posto vidim da ce reakcionarne snage, na perfidan nacin, prizivaju sistemsko nasilje protiv istine i slobode, u vidu bana, ovo je dokaz da se radi o poslovicnoj izreci posudjenoj iz Biblije !.
... 'don't cast your pearls before swine', and is found in the Bible, Matthew 7:6. ;)

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 16 feb 2014, 12:30

19risha88 je napisao/la:bolan kako ti ne razumiješ da 2000-te nismo imali nikakve šanse protiv Češke jer su bili strašan tim,a znaš i sam da Česi nisu Grčka koja se uvijek skoro brani,i napravi jedan napad i zabiju i više im se ne ide na protivnikovu stranu... Škotska je uvijek zaebana reprezentacija bila,i niko ni tad pa ni sad ne može reći da će ih pobijediti,pogotovo u to vrijeme,Škoti su bili jača ekipa od nas... Vidio si kako su Škoti poslali Hrvate u Baraž... Kvalifikacije u većini slučajeva i dobija onaj koji pobjedi sve ''male'' reprezentacije u grupi... A ti da si živ i zdrav ne moraš priznat al ova Litvanije,Latvija su u ovom trenutku daleko ispoda nas,a to prije 10 godina nije bilo tako... jer su oni imali nekada daleko bolji tim,pogotovo Litvanija... Lihtenštajn i ne računam...Mi smo samo na osnovu njih zaradili 18 bodova a to je mnogo... Mi smo napredovali,to je tačno,pojavili su se igrači koji se mogu ravnopravno nositi sa većinom europskih reprezentacija,ali je problem kada naletimo na neku TOP reprezentaciju,mi jednostavno nemamo taj kapacitet,to je i Safet sam izjavio,i on je svjestan da se ne može realno suprotstavit Argentini ili Brazilu,Njemačkoj... Može samo probat,i natjerati ih da izvuku 150% iz sebe i nadati se najboljem,nekada je i sreća potrebna za uspjeh... Ali sa ovakom klupom i selektiranjem igrača iz našeg okruženja,za koje svako zna da se ne mogu nositi sa takvim izazoovom kakav je SP je u krajnju ruku smiješno... NAMA JEDINI SPAS MOŽE BITI U TOME DA PRIVOLIMO JOŠ IGRAČA TIPA SALATIĆ,ARSLANAGIĆ,TANKOVIĆ KOJI SU SPOJ MLADOSTI,TALENTA,ISKUSTVA I KOJI SU U SVOJIM TIMOVIMA NEKO I NEŠTO... I TAKVI IGRAČI MOGU POMOĆI... TANKOVIĆ JE MLAD ALI GA TREBA AKO NIŠTA KAPARISAT! MI SMO U OVIM A I U PREDZADNJIM KVALIFIKACIJAMA SAMO POKAZALI DA SMO SE IZDIGLI IZNAD REPREZENTACIJA KOJE NISU TOP I KRENULI SMO KAO ONIMA ŠTO SU NA SAMOM VRHU,SAD KAD SMO IH ZAJAHALI TREBA SE I ODRŽATI TU,A TO JE VRLO TEŠKO... A NISMO MI NIKAKVU ZLATNU GENERACIJU IMALI,NEGO SE SAVEZ NAPOKON POSLOŽIO,IGRAČI UOZBILJILI I NAPOKON SMO POČELI LIČITI NA REPREZENTACIJU ŠTO JE PRIJE 10 GODINA BILO NEPOJMLJIVO... NEMA KO NIJE IGRAO,,, NIT SE ZNALO KO PIJE NIT KO PLAĆA... DISCIPLINA SAMO... POKAZALO TI SE KOD HRVATA SA ŠTIMCEM ŠTA SE DEŠAVA KAD POČNEŠ PRAVITI CIRKUS OD REPREZENATACIJE I VODIT JE PO TEFERIČIMA ŠIROM HERCEGOVINE... ZATO I JEST NOGU DOBIO... A HRVATSKA IZGUBILA STATUS NOSITELJA..
Dobro ba, cim vidis da si u jednoj argumentaciji porazen ides na neku drugu temo ili probas nesto novo. :mrgreen:

Beze to poredjenje Czeha sa Grcima i slicno, Czesi nisu velesila iako su tad imali dobru generaciju nit su Grci velesila iako su uvjek na prvenstvima u zadnje godine. Ako hoces da ides dalje moras pobjediti sto vise mozes. Male moras bjediti (to kod nas nije uvjek bio slucaj). Protiv velikih moras donti pojene ili nadati se njihovom kiksu. To pravilo vazi oduvjek. U proslosti nam je i baraz bio uspjeh, ali daleko smo bili od toga (nemojmo samo o historijskim utakmicama Koje smo uvjek pusili). Ovaj put smo uspjeli sto nikad nismo.

Sta sad ima to sto nismo pobjedili nekog velikog kao Spanija, Njemacka ili Italija!? Da nismo velesila i da se sa njima necemo nikad lahko moci nositi to je valjda svakom zdravom covjeku jasno. Sa tim velesilama i druge solidne repke se nemogu nositi. Sta to ima sa ovim mojim sto sam ja prije napiso ... nista, ali eto ti ode opet na trecu temu.... Znaci otvaranje trece teme gdje svi znamo da je to fakat, ali da to nema nista sa dosadasnjim uspjehom i sa nasom dobrom ekipom!

Kao cetvrtu temu otvaras potencijalne reprezentativce i taj moguci uzdizaj na nivo vise, koji takodje nemaju nista sa dosadasnjim uspjehom, to je sama tema za sebe. To mozemo na drugom postu posebno diskutirati.

Posto si pomeno i savez, tu si upravu, stvari su se tu uozbiljile kako je Osim doso. Pape je ipak i prije suspenzije poceo da stvara ekipu, da uvodi sistem. Naravno da mu je situacija oko saveza i odmogla i pomogla. Odmogla je ga sigurno st se tice proslih kvalifikacija, jer bi mozda sa pobjedom u Rumuniji bili i prvi u grupi! Pomogla mu je u ovim kvalifikacijama jer je doslo do mira na tu temu i ljudi rade malo ozbiljnije svoj poso (jos nije nu u savezu sve kako treba, ali radi se na tome). Znaci nije samo rad saveza donjeo uspjeh, ali je pozitivno utjeco.

Na kraju konkluzio:
Nisi u stanju (a i mnogi drugi) adekvantno odgovoriti na moje argumente da je Pape ipak dosta zasluzan za ovaj uspjeh.
Redas samo neke teme bez obralozenja one tvoje prve gdje tvrdis da Pape nema nikakve veze sa uspjehom.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 feb 2014, 12:35

Ja ne mogu da zamislim sta ce se sve ovdje pisati kada krene SP.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.