Isner i Raonic ipak imaju kakvu takvu igru.
Nedavno je Karlovic zabio 44 asa u mecu na 2 dobivena seta sto je naravno rekord.
BTW covjek ima 35 godina, danas usao u polufinale Memphisa.. eto kakav servis ima
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
samosarajvo je napisao/la:Da malo razbijemo ovu monotoniju.
Dosta se raspravljalo o najboljim svih vremena,najbolji mecevima, mogucim duelima igrača, najboljim udarcima u historiji isl...ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno.Gledajuci trenutnu formu igrača, po meni top 3 za svaki udarac, ako sta fulim dodajte.
Slicno mozemo uraditi i za samo top 5 ili 10 igrače, te ih razvrstati po svakom udarcu odvojeno
Servis:
1) Isner 2) Raonic 3) Tsonga a od top 10: Delpo,Tsonga,Stan
Forehand:
1) Nadal 2) Delpo 3) Djokovic
Backhand:
1) Djokovic 2) Nadal 3) Wawrinka samo od dvorucnih Djokovic,Nadal,Murray a od jednorucnih Wawrnika,Gaske,Almagro
Retern:
1)Djokovic 2) Ferrer 3) Nadal
Passing:
1) Nadal 2) Murray 3) Djokovic
Slice:
1) Federer 2) Nadal 3) Murray
Ovo je trenutno stanje po meni da se razumijemo..
Čovjek je lijepo napisao TRENUTNO.samosarajvo je napisao/la:ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno
Aha, znači ipak trebamo gledati kako je ko odigrao posljednji meč pa da procijenimo situaciju.Virtu4l je napisao/la:Čovjek je lijepo napisao TRENUTNO.samosarajvo je napisao/la:ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno
Prema tome, Federer nema mjesta niti u jednoj kategoriji.
Potpis!Claus je napisao/la:Najbolji forehand svih vremena nisi stavio ni u top 3.Kao i jedan od najboljih servisa, kada se uzme u obzir konstitucija (snaga + visina) tenisera. Zaprepašten sam.
![]()
Servis: Federer
Forehand: Federer
Backhand: Djokovic (dvoručni), Wawrinka (jednoručni)
Return: Djokovic
Slice: Federer
Passing shot: Nadal
Volley: Federer
Drop shot: Federer
Lob: Federer
Smash: Federer
Može i ovako.Naravno, prema kodeksima return baš i ne spada u udarce, barem ne u one osnovne, kao ni passing shot. Ali eto, neka se ipak i oni nađu da peRFect ne pokupi sve sam.
Ne vidim niti jedan segment u kojem je Roger najbolji u ovom trenutku (2013/14). Servis, forhend, čak ni volej... što se drop shota tiče, Janowicz je tu bez premca.Claus je napisao/la:I ovakav Federer bi hladno uzeo 5/7 koje sam mu dodijelio.
4,001,829 lajkova na FBNovak Djokovic 7 minutes ago
Thank you guys! I am very grateful for all your love and support! Together we are stronger, let's keep spreading LOVE and positive energy!! #4million #NoleFam
Hvala vam svima!!! Zahvalan sam vam za ovu veliku podrsku. Zajedno smo jaci! Hajde da nastavimo da sirimo ljubav i pozitivnu energiju! #4miliona
drop janovic prije svihClaus je napisao/la:Najbolji forehand svih vremena nisi stavio ni u top 3.Kao i jedan od najboljih servisa, kada se uzme u obzir konstitucija (snaga + visina) tenisera. Zaprepašten sam.
![]()
Servis: Federer
Forehand: Federer
Backhand: Djokovic (dvoručni), Wawrinka (jednoručni)
Return: Djokovic
Slice: Federer
Volley: Federer
Drop shot: Federer
Lob: Federer
Smash: Federer
Može i ovako.Naravno, prema kodeksima return baš i ne spada u udarce, barem ne u one osnovne, kao ni passing shot. Ali eto, neka se ipak i oni nađu da peRFect ne pokupi sve sam.
Servis: Nadal
Forehand: Nadal
Backhand: Nadal
Return: Nadal
Slice: Nadal
Volley: Nadal
Drop shot: Nadal
Lob: Nadal
Smash: Nadal
Virtu4l je napisao/la:Čovjek je lijepo napisao TRENUTNO.samosarajvo je napisao/la:ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno
Prema tome, Federer nema mjesta niti u jednoj kategoriji.

Niko mu nije ni blizu. Uveo je ovaj udarac u jednu novi dimenziju, čovjek ga koristi u svim varijantama, nakon servisa, prilikom riterna, tehnički savršeno, najkraća moguća putanja, perfektan tajming (protivnik uglavnom nespreman). Gledao sam par puta kada je to radio na meč loptama.DANTES je napisao/la:drop janovic prije svih
ja obožavam gledati njegove mečeve... nikad nije dosadno... stvarno bih volio da popravi fizičku spremu i da malo poradi na psihi... ima sve za top10... servis bomba, kretanje ko da nije visok koliko je visok, brz je za nepovjerovati(s obzirom na visinu), fh ubitacan(udara ga ko da mrzi lopticu), bh dobar, ritern solidan, drop sve si rekao... ali nije još fizički top... to ga hebe protiv jačih rivala i na GS.... na travi će uvijek biti opasan(sem ako gdje ne naleti na bašića)Virtu4l je napisao/la:Niko mu nije ni blizu. Uveo je ovaj udarac u jednu novi dimenziju, čovjek ga koristi u svim varijantama, nakon servisa, prilikom riterna, tehnički savršeno, najkraća moguća putanja, perfektan tajming (protivnik uglavnom nespreman). Gledao sam par puta kada je to radio na meč loptama.DANTES je napisao/la:drop janovic prije svih
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.